Nişanlımla ayrıldıkk...

canım davranışlarında farklılıklar oluşmuş muydu son zamanlarda yani seni artık sevmediğini hissetmene sebep olan? erkekler borç meselesine kafayı çok fazla takıyor babamdan biliyorum bizim de borcumuz var ve inan çok mutsuz yüzü hiç gülmüyor işin içinden çıkamadığı için. belkide karamsarlığa kapılarak borcun altından kalkamayacağını aile kuracak durumda olmadığını düşünmüştür sana yetemez mutsuz eder diye düşünmüştür. ne bileyim bana pek sevgisi bitmiş de ayrılmak için bu durumu bahane etmiş gibi gelmedi, ya da başka birinden etkilenmiş de böyle olmuş gibi gelmedi. yaşayan sensin olayları eminim ki irdelemişsindir sana seni istemiyor oyalıyor gibi mi geldi? borç yüzündense eğer dönüşü olur gibime geliyor belki de sadece biraz yüreklendirmeye desteğe ihtiyacı vardır?

Ayrılmamızdan 3 gün önce doğumgünümde beni güzel bir yere yemeğe götürdü.
Pastamı yaptırdı.
Güller almış hediyesini almış.
Aİlecek Kutladık. bEni sevdiğini söylüyordu.

arada yazdıklarına rast geldiğimde okurdum, o ara okumalarımdan bile
çok çaba sarfettiğini çok sabırlı olduğunu hatırlıyorum.
ailesi de sadece helalleşmek için mi arayacakmış? normali orta yolu bulmak gençleri birleştirmek olmalıydı bence.
Allah yardımcın olsun...

Ayrılmamızdan 3 gün önce doğumgünümde beni güzel bir yere yemeğe götürdü.
Pastamı yaptırdı.
Güller almış hediyesini almış.
Aİlecek Kutladık. bEni sevdiğini söylüyordu.

insan başından atmak istediği birine bunları yapmaz bence. eminim ki borçlar yüzünden psikolojisi bozulmuş ben böyle hissettim. karşına alıp konuşmalısın bana kalırsa öfkeyle verdiğimiz kararlar bazen doğru olmayabiliyor. mesajla olacak iş değil bu bence seviyorsan gururunu bir kenara bırakarak asıl sebebi öğrenmelisin zaten gözlerinin içine baktığında anlarsın bence seni sevmiyorsa. aşkta gurur olmaz eminim ki çok kırıldın, kızdın, üzüldün eğer bu adam benim hayatımın sonuna kadar yanımda olabilecek biri beni mutlu eder ben de onu çok seviyorum diyorsan yanına git ve yüz yüze konuşun. son kez konuşmak sana bir şey kaybettirmez sonra keşke dememek için konuşmalısın. belki ben çok iyimser davranıyorum bilmiyorum sen daha iyi bilirsin.

Sağol canım.
Hellaleşiceksiniz merak etme dedi.
Ben helalleşmek istemiyorum kimseyle.

Canım bir iyi bir kötü davranırdı açıkçası.
Bazen ilgisiz olurdu bazen ilgili.
Zor bir ilişkiydi aslına bakarsan.
Sorunlu da bir ailesi var.
Hayatlarından sorun eksik olmuyor.
Bende bu sorunları yüklendiğim için yoruluyordum.

belki de böylesi daha hayırlıdır. düşünsene ömrün boyunca mücadele edecek olacağını? içimden bir ses barışacaksınız diyor. ama dediğin gibiyse ayrılmanız daha hayırlı olmuş sanki.

İnşallah canım benim.
Sen ayrıldığında nasıl bir durumdaydın?

Canım ben çok üzülmedim açıkcası. Sorunlu bir ilişki olduğu için zaten çoktan vazgeçmişim ayrılınca anladım bunu... Sende zamanla anlayacaksın üzülme o yüzden. Şu an karşıma çok iyi biri çıktı onunla beraberim. Herşeyde bir hayır varmış gerçekten.

İçimden geçenleri anlatan bir mail yazdım ona şimdi.
Okurmu okumazmı cevap yazar yada yazmaz bilmiyorum ama rahatladım açıkçası.
Çünkü biz hiç yüz yüze konuşamadık ayrılırken.
İçimde kalmıştı diyeceklerim.

