Nişanlımın amacı nedir

Rockavril

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2021
1.922
497
53
34
Arkadaşlar 5 aydır nişanlıyım.bn askeri ücretle çalışan biriyim oda taide çalışıyor.bnden kat kat fazla maaş alıyor.gecen evde konuşmuşlar.bana diyor ki babası demiş bn kirayı oducekmisim nişanlımda birikim yapicakmis.bmde kira yi sen öde gerekli yerde yardımcı olurum dedi.para mi kaptirmaya niyetim yok.gerektiginde yapılır fakat paramda gözü var bnce bide bazı şeyler yük olmasın diye TV fln bn aldım.zengin olarak mi
Görüyor anlamadim

Tamam ne güzel alsın işte. Evde sadece evin kirası ödemekle bitse herşey keşke. Bunun elektriği suyu doğalgazı var. Mutfak giderini söylemiyorum bile
Bn kira ödemem.demedim atalira alıp diğer giderleri üstüme yikmaz inşallah

Ben olsam ödemem benim maaşımla elektrik su falan ödeyelim sen kirayı öde de senin elinde para kalmasın olayındaysa hiç evlenme

Babasına neymiş sizin neyi nasıl ödeyeceğiniz? Hadi kendi aralarında konuştular, nişanlınız ne diye size söylüyor,bana böyle dedi diye? Çok çocukça buluyorum bunları.
Asgari ücretle kira ödeyebilicek misiniz? Ödeseniz ne kadar kalacak geriye size? Nişanlıniz daha çok kazanıyorlar siz elinize geçen parayı olduğu gibi harcayıp parasız kalmayın.

Paramı kaptirmaya niyetim yok diyen kim anlamadım ? Ama böyle küçük hesaplar peşinde koşan birine ömur harcarmiyim hiç sanmam ! Babası şimdiden böyle karisiyorsa sonu belli.

Öncelikle, evlenmeden önce evlilik sonrası ekonomi planı yapmak doğru değil. Kimse tek seferde oturtmuyor ekonomisini. Ben birkaç ay eşime veriyordum maaşı o tüm ödemeleri yapıyordu kenara 1 2 bin atıp kalanının yarısını bana veriyordu. Baktık öyle olmuyor, masrafları bölüşerek ödemeye başladık. Faturaları o ödüyorsa, mutfağı ben ödüyorum. Şuanda da kendisi, evin tüm masrafını ödüyor. Elinde yaklaşık bi 5 10 bin kadar daha kalıyor. O kendi maaşı ile geçiniyor, bende kendi maaşım ile biryerlere yatırım yapıyorum. Onun ek kartlarını kullanıyorum. Evlenmeden önce yapılan plan hiçbir zaman uymuyor ne yazık ki. Yaşayarak oturtabilirsiniz bazı şeyleri. Ancak, sakın ola ki ben kira ödeyeyim sen şunu yap olayına girmeyin. Evin ilk ay masrafını tartın. Ne kadarda verin yarı yarıya. Herkes kendi aleminde olsun

Siz 31 yaşında olduğunuza göre nişanlınız da tahminen size yakındır, kocaman adam ev nasıl gecindirilir bilmiyor da babası ondan mı fikir veriyor ? Çok zengin olduğunuzu düşündüğünü sanmıyorum ama siz çalışıp da eve katkıda bulunmak istemiyorsunuz gibi geldi. Kira siz ödersiniz diğer masrafları o öder elbette bir katkınız olmalı eve.

Bnde aynısını dusundum kirayı o ödesin yeterli olmazsa yardımcı olurum bnde babasıni anlamış değilim ağzımdan kötü bişey çıkıyordu zor tuttum kendim

babası demiş annesi yapmış kardeşi görmüş fln derken bi bakmışsınız herşeye karışan oğullarını kendilerine bağımlı yetiştirmiş kişiliksiz bir bireyle başbaşa kalmısınız kavga edersiniz annesi doldurur,bişey alırsınız babası karışır,bir yere gidersiniz yengesi karışır fln derken bi bakmışsınız sizi ne mal mülk sahibi etmişler nede söz hakkı vermişler,şu anda kız kardeşim bu tip durumları yaşıyor evlendiler takılar kaynanasında biz üstüne koyup size ev alacaz demişler size derken oğullarına yani,kardeşime araba aldılar ama eşinin üstüne,bileklik takıyorlar hediye diye doğum gününde ama onların kasasında duruyor,maaş alıyor kardeşim ortak hesaba yatırıyorlar birikim için ama kardeşimin şuanda sedece kendine ait bir telefonu var,bu arada hamile çocuğun ismi kayınbabasının ismi bizde adet böyle deyip onu bile kontrol ediyorlar,sorsanız kardeşim çalışan eğitimli bayada sesi çıkan bir tip ama sindirdiler zamanla,benim bir kızım olsaydı evlatlıktan redderdim yinede bu tip insanların birey olamamış sünepe çocuklarına çocuğumu kullandırtmazdım

Ne sizin asgari maaşınız var diye paranız için kullanılmaya çalışıyorsunuz ne de 16 bin tl maaş alan biri sanki aşırı çok kazanıyormuşcasına kendince ben birikimi yapıcam, paramda gözün olmasın tavırlarına girsin ya. Evlenip kendi yuvanız olacaksa maddiyatın nasıl olacağına siz karar verin anneniz babanız değil.

Bnde aynısını dusundum kirayı o ödesin yeterli olmazsa yardımcı olurum bnde babasıni anlamış değilim ağzımdan kötü bişey çıkıyordu zor tuttum kendim
Nişanlınizda kat kat fazla kazanmıyormuş zaten. Ben daha fazla düşündüm konunuzda. Kira, faturalar, masraflar derken birde düğünle ilgili borcunuz olacaksa, birikim için çok fazla geriye paranız kalmaz. Tecrübe ederek öğrenirsiniz bunları ama baştan sen ben muhabbeti dönmüş aranızda.

16 milyar maaş aliyor
İyi de bu devirde 16 bin çok değil ki benden kat kat fazla dediğiniz 2 katı maaş alıyormus adam.
Babasını ilgilendirmez zaten napicaginiz ama sizi de çok iyi niyetli bulmadım ben.
Paramı kaptirmam derken o evde sizde yaşayacaksiniz tabi ki eve destek olacaksiniz.
Yani adam 30 40 bin alsa da hadi neyse dicem de aldığı maaş belli.
Ayrıca askeri değil asgari ücret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…