Günaydın.Başta çok tanımadığımız için yaşadığımız sorunlar düzeldi. İlişkimiz oturdu. Iyi anlaşıyoruz maşallah. Hataları olduğunda olgun karşılıyorum. O benim hatalarımı olgun karşılıyor. Aileler uyumlu filan.
Ama bu yaşına kadar sorumluluk vermemiş ailesi. Şimdi evleneceğimiz için mecbur çalışıyor. 3-4 aydır işe girdi. Ama ben yine de tereddütlüyüm.
Acaba sorumluluk alabilir mi bundan emin olamıyorum. Sanki geçici çalışıyor gibi geliyor. Bir arkadaşı iş kurma teklifinde bulunmuş. Şimdi kızın ailesi sorun eder dedi. E dedim evlendikten sonra da sorun ederler. Ondan sonra ailen ben olcam dedi. Bu kafamı karıştırdı.
Şu an nişanlımla ilgili kafamda tek soru işareti bu. Ama bu da büyük bir soru işareti.
Seviyorum da. Ailem de seviyor. Ama ama işte. Dertleşebilir misiniz benimle biraz. İhtiyacım var...
Ailenin sorumluluk vermesi gerekmiyor.Bir insan kendi sorumluluğunu kendi bilip çalışmalı.Evlencek diye çalışmamalı.Hiç çalışmamış birinin de iş kurması kadar mantıksız bir şey yok.İşi gücü birikimi olmayan biriyle nişanlanman da hata.Başta çok tanımadığımız için yaşadığımız sorunlar düzeldi. İlişkimiz oturdu. Iyi anlaşıyoruz maşallah. Hataları olduğunda olgun karşılıyorum. O benim hatalarımı olgun karşılıyor. Aileler uyumlu filan.
Ama bu yaşına kadar sorumluluk vermemiş ailesi. Şimdi evleneceğimiz için mecbur çalışıyor. 3-4 aydır işe girdi. Ama ben yine de tereddütlüyüm.
Acaba sorumluluk alabilir mi bundan emin olamıyorum. Sanki geçici çalışıyor gibi geliyor. Bir arkadaşı iş kurma teklifinde bulunmuş. Şimdi kızın ailesi sorun eder dedi. E dedim evlendikten sonra da sorun ederler. Ondan sonra ailen ben olcam dedi. Bu kafamı karıştırdı.
Şu an nişanlımla ilgili kafamda tek soru işareti bu. Ama bu da büyük bir soru işareti.
Seviyorum da. Ailem de seviyor. Ama ama işte. Dertleşebilir misiniz benimle biraz. İhtiyacım var...
Benim bu ticaret maceralarından eşim sağolsun dilim yandı. o yüzden hiç bulaşmayın derim. Hele yeni evli iken hiç hiç... tam gezip tozun eğleneceğiniz yılları bankalara borç ödeyerek geçirmeyin.
Ticaret hem zeka hem de şans işi... Ya tutarsa diye ortaya atacağınız para da zaman da Önemsiz miktarda , hayatınızı kökten etkilemeyecek düzeyde olsun hiç değilse...
Daha önce çalışmayan birinin piyasadan pek haberi olmayan birinin,iş kurması ve tutturması çok zor...belliki arkadaşı nişanlının parasıyla iş kuracak o yüzden hevesli ama sakın sakın bulaşmasın...
Ailenin sorumluluk vermesi gerekmiyor.Bir insan kendi sorumluluğunu kendi bilip çalışmalı.Evlencek diye çalışmamalı.Hiç çalışmamış birinin de iş kurması kadar mantıksız bir şey yok.İşi gücü birikimi olmayan biriyle nişanlanman da hata.
31 yasinda ve hayatinda ilk kez mi calisiyor? bu yasina kadar ne yapmis? hani en azindan kendini gelistirecek seyler mi yoksa nerde aksam orda sabah ya da evde bilgisayar oyunu falan mi?
nişanliyken nasıl anlaşiyorsaniz evlenincedede devam eder..
hiç sorun olmaz
amaa bazi insanlar var evlenince degişenlerden..
eşimle nişanliyken çok iyiydik ne istersek yapıyordu.
evlendik biz kendimize bakmaya başladik.
bu evlliğine kimseye kariştirmasina izin vermemelisin..
evlliğin en büyük sorunu aileler yüzünden oluyor genelde..
BDV konuda kaynanalar aileler doluu.. oku oku gözlerim yoruldu resmen ama iyi oluyor okumak:)
dikkat edin bu evliliğine üçüncü sahişin girmesine asla izin vermeyiniz...
bu yazi konuna uygun degil amaa
Anladığım kadarıyla bir mesleği de yok.
Aile de destek olmuş,resmen hobi olarak çalışmamış.
Sıkıntı büyük rıza baba..
Iyi dusun, bizim bir tanidik vardi sorumsuz ipsiz sapsiz birsey. Evlenmeden once kizi versinler diye ise girdi. Evlenince isten cikti, dogru durust calismadi, is begenmedi nereye girse bikac ayda birakti. Eve kız bakiyor senelerdir.
Valla benim arkadaşımın sevgilisi çok sorumsuzdu, sabah kalkmaz, işe gitmez, neyse kız dayanamadı ayrıldı.
Çocuk iş bankasında işe girdi, orada kızla tanıştı, evlendi coluk cocuk sahibi oldu geçen yolda gördüm, neşe içinde arabanın koltuğunu eşine bırakıyordu :)
Bir tek bana mı tuhaf gelmedi ya
Cesareti varsa kendi işinin olması başka biriyle çalışmaktan daha iyi değil mi
Evlenince sorumluluğun artığını hesap ediyordur heralde koca adam yani
ha bi de bu durum var :) benim çevremde de var akrabalarımda 30 yaşına kadar ipsiz sapsız olup işini tutturan, evlenen. hatta bi tanıdığımız evli olduğu için mecbur çalışıyor istemeye istemeye. bekar olsaydım babam baksaydı beni diyor ama çalışmaya da devam ediyor :)
nişanlımı sevmemde etken çok oldu, hani kk'da okuyoruz ya karaktersiz karaktersiz erkekleri. benim karşıma da hep öyleleri çıkıyordu. hayalini kurduğum sevgiyi yaşıyorum şu an ama. işte evlenince nolur bilemeyiz tabi. öyle oynayan bi tip de değil art niyetli biri değil. de işten çıkarsa evlenince diye tereddüt yaşıyorum.
İnsanın hep iyi hikayelere inanası geliyor değil mi?
Bekarken annem dürtmese bende para biriktiremezdim.Maaşımı biriktiriyordum annemden harçlık alıyordum düşün yanicesareti var daha önce ortaklarıyla yaptığı bir iş. daha rahat gezeriz hayatımızı yaşarız kendi işimiz olunca diyor. sorumluluğu farkında da kaldırabilir mi diye merak ediyorum. şu an eskisinden daha fazla üstüme düşüyor mesela. artık sorumluluk aldım deyip şişiniyor :) :)
kafam karışık işten çıkmasa yahut evini hep geçindirse aradığımı buldum resmen ama işte..
neeee 31 ve daha yenimi ise basladiDusundugu isle aile gecinir ama bilemiyorum hosuma gitmiyor. 31 yasinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?