Nişanlımın anne babası

Foruma üye olduğumdan beri bu ilk mesajım. Başka insanların benzer sorunlarını okudum ama kendimi yine de çaresiz hissediyorum. Biz 6 yıllık bi ilişkinin ardindan nisanlandik, nişanlım tek çocuk. Anne babası ona çok düşkün maddi durumları fena degil, modern görünümlü cahil görgüsüz ve kendini beğenmişler. Biz üniversiteden beri ailesiyle görüşüyorduk. Bu buluşmalar sırasında bazen iyilerdi bazen kötü bazen sıcaklardı bazen mesafeli. Biraz da ilk ilişkim yasımın küçük olması cahillik derken her seferinde görüşmeye evlerine ziyarete gitmeye devam ettim. Geriye dönüp bakinca onlarca aşağılanmaya maruz kalmısım tabi. Benim yanimda şaka yollu oğullarına başka kız beğenmeler, ailemi küçük görmeye çalışmalar, okuduğum üniversiteyi begenmemeler. Her seferinde nişanlım beni yanlış anladigima inandirdi ama biz bi süre sonra açıktan açığa anlasamamaya başladık. Nişanlım işe girince ayrı eve çıkmak istedi ben de rahat görüşürüz, ayakları üzerinde durmayı öğrenir diye cesaret verdim. O olaydan sonra eteklerindeki taşları döktüler. Bizi eve çağırdı gitmek istemedim ama nişanlımı da inandırmışlar güzel seyler konusacaklarina zorla da olsa gittik. Babası bana sen ne sıfatla evimize girip çıkıyosun siz sadece arkadaşsınız dedi. Benim oğlum ayrı eve çıkmayı düşünmezdi sen veriyosun bu akli, madem öyle evlenin de ne oldugunuzu bilelim dedi. Ben de küçüğüm daha karşımda kelli felli adam. Benim okulum bitmedi ama daha dedim. İsim yok dedim. İş bulunca bırakacaksin yani bizim oğlanı dedi. Ben o güne kadar anneyi kötü babayı iyi bilirdim ama o gün gördüm ki ikisi de birbirinden beter. Nisanlima olan sonsuz sevgimden her seyi unutmaya çalıştım sonra okulum bitti evlenme teklifi aldim. Ailesi bizi güya kutlama yemegine çıkardı. Babası orda bana nişanlımı benden ayirmak için yaptıklarını anlatti. Akrabalarinin düğününde begendigi bi kızı zorla dansa kaldırtmış, yanında çalışan çok begendigi bi kıza gelinim deyip durmuş bizim oglani ayır seni alcam on tane de burma takcam demiş, kız nişanlımın numarasını alıp defalarca aramış. Bunları o gece anlatti bana. Ben ağlamaya baslayinca da sevginizin büyüklüğünü anlatmak için anlattim benim başımın tacısın gelinimsin artık bunlar geçmiş dedi. Nisanlandiktan sonra da durulmadı sular. Her seyimize karıştılar bizi yönetmeye çalıştılar. Nisanlim alışmış ama ben kabullenemedim. Biz yapariz kendimiz çocuk değiliz dedikçe sinir oldular bana. Daha birçok sey yasandı ama bu gece olandan sonra düğüne kadar ne yapcam bilmiyorum. Biz telefonda nisamlimla bi konuda tartışırken sesler yükseldi biraz. O da duymuş. Arkadan geldi evimin huzurunu bozamaz o kız ne bu bağrış çağrış ağzına ederim bak onun dedi. Aninda kapatti nişanlım telefonu. Sonra evde olaylar çıkmış birbirlerinin üzerine yurumusler. Tut evini git bi an önce evimde böyle şeylere müsade etmem demiş babasi. Nasıl cikcam ben bu isin icinden. Sevgim olmasa bi dakka çekmem bu aileyi ama oğulları benim her seyim. O da bana tapıyor. Defalarca özür diledi evlenince görüştürmem seni dedi ama nafile. Gururum çok kırıldı. Aileme de bi kelime anlatamiyorum. Bu konular arkadaşa da anlatilmaz. Ben bu adamla nasıl başa cikcam nasıl ezdirmiycem kendimi. Çok korkuyorum çok
Evlen iki gun sonra geri don babanin ewine.. gozunu ac nisanlin seni nasil ezdiriyor nasil kendi bu kadar susabiliyor.. bugun boyle ewlenince daha kotu olur.. bu iliskide hayir goremedim ben kaderini zorlama derim.