Hayırlısı olsun canımm...
İnşallah çok mutlu olursun artık.

yüzyüze olsa daha etkili olurdu belki ama bu sizi rahatlattıysa iyi olmuş. bekleyelim ve görelim. bizi de olanlardan haber et olur mu?

canım nısanı atmakla en ıyısını yapmıssın .hatta gec bıle kalmıssın .

hayır bekle bekle nereye kadar bekleyecektın kı .

onca yıl beklettıgı yetmıyormus gıbı ,bı'De utanmadan hala

"bılemem belkı 2 yıl belkı 3 daha bekletırım "dıyor

dalga gecıyo sankı ne ayıp bırsey yaaa .madem kendıne

guvenmıyorsun ne dıye elın kızın vebalıne gırıp yıllarca

bekletıyorsun .sorumsuzluktan baska bırsey degıl .

bence ayrılmaya bahane arıyormus .dalga gecer gıbı

utanmadan 2-3 yıl daha beklersın lafından ben bunu anladım .

senın pes etmenı beklemıs resmen .evlenecek olan adam

evlenırdı .senınde bı aıle serefın var ,ıllakı cevrenden ne zaman

evlılık dıye baskıları alırsın o yuzuk parmaga takılınca ..

senı ve aılenıde zor duruma sokmus .

evlılık gıbı ısler gercekten planla yurumuyor .evlıge karar verılır

ve pat dıye evlenılırse evlenılır ,obur turlu ; onu bekle bunu beklemeye

kalırsan o beklemelerın sonu hıcc gelmez .

benım bır arkadasımda yıllarca nısanlısını bekledı durdu .

sonunda yuzugunu attı .5 yıldır borc harc yuzunden

evlenemem edemem dıyen adam ,3 aylık ayrılıgın ardından

kıza gelıp anında dugun yaptılar .yanı borc harc bıraz bu ısın

bahanesı oluyor .ne ıstedıgını bılmek gerekıyor .bu devırde zaten borcsuz

harcsız evlenmek ımkansız denecek kadar guc bır durumdur .

borcu harcı bahane etmıs senınkı ne ıstedıgını bılmıyor

Son düzenleme:
Evet altın taktılar canım. Yollıycam tüm takılarını da zaten.
Benim ailem ona çok sabırlı ve iyi niyetli davrandı ben de öyle.
Ama hepsini bir gün ödiycek elbet.

ben senın yerınde olsam takılan hıc bırseyı gondermez

sırf gıcıklıgına catır catır yerdım hepsını .

hep ıyıler mı magdur duruma dusecek ,bıraz da kotuler

dussun .o senın gonderecegın altınlar suan o beyın oyle

ısıne gelecek kı ,borclarını odemesınde yardım etmıs olacaksın resmen .

nıye ona bu huzuru vereyım kı ,benım yıllarımı yemıs bır adama

ben altın maltın gondermezdım .sen suan gurur yapıyorsun

ıstemem altını onun olsun dıyorsun ama ,ınan var yaa sonra

cok pısman olursun .o duyguların gıttıgınde sadece ofkeyle kaldıgnda

keske gondermeseydım dersın .belkı bu yorumum tepkı alabılır ama

sahsen ben gondermezdım .kaybettıgım yıllarıma sayarsın derdım .

o altınlar elbette kaybettıgım yılları gerı vermez bana ,ama sırf gıcıklık

degıl mı vermezdım.gıderım cope bıle atarım ama ona vermezdım.

Son düzenleme:
Şuanda anlaşılıyor ki gerçekten en dogru kararı vermişsin canım..Hakkında herşeyin hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Tuğçemm cnm,

Deseler ki hayatta aynı kaderi yaşadığın ama bire bir kim var die seni söylerim ben herşeyi ile sırası ile.

Asker yolu beraber bekledik ama nasıl beklemeler herkez mutlu mutlu beklerken biz ağlayarak bekledik.

Döndüler, dönmeleri de gitmeleri gibi sıkıntıydı.

Davranışlarının tutarsız olduğu, iş konusunda hep sorunlar yaşadıkları, bizim hep yeterki üzülmesinler sabırla bekleyelim diyip onların bzim bu zayıf yanımızı kullanmaları, iyi niyetlerimizi hep ayak altına almaları vs vs vs...

sonuç aynı; sen 2 ben 8 yılımı verdim bitti gitti.

