- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Yasemingul0101
-
Bakın siz başka bir yorumunuzda eleştirdiğiniz genellemeyi yapıyorsunuz burada herkes yaftalıyor diyerek. Ben bacak bacak üstüne atmayı normal buluyorum ama normal bulmayanları yaftalamıyorum.
Ayrıca bir insanın ailesinde gördüğü bütün öğretiler, alışkanlıklar onun temel değerlerini oluşturur. Nasıl ki muhafazakarlığı bir temel değer olarak sayıyorsanız, rahat diye tanımladığımız aile büyükleriyle aynı sofrada alkol almak, yanlarında bacak bacak üstüne atmak da ailenin öğretileridir ve bunlar da o rahat ailenin çocuğuna ait temel değerlerdir.
Dolayısıyla ben de öyle bir ailenin çocuğu olarak bunlardan vazgeçersem kendi değerlerimden, doğrularımdan sapmış olurum. Ha bu arada ben böyle yetiştirildim fakat büyüklerime hiçbir zaman saygısız biri olmadım, aile büyüklerinin hep yanında oldum, ilgilendim hep. Yani katılıyorum, dediğiniz gibi saygının bacakla, oturmayla gösterilmeyeceğini bizzat yaşıyoruz ailemizde.
Yorumuma teşhis koymuşsunuz konuyu saptırma görüyorum diyerek. Ben tamamen sizin cümleleriniz üzerinden cevap verdim ve ben de sizden çifte standart görüyorum. Muhafazakarlık temel değer ama rahatlık, özgürlük, bireyselcilik değil. Siz bunu söylüyorsunuz ve bence hata ediyorsunuz.
Ben de öğrenmiş oldum düşünce ve yaklaşımınızı. Teşekkürler.ne soyledigim gayet ve acik ve bu nedenle daha fazla aciklama yapmayacagim.. Kk'da da reelde de taniyan herkes bilir genelde dusunce ve yaklasim tarzimi.. Nasil anlamak isterseniz..
evlendikten sonra bacak bacak üstüne atacaksanız, şimdiden de atın tabi ki.
bana kalırsa bacak bacak üstüne atılınca daha derli toplu oturulabiliyor, hem de daha resmi duruyor.
Buyuk kazanc..ne demekBen de öğrenmiş oldum düşünce ve yaklaşımınızı. Teşekkürler.
Büyük kibir. Ne acı.Buyuk kazanc..ne demek
Büyük kibir. Ne acı.
OyyBüyük kibir. Ne acı.
izninizle ben bu ruh dünyasını anlamıyorum açıkçası anlamakta istemiyorum. fil dişi kulelerinizden çıkıp biraz aramıza karışsanız? sanki bu insanlar kafanıza silah dayamış bizimle bir aile ol diye de, madem öyle işte böyle mahiyetinde bir tavır alıyorsunuz. adamın yahut kadının oğlunu beğenip almışsınız. yeni bir aileye karışmışsınız. ailenin sizin yetiştiğiniz aileden daha farklı bir yaşayış tarzı kültür farkı vs olabilir. ve bu insanların zorlanmadığınız müddetçe sizden saygısızlık anlamına gelen hareketleri görmek istememeleri de gayet doğal. size sobaya odun taşı demiyorlarki 'ben babamın evinde odun kırmazdım şimdi hiç kırmam' tarzında şeyler söylüyorsunuz. bacağın biri birinin üstünde olmuş ne yanında olmuş ne. o da taş çatlasın birkaç saat. biz buna saygı duymak diyoruz. ipleri eline vermek değil. bugün buna karışan.. diye başlayan sözümona kendini ezdirmeme çabalarını saygı kavramıyla karıştırıyoruz. ne demek hayatımı başkalarına göre yaşayamam. tüm gün hayatımızı başkalarına göre yaşamıyor muyuz. otobüse binmek için sıra beklemek ne? millete göre hareket etmem neysem oyum deyip pata küte içeri mi dalarsınız siz kuzum? bal gibi de tüm hayatımızı başkalarına göre yaşıyoruz. ve bunun adı ipleri milletin eline vermek değil saygı duymak. farklı inançlara, farklı fikirlere, farklı görüşlere. bunun erdemle alakası var kendin olmak, kendin kalmakla değil. sanki York düküyüz.
ama konu sahibi de saygı hakediyor.bir insanı kendi saygı değerlerine göre değiştirmeye çalışmak, bize göre hareket et demek bacak bacak üstüne atmaktan çok daha kötü bence; ben de bunu saygısızlık olarak görüyorum mesela.Saygı sonuçta yapsanız siz kazanırsınız karşı taraf size iyiyse her türlü saygıyı hakediyordur bence.