Dertli hatunlarin laflari hep ayni. Bana tapiyoooo, bizim iliskimiz imrenilcek bi iliskiiii, herkes bizi disardan mukemmel goruyoooo. He canim he

Adam sizi ayırmak ićin rlinden geleni yapmış ve halen yapıyor. Adamın yaptığı terbiyesizlik bence. Eğer siz evlenmeden nişanlın ayrı eve çıkarsa gerektiği yerde tepki koyuyor demektir. Ama ayrı eve çıkmazsa ana baba kuzusu demektir. Ömür boyu çekmek zor onu düşün derim..

ailene neden anlatmıyosun bunları birşey olsa ortada kalıcan dımdızlak darılma ama tatlım yaşım küçük diyosun bunlar şimdiden seni sindirmiş sen dünya eine mi gircen kabus evinemi

Benzer bir durum benimde başımdan geçti. Ama sizin 6 yıllık bi geçmişiniz var net olarak ayrılın diyemem çünkü net olarak ortada emek var. Benimki sizin nişanlınız kadar açık ve net değildi yani ailesi konusunda. Ben muhafazakar bi ailenin kızıyım. her aklıma estiğinde görüşemedim. Yanlış anlamayın siz sık görüşmüşsünüz felan asla sizi yargılamıyorum aksine saygı duyuyorum. Sadece kendi başımdan geçeni anlatıyorum.
Ben şehre sadece bilgisayar kursu için gidip geldiğim zamanlar onun da tatiliyse eğer ancak görüşebiliyorduk. Gel zaman git zaman ilişkimiz ilerledi ve ailesini ailemle görüşmeye yolladı. Babası karun kadar zengin ve aynı sizin tabirinizle modern görünüp geri kafalıların önde gideni. Neymiş yazları yazlığa gidince iki kaynımın çamaşırı bulaşığı yemeği bana kalacakmış. Onlara ben bakacakmışım. Bunlar annemin kızım sizinle aynı binada oturmasa daha iyi olur demesinden sonra konuşulan konular.
Zenginler sonuçta şehrin istedikleri yerinden daire alabilirler. Ama yok! Neredeyse aynı ev içine alıp kaynana kendine hizmet ettirecek. Ben anne babaya hizmet etmek için evleneceksem kendi anne babama bakarım evlenmem daha iyi. Evlenmenin ana fikri ne? İki kişinin kendi kararlarını kendi evleri içinde başbaşa konuşup anlaşmak, çocuk sahibi olmak...
Bunları duyunca annemler hemen beni aradı ben yine kurstaydım. Kızım bunlardan adam olmaz dedi annemde babamda. Ben tabi duramadım tabi hemen onu aradım. Tam hatırlamıyorum ama bana bağırdı çağırdı. Biz senle böyle mi konuşmuştuk dedi falan filan...
Halbuki ona açık açık söyledim. Ben ayrı bi evde oturmak istiyorum eğer olmazsa boşuna gelmeyin diye...

Ayrıldık...
Kurtulduğuma şükrettim.
Şimdi bi yıllık evliyim ve ailesi geri kafalı olsa bile beni asla ezdirmeyen bi eşim var...
Eğer alnında yazılıysa onunla evlenirsin. ama değilse onu hayatının anlamı olarak görsen bile evlenmezsin.
Ben şahsen o kişiden başkasıyla olabileceğimi düşünemiyordum...
Allaha şükür bana onu unutturabilecek önce bi iş verdi sonra da eş verdi...
İnşallah kendin için en hayırlı kararı verirsin. Seni çok iyi anlıyorum...

Ama oyle bir aileyle cok zor bz farklı br sehrdeyiz bu buyuk bi avantaj evlendikten sonra sürekli gorusmek zorunda kalrsan yazik olur sana insallah nisanlinda degismez hep sever seni hep korur kollar canim

Yalniz boyle onemli kritik konularda butun yuku omzuna yukleme ailenle paylas onlarin destegini fikirlerini al hem bu sana su acidan da faydli olur nisanlinin o babasi olucak adam seni tek bilmesin ustune bu kadar gelmesinin sebebide bu.. nisanlinda ne kadr iyi olursa olsun yarn ne olacagini bilemezsn onada smdiden ailenle herseyi paylasabilecegini goster.. Çok zayf davraniosun bu yanlış canim..

