Nişanlımın annesi telefonda bana ister evlen ister evlenme diyor

evet evlenmiş, e hayırlısı madem artık...... başka konular açmaz inşallah bu bölüme, derdi olmaz da

açtığım konuya bir bakayım dedim,kimse yazmamıştır dedim ama iyi ki bakmışım.sonucu söylemem gerekiyordu gerçekten.merak etmenize gerçekten sevindim.
evlendim.bir ay oldu.ve bi şey diyeyim mi eşimin ailesi beni el üstünde tutuyor.sanki aramızda hiç kötü bişey yaşanmamış gibi.tabi temkinli olmakda fayda var.
genel olarak onların istediği gibi oldu.

hayırlı uğurlu olsun canım, Allah huzur ve mutluluk versin yuvanıza.. Bende tam onu yazacaktım :) benim daha önce açtığım konular var. Orda bahsediyorum, nişanlandım, kuru yüzükten başka bişey görmedim diye. Halada görmedim, 3 aydır nişanlıyım. Ne yapayım, yapmıyor yada yapamıyor diye atayım mı? Sana yaptıklarını (eşya -takı vs olarak) bana yapsalar, ben mutluluktan uçardım.

Şimdi düğün yapalım, evlenelim biran önce diyor. Ben işten ayrılacam tazminatımı alacam da, bu maaşına mahsuben avans toplu çekecekte, birinede kredi çektirecek te ... biz evleneceğiz.

Tazminatı alınca ben işten çıkmış olacağım, yani onun 1200 tl maaşına kalacağız. benim belli ödemem gereken taksitlerim var, ayda 550 tl falan tutuyor. evimiz kira olacak elektrik, su doğalgaz vs hariç 500 tl kira desek, birde maaşına mahsuben para çekecek maaştan zaten o her ay kesilecek. birde kredi çektirecekmiş 10,000 tl kadar. artık neyimizi satar öderiz bilemiyorum. işte benim adamın yaptığı hesap bu..

anası babası el gibi uzaktan duruyor. Bizim taraf çok altın takar diyor ama anası babası kendi gelinine çöp takmamış, elemi taktı, bide tüm akrabaları ile mal yüzünden küsler. bunlar hakkını istiyor, onlarda vermeyiz diyor. benim zaten toplasan 30 kişi çıkmaz akraba toplamı. çoğuda altın takmamak için kınaya gelir gider. düğünde boş salona kalırız öyle. işte bu şartlarda düğün yapıp altın topluyacaz vay anasını.

Aman ya, bir yuva kolay kurulmuyor. Heleki parasız pulsuz yokluk içinde bin kat daha zor. Allah herkesin yuvasına huzur ve mutluluk versin, bizim durumumuzda olanlarada yardım etsin inşallah ...

Back
X