Nişanlımla evlenemiyorum?

smgeeee

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
152
74
13
32
Merhaba ben bir yıldır nişanlıyım ailem nişanlımı istiyor o konuda problem yok ama saçma sapan bahanelerle düğün erteleniyo..
Nişanlım memur maaşı iyi maddi sıkıntı yok bende özel sektörde iki yıl çalıştım şu an yeniden iş arıyorum.. Ailem özellikle babam sürekli olarak önce iş bulsun sonra düğün diyo erkek tarafına..e malum durum işsizlik var milleti kırdı geçirdi. Bende tabiki aileme deestek olmak isterim ama iş yok işte yok napim bunun için evlenmeyeyimmi?
evlensem de evlenmesem de ben çalışmak istiyorum ha ev hanımı olmak kötü bişey değil yanlış anlamayın.. babam ısrar ediyo bu konuda ve bu giidşle bizim düğün 2020ye kalcak yani organizasyn şirketi osu busu var bu işin ayarlamamız lazım ama babam da tık yok.. 27 yaşımdayım bu arada. Nolur bana biakıl verin dayanamıyorum ya insan belli yaştan sonra kendi düzenini kurmak istiyo şmdi baba evinde misafir gibiyim ne yalan söylüyüm canım bişey çekio babama alırmısın diyemiyorum desem gözlerine batar gbi gelio..kenarda birikmişim var bişey olduğunda ondan kullanıyorum.. Nolur söyleyin anneler özellikle ben daha napabilirim aileme hayırlı bi evlat olmaya çalıştım hep elimden geldiğince çalışırken maaşımı da verdim manevi olarak hiç benden yana canları sıkılmadı. evlenmek kendi düzenimi kurmak sucmu? neden agız tadıyla yaşamayalımki bu süreçleri?
Bu arada meselenin babamın maddiyatı olduğunu hiç dşünmüyorum zira mal varlığı kabarık artı zaten eşyalar alındı.. sadece ufak tefek şeyler kaldı.sadece erkek tarafının alcagı bikaç bşey daha var onlar da almayız demio zaten.. nedir bu adamın problemi anlayamıyorum.. o kadar baskı yaptıki artık işe grmek diyince cinlerim tepeme çıkıo aglama krizi tutuo sinirim bozuldu.

Babanızın evinde rahat etmiyorsanız iki yıl çekilecek şey değil. 27 yaşındasınız ve bu hayat sizin hayatınız. Kendi istediğiniz gibi yaşayın, babanızı dinlemeyin.
onun gönlü kırılmasın dedikçe üstüme gelinio okurken de maksimum 4 ay para istemişimdir hep kredyle okudum bide onun borcunu taktılar sagolsunlar durumumuz iyi oldğu halde ben seni okuturken sıkısırım kredi al dedi işte insan kinleniyo üst üste huzursuzluk olunca sagolun yorumunuz için..

Bence babanızın aklında farklı birşey var. Ben nisanlandigimda KPSS ye girdim atama bekliyordum çok da yüksek bir puanım vardı. Sonra birden nasib oldu eşimle tanistim ve evlilik kararı aldık ama ben o sıra atanmamistim ve çevrem hep o kadar okudun önce işe gir emeklerin boşa giderse ya çalışmaktan vazgeçersen diye uyardılar. Ailem de hep bu endişeyi yaşıyordu ama sert bir dille ifade etmediler. Kızım o kadar emek verdim vazgeçme mesleğini eline al dediler. Belki babanızın da bu konuda kafasında soru işaretleri vardır. Ya da sizi evlendirmek sizden uzak olmak istemiyordur. :)

uzak olmucak nişanlım burda görev yapıyo.. evet onu da anlamaya çalışıyorum ama ben doktora yapmayı ya da dediğiniz gibi kpss düşünüyorum özel sektrle beraber.. yani zaten benm yapım gereği seviyorum çalışmayı bıramayı da düşünmüyorum buna neden ikna olmuo anlamıyorum nişanlım da ailesi de çlışsın dio kimsenin itirazı da yok..
bu arada siz atandıktan sonramı evlendiniz o zaman bekleyip merak ettim :)

Evlendikten sonra da iş bulup çalışabilirsin, evliliği ertelemeye gerek yok ki. Babanız düğün masraflarına karışmak istemiyor siz kendiniz mi yapın istiyor acaba.

Damat calismiyo mu calisiyo mu ben anlamadim? BI memur yazmissin hem de baban is bulsun diyo.

Evlendikten sonra da iş bulup çalışabilirsin, evliliği ertelemeye gerek yok ki. Babanız düğün masraflarına karışmak istemiyor siz kendiniz mi yapın istiyor acaba.
canm eşyaların çoğu kısmı hazır sadece düğü masrafları var onu da zaten erkek tarafı halletcek sorun galiba maddiyat da değil çözemiyorumki

evet komik dimi? bencede. ayrıca sinir bozucu.
işten ne zaman ayrıldınız?
bana mantıksız geldi yani zaten hadi bakalım kısmetse başlayalım da elbet evleniriz diye mi çıktınız yola? baştan bi tarih belirlemediniz mi?

Hayır evlendim 2 ay sonra atandım. İlk atandığımi öğrendiğim gün çok stresli geçmişti yeni evlenmisiz eşim farklı şehirde ben farklı şehirde olucam. Eşim ne olursa olsun gideceksin rabbim bir yol açar inşallah dedi. Ve iki ay sonra da eşim yanıma geldi. Bu benim için büyük bir fedakarlıkti. Çünkü çalıştığı kurumdan çok memnundu.

bana mantıksız geldi yani zaten hadi bakalım kısmetse başlayalım da elbet evleniriz diye mi çıktınız yola? baştan bi tarih belirlemediniz mi?
işten ayrılalı 5 ay falan oluo araya baska şeyler girdi ondan dolayı çalışmadım o sürede yeni başladım iş aramaya tekrar. zaten mantıksız gerekirse kal yıllarca nişanlı dio dalga gecer gibi.

aslında niyetim oturup doktora için dil kpss için aynı zamnda ders çalışmak ama malesef iş iş die tutturdukları için sırf evlenebilmek için özel sktöre yeniden yöneliyorum

damat memur çalısıo babam benim için dio iş bulsun diye

kime diyor?

siz babanizla oturup konusmadiniz mi?

Baba biz nisanlimla planimizi yaptik,
su su tarihlerde evlenicez, maddiyati da soyle soyle halledicez,
size de bir danisalim dedik

deseniz, e adamin da diyecek bir seyi kalmaz saniyorum ki.

Evlen bu isler uzatmaya gelmez.Annen ikna etsin babani.Karsi taraf dugun tarihini konusmaya gelsin.Biraz baski yapin.

Ama su var evlendikten sonra is olayi biraz yalan oluyor.

evet işte nişanlım da zaten benlik problem yok bence evlenince ilk yıl bi otur çalış kpss mi akademisyenlik mi ne istiosan kitapsa kitap dershaneyse ders.. ben destekçinim eğer olmazsa yine nasıl istiosan özelden devam edersin ben sana çalış ya da çalışma demem hiçbi zaman kendi kararın dio..şu anlayıştn biraz babamd aolsa keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…