nişanlımla eşya sorunu :(

x_girl_y0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
2.905
2.327
198
Merhaba kk üyeleri... Benim kafama çok taktığım bir problemim var. Şuan 4 aylık nişanlıyım ve 8 ay sonra düğünümüz var. Nişanlımın şuanda bekar evi var. Biz evlendikten sonra şuanda kullandığı koltukları oturma odamızda kullanalım istiyor. 1 2 yıl olmuş sanırım koltuk takımını alalı. Eskiden çok ciddi bir ilişkisi varmış, o koltuklarda eski kız arkadaşını, kızın ailesini ağırlamış. Hatta kız burda (normalde farklı şehirdeler) ameliyat olmuş ailesi gelip 1 ay falan burda kalmış. Ve şuanda nişanlımın bir ev arkadaşı var. Onunda ailesi geldikçe illaki yatıp kalkıyorlar. Benim içime hiç sinmiyor o kadar kullanılmış, üzerinde yatılıp kalkılmış koltukları yeni dizdiğim eve koymak. Sonuçta biz salonu kullanıcaz oturma odasını misafir için yapıyoruz, bu koltukları atmak içimden gelmiyor çok yazık olucak diyor. Hani şu zamana kadar neler neler aldı, bunuda sonra değiştirelim tamam desem, durum öylede değil. Ve artık her bütçeye göre koltuk takımları var. Ben şuanda çalışmıyorum öğrenciyim, ama ailem alıyor alınacakları. Çok düşündüm ona haksızlık etmek istemiyorum ama elimde değil hiç içimden gelmiyor. Ben evimin salonunu seviyorum ama oturma odamı sevmiyorum demek istemiyorum. Evimin her yerinde mutlu olmak istiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim.

olmuşken herşeyin en iyisi olsun istiyorsun seni anlıyorum
eski kız arkadaşı falan kalmış koltukları gördükçe aklınıza gelecek,moraliniz bozulacak
ikinci eşya alan yerlere satabilirsiniz
bütçenize uygun olarakta yenisini alabilirsiniz..

Eski kız arkadaşı, kızın ailesi gelmemiş olsa kullan derdim ama bence de değiştirmek istemekte haklısın.

Nişanlınla güzelce konuş. Anlat düşüncelerini. Eminim anlayış gösterecektir.

normal şartlarda bir problem yok aslında,
illaki evlendikten 1 2 sene sonra değiştirirsin bir şekilde.
ben başka şehre,eşimin bekar evine geldim o da bana aynı teklifte bulundu kabul ettim.
sadece salon takımı aldık,o da çok gösterişli birşey değil,çok sade.
sebebide,burda kalıcı değiliz,tanışırken zaten hırpalanacak..
tamamen yaşayacağımız şehir belli olunca,pturma grubu ya satılacak ya birine verilecek,
salon takımım oturma odasına,salonada başka takım alacağız.
evimizi u mantıkla düzdük.

fakat eski sevgili olayına gelince bende bir duraksardım ne yalan söyleyeyim.
hoş bir durum değil.
nişanlına tatlı bir dille anlat,rahatsız olduğunu.
bilsin durumunuki,şimdi değiştirmese dahi evlenince maddi olarak toparlanınca ilk işin o grubu değiştirmek olduğunu bilsin.

Nişanlınızın o koltuk takımını hatıralar nedeni ile değil, tam tersi tutumluluk yada az yıpranmış olarak gördüğü için değiştirmek istemiyor, burası kesin. O yüzden hatıraları es geçin.

Bence ortak noktayı bulmaya çalışın. Mesela bir döşemeciye gidebilirsniz. Hem nişanlınızın istediği gibi çok masraf olmaz, hemde sizin o mağazalardan alıcağınız hazır koltuk takımlarından
çok daha yeni güzel yada zevkli seçimler yapabilirsiniz, kendi beğenmiş olduğunuz kombinlemiş olduğunuz kumaşlarla.

İnanın yeni alıcağınız koltuk takımlarının kumaşları da, sanmayın ki çok çook kaliteli. Çoğunlukla ucuz ve özelliksiz kumaş kullanıyorlar. Oysa bir döşemeci de, hem kendi zevkinize göre, hemde kaliteli, garantili, işte ne biliyim antibakteriyel, kolay temizlenebilme, v.s v.s gibi pek çok döşemelik kumaş seçebilme şansınız olur.

