• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesiyle yaşadığım durum..

öncelikle ben nişanlımın ailesiyle önceden cok mutluyduk ve ne olduysa sonradan aileler arası oluşan iletişimsizlikten dolayı nişanlımla benim kavgalar basladı o dedi benim ailem ben dedim benim ailem.. en son ankstre olaylarımız oldu onun eviinde ankstre vardı ve bizim adetimizde ankastreleri damat tarafı alıyor bende ailesine masraf olmasın diye yeniletmek istemedim. Tabi o arada ailesi benim ailem alsın diye nişanlımı doldururken benim ailemde sürekli kavga ediyoruz nişanlımla diye onun ailesini arayıp ufak bir tartısma yasıyorlar.. sonrasında biz nişanlımla bu durumlardan dolayı hiç anlasamamakla beraber benim kardeslerimle olan wspp grubunu karıstırıp onun ve ailesine ettiğimiz lafları yazısmaları görüyor. sonrasında tabi kıyamet kopuyor. bagırıp cagırıyor ve ailesiyle yüzlesmemi isteyip düğünü iptal etmek istiyor. Tabi ki annesine herseyi yanımda gözümün içine bakarak anlattı ve o kadar kötü hissettim ki kendimi anlatamam hala da cok kötüyüm telefonumu acmak bile istemiyorum kendimi odaya kapattım ve uyumak istiyorum söyleyin sizce ne yapmalıyım... beni rezil etmesine mi yanayım her kosulda yanımda oldugumun adamın gözlerimin içine bakarak benden nefret etmesine mi yanayım düğünüme 2 ay kala bunu yasadıgımamı yanayım siz söyleyin
Bu ilişkiden bi cacık olmaz

Ankastreler bile ne zaman erkek tarafı kız tarafı ayrımına uğruyor. 😄 bunu ilk defa duydum. Ankastreyi bile adetlerinize nasıl dahil ettiniz? 3 kuruşluk pekte önemi olmayan ankastre için kavga mı edilir? Çalışır karı koca eksiğinizi sonra alırdınız.

Hemen gidip çeyizime ankastre set ekleyeceğim. Böyle bir küçük şeyden ileride sorun yaşamak istemem. :halay:
Ya siz ne kadar komiksiniz yaaaa gerçekten! sorun ankastre mi acaba bi de küçük şeyler demiş ne komiksiniz.

Ya siz ne kadar komiksiniz yaaaa gerçekten! sorun ankastre mi acaba bi de küçük şeyler demiş ne komiksiniz.

2 tane kendisine yetebilen, işi gücü olan, evlenip yuva kuracaklarının farkında olan 2 yetişkin evlenseydi farklı yorum yapardım.

sizene arkadaş ya kız bi şeyin içinden çıkamamış yazmış. Siz niye herkesin başlığında varsınız. İşsiz tayfa boş atıyor vol.12315165465
Siz kimin 959595858.hesabısınız bi baksınlar bakalım, maşallah nereleri gezdiğim hakkında pek bi bilgi sahibisiniz. Bana işsiz diyenlere bak ya.

Son düzenleme:
2 tane kendisine yetebilen, işi gücü olan, evlenip yuva kuracaklarının farkında olan 2 yetişkin evlenseydi farklı yorum yapardım.
bazı insanlar yetemiyor demek ki yine de yaş gelince evleniyorlar gerek aile baskısı gerek istek. Ankastre sadece bir sorun örneği..

öncelikle ben nişanlımın ailesiyle önceden cok mutluyduk ve ne olduysa sonradan aileler arası oluşan iletişimsizlikten dolayı nişanlımla benim kavgalar basladı o dedi benim ailem ben dedim benim ailem.. en son ankstre olaylarımız oldu onun eviinde ankstre vardı ve bizim adetimizde ankastreleri damat tarafı alıyor bende ailesine masraf olmasın diye yeniletmek istemedim. Tabi o arada ailesi benim ailem alsın diye nişanlımı doldururken benim ailemde sürekli kavga ediyoruz nişanlımla diye onun ailesini arayıp ufak bir tartısma yasıyorlar.. sonrasında biz nişanlımla bu durumlardan dolayı hiç anlasamamakla beraber benim kardeslerimle olan wspp grubunu karıstırıp onun ve ailesine ettiğimiz lafları yazısmaları görüyor. sonrasında tabi kıyamet kopuyor. bagırıp cagırıyor ve ailesiyle yüzlesmemi isteyip düğünü iptal etmek istiyor. Tabi ki annesine herseyi yanımda gözümün içine bakarak anlattı ve o kadar kötü hissettim ki kendimi anlatamam hala da cok kötüyüm telefonumu acmak bile istemiyorum kendimi odaya kapattım ve uyumak istiyorum söyleyin sizce ne yapmalıyım... beni rezil etmesine mi yanayım her kosulda yanımda oldugumun adamın gözlerimin içine bakarak benden nefret etmesine mi yanayım düğünüme 2 ay kala bunu yasadıgımamı yanayım siz söyleyin
Ayrılın ve bir daha telefonda mesaj tutmayın

bizim adetimizde ankastreleri damat tarafı alıyor
Arkadaşım, bir şeyin adet olması için uzun yıllar süregelmesi gerekmez mi?
IMG_20230611_125626.webp
Epitopu kaç yıldır evlerde ankastre var da bunu adet haline getirdiniz,damada kitlediniz?

