nişanlımın günden güne değişmesi.....çok sıkıldım

cnm bnde evlıyım yaklaşık 1 snedır bız nışanlıyken hıç telefon elimizden düşmezdi 1 sne nışanlı kaldık 2 snede çıktık bence bunun düğün psikolojısıyle alakası yok cnm

düğününüz yakınmı canım..Belki de düğün stresi olabilir maddi şeyler belki düşündürüyordur onu...geçici bir durumdur

..............................

bu insan için imkansızdım ben onuniçin...aylarca peşimden koştu...benimle 1 dk zaman geçirebilmek için neleri göze alıyodu...bazen benmi yanlıyorum diyorum..bazı davranışlarından sora bu insan beni seviyor diyorum sadece işleri gerçekten çok yoğun ve şu sıralar yeni atılımlar içinde....onu hiç böyle yoğunken görmemiştim...
ama telefon konuşmalarımz o kadar kısaldıki...gün içinde çok arar ama hepsi kısa kısa.........biraz daha beklemeyi düşünüyorum......

sabret guzelım o zaman belkı iş stresindendir

düğünümüz önümdeki nisan sonu ama yinede kesin tarihimz yok henüz...

bana biraz onun stresi gibi geldi cnm...

sabret,nişanlısın sonuçta sevgili olsan ayrıl barış oluyorda nişanlıyken daha da bi düşünmke gerekiyor...

nişanlılık zor bir süreçtir, sinirler gergin olur. iki tarafında sabırlı olması gerek.

bence açıkça konuş eskisi gibi sıcak davranmıyosun bende senden uzaklaşıyorum de..çoğu erkekte evlilik öncesi stres oluyo diye biliyorum..belkide iş ciddiye binince korkmuştur..hayırlısı olsun canım..

bence abartıyorsun canım.işleri yoğun diyorsun gün içinde sık sık arıyor ama hepsi kısa kısa dediğine göre o yoğunlukta bile seni düşünüyormuş demek ki.diğer taraftan evlilik stresi hazırlık faslı falan da insanları gerebilir.bence hemen beni sevmiyor diye düşünmek anlamsızüstelik bunu ona açıkca sor eskisi gibi olmadığını üzüldüğünü söyle bakalım ne diyecek

İnann defalarca konustum bu konuyu ama düzelme olmadı herhangi...gün içinde armasna bişey demiyorum ama eve geldkten sonrada ki konuşmalrmzda kısa...genelde uyuyacğı zaman arıyor...normal değil....ne bilyim eskski gbi iltfatlarıda yok..çok sıkılıyorum onla görşmek dahi istemiyorum artık..neden böyle oldumki

slm,
ben de şimdi 1yıldan fazla nişanlıyım.nişandan önce okadar uğraşıyorduki anlatamam.ben istemedim ama o beni hiç rahat bırakmadı hergün arıyordu 3 saat konuşyordu ya bazen tele çıkmadım bile ya sıkılyordum.herneyse gün geldi nişanlandık.inanki nişandan sonra çok değişti herşey.bende senin gibi şok oldum anlamıyordum şaşırdım ya aynı senin dediğin gibi nbr demeye başladı bende dedimki bana nbr deme senin herhangi bi arkadaşın değilim senin nişanlınım.soğuk davranmaya başladı falan filan.
çok konuştum fırça attım inanki kızmaktan yoruldum.beni seviyormu sevmiyormu diye düşünmeye başladım.
biz tartışmaktan başka birşey yapmıyoz nişanlı olmak bu mu yani diye sormaya başladı.yani ben nezaman ağzımı açtıysam tartışmak oluyordu.herneyse ben bi arkadaşımla konuştum. oda erkek olduğu için sordum yani nişanlımın hareketleri normal mı diye.
o da benimle erkeklerden bahsetti biraz. nişanlın seni beğendi çok uğraştı artık sana yüzük takmış seni almış uğraşması gerek yok artık herşey belli zaten evleneceksiniz diye düşünüyordur nişanlın dedi bana.ben şok oldum ama harbiden öyle ya.benimki öyle sanırım artık senin nişanlın da mı öyle bilemiyom ama olabilir.her erkek aynı değil ama mesela kızkuzenimin nişanlısı varya ohoooo nişandan sonra tam başladı kız için herşey yapıyor herşeyyy yani kızı bikere yalnız bırakmıyor ne gerekiyorsa yapıyor onlarda 1yıldan beri nişanlılar.yani çocuğa helal olsun diyom nişanlım da ozaman kızıyor.her insan farklı ben sana iki tane örnek verdim bilemiyom yani. inşallah çok mutlu olursunuz.yazdıklarını okudum da kendimi gördüm.hayatımda biri var mı yok mu bende anlamadım.

