Nişanlımla anlaşamıyorum yardımm:((

bedaliza23

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
41
1
286
42
Trabzon
Nişanlımlımla kavga etmedeğimiz gün yok gibi nişanlandıktan sonra herşey okadar değiştiki beni kaybetme korkusu hiç yok bana karşı minnetsizki anlatamam.İstiyorki herşeyi o yapsın o etsin her istediği olsun banada okeylemek düşsün.Flört dönemimiz okadar güzeldiki üzerime titrerdi şimdi küçük bir atışmaa büyük bir kavgaya dönüyo küfürlüde konuşmaya başlayınca bitti istemiyorum dedim ailesine söyledim onlarda onunla konuştuk asla daha olmayacak dediler olursa eğer biz yapacağımızı biliriz diyorlar ama yine aynı yine aynı seyrek aramalar,buluştuğumuzda konuşmuyoruz bile yemeğe falan gidiyorsak yemek yiyip dönüyoruz.Son günlerde farkettim sokakta el ele bile dolaşmıyoruz napıcam bilmiyorum bir yanım ayrıl diyor bir yanımda düzelecek ama inanın yüzüm hep asık iş arkdaşlarım nişandan önceki seni istiyoruz diyorlar.Ben istedim nişanlanmayı aileme sadece onay vermek düştü şimdi istemiyorum nasıl diyecem bunu düşündükçe bunalıma giriyorum.Yüzüm asık olduğunda direk yine naptın diyorlar onu okadar seviyorlarki onların yanında üzerime titriyo ilgili alakalı ama başbaşa yada telefonda özelliklee,atışmadığımız an yok onunla çok konuştum tamam olmayacak diyor yine aynı düğün hazırlıkları yapıyoruz birbirimize destek olmak varken neden üzelim yada ben onunlaa beni mutsuz etsin diye nişanlanmadım onunla nasıl bir yuva kuracam desteklerinizi bekliyorum:85:

vallahi işin zor ne diyim bilemedim ki Allah yardımcın olsun.
daha evlenmeden böyleyse evlenince nasıl olacak kimbilir..
ne düşünsen ne yapsan haklısın bence..
belki gözünü karartıp vazgeçmen bile gerekebilir.
son bir kez konuşmayı dene istersen ya da ona seni kaybedebileceğini hissettir.
korksun yani onu bırakmandan..
anladığım kadarıyla nişanı yapınca nasılsa artık benim anlayışına kapılmış, rahatlamış..
kıymetini yeniden anlaması için belki biraz sensiz kalması gerekiyodur.
umarım eskisi gibi olursunuz.

cnm merhaba. nişanlıyım bende sorunlar yaşıyorum benimki ilgisizlik değil maddiyat şuanki tartışmam kına oldu mesela düşün artık yapmıcakmışım masraf edemezmiş benimkide emrivaki oldu biraz ben istedim ailem istesede istemesede verdi dediğin gibi bitirsem aileme mahcup olmak var. sanıyorum düğün öncesi stres sıkıntımı neyse artık ama sanki bu stresi tek başlarına yaşıyorlar biz onlardan daha fazla düşünüyoruz bi çok şeye kızıyoruz ama onlara farkettirmemeye çalışıyoruz. bi kere nişandan sonra dediğin gibi onlar tamam artık bu iş bitti dönmez artık diye düşünüyolar halbuki nişan bu nikah değil bunun ayrımını yapamıyolar vede sevildiklerini anladıklarında tamamdırı derler kendi kendilerine. sen nişanlına bu durumdan rahatsızlık duyduğunu anlat anlamıyosa bir süre görüşmemeyi iste 1 kaç gün tavır yaptığında kaybetme korkusunu az da olsa yaşıcaktır kendine çeki düzen vermesi gerek kendimden biliyorum insanı evlenmekden soğutuyolar.

sen bu adamla 1 ömür gecireceksin, ve eyerki simdiden biliyorsan, görüyorsan, anliyorsan olmayacagini.. mutsuzsan istemiyorsan mutlaka nisani at kim ne derse desin isterse ailen sana kizsin ama ailen onlar mutlaka anliyacaklardir.. senin mutlulugun daha önemli.. zararin neresinden dönsen kardir demisler.. hakkinda hayirlisi olsun, allah yardimcin olsun

6 aylık evliyim ve pazartesi günü avukatımla konuşmayı düşünüyorum.. eğer kavga girdiyse sorunların varsa kesinlilkle evlenme...
evlilik öyle garip öyle başka bir dünyamışki... inan çok zor. sevgiliyken yaptığınız kavgalar hiç bişeymiş gibi geliyor... ama evliyken sana salak demesi bile öyle agrına gidiyor ki.. bi kez daha düşün. hatta binlerce kez. ama saygının bittiği bi ilişkiyi inan evliyken yürütmek çok zor.

sanırım yanlış alıntı yapmışsınız.
nişanlısıyla anlaşamayan ben değilim yanlış anlaşılma olmasın.

