- Konu Sahibi myiimmortal
-
Selam,
Evet başlıkta da belirttiğim gibi bir yıldır nişanlıyım ve haziranda düğünüm var. ben ve nişanlım ankarada yaşıyoruz. onun ailesi izmirde yaşıyor. Nişanlımın babası allahtan başka sehirde yaşıyor çünkü bilip bilmediği herseye otoriter bir şekilde böyle olucak şöyle olacak demesi çıldırtıyor beni annesi ise onu onaylayıp duruyor. Benim ankaradan izmirdeki düğünüme cok akrabam gidemeyecek o yüzden burdaki kınayı düğün gibi yapmak istedik salonu tuttuk. (zaten o sadece izmirdeki düğün salonu parasını ödedi umrumda da değil burda nişanlımla kazancımızla herseyimizi halletmeye çalışıyoruz). Ama adamın en son beni çıldırttığı nokta davetiyeye ankara için nikah/düğün yazmayacakmışız kına yazacakmışız asıl düğün izmirdeymiş insanlar yanlış anlarmış. Oysa ben ankaradaki salonda gelinlik giyeceğim nikahım da yine burda olacak. Nişanlım kafasını egdi tamam sonra konusuruz dedi babasına öyle deyince. Ben tek kelime etmedim ama o kadar sinir oldumki. Benim ailemin tanıdıklarının bi önemi yok gibi. Adamın herseyi en iyi ben bilirim tavırlarına fitil oluyorum oysa bazı konularda çok cahil. (Ayrıca Ben nişanımı tek başıma kendi maaşımla ankda güzel bi otelde yaptım. Onun bütün akrabaları düğün gibi oldu dedi.) Nişanlıma da sesini babasına cıkaramadıgı için cok darıldım ne yapayım ben kızlar onun ailesiyle nasıl başa cıkacagım allahtan uzaktalar ama benim annem burda yanımızda garibim ne yaparsak yapalım bize fikir vermek yerine ekstra yardım ediyo o ise ailesine cok düşkün ama gereksiz şeylerle aramızın acılmasını saglıyor ailesi. İlerde evlendiğimizde izmire gitmemek için yıllık izin bile kullanmamayı düşünüyorum o kadar soğudumki.
okudugum kadarıylaişey göre ben sinirlenecek pek bişey göremedim
davetiyelere sizin tarafın kartlarına kınanızı dügün diye yazdırın
erkek tarafın davetiyelerine kız kınası diye yazılsın
iki tarfta mutlu olsun
sorun sadece davetiye değilki ordan müdahale edebileceği aklınıza gelebilecek hersey düğün salonuna ödenen paradan tutun aldıgım bulaşık makinesinin markasına kadar allahtan bunların cogunu nişamlımla telde konustular ama ben 700 km ötesinden :) böyle bir yaptırımı hissediyorum nişanlım evet arada kalıyo ve ilişkimiz bunun için kaç defa bitme noktasına geldi. Ben madem biz herseyi kendimiz ödüyoruz bırak da kafamıza göre yapalım onun parasını istemiyorum diyorum ama işte ailesi bir taraftan ki ben de böyle otoriter babayla büyümedim annem tek başına büyüttü benim ama onun da sözünden çıkmadım okudum mesleğimi buldum. uysal bi çocugum ama o adam çok damarıma basıyo herseyi en iyi o biliyo ama ben nişanımla zaten onun agzını açık bıraktım daha ne müdahale ediyor anlamıcam. Eger bu son olayda da ayrılmazsak (Allah korusun ama çıkmaza girince kestirip atadabiliyorsun herseyi) davetiyeyi istediğim gibi bastırıcam ve 'al bunu dağıt ya da sen bilirsin' dicem tabi bu son kısmı içimden dicem :) öyle bastırmam bile cevap
Bence sen de disini goster yoksa hep ustunue gelirlet nisanlindan hayir bekleme erkeklerin cogu ailesi yaninda kuxu gibiler senin yaninda baska onlarin yaninda baska seninle ilgili seylere karismaya alusmasinlar olaylara aninda mudahale et mesela davetiye icin benim akrabalarimin onemi yok mu ben burda kinalik degil gelinlik giyecegim deseydin keske ileride de evlenince boyle devam ederler cok gicik bisey direk tavrini koy bu ayrilacak bisey degil merak etme cogu kadin ayni yoldan geciyor