biraz oluruna bırak canım bu stresler normal tabi düğününüze nekadar var bilemiyorum ben 2 yıl nişanlı kaldım düğünümüze 1 ay kaldı birbirimize girdik nişanı atmayı bile düşündük şimdi 5 aylık ewliyiz hatırladıça gülüyoruz tartışma vs.bunların hepsi normal ama sen bide takibe al derim ailesi tarafından falan dolduruşaa gelme ihtimalide olabilir belki...

Bence burada önemli bir nokta söz konusu.1 yıllık bir maziniz var sonuçta;son dönemlerde sergilediği tavırları daha önceden hiç sergilemiş miydi?Yoksa ilk kez mi böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını hissediyorsun?Ayrıca sakıncası yoksa burcu ne nişanlının?

arkadaşlar cevaplarınız için teşekklür ederim...
gelişmelerden bahsedicem şimdide..
önce arkadaşların sorularına cvp vereiyim..
bu davranışları son 1 ayda sergimeleye başladı ama ufak ufak...
burcuda başak,
şimdi konumuza gelelım..
bu bahsettğim olaydan sonra nişanlımla uzun uzun konuştum,ne konuşacağımı,derdimi nasıl anlatarak kendimi daha iyi ifade edebilceğimi düşünüdüm uzun süre..
dedimki son 1 aydır naber canım diye açıyosun telefonları,eskiden daha nazıktin,kelimelerini süzgeçten geçirirdın...bana cevabı ise inana farkında değilim oldu...çok haklısın..sana bu şekilde konuşmamam gerekirdedi...
son zamanlardaki davranışarın beni üzüyor,hayal kırıklıkları yasatmaya başlıyosun bana...hatırlasa benimle 5 dk görüşmek için ne diller döktüğün günleri..
kolaymı elde ettin sahip oldgun bu sevgiyi dedim......beni sana bağlayan tek şey bu yuzukmu...yüzüğü atınca stresin hiçbişeyin kalmayacaksa eğer atayım bu yuzuğu....
eğer bana yürekten bağlıysan ben atsam sen acısını yavaş yavaş yaşarsın önce...daha sonra pişmanlıklar sarar dört bi yanını...arkadaşlarının düğünü oldgnda bi hiç uğruna beni kaybettğin günleri anıcaksın.....biliyorum beni çok sevdiğini.....ama yasadığn iş stresimi yani bunu tek nedeni...yoksa birilerinin konuşmaları seni etkliyormu dedim.......bak şunu artık idrak et dedim,bundan 50 yıl sonra ailelerimiz belkide hayatta olmayacak....kardeşlerimiz desen hepsi çoluk çocuğunun derdine düşcek....o zaman elinde bastonun olsa bile diğer elinden ben tututacm senin....birlikte yüzümüzdeki çizgileri görücez...saçımızın beyazlamasını...belkide ölümü birlikte tadıcaz....
