Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anladık, odtü, itü veya boğaziçindesin.
Nişanlın da düşük zekalı, klasik paralı züppe.
Eğer konu ve de sen fake değilsen,sadece merak ettim parası için mi berabersin? ya da sendeki kocaman eksiklik nedir ki bu adamla evlenerek kapatmaya çalışıyorsun?
Ps:Konuyu da buradakileri manipüle ederek kendi zekanı övdürmek için açtığını düşünüyorum.Çevrendeki övgüler yetersiz kaldı sanıyorum

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
mantıksalı sözeli bedenseli görseli ... Zekada çeşit çok . Zeka gunluk yasantımızda ilk verdiğimiz tepkide de gızlı. Diğerleri tecrubeden taklıte girer. Şimdi mantıksal zeka değil demekki sendeki ki nişanlının kıtlıktakı son adam oldugunu dusunup hayatının fırsatını sallayıp atmıssın.. Üzücü.. O adam seni ezse ne? Kucuk gorse ne?...

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Son yazdigin cümleden adamın haklı olduğu ortaya çıktı

Zekisiniz ya da degilsiniz onemli degil ama sevdigimiz kisi bizi guzel zeki vs vs bulmali zeki degilsin caliskansin ne demek bir tane geciresim geldi nisanlinizin agzina. Afedersiniz gerzek herif.

Ben de zamaninda senin yaptigini yaptim. Avrupa'da aihm'in oldugu sehirde insan haklari masteri yapiyordum sonrasinda aihm'de staja ve o sehirde doktoraya basvuracaktim. Sandim da vardi aslinda sinif arkadaslarimdan cogu Kabul almisti... Beyefendi "turkiye'ye gelmezsen iliskimiz biter sen bencilsin sen kariyeristsin seven kadin bunu yapmaz" diye diye bende buyuk bir sucluluk hissi yaratti ve Geri dondum, issiz kaldim uzun sure, depresyona girdim otuz kilo aldim, Beyefendi gitgide beni daha az sallamaya alenen aldatmaya basladi sonra da terk etti.

Mesela sen zekisin ben zekiyim degil zaten zeka nedir ki? Yani zekanin ciplak gozle gorulebilen bir sey oldugunu zannetmiyorum ama sevgi ve gosterilen deger goruluyor. Size hayran, sizi el ustunde tutan ve sizin icin en iyisini isteyen biriyle olun. Yoksa benim gibi hayatinizin buyuk bir bolumunu cope atarsiniz cicek gibi solarsiniz. Cok ciddi etkiledi Beni o iliskim, asla erkeklere guvenemiyorum...

Neden bu kadar cok kişi konu sahibini gomuyo? Zekiyse zekidir, etrafında pek çok kişi de bunu onaylamıştır, "ben zekiyim" der böyle bı durumda herkes mütevazı olmak zorunda mı? Yok sen zeki değilsin, yok kibirlisin, yok egonu tatmin etmeye calisiyosun. Sanane ya sanane? Sanki dünyada zeki insan olmasının mumkunati yokmuş gibi konu sahibinin yalan söylediğinden %100 emin. Niye zorunuza gidiyo bı insanin başarılarını ve artı özelliklerini dile getirmesi? Sanki kadın ben zekiyim cahiller ölsün falan demiş. Bu kadar kompleksli olmayın allaskina

Merhaba hanımlar,

Erkekler için kariyerini riske atan kızlar iyi okusun. Nişanlın da aşağılık kompleksi var valla işin zor

Kariyeri, eğitimi kıskanmayı anlarım da zekayı kıskanmak da ne bileyim. Yazılanların aksine ben sizin zeki olduğunuzu düşünüyorum. Üniversite sınavında belli bir başarı sağlamak, iyi bir okul kazanmak, kariyer sahibi olmak sadece çalışmayla olabilecek bir durum değil. Ortalamanın altında zekaya sahip birey, yoğun çalışmayla bile bu başarıyı elde edemez.

Zekanın kolları vardır. Bir kolda üstünlük sergileyen birey, diğer kolda normalin altında seviyeye sahip olabilir. Bu yüzden de zekanın ya da tek başına bir puanın anlamı yoktur. Tecrübe, taklit, akıl, çalışma gibi etkenlerle zeka süslenir ise insanlar tarafından gözlenebilen ve fark edilen zeka ortaya çıkar.

Son paragraf konuyla alakasızdı. Konuya dönecek olursam, böyle bir insanla evlenilmez kardeşim. Sebebi sizin denginiz olup olmaması değil. Dünyada pek az insan yeterli özgüvene ve olgunluğa sahiptir. Aksi durumda, özgüvensiz ve olgunlaşmamış bir kişi ile birliktelik hayatın her alanında sorun olur. Hepimizin özgüven problemi yaşadığı noktalar, bir miktar olgunlaşmamış taraflarımız var. Ancak bu yönlerimizi bizden daha başarılı insanları aşağılayarak kamufle etmeye çalışmıyoruz.

