- 27 Haziran 2015
- 3.341
- 13.231
- 138
Kimi evliliğinde mutlu değil , kimi terkedilmiş , kimi kimseyi bulamamış kişilerle uğraşıyorum malesef ben de. Mutluysan erkekler kadınlardan çok daha tehlikeli. Kadın kıskanır belli edee bunlar yüzüme belli etmeyip arkamdan iş çeviren kişiler. Tesadüfi öğrendim. Nişanlımın çocukluk arkadaşı çoğu. Aileler tanıyor hani bir anda hepsini sil demek aileleri de sil demek olduğundan düşündürdü bu konu beni. Seninki de ayrı bir boyut darısı benim başıma :)
Ahahahaa eşimi de arkadaşları ocak başı diye götürür gece kluplerinden çıkarırlardı. Bi de saf gibi etiketlemiş içlerinden biri. Ortalığı ayağa kaldırmıştım tangalı üstsüz hatunları görünce.. eşim açmadı tabi direkt arkadaşına yazdım evli barklı adamı götürdüğünüz yere bakın bi de yalan konuşuyonuz utanmaz reziller bidaha asla sende gel diye aramayın eşimi. Yarım saate eve gelmezse eğer hiç gelmesin dedim 15 dakika sonra kapıdalardı. Ve çocuk haklısın yenge özür dilerim vırt zırt bi şeyler yazmış :))
Tabi aradan zaman geçti bunlar karşılaşmış yolda eşim nereye böyle demiş. Bizim grupla toplanıyoruz ama yenge cadaloz olduğu için sana teklif dahi etmiyoruz demişnam salmışım nam :))))) umrumda mı hiiçççç değil ohhh iyi yapmışım..
Heehhhh aynen öyle bizde de kimsenin sevgilisi yoktu bizim ilişki de uzun senelik ilişki. Bizim de aynen ilkokul arkadaşları. Ben yanındayken whatsapp gruplarına karı kız resimleri atarlardı daha sevgiliyken. Gruptan bizzat elimle çıkardım arkadaşları ile kavga etti kendi de sinirlendi buluştuğunu biliyorlardı benle. Resmen çekemiyorlardı anlatsam roman olur bunlar basit örnekler. Birbirlerinin arkasından da ne laflar ne laflar... Resmen çekememezlik. Kurtulduk şükür nişana çağırmadık zaten ne olursa olsun çağırmalıymışı öyle demişler, e düğüne de çağırmam tabikide. Umarımızda değiller sosyal medyadan da sildi. İnanır mısınız şu an askerde nişanlım, o 3 kişi ne aramış ne sormuş. Dostlardı güya. Ama düğüne davet bekliyorlarmış bak bak!!!!İnşallah kurtulursunuz.
:)) işte mikropluklarına kılıf arıyolar ben cadalozsam onlar ne sen düşün artık :) bu arada günah falan da değil ya.. nasıl bi boş kafadır bu kim günah dediyse tebrik etmek istiyorum 0 km beyninden dolayı.. pırıl pırıl maşallahCadoloz mu ? Bence bu kadarıyla bıraktığın için melek gibi birisin. Ben yılanın başını baştan ezeyim günah falan dendi ama bu kadarına katil olurum o daha günah :)
Bence de kılıf uydurmak. Ben o sitede düzgün bir dille izah ettim. Hoca cevaplayacak diye o uzak dursun dediğim kişinin 5 kadınla yazışıyorum, içki içen benim kafası iyi olan sensin gibi laflar ettiğini , evlenince .... diyerek küfrettiğini söylemedim. Bunu da yazacağım ama bu da mı gol değil hocam :) Yine de dedim ki arkamdan konuşan, aramızı, huzurumuzu bozan iki yüzlü insanlarla görüşme dersem kul hakkı mı bu ? Onlar hata etmiş ben etmemeliymişim karışmamalıymışım nişanlıma. Buraya kadar tamam islam bazen keskin oluyor ben belki hepsini anlatmadım diye böyle yazdı dedim. Ardından yanına gitme, romantik olma demelerine hak vermiş yüzümü gösterecekmişim sadece yan yana durmayacakmışım falan bir şeyler yazmış kapalı bir hanım olmak zorunda mıyım sadece yüzüm açık olsun bu nasıl hocalık asıl kul hakkına giren bu saçma fetvalar sanki. Hoca dediğin ılımlı olmalı ki dine teşvik etsin ben dumur olup buraya yazdım. Hepsini anlatsaydım da yine o adamları kayıracaktı demek ki nasıl hocalıksa :):)) işte mikropluklarına kılıf arıyolar ben cadalozsam onlar ne sen düşün artık :) bu arada günah falan da değil ya.. nasıl bi boş kafadır bu kim günah dediyse tebrik etmek istiyorum 0 km beyninden dolayı.. pırıl pırıl maşallah