Hemde tlf bitti hakkını helal et demeler falan filan. Ne kadar basit demi... Ha biliyorsun bizim düğün tarihi felanda alınmış 1 ay kala bittirdi bunun ki ayrı bir aşşağılık tabi + babamın vefatının üzerine çekti gitti....

Şimdi düşün bakalım cnm, bizim hayallerimizi yıkan, ağlatan, o insanlara hakkımız helal edilir mi? Onlar kimki bizi üzecekler ya unutma bak onlar gibisi çok etrafda ama bizim gibisi yok (bunu bana o şahısda demişti)

şimdi senin yapman gereken, zamana bırakmak, dua ile sabır ile beklemek bak bnm 3,5 ay oldu zerresini unutturması için Rabbime dua ederdim hep öle de oldu arada bir aklıma geliyor ama nefretle geliyor artık.

Sana bu insandan hayır yok cnm hep diyorum hep de diyorlar evlilik isteyen gerçekten kalpten yürekden seven diliyle değil insan şartlar ne olursa olsun inan o evliliği yapardı çevremizde de görüyoruz zaten. Sen beklerim dedim o sana seni bekletmeye hakkım yok annelik duygunu elimden almaya hakım yok dedi pehh lafa bak, gerçekten isteyen insan bunu mu der.... demez....

Seni hak etmiyor, sen ona katkatkat fazlasın cnm. Fıstık gibisin, ailen çok iyi.. kafanı kaldır etrafına bak aslında seni bekleyen ne çok insan varmış fark edeceksin

zamanla yaran kabuk bağlanıyor Rabbim sarsın yaralarını inş.

Herzaman olduğu gibi bu süreçde de yanındayım kader arkadaşım benim

demekki olması gereken buymuş hayırlısı buymuş canımbelkide iyi bi seçim..çok deger verse ugraşırdı ama sanki senin ayrılmanı beklemiş gibi sevgilide degilsiniz ki nişanlısınız ortada aileler var bu kadar basit olmamamlıydı..

ayrılma cesaretini gösterebildiğin için seni tebrik ediyorum. sen yapacağın her türlü fedakarlığı yapmışsın, sonuna kadar sabırla beklemişsin ve artık dayanamayıp ayrılmak istediğinde o çabalamamış bile. hikayenizin önceki kısmını bilmiyorum ama bu kadarı durumu anlamaya yetiyor. daha bu aşamada senin için çaba göstermeyen insan seni evlenince çok incitirdi inan bana. sahip çıkmazdı, arkanda olmazdı. ve o zaman ayrılmak şimdikinden çok daha sancılı olurdu. güzel yaradan nasip etmemiş seni ona iyi ki. hem 30 yaş bir kadın güzel ve asil bir yaştır.kendini bilmesi, ne istediğini bilmesi, nasıl bir hayat istediğini bilmesi adına.. benim de 2 sene kaldı

ve;

olmadıysa, daha iyisi olacağı içindir. buna inanalım.

Tuğçecan, az çok nişanlı kızların topiğinden biliyorum seni, nişanlınla durumunu... Birçok yazında hep stres kokusu vardı, böyle gönlünden gele gele şımarıkça mutlu olamadın. Sürekli nasıl olucak, işleri nasıl devam edicek, annesi şöyle yaptı etti falan filan... O şekilde hayat geçmezdi zaten. Ve ayrılığın üstüne aramamasıda çok kötü. Seven insan kaybetmekten korkar.. Sen şuanda bir karar vermişsin, kararının arkasında dur. O şuanda aramıyor, eğer gerçekten sevmişse seni arar, pişman olur. Gerçekten sevmeyen bir adamla evlenmeyi sende istemezsin. Geçmiş zamanın kaç yıl olduğunu biliyoruz ama önümüzde belkide upuzun yıllar var. Ve geçen yıllara, nişanlı olmanıza rağmen birşeyler ite kalka ilerliyorsa,bir yerde tıkanıp kalıyorsa fazla zorlamamak lazım. Belkide kısmetinde, nasibinde çok başka birisi var. Sürekli için içini yiyip, acaba ne zaman evlenicez diye beklemektense yeni aldığın kararla yoluna devam edip, hayattan hayırlısını dilemen senin için daha iyi olabilir. Her seçiş bir vazgeçiştir, ve yepyeni başlangıçlardır. Hakkında herşeyin hayırlısı olması dileklerimle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…