- 18 Ekim 2018
- 8.077
- 33.446
- 548
Çalıştığı kurumdan dolayı 12 değil 18 maaş alıyor belki ondan uçmuştur. Normal değil mi ama babasını bu işlere karıştıran kişi zaten erişkin olmamış 2 kuruş parayı para sanıp orası burası değişen kişilerdenmiş.İyi de bu devirde 16 bin çok değil ki benden kat kat fazla dediğiniz 2 katı maaş alıyormus adam.
Babasını ilgilendirmez zaten napicaginiz ama sizi de çok iyi niyetli bulmadım ben.
Paramı kaptirmam derken o evde sizde yaşayacaksiniz tabi ki eve destek olacaksiniz.
Yani adam 30 40 bin alsa da hadi neyse dicem de aldığı maaş belli.
Ayrıca askeri değil asgari ücret.
Bnde onu diyorum bir duruma bakalım yatırım yapmaya para kalıcak mi bide bn yaz dönemi ücretsiz izine çıkartıyor parasız kalamamÖncelikle, evlenmeden önce evlilik sonrası ekonomi planı yapmak doğru değil. Kimse tek seferde oturtmuyor ekonomisini. Ben birkaç ay eşime veriyordum maaşı o tüm ödemeleri yapıyordu kenara 1 2 bin atıp kalanının yarısını bana veriyordu. Baktık öyle olmuyor, masrafları bölüşerek ödemeye başladık. Faturaları o ödüyorsa, mutfağı ben ödüyorum. Şuanda da kendisi, evin tüm masrafını ödüyor. Elinde yaklaşık bi 5 10 bin kadar daha kalıyor. O kendi maaşı ile geçiniyor, bende kendi maaşım ile biryerlere yatırım yapıyorum. Onun ek kartlarını kullanıyorum. Evlenmeden önce yapılan plan hiçbir zaman uymuyor ne yazık ki. Yaşayarak oturtabilirsiniz bazı şeyleri. Ancak, sakın ola ki ben kira ödeyeyim sen şunu yap olayına girmeyin. Evin ilk ay masrafını tartın. Ne kadarda verin yarı yarıya. Herkes kendi aleminde olsun
Ama o bnden kaç kat maaş alıyor kirayı niye bn ödüyorum bide çift ikramiye alıyorİyi de bu devirde 16 bin çok değil ki benden kat kat fazla dediğiniz 2 katı maaş alıyormus adam.
Babasını ilgilendirmez zaten napicaginiz ama sizi de çok iyi niyetli bulmadım ben.
Paramı kaptirmam derken o evde sizde yaşayacaksiniz tabi ki eve destek olacaksiniz.
Yani adam 30 40 bin alsa da hadi neyse dicem de aldığı maaş belli.
Ayrıca askeri değil asgari ücret.
paranızda gözü mü var bilmiyorum ama. evlendiğiniz zaman evinizin bütçesinin nasıl olacağına babasının karar verdiği bir adamla evlenmeyin.
Bn odemem dedim önümüze bakalım ayarlariz dedimNişanlınizda kat kat fazla kazanmıyormuş zaten. Ben daha fazla düşündüm konunuzda. Kira, faturalar, masraflar derken birde düğünle ilgili borcunuz olacaksa, birikim için çok fazla geriye paranız kalmaz. Tecrübe ederek öğrenirsiniz bunları ama baştan sen ben muhabbeti dönmüş aranızda.
Ailecek pek akıllı bunlar, sen evi geçindirirken onlar da oğullarını soyacak.Arkadaşlar 5 aydır nişanlıyım.bn askeri ücretle çalışan biriyim oda taide çalışıyor.bnden kat kat fazla maaş alıyor.gecen evde konuşmuşlar.bana diyor ki babası demiş bn kirayı oducekmisim nişanlımda birikim yapicakmis.bmde kira yi sen öde gerekli yerde yardımcı olurum dedi.para mi kaptirmaya niyetim yok.gerektiginde yapılır fakat paramda gözü var bnce bide bazı şeyler yük olmasın diye TV fln bn aldım.zengin olarak mi
Görüyor anlamadim
Öyle bişey yok ona yuk olmasın diye bazı şeyleri kendim almaya calistimEvlilikte her şey ortak bütçe bile sen çok kazandın ben çok kazandım olayı olmamalı
Bnde kira olayından onu anladım ztnAilecek pek akıllı bunlar, sen evi geçindirirken onlar da oğullarını soyacak.
