Nişanlıyım geleceğimden korkuyorum

eldivenbere

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2015
19
3
1
39
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var. Nişanlıyım 1 yıldır birlikteyiz ve kendi aramızda hiçbir problemimiz olmadı şu ana kadar. Çok iyi giden bir ilişkimiz var tek bir şey dışında ! Sorun nişanlımın iyi niyetini fazlasıyla suistimal eden çok yakın arkadaşı ! Şöyle ki , çocuk işsiz , hiçbir zaman hesap ödemez , faturalarını ödeyemez para ister , kirasını ödeyemez destek ister ... Bizim seneye düğünümüz var ve şuana kadar biriktirdiğimiz 1 liramız bile yok. işin daha da kötüsü eksideyiz! Benim nişanlım kullanıldığını göremeyecek kadar iyi niyetli biri. Arkadaşına karşı gözleri tamamen kör olmuş durumda adam bugün bana kredi çek dese hayır diyemez. Geleceğimle ilgili endişe duyuyorum. Haksız mıyım ? Durum böyle olunca artık arkadaşından o kadar nefret etmeye başladım ki yüzünü bile görmek istemiyorum. Yemin ederim şuana kadar içtiği bir şişe suyun parasını bile çıkarıp vermedi ! Biz de durumu iyi olan insanlar değiliz , kredi çekip evimizi kurucaz. Lütfen fikir verin ben nişanlımı çok seviyorum bu konu dışında mükemmele yakın bir ilişkimiz var hiç kavga bile etmedik. Ama bu durumu nasıl aşacağımı bilmiyorum... Kullanıldığını göstermeye çok çalıştım bu durumdan rahatsız olduğumu da bellirttim ama ısrarla yapmaya devam ediyor ve hep bir bahanesi var o kadar çok seviyor ki o kişiyi canı gibi görüyor hiçbir ard niyet aramıyor. İşin kötüsü artık benden gizli gizli yapıyor ama ortaya çıkıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var hem de çok ...

Bu iyi niyeti de aşmış saflık derecesine gelmiş.
İnsan yeri geliyor kardeşine maddi yardımda bulunamıyor.
Borca harca girse bile ne yapıp edip dediğiniz gibi kredi bile çekip verebilecek biriyse işiniz zor.
Yani bu durumu atlatmadan evlenmeyin derim.

Benim korktuğum da bu ... Bazen diyorum evlendikten sonra kendi derdine düşer yapamaz ama durum onu göstermiyor.. Ama bu durumu nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum işte...

Canım beniilk satırı okumaya başlayınca bi tanıdık geldi aklıma aynısıydı ve hala birilerinden destek bekler işe girer çıkar sabit kalmaz vs. Canını seviyorsan bırak bunu baska adam mı yok. Sonra çok ağlar çok sıkıntı yokluk çekersin hafi sen katlanıtım dersin ama cocuk olunca nr olacak yazık sorumluluk sahibi biri olmayan adamdan babada olmaz

Benim korktuğum da bu ... Bazen diyorum evlendikten sonra kendi derdine düşer yapamaz ama durum onu göstermiyor.. Ama bu durumu nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum işte...
Evlilik ve baba olmak erkekleri değiştirmiyor maalesef.
Bir de üstüne evlenince yapacağı borca sizi de ortak edecek, siz de kendi paranızdan olacaksınız.
O yüzden bu sıkıntıyı çözmeden sakın evlenmeyin derim.

Nişanlımın gözünde bu durum aynen şöyle ; tembel işsiz ( hayır iş bulamıyor ), bir kere hesabını ödemedi ( parası yok ) , kendi masraflarını faturalarını sana ödetiyor ( zor durumda olmasa istemez çok gururludur ), seni maddi olarak düşünmüyor ( hayır onda olsa bana daha fazlasını yapar )..... Hoş onda hiç olmadı , olmuyor ve olmayacak .... Gerçekten sinirlerim çok yıprandı sırf bu yüzden ilişkimiz bitecek hale geldi

Arkadaşı resmen nişanlının iyiniyetini suistimal ediyor.Evlenseniz bile nişanlının değişeceğini zannetmiyorum .Evlendiğin zaman evin idaresi sende olsun.Paralar sende olsun.Yoksa başınız belaya girer.

Resti çek,para vermeye devam edersen ilişkimiz biter de.Bu şekilde devam ederse,evlenince de sömürür bu adam sizi.Şimdi sorun yok ama ilerde çok canın sıkılır bu duruma.