Saçmalamış bana göre de ama sonuçta hoca ya bende mi sorun dedim. Nişanlım yüz yüze senede 1 bile görmüyor bu insanları çağırıyorlar gitmiyor benim sorunum mesajlarla taciz etmeleri onlar da hoca gibi evlilik için ilişkimiz için uzaktan fetva veriyorlar :)kusura bakma o sitedekiler saçmalamış
evlenince evinde huzur bırakmaz bu adamlar resmen zinaya teşvik ediyor
ha tabii nişanlının tavrı çok önemli ikinci soluğunu arkadaşlarının yanında alıyorsa onların akıllara uyuyorsa sorun nişanlıda sen ne yapsan düzelmez
yoksa yavaş yavaş aralarını açar görüşmeleri epey azaltırdım
Katılıyorum aynen. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim lafı o kadar doğru ki. O yüzden bu tip kişileri hayatımızda istemiyorum. Böyle laflar ettiklerinde nişanlım şaka olduğunu düşünüyor çok iyi niyetli. Takılıyorlar bana diyor. Sosyal medya hesabı falan da yoktur benimkinin. Sigara dahi içmez. İçki içen içer ben neden karışayım ama gelip benimkine içki içtiğinden övünen tipler bu kötü yola teşvik değil mi neden sırf çocukluk arkadaşı aile dostu diye etrafımda isteyeyim. Sorunum bu yoksa nişanlım bazen her erkek gibi odundur ama ne dersem yapar bana karşı çok iyidir çok romantiktir. Bu mesajları görünce tartıştık onlar derse desin onların aklına uyacak değilim, uymuyorum da zaten dedi. Ama ben tahammül edemiyorum artık yıllardır bunlar böyle. Profil fotoğrafımızı bile istemeyen whatsapp durumuna dahi karışan insanlar. Ne hakla bu kadar hayatımıza müdahiller bunu anlamış değilim. Onlar sadece konuşur ben kulak asmam dese de nişanlım kurtların içinde kuzu misaliyiz. Seçim senin sevgilim görüş istediğinle diyecek kıvam bırakmadılar bende :)Böyle arkadaşları olan birisi( 5 kızla konuşan, kadına romantik olmanın köpeğe bisküvi verir gibi ödül olduğunu düşünen insanlar) ne kadar farklı olabilir ki. Bence bir kenara çekilip iyice tartın nişanlınızı ilişkinizi kendinizi. Ona göre karar verin.
Büyük bir soru sitesi olduğu için danışmak istedim. Çocukluk arkadaşları çoğu, aile dostları olduğu için sil at demek hepsini vicdanımı rahatsız etti. Ama verilen cevap içimi daha da kemirdi. İslam evliliğe önem verir kadını korur ben böyle öğrendim. Ara bozan insanlar varsa buna sadece erkek karar vermemeli diye düşünüyorum. Açıkça her şeyi yazmadım ama arkamdan konuştuklarını nişanlımı dolduruşa getirmeye çalıştıklarını vb şeyleri yazdım yeterli gördüm evlilik düzenini bozan kişiler nasıl olur da sen karışma diye korunur. Erkekler insan değil mi ya yanlış karar verirse evlilik onun mu sadece ben karışmayacakmışım bu mantıkla o da bana karışmayacak nasıl hastalıklı bir evlilik olur bu. Sadece erkeklerin kararlarına kalınsa her evlilik biter. Bazen gerçekleri göremiyor şaka sanıyor benimki mesela :) haklı çıkmam için illa ki içkiye , kadına teşvik ediyor yazmam mı gerekliydi oraya bilmiyorum. Onu yazsam da korkarım sen karışma diye aynı cevabı verecekti bu hoca ne kadar onur kırıcı bu şekilde islamdan soğutuyorlar insanları. Teşekkür ederim yorumunuz için :)İlk olarak din gibi onemli bir konuda oyle bilip bilmediginiz sitelere sorular sormayin. Hem kendinizi hemde cevrenizi yanlis yonlendirirsiniz. Guvendiginiz bir hocaya danisin.