Babası demiski bn maaşi oducekmisim nişanlımda birikim yapicakmisYazımınızı hiç anlamadım kim ne dedi ne olmuş hiç anlaşılır değil. Babasının sözünü dinliyorsa evlenince hiç çıkmaz sözünden iyi düşün
Bütçe planlamasını.simdiden erken buluyorum düğün hazirandaKat kat fazla maaş deyince ben de 50 bin filan zannettim. 16 bin lira hem düğün hazırlığı hem kira vs için düşük. Zaten tüm hayatı ve imkanları bölüşmek için evlenilmez mi? Paranızı yiyeceğini düşündüğünüz biriyle evlilik para kaçırma yarışına döner hiç gerek yok böyle bir evliliğe. Ayrıca bütçe planlamasını da iki kişi yapmanız lazım babası ne alaka anlayamadım. Nişanlınızla oturup düzgünce konuşun bence.
Bn biseye elimi atmayan biri olsam televizyon flnda almazdım kirayı ben ödüyorum o niye atalira alıyor bı gozumuzun önüne bakalimKat kat fazla maaş deyince ben de 50 bin filan zannettim. 16 bin lira hem düğün hazırlığı hem kira vs için düşük. Zaten tüm hayatı ve imkanları bölüşmek için evlenilmez mi? Paranızı yiyeceğini düşündüğünüz biriyle evlilik para kaçırma yarışına döner hiç gerek yok böyle bir evliliğe. Ayrıca bütçe planlamasını da iki kişi yapmanız lazım babası ne alaka anlayamadım. Nişanlınızla oturup düzgünce konuşun bence.
Ya hu bütçe planlamasını yapmadan nasıl nişan yaptınız oturup biz nasıl geçiniriz, kim neyi ne kadar karşılar diye düşünmeden evlenilir mi? Sonra böyle problemler oluyor şimdi ne yapacaksınız o zaman. 3 ay sonra aynı yastığa baş koyacaksınız, bütçe konusunda uyuşamazsanız evlilikte ne yapacaksınız?Bütçe planlamasını.simdiden erken buluyorum düğün haziranda
Arkadaşlar 5 aydır nişanlıyım.bn askeri ücretle çalışan biriyim oda taide çalışıyor.bnden kat kat fazla maaş alıyor.gecen evde konuşmuşlar.bana diyor ki babası demiş bn kirayı oducekmisim nişanlımda birikim yapicakmis.bmde kira yi sen öde gerekli yerde yardımcı olurum dedi.para mi kaptirmaya niyetim yok.gerektiginde yapılır fakat paramda gözü var bnce bide bazı şeyler yük olmasın diye TV fln bn aldım.zengin olarak mi
Görüyor anlamadim
Eskiden erkekler ev gecindirirdi.Simdi karı gecindirsin evi diye bakıyorlar.Maaslariniz eşit değil onun maaşı da az değil.Kadindan para istemek nedir ya.Arkadaşlar 5 aydır nişanlıyım.bn askeri ücretle çalışan biriyim oda taide çalışıyor.bnden kat kat fazla maaş alıyor.gecen evde konuşmuşlar.bana diyor ki babası demiş bn kirayı oducekmisim nişanlımda birikim yapicakmis.bmde kira yi sen öde gerekli yerde yardımcı olurum dedi.para mi kaptirmaya niyetim yok.gerektiginde yapılır fakat paramda gözü var bnce bide bazı şeyler yük olmasın diye TV fln bn aldım.zengin olarak mi
Görüyor anlamadim
Düşünülmüyor işte.Ya hu bütçe planlamasını yapmadan nasıl nişan yaptınız oturup biz nasıl geçiniriz, kim neyi ne kadar karşılar diye düşünmeden evlenilir mi? Sonra böyle problemler oluyor şimdi ne yapacaksınız o zaman. 3 ay sonra aynı yastığa baş koyacaksınız, bütçe konusunda uyuşamazsanız evlilikte ne yapacaksınız?
Amaç o mu çözemedim işteBen olsam ödemem benim maaşımla elektrik su falan ödeyelim sen kirayı öde de senin elinde para kalmasın olayındaysa hiç evlenme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?