Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birisi kendi başarılarğından bahsedip şurayı şu dereceyle burayı bu dereceyle bitirdim herkes çok çalışarak elde ederken ben çalışmadan elde ettim diyecek üstelik "nişanlım özel okulda babasının bağışlarıyla lise bitirdi"diýecek sonra da ben zekiyim demedim diyecek.bu dedikleri ben zekiyimden daha ağır.ne demek istiyor sizce nişanlım babadının babasının paradıyla liseyi bitirdi ama ben şahane deteceler elde ettim hem de çok çalışmadan derken?işte bu zekayı küçümsemektir kibirdir.lisede psikolojik danışman ve rehber öğretmenim lisede kalmak için özel bir çaba sarfetmen gerekir.yani nişanlım babası olmasa bağışlar olmasa liseyi bitiremeyecek ram bir ........demek istemiş konu sahibi.işim gereği belki sohbet ve konuşmalardaki alt söylemleri imaları aslında ne anlatmak istediklerine karşımdakinin cümlelerindeki gizli söyleme daha çok odaklanırım ki görüştüklerimde asıl anlatılmak isteneni söylenenden çok söylenmek istenenin ne demek olduğunu ortaya çıkarıp sorunu tespit edelim.nişanlısının zekasını küçümseyen o yok babasının bağışlarıyla liseyi bitirdi diye. Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.konu sahibi kendisiyle onu kıyaslamış sürekli ve böyle biri beni nasıl zeki bulamaz gibi bir düşünceye katılmış.
konuyu bize nasıl anlatacaktı ki başka türlü, bi derdim var siz anlayın mı yazacaktı. ayrıntıları girmesi nişanlısının ve kendi durumunu özetlemesi böyle bir platformda gayet normal. burda kimse kimseyi tanımıyor yüzünü görmüyor, kime neden zekasını ispatlıyor olsun ki,tanıdığı bildiği yüzyüze bir ortamda bunları anlatıyor olsa haklısınız hoş olmaz, zaten birilerine bunlardan bahsediyor olabilseydi burda paylaşmazdı derdini

Baştan beri sizin birbirinize tavırlarınız yanlış gibi geldi bana. Bir ego savaşı kendini ispatlama yarışı var aranızda. Bir kere siz ona ağzınınpayını vermek isteyebilirsiniz tamam ama bu ilişki bu şekilde yürümez. Ondaki bu kompleks, sizde ki kabul ettirme çabası oldukça yürümez bir yerde patlar.

Böyle ezik tiplere harcadığınız enerjiye ben uzuluyorum. bi de böyle zeki kadınlar yapınca bunu aklım hıc almıyor.
Vasatı öve öve kral etmıssiniz simdı sızı begenmıyor.

Ayrılmamak ıcın sebebiniz ne?

Bence sizde problem var. Beni ailem zorla sayısal bölüme göndermişti ve maalesef sayısal zekam ortalama, iyi yerlere gelememiştim. İnsanlar sayısal okuyunca nedense zeki sanıyor ama bazı arkadaşlarımı düşünüyorum da benim uğraştığım problemleri hemen yaparlardı, o yetenek ben de yoktu. Ben hep psikolog, sosyolog ve ya filozof vs olmak istemiştim ama bu bölümleri genelde isteyerek seçen olmaz, avukat olamayanlar seçer. Seneler sonra uğraşıp öğretmen oldum, zevk alıyorum. Sevgilim ise dil ebebiyat bölümünde okuyor, hala okuyor çünkü dersleri gerçekten çok zor geçiyor. Kompozisyon yazmakta, hikayelerdeki sembolleri vs anlamakta zorlanıyor. Ama sevgilim sözel zekası olmadığı halde aslında çok zeki çok büyük sayılara kadar aklından çarpabiliyor, çok mantıklı düşünüyor ve soğukkanlı bir şekilde iş bitiriyor. Bir kere olsun onu hala üniversite okuduğu için, bitirmekte zorlandığı için hor görmedim, yanlış tercih sonucu zorlanmak ne demek bilirim. Siz sevgilinizin zekasını yetersiz gören tarafsınız, o ise sizin bu tavrınızı anlamış ve ben tembelim sadece çalışsam ben de yapabilirim demeye getirmiş. İnsan sevdiği insana hayran olur, över onu, benim sevgilim bana google diyor, ben ona hesap kitap işlerini yaptırıyorum. İkimize göre de öbürümüz daha zeki, siz de ise tam tersi olmuş. Bence bu iş olmaz, üzgünüm.

