nişanlımın kredi borcu

tabiki de sorulmadı

insanları anlayamıyorum aslında o da hak veriyor bana ama sen haklısın diyemiyor kardesi öderse ödermiş ödemezse bu bir yolunu bulur ödermiş

Kardeşi ne iş yapıyor?

Kredi borcu ne kadar? Kaç yılda bitecek?

Ve ailenin bilmemesinde bi gariplik var.

Nasıl olsa bekar diye kredi çektirmiş kardeşi.

Ama ben bu zamanda kimseye güvenmiyorum ne yalan söyleyeyim.

bilemedim canım senin kararın tabi.
ama bize 15.000 tl kredi borcu giriyodu, kararttım gözümü, anneme 'kabul etmiyorum' dedirttim. bu şekilde başlayan bi evlilik için ilerisinin parlak olduğunu pek zannetmiyorum, biterse bitsin dedim. herşey daha iyi oldu sanırım. Kabul ettiler, kredi çektirmiyorlar.
yoksa hem bedelli kredisi, hem ev eşyalarını ödeyecekti artık biz kendimize gelemezdik 10 yıl..

ben detayları çok bilmiyorum zaten gündeme getirince bana bile söyledigine pişman oldu bir daha hiç birsey söylemeyecekmiş. Ne sıkıntılı bir süreç Allah'ım yoruluyorum bazen düşünmekten

Ailesi bilse bende diretirim ama bide onlar duysa kıyamet kopar aramızda hersey kötü olur öyle olsun da istemiyorum kendi için çekse anlarım bir nebze de kendi için olmayınca o sıkıyor canımı zaten

Ailesi bilse bende diretirim ama bide onlar duysa kıyamet kopar aramızda hersey kötü olur öyle olsun da istemiyorum kendi için çekse anlarım bir nebze de kendi için olmayınca o sıkıyor canımı zaten

Bak canım, iyi analiz et, evlilik sürecinde düşün taşın, ailesi için yaşayan biri ile birlikte olmak çok çok sabır emek ister, yıpratıcı bir süreçtir. İyi düşün taşın, gelin ata binmiş ya nasip demiş.

yok artık bu kadar acımasızlık olur mu? Hayatınızı karartacaklarmış nerdeyse.İyi ki karşı çıktın.
ben detayları çok bilmiyorum zaten gündeme getirince bana bile söyledigine pişman oldu bir daha hiç birsey söylemeyecekmiş. Ne sıkıntılı bir süreç Allah'ım yoruluyorum bazen düşünmekten

Canım seni ilgilendirir bu konu.Ucu size değiyor ne de olsa.

Beyfendi birdaha sana birşey söylemeyecek ona buna artık kredi çekip durur.KArdeşi de olsa artık sana sormadan bi iş yapamaz.

Sende kredi borcu ne zaman biterse evleniriz de.

Sakın borcun tam bittiğine emin olmadan evlenme tatlım.

Ağırlıgını koy.

Seni kaideye alamayan bi adamla nasıl evlilik yürütebilirsin.

Gerekirse annesine söyle.Boşver ya.

Son düzenleme:

Aynı fikirdeyim kredi kartı borcu bitmeden evlenmeyin...Şu an bekar bile olsa yarı evli sayılır..Nişanlı çünkü..Tam evi için alışveriş yapacağı,para tutacağı zamanlar...Umarım bu borç ödendikten sonra da kardeşi abisinin kredi kartına borç takmaya devam etmez..Hele hele evlendikten sonra....

valla nişanlınız ne karar verir bilmiyorum ama kredi ödemek çok zor. az bir meblağ olsa bile eğer tek maaş geçinecekseniz ve eşiniz ödeyecekse borcun tamamını, para hiç yetmiyor....

baskasının yüzünden biz kırılırıyoruz yıpranıyoruz çok üzgünüm o beş kuruşunu harcamış olsa yine anlarım yok. Abimin borcu varmış çekti araba almaya yok ev alma yok esya alma yok ne borcu bu sormaz mı bir insan

canım ben de bu konuda sibelim84'ün yorumlarına katılıyorum.kardeş bu..
ayrıca kardeşine sıkıntılı anında sırtını dönüp bencillik yapandan kork..
kardeşi keyfi bir sebepten bir lüks için abisini borca sokmuşsa tamam
ve ödüyor diyorsun ayrıca..yani bir sıkıntı yok..
eğer bu borcun senin açından çok sıkıntı yaratacağını düşünüyorsan ve maddi olarak evin geçimi nerdeyse senden sorulacaksa;evlilik tarihini ileri al o zaman