sakın karıştırtma canım
nasıl alıştırırsan öyle gidiyor maalesef
hep içinde kalır istediğim gibi olmadı dersin bu da huzursuzluk sebebi
nazikçe babacığım ömrümde 1 kez evlenicem ben böyle olsun istiyorum gibi konuş
şuna bak yaaa kadın gibi bulaşık makinesi markasına bile karışmalar
hem hiçbişey çıkmıyor cebinden hem de konuşuyor
bir daha makinenmiş bilmemneymiş hakkında konuşursa
ahh baba şimdi bunuu kullanayım sen bana ilerde beğendiğinden alırsın bu bozulunca gibi
laflar söyle nazikçe
Selam,
Evet başlıkta da belirttiğim gibi bir yıldır nişanlıyım ve haziranda düğünüm var. ben ve nişanlım ankarada yaşıyoruz. onun ailesi izmirde yaşıyor. Nişanlımın babası allahtan başka sehirde yaşıyor çünkü bilip bilmediği herseye otoriter bir şekilde böyle olucak şöyle olacak demesi çıldırtıyor beni annesi ise onu onaylayıp duruyor. Benim ankaradan izmirdeki düğünüme cok akrabam gidemeyecek o yüzden burdaki kınayı düğün gibi yapmak istedik salonu tuttuk. (zaten o sadece izmirdeki düğün salonu parasını ödedi umrumda da değil burda nişanlımla kazancımızla herseyimizi halletmeye çalışıyoruz). Ama adamın en son beni çıldırttığı nokta davetiyeye ankara için nikah/düğün yazmayacakmışız kına yazacakmışız asıl düğün izmirdeymiş insanlar yanlış anlarmış. Oysa ben ankaradaki salonda gelinlik giyeceğim nikahım da yine burda olacak. Nişanlım kafasını egdi tamam sonra konusuruz dedi babasına öyle deyince. Ben tek kelime etmedim ama o kadar sinir oldumki. Benim ailemin tanıdıklarının bi önemi yok gibi. Adamın herseyi en iyi ben bilirim tavırlarına fitil oluyorum oysa bazı konularda çok cahil. (Ayrıca Ben nişanımı tek başıma kendi maaşımla ankda güzel bi otelde yaptım. Onun bütün akrabaları düğün gibi oldu dedi.) Nişanlıma da sesini babasına cıkaramadıgı için cok darıldım ne yapayım ben kızlar onun ailesiyle nasıl başa cıkacagım allahtan uzaktalar ama benim annem burda yanımızda garibim ne yaparsak yapalım bize fikir vermek yerine ekstra yardım ediyo o ise ailesine cok düşkün ama gereksiz şeylerle aramızın acılmasını saglıyor ailesi. İlerde evlendiğimizde izmire gitmemek için yıllık izin bile kullanmamayı düşünüyorum o kadar soğudumki.
adam anlamıyo nazikçe konuşmaktan. yaa ne güzel demişsin ilerde sen alırsın demek ama anlamayınca nafile. aynı adam nişanlımın yıllarca çalışarak biriktirdiği parayı düğün arifesinde dükkan almak için harcadı ve nişanlımla ben şimdi mobilya borcu öderken sinirlerim nasıl bozuluyo bir bilsen. Ne yapsam da düğünde takılan takıları alabilsem diye düşünür oldum akla ihtiyacım var
adam anlamıyo nazikçe konuşmaktan. yaa ne güzel demişsin ilerde sen alırsın demek ama anlamayınca nafile. aynı adam nişanlımın yıllarca çalışarak biriktirdiği parayı düğün arifesinde dükkan almak için harcadı ve nişanlımla ben şimdi mobilya borcu öderken sinirlerim nasıl bozuluyo bir bilsen. Ne yapsam da düğünde takılan takıları alabilsem diye düşünür oldum akla ihtiyacım var
Selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?