Valla benim çevremde benim annem senin annen kavgası yapan, alınan eşyayı kendine almış değil de elin herifine/karısına almış gibi başkasına kitlemeye çalışan kimsenin evlilikte yüzü gülmedi. Sizinki de gülmez
Zaten yüz göz oldunuz,ayrılın gitsin.
Sen sağ o selamet

Pardonda biseyi anlamıyorum? İsinize gelince gelenekcisiniz isinize gelmeyince yenilikci. Ozaman olau gelenekse gelinin kaynana ile yasayıp hizmet etmesi de gelenekte var. Cok garip insanlarsınız. Evlenirken onu almak gelenek bunu almak gelenek nedir? Kimin durumu neye yetiyorsa o alınır karsılıklı anlasılır evde sonucta 2 kisi yasayacak dimi? Adamın ailesini Whatsap geyiği yapmısısnız bu hata, o da sizi ailenin önünde rezil atmıs bunda büyük hata.. Allah ikinizi de birbirinizden kurtarmıs.. Gelenekde nisanlanıp ayrılan kız icin de nahos tablo olusuyor, bu kısım da varmı geleneğinizde ? Hani bende nisanlandım, nisan attım ayrıldıkta hic bi zaman gelenek adı altında sunu al bunu alı dayatmadım… yıl 2023

Aieleler tartışıyor ve bu size yansiyorsa işiniz zor diyeceğim ama yansimakla da kalmamış . Sizin konusmalariniz doğru omayabilir ama ne haddine telefonunuzu karıştırıp bir de sizi annesinin önünde rezil ediyor. Siz onlarin konuşmasını duysanız onlar ne demiştir acaba. Düğününüze isterse 2 gün kalmış olsun köprüden önce son çıkış. İyi değerlendirin

Adetlerde beyaz eşya eğer kadına aitse, ankanstre de yeni nesil adet de kadına ait olur gibime geliyor. Yoksa sizde biliyorsunuz ki böyle bir adet yok. Ama ev sahibi evin demirbaşlarını alır, yani en fazla öyle bir kural olabilir.

Diğer yandan nişanlınızın yerine kendinizi koyun, ve onun aileniz hakkında atıp tuttuğu yazışmaları okuduğunuzu farz edin. Nasıl tepki verirsiniz? Mesela ben aileme söylemem, çünkü üzülmelerini istemem, ama hiçbir şey olmamış gibi de davranamam.

Bu atip, tutmaları öğrenen bir ailenin de sizi nasıl sevmesini, desteklemesini bekleyeceksiniz, o da bir muamma. İnsan her şeyi unutuyor, ama bir yandan da yarası kalıyor. Bence bu saatten sonra, bu aileden size yar olmaz. Mantıklı olan ayrılmak ama yapabilir misiniz bilmiyorum.

Demek hayırlı değilmiş ki bir ankastreden kavga çıkmış sizin için bir ışık bence bu.... WhatsApp olayına gelince telefonunu karıştırmasi yanlış ama sende böyle bir dedikodu yapıyorsun sil mesajları neden saklıyorsun

Allah yüzünü erken gösterdi diye şükret. Bir süre acı çekersin sonra rahatlarsın. Ona mı kaldın ayol. Mahalle karıları gibi dedikoduculuk , ispiyonculuk yapan adam için değmez.

Ankastreler bile ne zaman erkek tarafı kız tarafı ayrımına uğruyor. 😄 bunu ilk defa duydum. Ankastreyi bile adetlerinize nasıl dahil ettiniz? 3 kuruşluk pekte önemi olmayan ankastre için kavga mı edilir? Çalışır karı koca eksiğinizi sonra alırdınız.

Hemen gidip çeyizime ankastre set ekleyeceğim. Böyle bir küçük şeyden ileride sorun yaşamak istemem. :halay:

3 harfli marketlerde 3lu set 4.750 😁

Allah aşkına ne kadar ankastre kendiniz alıp annenize nişanlım aldı deseydiniz ya bu kadar ufak biseyde anlasamadiysaniz zaten evliliğiniz zor yürürdü. Nisanlinizda berbat bi insan

Ankastre bile bölündü mü damat tarafı erkek tarafı diye?? Yahu ankastre yüzünden bu noktaya gelinir mi? İki yetişkin insansınız aranızda çözebilirdiniz. Kaldı ki artık her iki taraf birlikte yapmıyor mu bu ev düzme işini? Kaldı mı hala böyle onu erkek tarafı yapar bunu kız tarafı yapar olayı. Ama iyi olmuş bence, bu olay sayesinde ikinizin de evlenecek olgunlukta olmadığınızı görmüş oldunuz. Adamında hemen gidip annesine yetiştirmesi garip... Bilmiyorum evlenecek misin, nişan atıldı mı ama bu adam ilerde sizin arkanızda durmaz benden demesi. Ailesi her zaman 1-0 önde olur.

Para olmayinca böyle oluyor aileler giriyor malesef .
olacagi nikah olup ortak kredi cekip butceniz doğrultusunda evinizi tadilat ettirmek kimseyide karistirmamakti yil olmus bilmem kac hala o aldi o oluyor .her iki tarafinda ekonomik özgürlüğü cok önemli iste artık zaten annesine herseyi anlatmasida berbat evdeki herseyi anlatacak cay bardagi alsaniz bile annesine söyleyecek erkk ve kadınım konusmalari kendi içinde kalmali siz barisirsiniz ama aileler barismaz ky kotu gelin olduniz bi kere herseyde kusur arayacak bitirin gitsin

Back
X