bencede bunun saygıyla alakası yok valla bacak bacak ustune de atarım, sigaramı ıckımı de ıcerım ben buyum, benı kabul eden boyle kabul etsın..Benim ailem cok rahat oyle seyleri onemsemezler. Nisanlimin sigara ve yeri geldiginde icki bile icmesine izin verdiler. Cok guzel konusurlar karismazlar anlayislilar. Ama bende saygisizlik etmem. Nisanlimin ailesi tam tersi. Babasi biraz daha modern ama bacak bacak ustune atmaya kiziyormus cocuklari asla yapamamis. Bende oyle rahat oturuyorum. Birkac kere atmamayi denedim rahatsiz oluyorum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Konusamiyorum bile panik atagim tutuyor ordan kacmak istiyorum. Saygida asla kusur etmiyorum guleryuzluyum akrabalari falan imreniyor. ama bi onu degistiremiyorum. Nisanlimla konustuk babasinin sevmediginden falan bahsetti. Annesine halasina yaptiklarindan kizdigindan. Seni cok seviyor birsey demedi bana ama hic sevmez falan dedi. Akrabalarda annesiyle bi yere gidince ben oyle oturursam dedikodu yaparmis falan oyle seyler dedi.
Bana kalirsa yayilmadikca oturusuna dikkat ettigin surece bacak bacak ustune atmanin bi saygisizligi yok. Saygi onunla gosterilmez diye dusunuyorum.
Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? Dikkat ediyor musunuz?
ama konu sahibi de saygı hakediyor.bir insanı kendi saygı değerlerine göre değiştirmeye çalışmak, bize göre hareket et demek bacak bacak üstüne atmaktan çok daha kötü bence; ben de bunu saygısızlık olarak görüyorum mesela.
Siz simdi boyle bacak bacak ustune atanlara sayarken saygilimiydiniz.bilmem farkindamisiniz, biz turkuz ve bu kultur,orf, adet, geleneklerle buyuduk...nedir bazi kesimin bunu bir an once degistirip, sacma bir sekilde "ay bundan saygimi olur"....bundan olur saygi ya neden olur? sanki boyle konusanlar baska bir ulkede buyumuslerde bu adetlerimizden habersiz gibi konusmalari ne kadarda abes. o kucumsediginiz orf adetlerden uzaklasildikca bu saygisiz yeni nesil olustu, ana babaya, topluma saygisiz, rahat, bencil,...vs. cok mu guzel yani, bide daha onceki nesili dusunun, hangisi daha iyi, ufacik seyle saygi olurmu demeyin...olur.
Benim ailem cok rahat oyle seyleri onemsemezler. Nisanlimin sigara ve yeri geldiginde icki bile icmesine izin verdiler. Cok guzel konusurlar karismazlar anlayislilar. Ama bende saygisizlik etmem. Nisanlimin ailesi tam tersi. Babasi biraz daha modern ama bacak bacak ustune atmaya kiziyormus cocuklari asla yapamamis. Bende oyle rahat oturuyorum. Birkac kere atmamayi denedim rahatsiz oluyorum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Konusamiyorum bile panik atagim tutuyor ordan kacmak istiyorum. Saygida asla kusur etmiyorum guleryuzluyum akrabalari falan imreniyor. ama bi onu degistiremiyorum. Nisanlimla konustuk babasinin sevmediginden falan bahsetti. Annesine halasina yaptiklarindan kizdigindan. Seni cok seviyor birsey demedi bana ama hic sevmez falan dedi. Akrabalarda annesiyle bi yere gidince ben oyle oturursam dedikodu yaparmis falan oyle seyler dedi.
Bana kalirsa yayilmadikca oturusuna dikkat ettigin surece bacak bacak ustune atmanin bi saygisizligi yok. Saygi onunla gosterilmez diye dusunuyorum.
Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? Dikkat ediyor musunuz?
Hayir asla boyle dusunmeyin.bi bacak olayini dert edenler kimbilir neler yapmaz diye bi dusunceye kapilmayin asla.Evet aslinda ona kafam takiliyor. Beni uzuyor bu bile problem olabilecek birseyse ilerde neler olur
İste sirun orda kendi babaniz size bastan ogretseydi simdi bu sekilde dusunmuyo olcaktiniz.kendi babanizin yaninda yapiyo olmaniz baskasinin yanindada yapma hakkini vermez size.Bencede saygi oyle yapilmaz ki. Kendi babam karismiyor birsey demez. Onlara ne oluyor anlamiyorum
bencede bunun saygıyla alakası yok valla bacak bacak ustune de atarım, sigaramı ıckımı de ıcerım ben buyum, benı kabul eden boyle kabul etsın..
saygı dedıgın sey bambaska bırsey ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?