Bu konu dışında en ufak bir anlaşmazlığımız bile yok ... ilişkimize kıyamıyorum o kadar güzel ki ... Kaynana yüzünden biten ilişkiler gördük de el yüzünden bir arkadaş yüzünden olacak iş mi çok can sıkıcı neden bunu göremeyecek kadar gözleri kapalı bu adamın nasıl görmeli

Arkadaşı resmen nişanlının iyiniyetini suistimal ediyor.Evlenseniz bile nişanlının değişeceğini zannetmiyorum .Evlendiğin zaman evin idaresi sende olsun.Paralar sende olsun.Yoksa başınız belaya girer.

Bir erkek bunu kabul eder mi ?... Nasıl demeliyim böyle bir şeyi ... aslında mantılı

Resti çek,para vermeye devam edersen ilişkimiz biter de.Bu şekilde devam ederse,evlenince de sömürür bu adam sizi.Şimdi sorun yok ama ilerde çok canın sıkılır bu duruma.

Onun gözünde yanlış bir şey yapmıyor ki , hatta ona yedirdiği paraları simit parası olarak görüyor , ne veriyorum ki ne kadar yardım ediyorum ki abartıyosun der... Ya da rest çekmek yerine daha mı tatlı sert yapmalıyım bilmiyorum ki sırf bir asalak yüzünden ilişkimin bitmesini istemiyorum

yavaş yavaş oya işler gibi işleyin nişanlınızı, öyle profesyonelce olsun ki arkadaşına karşı doldurduğunuzu anlamasın bile. test edildi onaylandı. bir numaralı şart sinsi olmak. öyle açık açık sen safsın kullanıyo bu seni böyle arkadaş olmaz derseniz ters teper. sinsiliğinizi devreye sokup adamın beynini yıkamanız lazım. sonra güle güle beleşçi kanka.

İlişkin bitmez merak etme seni gerçekten çok seviyorsa arkadaşı için mi bırakacak? Sen dediğimi yap,resti çek.Tatlı konuşmadan anlasaydı şimdiye kadar seni dinlerdi zaten.Seni ciddi ciddi kaybedeceğini zannetsin ki biraz korksun.Sen istediğin kadar iyi niyetle konuş,sana sürekli bahane bulacak.En güzeli sert olacaksın ki aklı başına gelsin.Söyleyeceğin şu; Ben sana defalarca söyledim anlamadın,bak evleneceğiz 5 kuruş para biriktiremiyoruz,sen bu kafayla gidersen evlenince de bu adama yardım etmeyi bırakmazsın,ben böyle birşeyi kabul etmiyorum,ya o adama para vermeyi bırakır,evlenmemiz için para biriktirirsin ya da bu ilişki bitecek de aynen bu şekilde.Belli ki iyi niyetli sevgilin,arkadaşı da bunu anlamış sömürüyor sürekli.Anası babası yok mu ayol bu çocuğun? Parası yoksa onlar yardım etsin.Mecbur musunuz siz elin adamını beslemeye.

Keşke böyle bir yeteneğim olsa ama nasıl yaparım hiç bilmiyorum. Nasıl mesela nasıl olmalı nasıl cümleler kurmalıyım ?

Yalnız yaşıyor canım ailesiyle problemleri var. Ama haklısın hep bir bahanesi var nişanlımın ... Kardeşi olsa bu kadar destek çıkamaz

Keşke böyle bir yeteneğim olsa ama nasıl yaparım hiç bilmiyorum. Nasıl mesela nasıl olmalı nasıl cümleler kurmalıyım ?
benim de vardı başımda, sert çıkıp atarlandığımda geri tepmişti olay, ilişkimizin en tatlı ve romantik anlarında, atıyorum çocuun adı ahmet dyelim, ahmet sana bu kadar yük olmasa ne kadar rahat görüşürüz şimdi eksiye düştük ya ben de çekiniyorum şuraya gidelim buraya gidelim demeye falan diyodum ben, adam vicdan yapıyodu. mesela birşey beğendiğinizi alamadığınızı çok içinizde kaldığını söyleyin, alamadım aşkım seni de düşündüm başında o kadar borç var zaten, hem ahmet hem ben yük oluyoruz sana diye yavaş yavaş işte sinsi sinsi tatlı laflar

Yalnız yaşıyor canım ailesiyle problemleri var. Ama haklısın hep bir bahanesi var nişanlımın ... Kardeşi olsa bu kadar destek çıkamaz
Yalnız yaşıyorsa o zaman çalışacak yahu.Böyle nereye kadar? Kendi evi mi var bu adamın yoksa kira da mı yaşıyor? Nasıl geçiniyor ki bu adam,sonuçta sevgilinde biryere kadar verebilir para.Kendi evi değilse eğer bunun kirası,elektriği,suyu,doğalgazı,mutfak masrafı vs. nasıl karşılanıyor bunlar? Kendi evi olsa bile kirayı saymazsan yine onun dışında bir sürü masraf olur.Nasıl ödeniyor bunlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…