Bence sizde problem var. Beni ailem zorla sayısal bölüme göndermişti ve maalesef sayısal zekam ortalama, iyi yerlere gelememiştim. İnsanlar sayısal okuyunca nedense zeki sanıyor ama bazı arkadaşlarımı düşünüyorum da benim uğraştığım problemleri hemen yaparlardı, o yetenek ben de yoktu. Ben hep psikolog, sosyolog ve ya filozof vs olmak istemiştim ama bu bölümleri genelde isteyerek seçen olmaz, avukat olamayanlar seçer. Seneler sonra uğraşıp öğretmen oldum, zevk alıyorum. Sevgilim ise dil ebebiyat bölümünde okuyor, hala okuyor çünkü dersleri gerçekten çok zor geçiyor. Kompozisyon yazmakta, hikayelerdeki sembolleri vs anlamakta zorlanıyor. Ama sevgilim sözel zekası olmadığı halde aslında çok zeki çok büyük sayılara kadar aklından çarpabiliyor, çok mantıklı düşünüyor ve soğukkanlı bir şekilde iş bitiriyor. Bir kere olsun onu hala üniversite okuduğu için, bitirmekte zorlandığı için hor görmedim, yanlış tercih sonucu zorlanmak ne demek bilirim. Siz sevgilinizin zekasını yetersiz gören tarafsınız, o ise sizin bu tavrınızı anlamış ve ben tembelim sadece çalışsam ben de yapabilirim demeye getirmiş. İnsan sevdiği insana hayran olur, över onu, benim sevgilim bana google diyor, ben ona hesap kitap işlerini yaptırıyorum. İkimize göre de öbürümüz daha zeki, siz de ise tam tersi olmuş. Bence bu iş olmaz, üzgünüm.
Şimdiye kadar kendisini hep aslansın kaplansın mükemmelsin diye övdüm. Sonuç bu oldu. O dediğiniz tek başına yapılınca olmuyor. Özellikle küçümsememeye, başkalarının sürekli ifade ettiği farkları öne çıkarmamaya dikkat ettim. Demek ki ezmem gerekiyormuş.

Birisi kendi başarılarğından bahsedip şurayı şu dereceyle burayı bu dereceyle bitirdim herkes çok çalışarak elde ederken ben çalışmadan elde ettim diyecek üstelik "nişanlım özel okulda babasının bağışlarıyla lise bitirdi"diýecek sonra da ben zekiyim demedim diyecek.bu dedikleri ben zekiyimden daha ağır.ne demek istiyor sizce nişanlım babadının babasının paradıyla liseyi bitirdi ama ben şahane deteceler elde ettim hem de çok çalışmadan derken?işte bu zekayı küçümsemektir kibirdir.lisede psikolojik danışman ve rehber öğretmenim lisede kalmak için özel bir çaba sarfetmen gerekir.yani nişanlım babası olmasa bağışlar olmasa liseyi bitiremeyecek ram bir ........demek istemiş konu sahibi.işim gereği belki sohbet ve konuşmalardaki alt söylemleri imaları aslında ne anlatmak istediklerine karşımdakinin cümlelerindeki gizli söyleme daha çok odaklanırım ki görüştüklerimde asıl anlatılmak isteneni söylenenden çok söylenmek istenenin ne demek olduğunu ortaya çıkarıp sorunu tespit edelim.nişanlısının zekasını küçümseyen o yok babasının bağışlarıyla liseyi bitirdi diye. Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.konu sahibi kendisiyle onu kıyaslamış sürekli ve böyle biri beni nasıl zeki bulamaz gibi bir düşünceye katılmış.
Bana şunu söyleyin lütfen. Çevremizin gördüğü ve malesef dile getirdiği kariyer ve başarı farklarımız var. Ben bunu ifade etmeden bu sorunu anlatsam, derdimi anlatabilir miydim sizce?

benim sevgilimde de vardi ayni sey. ayni seyi yapiyorduk ama nedense o daha hizli yapiyordu. ben kendisinin benden zeki veya yetenekli olmasina hic takilmam hosuma bile gider ama birkac kez bana sakayla karisik soylediginde cidden sinirlendim. simdi yiyorsa desin de goreyim. niye tepkisiz kaldiginizi anlamadim. yaptigi sey seviyesizlik resmen.

Kırmadan yapmanin yolu fln yok. Kıracaksın. Zaten o seni durduk yere kiriyorsa sen onu daha cok kirmalisin. Açık açık desene ananinbabanin parasi olmasa sen liseyi bitiremezdin. Iki yillik okul okuyunca ite kaka adam mi oldun diye. :) ağzına geleni say ve sus cevap verme konussun kendi kendine. Alttan da alma. Baktin uste cikmaya calisio. Doktora icin yeni davet aldım cekip gidicem dersin.

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Böyle insanla neden evlenmek, cocuk yapmak düşünülür ki, anlamıyorum... Neden?

