Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizde kendimi gördüm. Meslektasiz ve aynı tepkiyi ben birçok insandan gördüm. Hep öyle değil midir? Basarili olamayan insanlar aslında çok zekidir de çalışmamıştır. Basarili olanlar da aslında zeki değildir (!) Çok çalışmıştır. Bana da birsürü kişi ( ki bunlar kıskanç ve başarılarımı hazmedemeyen ve bir kere bile tebrik etmeyen insanlar) zeki olmadığımı iddia ettiler ama ben de buna rağmen kimseyi kırmamak ezmemek için uğraşıyorum. Mesleğimi sorduklarında ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Çünkü kompleksli insanlar da var. Belli ki nişanliniz da onlar arasında. Sizi kıskanıyor, aslında zeki olduğunuzun hatta ondan daha zeki olduğunuzun farkında ve bunu hazmedemiyor. Aşağılık kompleksine girmiş

Hata etmissiniz yalniz iyi yerlerde calismak iyi yerlerden mezun olmak insanin zekasini degil basarisini gosterir.
Ne olursa olsun nisanlinizin tavri yanlis.

Akademik başarı (özellikle de bu ülkedeki) zekayı ne derece gösterir tartışılır. Üstelik tek çeşit zeka da yok.
Ama insanlar kendilerine denk insanlarla anlaşırlar. Okul, meslek vs bunun tek ölçütü değil.
Siz iyi anlaşıyorsanız genel zekanız da hemen hemen aynıdır zaten. İkinizdeki de neyin egosu ya da neyin ezikliği anlamadım.

Mesela ben kendimi zeki bulurum. Çünkü herkes kendi kapasitesi dahilinde kendini zeki bulur.
Sevgilimi de kendime denk buluyorum. Çok daha zeki bulduğum, "voov bunu nasıl düşündün, zekandan öperim" dediğim anlar da oluyor ama "bu salak da ne diyor ya" demedim hiç. Bunu desem zaten sevgilim olmazdı kendisi.
O da beni aynı şekilde över, başarılarımı takdir eder.

Siz de, öyle düşünmeseniz bile, aşağı yukarı aynı zekadasınızdır.
Ama sevgiliniz sizden 10 kat falan sinsi haberiniz olsun. Açın bir eski konularınıza bakın, uğruna fedakarlık yapıp durduğunuz adam birini bile hak ediyor mu sizce?
Ve hala "ezmeden nasıl had bildiririm" diyorsunuz.
Bunu ezmeden yapmanın bir yolu yok. "Amaa ben çok zekiyim bi kereee, al bu da diplomam" diyecek haliniz de yok.

Madem bu adamla evlenmeye kararlısınız "çok zeki olsam seni napayım acaba?" deyin bari ne diyelim...

Seni zekamla döverim deyip düelloya davet ederdim.Cok zor bir sinava girmeyi teklif eder,Kaybederse de şutlardim,herkes haddini bilecek.Bu kadar zeki ve başarılı bir kadın nasıl böyle biri ile hayatını mahveder ki hiç anlamam.Erkekler akıllı kadın sevmezler yapmayın kendinize bu kötülüğü

bence haddini bildirmenin en iyi yolu, ben sana fazlayım deyip ayrılmak..
bu adamla evlenmeyin,
mutsuz olacaksınız gerçekten akademik olarak bu kadar farklı olduğunuzu düşünüyorsanız..

Eğer evlenirseniz ömür boyu gözünüzün üstünde kaşınız olduğu için bile sizi ezmeye çalışacak. Çünkü aşağılık komplekse sahip insanlar böyledir. Her zaman yapıcı değil yıkıcı olacak. İşin kötü kısmı bir süre sonra siz de kendinizi yetersiz görmeye başlayacaksınız. Böyle adamlar için yakmayın kendinizi..

bence bi adam için kariyerinizi yakabiliyorsanız çok da zeki değilmişsiniz.

narsist kurbanısınız kendinizi bu bataktan çıkarın

bu adamdan da ayrılın size ne koca ne yar olur bundan.

Aoylediginiz gibi zeki biri olun ve boyle birine had bildirmeye calismayin degismez komplekali boyle biriyle hayatina devam edersen pisman olursun. Bana zeki degilsin diycek yediririm o laflari

Çocuk haklı zeka bilmem hangi üniversiteyi bilmem kaç dereceyle bitirmek değildir oturup her çalışan bu zekayı elde edebilir zor bir şey değil zeka bir probleme hızlı çözümler sunabilmektir mesela veya bir şirketi son anda batmaktan kurtarmaktır mesela gibi gibi okudum çalıştım ezberledim iyi derece ile şu okulu bitirdim değildir aramızda üniversite okumamış ama zeki insanlar var onlar neden zeki

Muhtemelen kompleksli biri. Sürekli başınızda böyle birini istiyor musunuz gerçekten?
Türkiyenin önde gelen ilk 3 üniversitesinden birinde okuyorum. Siz öyle diyince benim de canım çekti yazdım 😬 Kendimi zeka olarak ortalama görürüm. Sevgilim lisansını bitirmedi hala iş hayatı yüzünden ama tanıdığım en zeki insanlardan biri. Buna rağmen beni sürekli zekamla över (diğer övgüler harici)
Demem o ki sizi yücelten insanlar olsun etrafınızda. Böyle kompleksiyle aşağıya çeken değil.
aynen kuzum yaaa...surekli seni yerin dibine sokacaksa o adamla illa biter yani.

Ben diplomayla veya kariyer konusunda çok yüksek yerlere gelmeyle zeki olundugunu düşünmüyorum.yani illaki zekisinizdir ancak bu zekiliğiniz sadece ders ve kariyer yönünde olabilir.mesela zekisindir çok çalışmıssındır.çok çalışmıssındır başarılı olmussundur.anca bi olay karşısında ne tepki verecegini bilemeyebilirsin.sizin için söylemiyorum ancak eşinizin bunu ne sebepten düşündügünü merak ettim dogrusu.mesela kuzenim odtü bilgisayar mühendisliğini birincilikle bitirdi.evet çalışken ve derslerinde çok zekidir.ancak sevgililik konusunda vasat.ilişki yürütemiyor.herşeyde benden destek alıyor yardım alıyor.yani bazen bazı insanlar derslere o kadar cok düşüyor ki gerçek hayatta kime nası davranılmalı ne yapılmalı bu konuda eksik kalabiliyor.bir arkadasımda hacettepe tıp fakultesinden mezun.38 yasında hala evlenemedi cnkü aşırı tahamülsüz.başarılı oldugu için cok fazla egosu var ve kimseyi kendime rakip görmüyor.görüştügü her cocukla egosu yüzünden ilişkisini sonlandırıyor.annesiyle tartışmışlar ve ayrı eve çıkıp annesiyle görüşmeyi kesti.hiç bir şekilde görüşmüyor.meslegim var kendi basımın caresine bakarım diyor.acaba bu kariyer hevesiniz ve aşırı zeki oldugunuzu düşünmeniz sizi insan iletişimlerinden mi uzaklaştırıyor 🤷🏻‍♀️

Ezmeden yapamazsin. Seni saf yerine koyuyrsa ez zaten.
ilk 3 teki okulu bitirdin vs diye değil seni o konuma kzekasi kit) koyduğu için.
yoksa zeka yarisina girmeniz zaten çok abes ikinizinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X