Son düzenleme:
bu zamanda kimseye kefil olunmaz kredi çekilmez...çok çok güvenmeniz lazım. ben abime kredi çektim ve 3-4 ay ödedi geri kalan hepsinin ben ödedim. çok sıkışıktı biliyorum ama biz de zor durumdaydık ve gerçekten de çok sıkıştık. eşim sağolsun arada söylendiyse de çok bir şey demedi. ve biz bu olaydan sonra birbirimize söz verdik ikimizin ailseinden biri kredi v.s derse kesinlikle HAYIR DİYORUZ. böyle çok yakının diyince çekmke zorunda kalıyorsun bazen. hayır desen olmuyor. neyse bu bize acı bir tecrübe oldu.

kesinlikle evlenmeden önce bu borcun üzerinden alınmasını sağlasın.
kendim için kredi ihtiyacım var mecburum desin mesela.
borçla hele başkasının borcu üstünüzdeyken asla evlenme. bunu şart koş. sonra yanarsınız.
arkadan neler çıkacağı belli değil.
kardeşse o da göstersin kardeşliğini alsın üstüne kendi ödesin borcunu.
o kardeşini düşünmesin borca soksun hem de evlenmek üzere olan kardeşini.hem de kardeşiz ama.. densin.
sakın borçla evlenme.

Para söz konusu olduğu zaman herkesin karakteri evrim geçiriyo nedense..
Şu yaşıma geldim en zor öğrendiğim şey kimseye güvenmemek gerektiği oldu. Çünkü hep güvendim hep de darbe yedim.
Çevremdeki insanların yaşadıkları da farklı değil. Annem dayımla miras yüzünden 18 yıldır konuşmuyor yine miras yüzünden amcamın karısı abileri ve ablalarıyla küs.
Bu nedir ya, nerde kaldı kardeşlik, gerçekten çok üzülüyorum, para insanların karakterini bu kadar mı değiştirebilir..
Herkesin durumu aynı olcak diye birşey yok tabi aile kavramı sevgi saygı eğitim düzeyi çevre farklılıkları etkiler böyle şeyleri ama çevremde gördüklerimden yola çıkarak konuşuyorum, çoğunluk böyle..
İnşallah bu mesele aranızda sorun olmadan tatlılıkla hallolur..

bence abartıyosunuz nişanlınız kardeşi için kredi çekmiş aklı başında adam boşu boşuna çekmez kredi kardeşide ödeyecektir tanımıyorsunuz anladığım kadarıyla kardeşini bence kardeşine yaptığı bir iyiliği sorgulamayın adamın kardeşi çünkü ben erkek olsam kardeşime kredi çeksem nişanlım borç bitmeden evlenmem derse yolun açık olsun derim

günaydın teşekkür ederim herkese öncelikle.
ben birsey istediğimde bu aile söylenmiyor hiç bir istediğim olmuyor ama ailesine hiç laf söyletmiyor. bir gece boyunca düşündüm ben ne yapıyorum diye daha evlenmeden bana hak vermeyen benim isteklerimi önemsemeyen bir insan evlenince bana çok mu deger verecek çok mu önemseyecek hiç sanmam.
Tamam kredi çekilmiş benim ki de kardesime söyleyemem diyor ama beni de ikna et böyle kestirip atma. sende haklısın canım de ama öder de ben hallederim de bir sekilde benimde gönlümü kırma ama bunu hiç yapmadı. Ben birsey istedigimde tamam dedi hep sonra aileme söyleyemedigim param olsa yapardım v.s. Bende benimkinin gururu kırılmasın diye hep alttan aldım ama ailesi bizim için para verecek olunca hep ogullarının yüzüne vuruyorlar söz hakları oluyor sürekli laf ediyorlar.
Nişanlımın maddi durumu iyi olsa hiç birsey umrumda olmaz ama o olmayınca bunları düşünmek zorundayım. Zaten artık ne yaptıgımı da düşünür oldum fedakarlık yapıp alttan almaya ne kadar devam edebilirim bilmiyorum dogru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum bu kadar kırılmayı hakediyor muyum bilmiyorum.
Eger o kredi borcu nişanlıma kalırsa inanın ev için 5 kuruş faydası olmayacaktır ben tek başıma ev geçindireceksem neden evleniyim ki çok karışık çok....

Bence kardesi oduyorsa şimdiden müdahale etmek yanlış olur.

Hatta nişanlının bile kafasında senle ilgili soru işareti kalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…