Foruma üye olduğumdan beri bu ilk mesajım. Başka insanların benzer sorunlarını okudum ama kendimi yine de çaresiz hissediyorum. Biz 6 yıllık bi ilişkinin ardindan nisanlandik, nişanlım tek çocuk. Anne babası ona çok düşkün maddi durumları fena degil, modern görünümlü cahil görgüsüz ve kendini beğenmişler. Biz üniversiteden beri ailesiyle görüşüyorduk. Bu buluşmalar sırasında bazen iyilerdi bazen kötü bazen sıcaklardı bazen mesafeli. Biraz da ilk ilişkim yasımın küçük olması cahillik derken her seferinde görüşmeye evlerine ziyarete gitmeye devam ettim. Geriye dönüp bakinca onlarca aşağılanmaya maruz kalmısım tabi. Benim yanimda şaka yollu oğullarına başka kız beğenmeler, ailemi küçük görmeye çalışmalar, okuduğum üniversiteyi begenmemeler. Her seferinde nişanlım beni yanlış anladigima inandirdi ama biz bi süre sonra açıktan açığa anlasamamaya başladık. Nişanlım işe girince ayrı eve çıkmak istedi ben de rahat görüşürüz, ayakları üzerinde durmayı öğrenir diye cesaret verdim. O olaydan sonra eteklerindeki taşları döktüler. Bizi eve çağırdı gitmek istemedim ama nişanlımı da inandırmışlar güzel seyler konusacaklarina zorla da olsa gittik. Babası bana sen ne sıfatla evimize girip çıkıyosun siz sadece arkadaşsınız dedi. Benim oğlum ayrı eve çıkmayı düşünmezdi sen veriyosun bu akli, madem öyle evlenin de ne oldugunuzu bilelim dedi. Ben de küçüğüm daha karşımda kelli felli adam. Benim okulum bitmedi ama daha dedim. İsim yok dedim. İş bulunca bırakacaksin yani bizim oğlanı dedi. Ben o güne kadar anneyi kötü babayı iyi bilirdim ama o gün gördüm ki ikisi de birbirinden beter. Nisanlima olan sonsuz sevgimden her seyi unutmaya çalıştım sonra okulum bitti evlenme teklifi aldim. Ailesi bizi güya kutlama yemegine çıkardı. Babası orda önceden yaptıklarını anlatti. Akrabalarinin düğününde begendigi bi kızı dansa kaldırtmış, yanında çalışan çok begendigi bi kıza gelinim deyip durmuş bizim oglani ayır seni alcam on tane de burma takcam demiş, kız nişanlımın numarasını alıp defalarca aramış. Bunları o gece anlatti bana. Ben ağlamaya baslayinca da sevginizin büyüklüğünü anlatmak için anlattim gelinimsin artık bunlar geçmiş dedi. Nisanlandiktan sonra da durulmadı sular. Her seyimize karıştılar bizi yönetmeye çalıştılar. Nisanlim alışmış ama ben kabullenemedim. Biz yapariz kendimiz çocuk değiliz dedikçe sinir oldular bana. Daha birçok sey yasandı ama bu gece olandan sonra düğüne kadar ne yapcam bilmiyorum. Biz telefonda nisamlimla bi konuda tartışırken sesler yükseldi biraz. O da duymuş. Arkadan geldi evimin huzurunu bozamaz o kız ne bu bağrış çağrış dedi. Aninda kapatti nişanlım telefonu. Sonra evde olaylar çıkmış birbirlerinin üzerine yurumusler. Tut evini git bi an önce
demiş babasi. Nasıl cikcam ben bu isin icinden. Sevgim olmasa bi dakka çekmem bu aileyi ama oğulları benim her seyim. Defalarca özür diledi evlenince görüştürmem seni dedi ama nafile. Gururum çok kırıldı. Aileme de bi kelime anlatamiyorum. Bu konular arkadaşa da anlatilmaz. Ben bu adamla nasıl başa cikcam nasıl ezdirmiycem kendimi. Çok korkuyorum çok

bir kere lutfen disaridan gelen boyle nisanli olur mu tarzi laflari duymayin. keza her insanin ailesine karsi zaafi yahut yaklasimi farkli olabilir. ailesiyle polemige girmekten hoslanmayan bir adam da olabilir nisanliniz. keza benim esim de boyledir, asla agzini acip yanit vermez; bildigini okumaya devam eder. sozleriyle degil, yaptiklariyla korur.

ailesine karsi mesafeniz de yarinlarinizin yegane koruyucusu olacaktir. ne kadar saygi, bir o kadar da mesafe derseniz basinizin agrimayacagi bir iliskiniz olur bu insanlarla.

Back
X