Eşim eğitim ve kariyer konusunda hırslı bir insan değil. Ben öyleyim. Eşimin müthiş bir hafızası, beni hayrete düşürecek ölçüde bilgiyi saklama kapasitesi vardır. Ben artı yönlerinin farkındayım ve zeki biri olduğunu düşünüyorum. Ancak toplumda görülen ve zekanın kıstası olarak kabul edilen "eğitim ve kariyer" yönünden eksik. Bu durum onun ya da benim umurumda değil. Birbirimizi bu konularda Aşağılamıyoruz zira her insanın ilgi alanı, kapasitesi farklıdır deyip geçiyoruz. Eşim şayet bana "sürekli okumak istiyorsun profesör mü olucan başımıza mal mısın" gibi bir şey söylese, önce yerim dibine sokar sonra ayrılmanın yollarını düşünürdüm. Çünkü sözler yaralar, sözler bir süre sonra gerçek olmasa da gerçek olma ihtimalini düşündürür. Çok güzel bir kadına durmadan sen çirkinsin denildiğinde, bir müddet sonra buna inanır. Kusurlarını görmeye başlar olmasa bile. Ufak bir çocuğa üstün zekalı olsa bile sen geri zekalısın dediğinde bir müddet sonra buna inanır ve basit eylemleri bile yapamaz. Psikolojik şiddet, fiziksel şiddetten daha çok yaralar insanı. Bunu bilin, öyle karar verin.

kendi kompleksini sizi aşağılayarak yenmeye çalışan bir sivri zeka..
bazen sevilme ihtiyacımız o kadar fazla oluyor ki, kırıntı toplamaya çalışırken, yediğimiz dayağı anlamıyoruz.
insan sevdiğini çoğaltır.. sevdiğinin mutluluğu artsın ister..
bunu görebilmek dışarıdan kolay ama içinde yaşarken o kadar kolay olmayabiliyor.

Bu kadar kariyere ve “zekaya” sahip biri olarak neden haddini bildirmek gibi ucuz oyunlara başvuruyorsunuz? Unutmayın o o kişilikte biri olmaya devam edecek. Bu da sizin ömür boyu haddini bildirmeniz gerektiğini gösteriyor. Kolay gelsin gerisi sizde....

Ya aslında burda her şeyi özetleyemiyorum ama kariyerime destek olmadı da diyemem. Hem o gidelim beraber diye çok diretti ama ben kariyerimi ilerletirken o gideceğimiz yerde bir iş yapacak vasıfta olmayınca ben cesaret edemedim. Tamamen benim kararım pişman değilim. Ama yine de böyle olunca düşünüyorum tabii bu muydu karşılığı diye.

Sizin diğer konularınızı da biliyorum. Sürekli şikayetçisiniz sevgilinizden. Sürekli bi problem ve mutlu değilsiniz. Neden devam ettirmekte ısrar ediyorsunuz merak ettim? Bu kadar mutsuz ve problemle ilişki ne katıyor size?

nişanlınız kendisinden daha zeki veya başarılı veya daha çok kazanan bir kadına tahammülü olmayan erkek modeli.
onun değişmesi için önce bu duygularının, daha doğrusu "kadın erkekten bir adım geride olmalı" düşüncesinin tohumlarının tamamen benliğinden silinmesi gerekli. yoksa diyelim adamı zekanızla ilgili konuşmamaya ikna ettiniz, başka şeylerinizi beğenmeyecek, eleştirecek, hep kendinizi bazı açılardan yetersiz eksik hissettirecek şeyler söyleyecek. atıyorum yemeklerinizi beğenmez, temizliğinizi beğenmez, izlediğin filmleri okuduğun kitapları küçümser, anneliğini kadınlığını vs bir sürü şey bulur zamanla. ama adamın genel tavrı değişmez.

Merhaba hanımlar,

Nisanlin hakklimiki acaba bu kadar guzel bir firsati onun için tepersen seni boyle de assalar bu sana bir ikaz vaktin varken birak huylari degismicek ve sen bile isteye Evlenip kariyerini mahvetip 3 de cocukla bosanma davasi derdinde olacan

nişanlınız kendisinden daha zeki veya başarılı veya daha çok kazanan bir kadına tahammülü olmayan erkek modeli.
onun değişmesi için önce bu duygularının, daha doğrusu "kadın erkekten bir adım geride olmalı" düşüncesinin tohumlarının tamamen benliğinden silinmesi gerekli. yoksa diyelim adamı zekanızla ilgili konuşmamaya ikna ettiniz, başka şeylerinizi beğenmeyecek, eleştirecek, hep kendinizi bazı açılardan yetersiz eksik hissettirecek şeyler söyleyecek. atıyorum yemeklerinizi beğenmez, temizliğinizi beğenmez, izlediğin filmleri okuduğun kitapları küçümser, anneliğini kadınlığını vs bir sürü şey bulur zamanla. ama adamın genel tavrı değişmez.
Aslında nişanlım benim ailemin aksine güçlü bir kadın figürünün olduğu, kadının otorite olduğu, kadının ekonomik özgürlüğünün olduğu bir aileden geliyor. Annesi babasını nişanlım 20 yaşındayken boşamış. Yani güçlü kadın figürüne alışıktır, kadın erkek eşitliğini kanıksamıştır diye düşünmüştüm. Toplumumuzdaki geleneksel kodlar onların ailede pek yok. İlginç yani bunu sorun edecek şekilde büyütülmemiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X