ben senin hayatındaki sonuncu öncelik değil,hep ilk öncelik olmalıyım...bende seni hayatımdaki ilk öncelik yaptım....seni 1.5 yıldır tanıyorum,bazen bana anlatamadığın konuları anlayabiliyorum...hiçbişey söyleme...ablaların konusuyor,ailen mutlaka yorum yapıyor....ve sende çabuk etkileniyosun.....ister istemez bana karşı tavırlarn değişiyor...bunu anlamamak için ne olmam lazım dedim.....sen 29 yaşında bi bireysin...ablaların senden büyük,aileler...yarın bigün bizde seninle bi aile kurucaz....ilerde pişman olacagın hiçbişey yapma...biliyorum sen bu kadar ince ruhlusun..seni ben bu yuzden seçtim...ailene karşı yüzelttğin için,savunduğun koruduğun için seçtim...bana aldığın hediyeler için dedği hatırlasana otorup karaklem resmimi yapmak için saatlerce emek harcamıştın,bana vbugüne kadar verdğin en güzel hedye bu oldgu için seçtim....hastalandğmda sormadan etemeden alde ilaçlarıma kadar düşünüp aldğn için seçtim...kibar,saygın oldugun için seçtim...ama senden uzaklaşmamaı istiyorsan eğer bu şeklde davranmaya devam et......bu davranışarın sadece senden uzaklaşamamı sağlıyor,seni sevmemekten korkuyorum anlıyomusun?bu korkuyu daha fazla yasşatma bana...bak işlerinde yoluna giriyor yavaş yavaş falan filan kızlar kusura bakma baya uzun oldu belki benimle aynı durumda olan arkadşlar vardır nasıl konuşcaklarını kafalarında tasarlamaları için yazdım fikir amaçlı:)
oda söylediklermden çok etkilendi....sana yasaştmak istedğim bi hayat var..bunu yasatmak için çabalıyorum ve olmayacağndan korkuyorum....iş hayatımın daha iyi noktaya gelmesi için seni ihmal ediyorum...daha çok çalşıyorum.....ben sana bugüne kadar ne yaptıysam hepsi içimden gelerk yaptğım şeylerdi...senin bi gülümsemen bile benim için bi ömre bedel....seni üzmek bu hayatta isteyebilceğim son şey bile değil..söylemek istemezdim ama doğum günün için 2 hafdadır koşturuyorum ve bu yuzden senınle görüşemeyorum,biraz kendmi uzaklaştrmak istedim sana güzel sürprzler hazırlıyorum dedi...aslında ben seni yürekten seviyorum....sen hayatımn heryerındesin...aklımdan hiç çıktığın yokki...bazen iş hayatın vermş oldgu zorluklar yüzünden sana yanstabiliyorum.........gibi daha biçok yazamadğm cümleler söyledi...sonuç
sanırım hersey yoluna giriyotüm gün meslea yaptlarını düşünüp kendsne kızdğı itiraflarnda bulundu....kendnsı afftrmek için yarın için güzel bi sürprz yaptnı söyledi....ve sen yoksan bu hayat,hersey ama hersey o kadar boşki....ne olur bitirme kelmsni bidah aklına getrme...perişan oluyorum düşüncesi bile beni mahvetti...
benımle konuştğun için teşekkür ederim.....ben bunların çoğunun farknda değildim gibi şeyler söyledi kızlar...bazen güzel güzel sakin sakın konuşmak gerçekten çok işe yarıyo...
bağır çağır yapmadım...hemn bitirmedim....benımle aynı sorunu olanlar konuşsun..bende işeyaradı dilerim sizdede yrar...allah başka büyük der vermesin
sizi seviyorum kk

Son düzenleme:

Yazdıklarının hepsini okudum canım.Benzer bir durum yaşamış olduğum için yanıt verme ihtiyacı duyuyorum.Ben şöyle hissettim yazdıklarını okuduktan sonra...Nişanlının üzerinde seni maddi anlamda doyurabilmek konusunda(hediyeler,süpriz,yaşam standardı vs...) ciddi bir endişe hasıl olmuş.Şimdi oturup dürüstçe kendine sorman gerekiyor.Bunu hissetmesine sebep olacak ne yapmış olabilirim?Ben yazdıklarından anladığım kadarıyla senin maddi değerlere düşkün bir yapın olduğunu sanmıyorum.Sevgiye dair çok önemli noktalara çok güzel değinmişsin çünkü.Fakat ne yazık ki,özellikle evlilik arifesinde ilişki iki kişilik bir kavram ve özel olmasına rağmen üçüncü kişiler ortalığı karıştırabiliyor.Bazı durumlardan senin hiç haberin bile olmuyor olabilir.Ailen ya da akrabalarından maddi yönde bir baskı gördüyse nişanlın,paniklemiş olabilir.Bu da yine sana ve geleceğinize önem verdiğini gösterir.Bence onun içine biraz olsun su serpmek adına,ailelerin elbette saygı duyulması gereken önemli bir yere sahip olduklarını ama evlendiğinizde kapınız kapandığı anda içeride yaşanacaklardan sadece sizin sorumlu olacağınızı anlatmaya çalış.Kim ne derse desin,sevgiye aç bırakmaması gerektiğini ve gerisinin aşılabileceğini anlamasını sağla.Çünkü bu endişeyle uzun süre yaşarsa kendini çok yıpratır,sinirleri gerilir ve bir süre sonra ister istemez bu ilişkinize de yansır.Allah hayırlısıyla yuvanızı kurmayı nasip etsin.

canım teşekkür ederim yazdıkların için..
nişanlımın beni maddi anlamda doyurabilmek için sürekli çaba halinde olması doğru..bunun nedeni ise benim aileden maddi dururmum onunkine nazarn daha iyi...o sonrada maddi durumu düzelmiş biri ben ben kendimi bildim bilelei hep güzel bi hayat içinde oldum çok şükür ama annemle babamın zamanında ne sıkntlar yasayark bu zamana geldğni bildiğim için asla madyata önem verdim..aksıne sevgi olduktan sonra aşılamayacak hiç bişeyin oldguna inanıyorum...nişanlımı severkende asla onun bana yaptığı sürprzlerle değerlendrmedim..tamam her kız gibi buda benım hoşuma gidiyordu ama elleryle yazdğı bikaç satır benım için çok daha büyük önem arz etti..
nişanlım bunu iyi idrak edememiş ve sanırım bu konuşmadan sonra anladı herseyi...ve ben onada söyledim artık gereksiz harcamalr yapma ...herbeğendğim şeyi alman beni mutlu etmıyor aksıne düğün arifesnde masrafa girmen canımı sıkıyor artık dedim bundan önceki konuma bakarsanız bunun üzerinede bi problem yaşamştık ve bu konuşmada onuda açığa kavuşturduk..
teşekkür ederim güzel dileklerin için,umarım bundan sonra hersey daha iyi olur..:)

Kusura bakmayın da böyle bir nedenden ayrılmayı düşünmenizi aklım almadı gercekten. Evlilik kararını bozmak bu kadar kolay mı Allah askına? Herhalde yasınız küçük ve biraz heyecanlısınızdır diye düşünüyorum. Ben en son lisede böyle seyleri dert etmiştim.

Nişanlanmak çok zor bir şey, hele ki erkek tarafı için. Ne kadar yükü var bu işin...belki de çalıştığı yerde isleri iyi gitmiyor ama sonuç belli olmadan birsey söylemek istemiyordur vs.

Sizi arama sıklığı, söylediği kelimeler vs. sevgisinin derinligine dair ipucu vermez bence. Ama bir derdi olduğunu gösterir.

Sizin yapacağınız en iyi şey anlayisli ve sabırlı olmak, nisanlinizin üstüne gitmemektir. Anlaşılan o ki zaten yeterince yükü var. Siz ne kadar sakın ve destekleyici olursanız, iliskiniz o kadar gelişir. Ama yine de ağzını bir arayın . Belki de bilmeden sizin tarafın bir yanlışı olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…