Nişanlımla nikah kıydırmayı düşünüyoruz ama bağkur ve sigortası yok

Ama sigortasının olmamasi evlenince bende yararlanamıyorum YÜCE RABBİM korusun hastalık ta felan ilaclilaçlar çok pahalı oluyor sigorta karşılamayınca o yuzden ben sigortalı olsun istiyorum kötü bir amacım zaten yok ki

Sigortadan büyük dertler var ki ama

Mesleği ne nişanlınızın? Şu anda ne yapıyor çalışıyor derken?
Aylık geliri ne kadar?
Babasından mı alıyor parayı?

Yazdıklarımızı okumuyorsun galiba???

bütün bunların nikahla ne alakası oldugunu henuz anlayamadım

Yine bir "nişanlım" konusu görünce Bergutaydır dedim
Şöyle bir geçmiş konularına baktım 3 konundan 5 i "nişanlım, nişan, nişanlım, nişan"
Alakalı alakasız her yerde nişanlı olduğunu belirtmişsin, profil resminin altı dahil
Sanki ondan çok "nişanlı olmak" ile ilgileniyorsun, hayatın bunun etrafında dönüyor gibi ama...

Bana durumun kritik geldi açıkçası
Kendini bu adama bu kadar yaslamış olman senin açından tehlikeli
Hele anneni şikayet edip kaçmak istemen falan.

Bence kendini biraz geriye çek ve hayatının merkezini o yapma
Sonra üzülürsün

Dunyanin binbir turlu hali var nisanliysaniz nisanli durun ne bu acele yarin ne olacaginim garantisi var mi ? Dugun zamanina yakin kiyarsiniz nikahi sanki gumrukten mal kaciyor.

Offfffff kızım neden bu kadar evliliğe,nikaha, nişana takıksın asıl olaylar evlendikten sonra başlıcak haberin yok.kendi kararların olsun.bu kadarmi ezilmeye meraklısınız.siz bile aslinda nişanlınızdan emin değilsiniz içiniz de bir yerde sessiz sessiz atılan çığlığa kulak verin mantığınıza azcik kulak verin

Nişanlıyken nikah kıydığında adamın istediği zaman seninle birlikte olmak isteyeceğini biliyorsun değil mi? ve hatta nişanlının sırf bu yüzden nikah kıymak istediğini de tahmin ediyorsundur sanırım. Bide düğünün olmadan hamile kal da tam olsun..

Can'ım o çok önemli ilaçlarınızda almaz bizim arkadaşın kocasının 2 trilyonluk malı var sigortasını ödemiyor kadın doğuma kadar hastaneye gitmedi doğumda zor gittiler

Sana ssk yapsın onu ödesin şimdi Bağ-Kur'a ad var

İçim bunaldı
Bence bu kişi ile evlenmek için bin kez daha düşünün
Sürekli düğün tarihini ertelemeye çalışan kim? Nişanlının ailesi mi?
Eğer öyleyse demek ki evlenmenizi istemiyorşar, ne yapar eder zaten sizi ayırırlar.
Bir arkadaş vardı onun da düğün gününü sürekli değiştirtiyorlardı, en sonunda akşam kınası oldu, ertesi gün de nikahı vardı , nikah için evden çıkmak üzereydim, nikah iptal diye haber geldi. Sonunuz böyle olmasın
Ayrıca gelicek akrabalara göre düğün günü belirlenmez ki. Gün belirlenir davetiye verilir gelebilen gelir.
Abi polis diye kendini kurtardı da ne demek. Onun da babasının malında hakkı var. Kardeşi küçükse de onun da hakkı var. Baba vermeyecek olsa bile nişanlınızın da sizin de hakkınız olmayan bu malı almamanız gerekiyor.
Daha sizin çalışma konunuzda siz iki kişi olarak ortak karar alamıyorsunuz, babası dahil oluyor. Evlenince hele de çocuk olumca nasıl kendi yuvanızın kararını alıcaksınız. Gidip her seferinde babasına mı söyleyecek?!
Babasının mal varlığı çok mu , malı için mi evleniyorsunuz, aileniz o yüzden mi sizin arkanızda durmuyor?

Vallahi hiç bir şey anlamadım.
Niye nikah kıydırmak istiyorsunuz böyle alelacele?
Nişanlınız neden "sigortamı yaptırırım" veya "şu şu şu sebeple yaptırmam" demeyip "nikahın ertesi günü" diye inatçı bir şart koşuyor?
Mal varlığı olunca sigorta zorunlu mu oluyor?
3 kardeş varsa neden mal varlığının nişanlınıza devredileceğini düşünüyorsunuz?
Babası nişanlınıza devretse dahi diğer kardeşlerin devreye girip caydırması normal olan değil mi?

Yok yok bende kesin idrak sorunu var, kısacık konudan anlamadığım şeylerin sayısına bak.

Valla bu kadar nikah erken olsun falan diye uğraşma bu kadar da adama bağımlı olma. Kendi kararlarını şimdiden alamazsan sonrası daha kötü olur. Benim kız kardeşim de nişanlı ve böyle nikahı önceden kıyalım vs diye düşünse anamdan babamdan önce ben karşı çıkarım.
Azıcık aklınızı başınıza alın ya. Ailen ne diyor bu konularda? Ayrıca kendi malın gibi bir güzel paylaştırmışsın hatta paylaştırmamışsın direkt nişanlının üstüne yapmışsın buna da çok güldüm :)

kızın anne babası böyle konularda korumacı davranmazlarsa, müdahele etmezlerse karşı taraf daha çoook ezer bu kızı.

İliskinde yanlis noktalari sorguluyorsun.
-Nisanlinin sigortasini yerine, calismayacaksam bunca zaman neden okudum?
-Neden cocuk gibi babasina sikayet edip istediklerini yaptiriyor?
-Dugunden once nikah kiyip beraber olursak ona mecbur hissedecegim ve istediklerini bana zorla yaptiracak mi?
- bi baba 3 evladi varken mal varligini birine birakabilecek kadar vicdansız olabilir mi?

Bunlaei sorgulamalisin

Sana sigorta yaptrsın onu ödesin.
Ayrıca mantığı neymiş nikah istiyor ne acelesi varmış hadi tayin gibi bi durum olur anlarım ama çalışmıyorsun öle bi durumda yok.2 gün sonra nikahlımsın dıyıp ileri gitmek ister muhtemelen.

Ayrıca babası neden evlendikten sonra mal varlığını oğluna geçirsin ki yapacaksa şimdi yapar evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır senin ortak olacağını düşünüyorlardır.bence dikkat et iyi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…