Nişanlıyım para biriktiriyordum altın mi alsam yoksa nisan parası kiz tarafına verilir eşya mi alsam

O zaman altın al ne diyeyim ben önerimi sundum
Bir de madem maddi durum yetersiz, düğün de yapmayin nikah yapin
Yani ben de anlamıyorum millet yok haliyle söz /nişan /kına /düğün /balayı herseyi 4-4luk yapıyor ben durumum varken yapmak istemiyorum çünkü hem gereksiz masraf hem de evlilik bu kadar pahalı ve tantanali olmak zorunda değil diye düşünüyorum

Kesinlikle aynı fikirdeyim.. Yokken böyle herseyi lüks yapmaya çalışıyolar sonra bir sürü borçla evlenip sıkıntı yaşıyolar..
Durumum olduğu halde nişanı evde yapmayı düşünüyorum düğün yerine de nikah yapmayı düşünüyorum. Bir sürü tantana ve masraf..

büyük nişan ne?yapmayın böyle şeyler.takın aile arasında bir yüzük,oldu bitti.

bir de bir ata sözü vardır,bilir misiniz?"elden gelen,öğün savmaz, o da vaktinde gelmez"
eşten,dosttan gelecek altınla,eşyayla evlilik olmaz.amcanız ,dayınız eşya alacak,altın takacak,diye beklentiye girmeyin.sonra hayalkırıklığınız büyük olur.

Çünkü suan ne kadar altın yapılırsa o kadar iyi ev satın alacağımız zaman bir daha elimize böyle toplu para geçmeyebilir o yüzden ev almak istiyorum ondan dolayı altın derdine düştüm
Benimde ailemin durumu iyi degildi bilezik falan almayacaksiniz dedim almadilar.
Yazik gunah zaten bu yasa kadar getiriyolar adamlar. Siz bilmem kac sene sonra ev alacaksiniz diye kendilerini zorlamalarina uzulmuyo musunuz? Bir dene takacaklar yani hadi en fazla 5 bin taksinlar. Ev fiyatlarini dusununcw devede kulak bu para.

Neyse ben susayim. Her halti ailelerden bekleyip evliligimize karismayin demezsinjz insallah sonradan. Bazen ailelere hak vermiyo degilim gercekten.

Kimse sizin eşyanızı almak zorunda değil. Bu düşünce yapısını ömrüm boyunca anlamayacağım. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız çalışın, eşyanızı alın müstakbel eşinizle birlikte. Öyle 750 lirayla 300-500 lirayla bir yere varılmaz. Üç kuruş parayı bile nereye harcayacağınızı bilemiyorsunuz şu an.

Maddiyat kötü deyip 48 çeşit tören yapmak da çok mantıklı bir düşünce yapısı gerçekten. Alt tarafı evleneceksiniz dünyadaki milyonlarca insan gibi. Bunu kraliyet törenine çevirmeye gerek yok.
Gelenler altın getirsin taksin diye nişan yapmak istiyor anladığım kadarıyla.

Ne gerek varki nisana buyuk nişana felan.
Ben şöyle yapicam ilk aileler evde tanistiktan sonra yuzuk takma merasimini uygun bir yer ayarlicam sadece cok yakin olan kisilerle aile yemegi yenip kutlama tarzi olucak. Birde düğünde artik kutlama olur.
Bana sorarsan dugun felanda istemiyom ama işte aileleri kiramam bosa para hepsi valla parayi cope atsak daha iyi bunlarla ugrasmaktansa.

Gelenler altın getirsin taksin diye nişan yapmak istiyor anladığım kadarıyla.

Anladım, onunla eşya alacakmış da hesap yanlış. 500 lira parkın kirası olsa (parkta yapacakmış), 500 lira orkestraya verilse, 750 lira kabarık gelinlikten bozma nişan elbisesi 500 lira da damadın giysisi olsa 2250 lira etti mi sana. E bunun daha davetiyesi olur, davetlilere ikram edilecek şeyler olur, pastası olur, araba süsletmesi, kuaförü olur. En az 3000-3500 lira. Bu nişanda ne kadar altın takılacak allah aşkına? Ha bütün bu masrafları maddi durumu iyi olmayan ailenin ya da müstakbel kayın ailenin üzerine yıkıp altınları cebe atmayı planlıyorsa bilemeyeceğim.

Hayır bir de düğünde takılanlarla da ev almayı planlıyor. E nişanda takı takan düğünde takmaz ki. Hem nişanda hem düğünde takılacak sanıyor herhalde arkadaş. Nişan yapıp takı bekleyerek düğünde takılacaklardan yediğinin farkında değil.

Nişan yapmazsa altın takılmayacak , altın takılmazsa o altınları düğündeki altınlarla birleştirip ev alamayacak !

Konu sahibi bu yüzden büyük tatlım derdinde:)

Yalnı nişan düğünde bir ev parası altın toplanıyorsa , her sene evlenelim :KK51:

Bence çeyizini al bu arada .

Nişan yapmazsa altın takılmayacak , altın takılmazsa o altınları düğündeki altınlarla birleştirip ev alamayacak !