Şimdiye kadar kendisini hep aslansın kaplansın mükemmelsin diye övdüm. Sonuç bu oldu. O dediğiniz tek başına yapılınca olmuyor. Özellikle küçümsememeye, başkalarının sürekli ifade ettiği farkları öne çıkarmamaya dikkat ettim. Demek ki ezmem gerekiyormuş.

Yorumlarda ağlat, sen de kır vs denmiş ama bence yapmayın, iyice birbirinize saygınız biter. Zaten birbirinize laf söyleme durumu var bence mutlu olmak herkesin hakkı bu yüzden zorlamayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yorumlarda ağlat, sen de kır vs denmiş ama bence yapmayın, iyice birbirinize saygınız biter. Zaten birbirinize laf söyleme durumu var bence mutlu olmak herkesin hakkı bu yüzden zorlamayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet. Ben de onun gibi cevap versem iyice yüz göz oluruz ilişkimiz düzelmez ki. Ben bunun yanlışlığını farkettirecek bir çözüm arıyorum

Üniversite zamanında bir erkek arkadaşım vardı.Benim bölümüm hukuk kendisinin bölümü de benimle asla kıyaslanamacak bir bölümdü( şuan tartışma çıkmasın diye yazmıyorum).Bazen sınavlara onun evinde hazırlanırdım çalışma ortamı müsaitti.Sürekli bana “vallahi sen bu bölümü okuyasan bende okurum bence “ veya “ Ne varki bu kitabı bitirmekte ( 1000 sayfalık kitap) 2 günlük iş “ gibi aptal aptal konuşan cahilin tekiydi.
Birgün babam öğrendi ilişkimizi (küçük yerde yaşıyoruz).Babam bana dedi ki “ Kızım bu çocuk senin okuduğun kitabı bile okumaz.Seni ayağından tutup aşağı çeken değil elinden tutup yükseğe çıkaran insanlarla birlikte ol.Senin ne işin var bununla dedi.
O gece kısa bir mesajla ilişkiyi bitirdim.Ayrıldığım hafta sınav haftasıydı 2.10 olan ortalamamı 2.60 a çıkardım.

Üniversite zamanında bir erkek arkadaşım vardı.Benim bölümüm hukuk kendisinin bölümü de benimle asla kıyaslanamacak bir bölümdü( şuan tartışma çıkmasın diye yazmıyorum).Bazen sınavlara onun evinde hazırlanırdım çalışma ortamı müsaitti.Sürekli bana “vallahi sen bu bölümü okuyasan bende okurum bence “ veya “ Ne varki bu kitabı bitirmekte ( 1000 sayfalık kitap) 2 günlük iş “ gibi aptal aptal konuşan cahilin tekiydi.
Birgün babam öğrendi ilişkimizi (küçük yerde yaşıyoruz).Babam bana dedi ki “ Kızım bu çocuk senin okuduğun kitabı bile okumaz.Seni ayağından tutup aşağı çeken değil elinden tutup yükseğe çıkaran insanlarla birlikte ol.Senin ne işin var bununla dedi.
O gece kısa bir mesajla ilişkiyi bitirdim.Ayrıldığım hafta sınav haftasıydı 2.10 olan ortalamamı 2.60 a çıkardım.
Bana da babam kızım bu seni kaldıramazsa sorun yaşamayın bak demişti. Dinleseymişim keşke.

" Caliskansin zeki degilsin " sozune takildim
Pardonda calismadan nasil zeki olunabiliyormus
Hic okumamis insanlarin bazilari asiri zekimi yani geometri profesorumu hepsi
Bir yerde okumustum egitim seviyesi arttikca ıq seviyesininde artiyormus
yani bir afrikada kabileden cikmamis birinin zekasiyla bir ingilizin bir degil tabiki
buda calismaktan geciyor beyin jimnastigi yani
alzhimer bile beynini aktif tutmayanlarin hastaligi olabiliyor
boyle bir cahille devam bile etmeyin

Turkiyede en iyi 3 üniversiteden birinde okuyunca ne oluyorki aziz sancar yada orhan pamuk değilsiniz sonucta bence assagilik kompleksi olan sizsiniz kendinizi yüksek goruyorsunuz nisanlinizinda öyle olmasini istiyorsunuz
İyi de ilk 3 üniversiteye girmek kolay gibi bahsetmişsiniz. Sayılı kişiler o üniversitelerde okuyabiliyor tabii ki de zeka olarak toplumun geri kalanınından üstün konu sahibi.

Acaba sosyal bir araştirma konusu mu bu başlik? Bu kadar kariyer akademik birisi buraya girip bunu yazmaz sanki. Olabilir de gerçi. Neyse zeki olduğunuzu o belirlemiyor. İq testi yapak lo de acin telefondan ayni anda başlayin 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X