Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zeki olmakla çalışkan olmak aynı şey değil,ben de nişanlınıza bu konuda katılıyorum.Sizin zeki olup olmadığınızı bilemem ama zeka ile çalışkanlık aynı kefede değil.Dünyanın en iyi üniversitesine gitmek bile bir zeka ölçütü değildir.Sıkı ve disiplinli bir çalışmayla en iyi denilen üniversitelere girilebilir,bizde yapılan sınavlar zekayı değil güçlü hafızayı test eden sınavlar.Zeki olmak problemlere farklı bakış açıları getirmek,zaman ve enerjiden tasarruf etmek vb.
Buradaki mevzu nişanlınız bunu sizi küçümser şekilde mi söyledi,sürekli bunu söylüyor mu yoksa siz konuşmalarımızda hep zeki olduüunuz vurgusu mu yapıyorsunuz ?
kesinlikle katılıyorum.2 tane,zeka testleriyle üstün zeka teşhisi konmuş çocuk sahibiyim.2 si de küçüklüğünden fark edildiler.farklı düşünür yaratıcı meraklı karşınızda koca bir filozof bilim adamı varmış gibi oturun siyasi toplumsal sanatsal bilimsel konuşmalar yapabileceğiniz küçücük bedenler.ama akademik başarı da sınıfın birincisi en iyisi değiller çünkü ders çalışmaktan nefret ediyorlar hatta okulu anlamsız gereksiz buluyorlar.icat yapmak araştırma yapmak belgesel izlemek istiyorlar..kardeşim de üstün zekalı ama depresif ve bir baltaya sap olamadı.
acaba diyorum zekanıza çok mu vurgu yapıyorsunuz.yapmasanızda ima mı ediyorsunuz.bu zeka konuşmaları nerden çıktı.demekki aranızda zeka yarıştırması var ki böyle bir konuşma geçmiş. birinin zekanızı eleştirmesi sizi sarsmış gibi geldi.
zeki insanlarda bir de kendini üst görme vardır acaba bu olabilir mi davranış ve sözlerinizde.sürekli sen harikasın zekisin gibi pohpohlanmak mı istiyorsunuz.
zeki olmak akademik başarısı yüksek olmak değildir.hatta çok zekiler okulla sorun yaşar uyum sağlayamazlar.
geçmişte üstün zeka tanısı almış ama öğretmen olan biriyim.evet sınavda ilk 10 bine girdim ama öyle ilk üç üniversiteye girme diye bir durumum olmadı.rehber öğretmenim ve üstün zekalı 2 oğlum 2 yeğenim kendim ve kardeşim var ailede.ama öyle abartılacak bir akademik başarı yok.o sadece çalışmakla elde ediliyor.disiplinli düzenli çalışmak.
eşim zekamın farkındadır ama hiç bir gün ağzımdan zekiyim kelimesi çıkmamıştır.sadece koşullarımız uygun olsaydı farklı yerlerde olabilirdik ikimizde derim

Aşağılık kompleksi hanginizde var bilemedim. Sözleriniz buram buram kibir kokuyor ama nişanlınızın zekanızı hafife aldığını yazmışsınız satır aralarınız hep ezici cümlelerle doluniken üstelik. Madem bu kadar zekisiniz övgüye ihtiyaç duymazsınız yergi ise umurunuzda olmaz. Zaten zeki insanlar böyle aman ben onu bozayım üzeyim diye çabalara da girmez... Allah adama yardım etsin eğer ki bize yansıyan kadar sürekli zeka zeki zekam diyip duruyorsanız.🙏
:rapci:ben de buram buram kibir hissettim.başka hiç bir şeye değil zekaya takılmış gibi konu sahibi.aradazeka konuşmaları yarıştırması olmasa neden adam "zeki değilsin çalışkansın"demiş olabilir ki.demekki konu sahibi başarılarını hep zekasına bağlayıp dile getirmiş olmalı

