Nişanlımla nikah kıydırmayı düşünüyoruz ama bağkur ve sigortası yok

tövbe yarabbi
adam ne diye mal varlığını, ölmeden etmeden çocuklarındna sadece 1 tanesinin üzerine devretsin?
aile faciası çıkarmak için mi? diğer çocukları cami avlusunda mı bulmuşlar? tüpçüden mi yapmışlar?

nişanlınızın vasfı ne? işi ne? babasının yanında işi ne? baba daha emekli olacakmış, baba maaşlı mı çalışıyor yoksa bağkurdan emekli olacak bir esnaf filan mı? esnafsa en kötü babasının dükkanında yine sigortasını yaptırır. Değilse, neyin sigortası olacak bu? hazır mı işi?

ve siz nasıl öğretmensiniz Allah aşkına, şaka mı bu?

Nişan parkta yapılıyor.
Adamın sosyal güvencesi dâhi yok.
Daha önceki konularınızda yanlış hatırlamıyorsam sizin verdiğiniz parayla size altın küpe almış adam.
Babası da mal varlığını ona devredecek.

Mal varlığından kastınız ne? Bakkal dükkanı falan mı?

Hı hı, evet devrederler. Üçün birini.

Ya kuzum siz neyin kafasını yaşıyorsunuz allasen?
O kadar kişi yapmamanız yönünde yorumda bulunmuş. Siz hâlen kimseyi tınlamadan nişan saatine kadar yazıyorsunuz. Hayatınızdaki en kayda değer olay evlenmek olacak galiba.

Yangından mal kaçırır gibi evlenmeye çalıştığınız adamın vasıfsızlığını görseniz bir de keşke.

Senin de her gün ayrı konun var. Simdi de nikaha mı karar verdin. Evlenmeden önce niye yapmıyor peki?

Ne mal varligiymis arkadas.
Babasinin mal varligini tek bir ogluna verecegini sanmam. Oyle yapsa bile evlatlar arasinda kavga cikar ve diger oglanlar haklarini soke soke alirlar. Zaten adam tek bir ogluna verecekse kavgaya zemin hazirlamis olup, bir de mal kacirir.
Ama siz nikah kiyarsaniz, ve babasi mal varligini size verirse, ikiye bolunur. Oyuzden de vermez :)

Zaten erken nikahta yapma Allah askina dugun zamanina ne kalmis surda.

Yok sigorta, yok mal varligi bilmemne.
Kendin bile guvenmiyorsun evlenecegin acaba. Acaba erteler mi diyorsun. Bende zamanini bekle derim.

Nikahı kiydırmayı ikimizde istiyiruz
Ozaman artik nisanli degil evli olursunuz basinizin caresine bakarsiniz, duugn de beklemezsiniz cunku evlisiniz.. sen bu cocugu seviyomusun? O da seni seviyomu acaba?? Sana bu cocuk cikis,kurtulus gibi geliyo bunu goruyorum da sen ona ne geliyosun emin klamadim...

çok yanlış ve afedersiniz sığ düşünüyorsunuz
ne demek küçük çocuğun ihtiyacı yok büyük abi de kendini kurtardı
küçük çocuk büyümeyecek mi büyük abi ile ikisi hakkını istemeyecek mi sanıyosunuz
ki istediler vermediniz kul hakkı olmuyor mu bundan da mı korkmuyor sunuz
hayal kuruyorsunuz bence

Hangi cocuk?? İkiside cocuk o bkimdn sordum

Kız çocuk iyi niyetli de oğlan çocuk kötü niyetli gibi. Bir kandırmaca mı var diye şüphelenmeye başladım.
Oğlan çocuğun mesleğini sormuştum ama cevaplamadı konu sahibi.

Bana kalırsa ipsiz sapsızın teki oğlan çocuk. Mal varlığı lafı ile kız çocuğun gözünü boyamaya çalışmış (ve becermiş).

Ogretmenmiymissss

Ama nisanlilarmis yani ak kara belli olmstrdiye dusundummm

+1
Buram buram çapanoğlu kokuyor bu damat

Mal varligi mal varligi diyosun ama sana kupe hediye etsin diye adama parayi sen veriyosun.
Adamin parasi pulu bi seyi yok, ne is yapiyor diyenlere de esnaf deme. Babasi esnaf o da babasinin yaninda takiliyor iste. İş icin nasil soz soylemeye hakki yoksa kendi hayati icin de soz soylemeye hakki yok. Sen hem nisanlinla hem kayinpederinle evlenmis gibi olacaksin haberin yok.
Nisanlina sikayet ettigin anneni mumla arayacaksin mumla bak ben sana diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…