Bence de...........

koltukların kumaşını değiştirin,gayet güzel oluyor.eskiye de fazla takılmayın

Eskiye takılmayın, koltukta kim oturursa otursun eşyanın hükmü insandan fazladır. Nişanlınız belli ki ziyan olsun istemiyor. Dursun oturma odasında ne olacak, giden gitmiş adı üstünde eski

Bir zaman sonra bir bahane ile değiştirirsiniz, kendinizi üzmeye değecek bir konu değil. Şu taraftan bakın, nişanlınız çalışmış emek vermiş almış, onun emeğiyle yapılmış bir eşya.

Yeni bir yuva kuruyorsunuz bunun heyecanını hiç bir şeyin bozmasına izin vermeyin, mutluluklar dilerim

ay inanmıyorum sankı konuyu ben acmısım yazıları ben yazmısım
canım yenıden kaplatın gıdın kumas begenın bız oyle yapıcaz

oturma odasımı kaldı boşver bence boşuna yapacaksın bi oda öylece duracak.misafir odam olsun eş dost yatmaya gelir dersen bi çek yat bi dolap yeter bence koltuk takımı gereksiz.takas yapan yerler var koltuk takımlarını verip üstüne biraz para koyup başka birşeylerde alabilirsin

Benim içime sinmez Ben onları ikinci elciye satar uygun yeni bir tane alırdım:26:

Benim içime sinmez Ben onları ikinci elciye satar uygun yeni bir tane alırdım:26:

eski kız arkadaşı oturdu diye mi içinize sinmiyor:26:

bu kadar takıntılıysanız,sevgiliniz eski kız arkadaşına dokunmuştur,hatta öpmüştür.koltuğu sorun edenlerin bunları da sorun etmesi gerekmez mi

Arkadaşım nişanlınız bu koltukları alalı daha 1-2 yıl olmuş daha yeni sayılır bu konuda nişanlınız haklı sayılır ben olsam kullanırdım 1-2 senelik bir takımı atmaya kıyamam eskilere aldanmayın ama içinize sinmezse yinede döşemesini degiştirirsiniz zaten yuva kuracaksınız bir sürü borca gireceksiniz oturma odanızda bu koltukları kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Yaaa Okuyunca bi'kaldım iyi mi
Yani yine doğru diyosun da hani yeni ev sonuçta insan böyle şeyler istemez gibi.
Ben anısı olan bi'şey istemem sanırım yeni evimde:44:

benim içime sinmezdi doğrusu. yeni ev kuruyorum sonuçta o koltukları gördükçe sinirlerim bozulacağına, odayı boş bırakırım ilerde çocuk odası yapıcaz burayı döşemek istemiyoruz der geçerdim
yada durumum varsa yeni bir takım alırdım..
ayrıca arkadaşım sen bize sorarken bile içine sinmediğini belli ediyorsun biz sana unut boşver dediğimizde hemen unutabilecek misin? bir de bu yönden bakmak lazım..
senin için nasıl rahatsa öyle kur bence evini

düşündüm şimdi, ben olsam ne yapardım diye. sanırım ben de istemezdim, mutsuz olurdum. o yüzden sana hak veriyorum. hadi koltuklar birkaç ay önce alınmış olsa evet insan atamaz ama bir iki yıl olmuş, değiştirebilir. hem de senin için rahat olur.

Cook haklisin canim

Esyalar anilari barindirir

Gayet normal eski sevgilisiyle anilari gecmis koltuk takimin istememen

Ustelik kac kisi kullanmis

Ve her butceye gore koltuk takimi da var hatta salonda oturururz dersen bizim gibi

Oturma odasina simdilik gerek bile yok

İcine sinmiyorsa kesinlikle kullanma o koltuklari

Yarin birgun evlenince dahada batar sana

Hem evlenmeden uygula istediklerini

O evin sultani sensin senin dedigin olsun....

Sevgili olayı apayrı bir şey ona girmiyorum bile... Öyle saçmalık olmaz,versin bir öğrenciye uygun fiyata,onlar kullansın.

Yeni eve eski koltuk ne alaka...

şimdi aldıramadığın koltuğu daha hiç aldıramazsın yüzünü süngerlerini değiştirmekte az para değil bence de satın ben olsam kabul etmem bunun anlayışla alakası yok

En azsindan durumunuz yoksa degisdirin. Durumunuz varsa kezinlikle yenisini alin derim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…