kesinlikle katılıyorum.2 tane,zeka testleriyle üstün zeka teşhisi konmuş çocuk sahibiyim.2 si de küçüklüğünden fark edildiler.farklı düşünür yaratıcı meraklı karşınızda koca bir filozof bilim adamı varmış gibi oturun siyasi toplumsal sanatsal bilimsel konuşmalar yapabileceğiniz küçücük bedenler.ama akademik başarı da sınıfın birincisi en iyisi değiller çünkü ders çalışmaktan nefret ediyorlar hatta okulu anlamsız gereksiz buluyorlar.icat yapmak araştırma yapmak belgesel izlemek istiyorlar..kardeşim de üstün zekalı ama depresif ve bir baltaya sap olamadı.
acaba diyorum zekanıza çok mu vurgu yapıyorsunuz.yapmasanızda ima mı ediyorsunuz.bu zeka konuşmaları nerden çıktı.demekki aranızda zeka yarıştırması var ki böyle bir konuşma geçmiş. birinin zekanızı eleştirmesi sizi sarsmış gibi geldi.
zeki insanlarda bir de kendini üst görme vardır acaba bu olabilir mi davranış ve sözlerinizde.sürekli sen harikasın zekisin gibi pohpohlanmak mı istiyorsunuz.
zeki olmak akademik başarısı yüksek olmak değildir.hatta çok zekiler okulla sorun yaşar uyum sağlayamazlar.
geçmişte üstün zeka tanısı almış ama öğretmen olan biriyim.evet sınavda ilk 10 bine girdim ama öyle ilk üç üniversiteye girme diye bir durumum olmadı.rehber öğretmenim ve üstün zekalı 2 oğlum 2 yeğenim kendim ve kardeşim var ailede.ama öyle abartılacak bir akademik başarı yok.o sadece çalışmakla elde ediliyor.disiplinli düzenli çalışmak.
eşim zekamın farkındadır ama hiç bir gün ağzımdan zekiyim kelimesi çıkmamıştır.sadece koşullarımız uygun olsaydı farklı yerlerde olabilirdik ikimizde derim
Hocam, çocuklarınızla ilgili merak ettiğim şeyleri özelden sorabilir miyim?Bu dönem özel eğitim dersi alıyorum ve üstünleri işliyoruz derste.

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Ezik ve kompleksli biriyle nişanlanmanıza hayret ettim.

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Son cümlede karar verdim zeki değilsiniz bence öyle hani ortalama hepimiz kadar işte zeka ve çalışkanlık akademik kariyer çok farklı şeyler nişanlınız haklı benim çok çevremde istisnasız herkesin gerizekalı dediği insanlar eğitim hayatında başarılı çünkü çalışkanlar

:rapci:ben de buram buram kibir hissettim.başka hiç bir şeye değil zekaya takılmış gibi konu sahibi.aradazeka konuşmaları yarıştırması olmasa neden adam "zeki değilsin çalışkansın"demiş olabilir ki.demekki konu sahibi başarılarını hep zekasına bağlayıp dile getirmiş olmalı

Zeka konuşması elbette oldu. Ama bu konuşmayı yapan genelde onun arkadaşları, ailesi, çevresi. Ben ne yapabilirim? Yaptığım şeyler (tutup hepsini burada anlatamıyorum ki içlerinde çeşitli uluslararası bilim yarışmalarnda aldığım ödüller de var, ha bunu söyleyince kibirli diyorsunuz ama söylemeyince de durumu anlamıyorsunuz. ) insanlara istisnai geliyor ve dikkat çekiyor. İnsanlar da direk bu konular hakkında konuşmaya başlıyor benimle. Geçen gün nişanlımın iş arkadaşı beni 1 saat kilitledi mesela. Kadıncağız oğlum da senin gibi olsun istiyorum, ne yapmam lazım, senin gibi olmalı falan diyordu. Direk konu buraya gidiyor.