Bende bu soruyu kendimee okadar soruyorum ki evlenince nasıl olacak diye ama hep soru işareti cevabı..Teşekkür ederim umarım oluruz.:80:

Aslında bizim tartışmalarımızın yarısı da maddiyat en küçük şey problem yapıyo benim kendi alışverişime bile nasıl ödeyeceksin diyo sanki ben ondan para istiyormuşum gibi birşey desem hemen birüsür ödemeler var falan filan bende tabi böylee deyince patlıyorum o bana bende ona bu işler gerçekten çok zor harbi evlilikten soğutuyorlar oysaki ne heyecanlıydım ilk başlarda gelinliğim eşyalarım araştırma yapıyodum şimdi isee günlerce bakmadığım oluyo umarım senin içinde herşey yoluna girer..

Aminn inşallahhh teşekkür ederim Allah ta senden razı olsun..Son bir kez daha konuşacağım eğer böylee olucaksa artık yanında ben olmayacağm diyeceğim..Bakalım hakkımda hayırlısı.:)

Teşekkür ederim,senin adına da çok üzüldüm umarım herşey yoluna girer,şuna inanıyorumki bi yerlerde bizim de değerimizi bilen birileri var eğer gerçekten sevgi olsaydı kaybetme korkuları olurdu eğer kaybetme korkuları olsaydı bizlere bu şekilde davranmazlardı.Hayat geçici bugün varız yarın yokuz bunu anlasalardı zaten herşey dahada güzel olucaktı umarım kaybettikten sonra pişman olmazlar.Saygı bittiği yerde sevgide kalmıyo.Allah yardımcımız olsun hakkımızda hayırlısı...

cnm üzüldüm şimdi fakat ne diceğimide bilemiyorum bazı şeyler şuan neyse devamıda o olur..ben düzelmeye değişmeye açıkçası inanmıyorum demekki o şekilde bi insanmış kendini yeni yeni göstermeye çalışmış yazık ama ne gerek var bu tür olaylara anlamıyorum...
seni kaybetmekten korkmuyor sanırım ama o korkuyu taşıması lazım bence..
en azından konuş böle gitmicek kendini topla falan de..belki yararı olur

okuyunca çok üzüldüm bak canım aslında şanslısın çünkü daha nişanlıyken bu işi bitirebilirsin.ama evliyken bitirmek daha zor nişanlın şimdiden böyle yapıyorsa evlenince sana hiç değer vermeyecek buna eminim burda senin hayatın söz konusu kesinlikle çevreni ve aileni düşünme sonuna kadar mutsuz olcağına şimdiden ayrılmak daha iyi.. bu benim fikrim ama en doğru kararı sen vereceksin.

tatlım niye çekiyosun bu adamı bu kadar daha evlenmeden böyleyse evlendikten sonra napıcaksın bilmiyorum nişanlandınız diye kendisini senin sahibin falanmı zannediyo bu adam ne demek kaybetme korkusu yok baştan çok mu yüz verdin naptın kusura bakma ama sinsi galiba bak sana iki yüzlü oynuyo ailelerin yanında farklı senin yanında farklı olurmu öyle iyi düşün ilerde düzelir diye düşündüğün sorunlar evlendikten sonra baş edemeyeceğin hale gelir

onu bırakmak konusunda kendinizden emin olduğunuzu hissettiğiniz an bırakın derim... bu böyle nereye kadar devam edecek... kaybetme korkusunu yaşamış sanırım bikaç kez... ama başa dönmüş yine... kaç kez başa dönüp aynı şeyler yaşanacak daha... yazık değil mi sana... canım cicim günlerinde böyleyse bence şanslısınız erkenden görmüşsünüz nasıl değişeceğini... riske atnayın kendinizi... ayrılmakta zorluk çekecek gibi hissedecekseniz de en azından evliliği biraz erteleyip daha iyi tanıyın...

böyle erkekler de sinirimi bozuyor açıkçası. flört döneminde başka, işler ciddiye binince başka.

bir de sana bir soru soracağım canım. kendine bakım konusunda taviz verdiğin şeyler oldu mu?

bazı kıyafetleri giymekten vazgeçme, makyaj yapmama gibi.

eğer cevabın evetse, bir sonraki buluşmanıza çok şık ve süslü püslü, hafif ama kalıcı bir parfüm kokusuyla git. aklı başına gelsin birazcık :)

herkes mutlu olmak için nişanlanıyor,evleniyor ,bende nişanlıydım düşün nişanlanmadan önce benimle telefonda konuşabilmek için gecenin bir yarısı kontör almaya giden insan nişanlandıktan sonra umursamaz oldu,nişandan önce kont tel la konuşuyorduk az konuşuyorduk ama tatlı geçiyordu sohbetlerimiz,ama sonra sınırsız konuşmamız olduğu halde aramaz oldu,işine bahane buldu çok yoğun çalışıyormuş eeee nişandan öncede aynı işi yapıyordun sen şimdi niye böyle oldu ,yok yokk parmağa yüzük takınca ordan çıkmıcak zannediyorlar heralde nasılsa onları bekleyen birileri var diye düşünceye kaplıyor bu erkek milleti,boş ver canım yaa sen mi koşucaksın erkeğin peşinde bir gün seni fazlasıyla seni mutlu eden ,seni anlayan kıymetini bilen biri çıkar,biz kızlarda erkeklere çok mu fazla yüz veripte şımartıyoruz acaba?