Konu sahibi bu yüzden büyük tatlım derdinde:)

Yalnı nişan düğünde bir ev parası altın toplanıyorsa , her sene evlenelim :KK51:

Bence çeyizini al bu arada .
Büyük tatlım ne demek abla bari sen söyle. :KK45:

Anladım, onunla eşya alacakmış da hesap yanlış. 500 lira parkın kirası olsa (parkta yapacakmış), 500 lira orkestraya verilse, 750 lira kabarık gelinlikten bozma nişan elbisesi 500 lira da damadın giysisi olsa 2250 lira etti mi sana. E bunun daha davetiyesi olur, davetlilere ikram edilecek şeyler olur, pastası olur, araba süsletmesi, kuaförü olur. En az 3000-3500 lira. Bu nişanda ne kadar altın takılacak allah aşkına? Ha bütün bu masrafları maddi durumu iyi olmayan ailenin ya da müstakbel kayın ailenin üzerine yıkıp altınları cebe atmayı planlıyorsa bilemeyeceğim.

Hayır bir de düğünde takılanlarla da ev almayı planlıyor. E nişanda takı takan düğünde takmaz ki. Hem nişanda hem düğünde takılacak sanıyor herhalde arkadaş. Nişan yapıp takı bekleyerek düğünde takılacaklardan yediğinin farkında değil.
İşte düğünler de o kafayla yapılıyor ya. Gelecek çok altın var diye düğün yapmak istiyorlar. Halbuki ancak düğün masrafını karşılıyor o altınlar. Ama tabi masraflar anneye babaya, altınlar gelinin.:confused: bu kadar tartismasiz başka bir hakkımız yok mesela, altınlar kesin bizim.:KK70:

750 tl ile hemen eşya almak istemiyorsanız bir kenara koyun. Nişanda da takılır diyorsanız az da olsa artarsa onunla birleştirip eksiklerinizi alırsınız.

İşte düğünler de o kafayla yapılıyor ya. Gelecek çok altın var diye düğün yapmak istiyorlar. Halbuki ancak düğün masrafını karşılıyor o altınlar. Ama tabi masraflar anneye babaya, altınlar gelinin.:confused: bu kadar tartismasiz başka bir hakkımız yok mesela, altınlar kesin bizim.:KK70:

Altınlarımın bir kısmını evlendikten hemen sonra anneme verdim çok masraf yaptılar diye, diğer kısmıyla da borçlarımızı ödedik. Ne evim var ne kolumda şıkır şıkır bileziklerim. Ama huzurluyuz.
Altına, paraya, düğüne, derneğe el görsün diye bu kadar önem verenlerin hiç bir zaman mutlu ve huzurlu olabileceklerine inanmıyorum açıkçası.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.. Yokken böyle herseyi lüks yapmaya çalışıyolar sonra bir sürü borçla evlenip sıkıntı yaşıyolar..
Durumum olduğu halde nişanı evde yapmayı düşünüyorum düğün yerine de nikah yapmayı düşünüyorum. Bir sürü tantana ve masraf..

bende sana katılıyorum cnm

Salon yada park fark etmez bence söz ve ağız tadı olmuş çeyiz al gitsin eksiğin işte altın alıp kenara koysan ne
babanın nişan parasını almasına anlam veremedim
erkek tarafının nişan yapmasına da gerçi

Hanımlar merhaba suan 750 tl param var acaba diyorum mikro dalga fırın alsam blender mikser seti mi alsam ütü mü alsam kısacası suan nisanliyim (isteme söz kesme ve büyük tatlım oldu büyük nişanım ekim de hayırlısıyla inşallah) ben bu elimdeki 750 tl ile bu eşyaları yettiği kadar alşam mi yoksa nişanda bizim ailemizin durumu yok diye nişanda biriken paralar kiz tarafına veriliyormuş o nişan parasıyla eşya alıp bu bende ki parayla gizlice altın alıp kenara mi koysam nasıl yapmalıyım
Nişan parası dediğin,nişandaki takılar mı.
Bizde nişanda takı takılmaz düğünde takılır.nişanı da kız tarafı yapar.konu ile alakalı değil ama durumu yoksa ailenizin nişanı evde de küçük bir kutlama yapabilirsiniz.
Siz işinizi takılan altınlara bırakmayın alacağınızı alın.nişanlınız izin vermeyebilir takılan altınları kullanmanıza.onlar bizim diyip karşı çıkabilir

Hanımlar merhaba suan 750 tl param var acaba diyorum mikro dalga fırın alsam blender mikser seti mi alsam ütü mü alsam kısacası suan nisanliyim (isteme söz kesme ve büyük tatlım oldu büyük nişanım ekim de hayırlısıyla inşallah) ben bu elimdeki 750 tl ile bu eşyaları yettiği kadar alşam mi yoksa nişanda bizim ailemizin durumu yok diye nişanda biriken paralar kiz tarafına veriliyormuş o nişan parasıyla eşya alıp bu bende ki parayla gizlice altın alıp kenara mi koysam nasıl yapmalıyım
Oncelikle buyuk nisan yapip neden kolu komsuyu akrabalari masrafa sokuyorsunuz ben buna takildim zaten insanlar dugunde taki takacak iki kere neden masraf yaptiriliyor .O nsanlarin butcesi sinirli siz kendi butcenizi dusunurken eli de dusunun .Bence sacma evde kendi aranizda yapsaydiniz da oraya gelen damat tarafi senin tarafin uc bes kurus taksaydi daha hora gecerdi simdi buyuk nisana gelen ve takacak olanlar bir suru laf soyleye soyleye takacak.

Back
X