Bir de sayın hocam @helin hivda söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Kaldı ki bir çok zeka türü olabilir. Bende bazıları güçlüdür bazıları zayıf. Ben zayıflıklarımın da farkında olmaya çalışıp stratejik davranarak bunları kapatmaya çalışırım yada üstüne giderim. Ama mesele benim üstün zekalı olmamamı kanıtlamak değil. Sizin niye bu çabaya girdiğinizi anlayamadım. Sorun, en yakınımın beni takdir etmeyip ezmeye çalışması.

Burada beni uyaranları, bana üzülenleri tenzih ederek söylüyorum ki yorum yazanların en iyi ihtimalle %70'i falan neden zeki olmadığımı kanıtlamaya çalışmış. Hem de hayatımın sadece küçük bir kesiti üzerinden. Asıl soru ve benim argumanım 'ben zekiyim.' olmamasına rağmen. Acaba sizlere ne demeli🤔

Son cümlede karar verdim zeki değilsiniz bence öyle hani ortalama hepimiz kadar işte zeka ve çalışkanlık akademik kariyer çok farklı şeyler nişanlınız haklı benim çok çevremde istisnasız herkesin gerizekalı dediği insanlar eğitim hayatında başarılı çünkü çalışkanlar
Merhaba hanımlar,

Altını çizdiğim yer kendi zekamla ilgili düşüncelerimi belirtir. Çok zekiyim demedim zaten. Ama en azından okuduğumu anlayabiliyorum. Çok şükür.

Sıradan bir okuldan mezunum, eşim senin şu an okuduğun okuldan mezun, alanında başarılı kariyer sahibi bir adam. Üzerinde “i don’t need google, my wife knows everything” yazan tişörtle geziyor.

İnsan bu muameleyi kendine nasıl layık görür anlamıyorum.
Çok komiksiniz, eşiniz sizle dalga geçiyor o t- shirt övgü için değil ki. Valla söylemeden duramadım, tam da isabet olmuş t - shirt:halay:

Bence de bunlar insanı zeki yapan kriterler değil. O yüzden vurguladım bunları yapan diğer insanlar benden kat kat fazla çalışıyor. Ben aman aman çalışan biri değilim ama yapabiliyorum diye. Kaldı ki aradaki eğitim ve başarı farkını hiç dillendirmedim. Ben aptal da olabilirim mesele onun söylediği laf.
Hah, aynen öyle zeki olmayabilirdiniz de, onun bu başarılı iş hayatınızı küçümsemesi abes olan.
Yorumumun en altında söylediğim, gerçekten zeki bir kadının bu adamla ne işi var sorusunu yineliyorum.
Bana verdiğiniz cevapla tatmin ve ikna oldum çünkü durumun böyle olduğuna.

Çok komiksiniz, eşiniz sizle dalga geçiyor o t- shirt övgü için değil ki. Valla söylemeden duramadım, tam da isabet olmuş t - shirt:halay:
Niye dalga olsun?
Gerçekten böyle düşünen adamlar olabilir veyahut dalga bile olsa, o tshirtü giyebilmek ya da giydirebilmek de meseledir.
Eminim ki ironi yerine sadece bilmişliği eleştiriliyordur eğer dalga bile olsa, aptallığı değil.

Niye dalga olsun?
Gerçekten böyle düşünen adamlar olabilir veyahut dalga bile olsa, o tshirtü giyebilmek ya da giydirebilmek de meseledir.
Eminim ki ironi yerine sadece bilmişliği eleştiriliyordur eğer dalga bile olsa, aptallığı değil.
Tamamen tersini ima eden yani yüzde yüz ironi içeren bir tshirt

Teşekkür ederim, biz o tişörtün esprili anlamını bilmiyorduk zaten iyi ki söylediniz. Akşama kavga edeyim bari.

Peki ben gerçekten bilmiyor olsaydım esprili anlamını, eşim benimle dalga geçiyor olsaydı, bu sebepten biz kavga etseydik aramız bozulsaydı mutlu mu olacaktınız? Gerçi daha ihtimalken bile halay çekmeye başlamışsınız ne hoş. Allah herkesin kalbine göre versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X