Canım benim şuan seni en iyi anlayacak olan benim sanırım,aynı şeyleri bende yaşadım 2 aylık nişanlıyım şuanda,hatta geçen haftalarda bana küfür ettiği için nişanı attım burdada konu açtım sorunumu oradan okuyabilirsin,şuan barıştık daha iyi gibi ama bilemiyorum...Neyse senin konuna dönelim,artık sevmediğini felan düşünme sevmese nişanlanmazdı,neden de arama hiç bir neden yok,erkeklerin çoğu böyle malesef kaybetme korkuları hemen kayboluyo,nişanlanınca çok şey farkediyo sevgili gibi olmuyo,birde bunları düşünüp gaza geliyosundur eminim,nişanı atarsam korkar nasılsa barışmaya uğraşır barışıncada daha iyi olur gibi düşünürsün,evet büyük ihtimalle atarsan barışmaya uğraşır barışırsınız belki ama bazı şeyler değişmez,nişanı atma konusunda çok iyi düşün yaşamayan bilemez herkes derki bugün böyleyse evlenince nolur bırak gitsin... ne çekiyosun...malesef kolay değil belki sana bile şuan atmak kolay gelir tek sorunu ailene mahçup olmak görürsün ama geriside var hiç kolay değil.biyerlerde daha iyileri var gibi şeyler söylenir...ama o diğerleriylede nişanlansan yine böyle olur bu erkeklerin yapısı,değişmeyecek yok mu tabiki vardır ama bana kalırsa bu piyango gibi birşey.
Benim sana tavsiyem,onu sevdiğini çok belli etme mesafe koy,o buluşmak isteyince buluş,düğün konusunu açma hatta acelemiz yok gibi bi tribe gir heniz gün almadıysanız bırak o almaya uğraşsın,çok üstüne gitme kendilerini bişey sanıyorlar,asla kendni ona muhtaçmış gibi gösterme,o seni 1 kere arıyosa sende 1 kere ara,ve ilk o arasın,sesiz kal soğuk dur o sorsun neyin var diye.arkadaşlarınla vakit geçir ve neden böyle diye kafanda kurma bu seni iyice bunalıma sokacağı gibi bir nedenide yok.
Bir de onu en iyi tanıyan sensin en ayrıntılı huylarını sen bilirsin,biz burda genel tavsiyelerde bulunabiliriz.Belki yazdığım tavsiyelerim ona hiç yaramayacaktır bunu yine sen bilirsin.Yine kendin için en iyi kararı sen verebilirsin ama içinde küçücük bi umut ve sevgi bile varsa nişan atmayı en son düşün savaşmadan,yıpranmadan hayatta hakkımızla neyi elde ediyoruz ki mutluluğu kolay elde edelim?

anlık zaferler sizleri mutlu edecekse yolunuz açık olsun hanımlar...
bir insanı asla değiştiremezsiniz, değiştirdiğinizi sanırsınız... bu yüzden, asla kendinizi yormayın...
bunun zorla kolayla bir alakası yok.. bir sorun varsa nişanlılıkta , onun daha büyükleri evlenince olacaktır... bütün mutsuzlukların nedeni "evlenince düzelir" dediğimiz için maalesef..

merhaba canım;

bende senin gibi nişanlıydım bundan 3 ay önce hikayemi okuyanlar bilir,benimde flört zamanım çok güzeldi,nişanlandık ve herşey tersine döndü...çok uzun bir süre nişanlı kaldım ve bu zamanda hep değişir düzelir diye baktım ama saygısızlık diz boyuydu.ilgisizdi eskisi gibi aramazdı,işini bahane ederdi..
yani sevgi denen şeyi onda göremiyordum aylarca içimde sakladım bunu...çok uyardım,söyledim bu durumundan mutlu değilim diye ama değişen bişey olmadı..duyduğum hakaretler küfürler saygısızlıklar bir bayandan önce bir insana hayvana yapılmazdı..en sonunda patladım yüzüğü attım ve asla geri dönmedim.aileler büyükler girdi araya ama olmadı..sonunda bu durumun altından başka şeyler çıktı(inşallah sende böyle bişey olmaz)..sadece 2 gün ağladım oda yaşadığım onca güzel şeyler için..ve şimdi çok mutluyum ve çok huzurluyum.onun kahrını çekeceğime hayatımı yaşarım daha iyi..bir erkek o değil ya ve inan karşına seni gerçekten çok seven biri çıkıyor..ilk önce kendine saygısı olmalı insanın..bir ilişkiye mutlu olmak için başlıyoruz,ömrümüzün sonuna kadar saygılı ve sevgili bir evlilik istiyoruz.bunlar olduğu zaman inan her zorluğun altından kalkılır..hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…