Arkadaslara gelince de soylemleri etki etmicek kadar gorusmeyi azaltmalilar. Evlilik icin cok buyuk bir sorun haline gelebilir. Yaptiginiz yanlis bir harekette onlara hak verirse bir daha onunu alamazsiniz.
tangalı üstsüz hatunları görünce.. eşim açmadı tabi direkt arkadaşına yazdım evli barklı adamı götürdüğünüz yere bakın bi de yalan konuşuyonuz utanmaz reziller bidaha asla sende gel diye aramayın eşimi.
İste bu yuzden bu tarz sitelere guvenmeyin diyorum. İnternet uzerinden verilen fetvaya benim inancim yok. İslam dininin hicbir alanda hicbir sartta bir kadini magdur etme ihtimali yoktur. Hele ki esine , esi olacak insana karsi. Alti ustu bir site. Amaci disina hizmet edip etmediginizi bilemeyiz.Büyük bir soru sitesi olduğu için danışmak istedim. Çocukluk arkadaşları çoğu, aile dostları olduğu için sil at demek hepsini vicdanımı rahatsız etti. Ama verilen cevap içimi daha da kemirdi. İslam evliliğe önem verir kadını korur ben böyle öğrendim. Ara bozan insanlar varsa buna sadece erkek karar vermemeli diye düşünüyorum. Açıkça her şeyi yazmadım ama arkamdan konuştuklarını nişanlımı dolduruşa getirmeye çalıştıklarını vb şeyleri yazdım yeterli gördüm evlilik düzenini bozan kişiler nasıl olur da sen karışma diye korunur. Erkekler insan değil mi ya yanlış karar verirse evlilik onun mu sadece ben karışmayacakmışım bu mantıkla o da bana karışmayacak nasıl hastalıklı bir evlilik olur bu. Sadece erkeklerin kararlarına kalınsa her evlilik biter. Bazen gerçekleri göremiyor şaka sanıyor benimki mesela :) haklı çıkmam için illa ki içkiye , kadına teşvik ediyor yazmam mı gerekliydi oraya bilmiyorum. Onu yazsam da korkarım sen karışma diye aynı cevabı verecekti bu hoca ne kadar onur kırıcı bu şekilde islamdan soğutuyorlar insanları. Teşekkür ederim yorumunuz için :)
Vicdanımın söylediği de sizin dedikleriniz gibi karışmam doğru değil ama 8 senedir cebren ve hile boyutuna taşıyıp hayatımıza sızıyorlar :) her kadın dur der buna bana göre. Kim der ne güzel arkamdan konuşmuş diye. Mantığımla vicdanım arasındayım ara bozup arkamdan konuşuyor ve sonra arayıp evine davet ediyor nişanlımla beni. Şeytana konuk olmak gibi bu kişilerle görüş aferin demek de çok sağlıklı olmasa gerek. Evlendiğimizde de daha da hırs yapacaklarını düşünüyorum çünkü istemiyorlar.İste bu yuzden bu tarz sitelere guvenmeyin diyorum. İnternet uzerinden verilen fetvaya benim inancim yok. İslam dininin hicbir alanda hicbir sartta bir kadini magdur etme ihtimali yoktur. Hele ki esine , esi olacak insana karsi. Alti ustu bir site. Amaci disina hizmet edip etmediginizi bilemeyiz.
Nisanliniza onlarla konusmicaksin diyemezsiniz tabiki. Ama eger cok fazla gorusemiyorsa, evlendikten sonra o mesajlasma da minimuma iner gibi geliyor. İs hayati, ev hayati, sizin birlikte gecirdigi vakitler derken, oyle oturalimda arkadaslarimizla muhabbet edelim saatlerce durumu olmuyor.
Sizin dediğiniz genel çerçevede düzgün insanlar için en doğru olanı :) Zaten kararlarını kendi veriyor görüşmüyor ama mesajlarla aramalarla taciz ediyorlar. Arkanızdan atıp tutan birileriyle görüş mü dersiniz ben diyemiyorum işte :) arkamdan konuşup içkiyi , başka kadınları özendirici bir şey gibi anlatan birine görüş demek kendi kafama sıkmak gibi. Nişanlım kulak asmıyor ama erkek milleti diye bir tabir var bu sözlerden bir kere etkilenmez, iki kere etkilenmez üç dört ... peki ya sonra. İnsanız sonuçta bilinçaltına yer ediyor bunlar benim etrafımda bu tür kişiler yoksa onun da olmamalı hayata bakış açısı sonuçta.bu nişanlını ilgilendiren bir karar. Şahsen nişanlım bana böyle görüşme falan dese, ikili ilişkilerime karıştığı için çokı bozulur ve kızarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?