- 9 Ekim 2024
- 215
- 147
- 18
- Konu Sahibi kediasigikiz
-
Merhaba borçlu bir hayata başlamayın ne güzel bir işiniz var hiç başınızı ağrıtmayın borçların bitmesini bekleyinMerhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım
Yok aslında ben tam anlatamamışım yazın 100 bin oluyor en iş olmadığı dönemde 40 bin altına düşmüyor. Aslında borcu kapatacak para vardı ev yerleştirdik sıfırdan eşyalar onlar bunlar bi o kadar tutmuştur. Nişanlım cok iyi biri annesinin o konuşmaları için bitirmek mantıklıda gelmiyor ama kafamda çok karışıkAcele etme. Keramet dediği düğünde takılacaklara göz koymuşlar işte. Kuyumcu atölyesi olan birinin aylık geliri 40 bin , hala kapatamadığı borç da 400 bin mi?
Sen hiç acele etme o evlilik için bence laf dinle.
Borç bitmeden evlenmeyin, baskılara yenik düşmeyin.Merhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım
Çok doğru yazmışsınz. Dediğiniz gibi belki adamın tüm maaşı borca gidecek. Geri kalan bütün yük kızın sırtına binecek. Yarın birgün de siz ailesiniz tabi ki beraber ödeyecektiniz denip normalleştirilecekBorçlar bitmeden evlenmeyin. Annesi evlendikten sonra borçları ikiniz birlikte daha kolay ödersiniz diye düşündüğü için keramet var diyor. Oğulcuğu borcu tek başına üstlenmesin diye bu ısrar. Geçmiş borcu ben öder miyim evlenince diye de sorgulamayın. Borç ödemeseniz bile nişanlınızın maaşı borca gider siz de düğün ve eşya masraflarını, kira masrafını, ev geçimini idare edersin. Böylelikle o borcu birlikte ödersiniz. Ya da daha kötüsü altınlarınızı isterler.
Hem o kadar borçla nasıl evleneceksiniz ki? Bir evi kurmak öyle kolay değil, düğün yapmasanız bile eşya borcu vs olacak. Borç üstüne borç olmaz.
Klasik erkek annesi borcu siz ödeyin diye yapıyor sakın evlenme borç bitmeden Allah bilir kumar borcudurMerhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım
siz ailenize bir ev aldiniz mi ya da esiniz ailesine bir ev aldi mi da bile diyorsunuz? kari koca calistigi halde insanlar evini yillar sonra anca alabiliyor , hatta kirada kaliyorlar.Ailesine 1 ev bile alamadı mı yani 400 bin tl borcu bile ödeyemiyor 1 sene erteleyin
bu kadar borcu kendi isi olmadıgı halde nasıl yapmıs neyin kimin borcu bu yani durumunun iyi oldugunu gorunce yapısmıslar sana cocugun icinden boyle seyler gecmesede annesi babası onun aklına sokar zamanla seni sömürürler bence simdilk biraz agırdan alın bu durumuMerhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım
Benim aileme ev almama gerek yok ihtiyaçları yok çünkü eşimin ailesinde de annesine toplanıp ev aldık herkes destek çıktı evsiz kaldı birden kira ödemek yerine kredi ödüyor. burada evsiz bir aile ve borçlar var kuyumcu atölyesi olan adam iyi kazanır gün sonunda ailesine ev almak zorunda kalacaklar emekli maaşı belli çünkü. Kızın düzenli gelirine güvenecekler. Çok açık ailesinin ihtiyacı var borcu varsa evlenmeyecek bekleyecek başkasının başını yakmaya gerek yok.siz ailenize bir ev aldiniz mi ya da esiniz ailesine bir ev aldi mi da bile diyorsunuz? kari koca calistigi halde insanlar evini yillar sonra anca alabiliyor , hatta kirada kaliyorlar.
sanki annesine koltuk takimi almamis adam, "bile" dediginiz
konu sahibi yukarıdaki arkadasin dedigi gibi keramet sizin hemsire paranizla borcu odemeniz. su an adamin ailesi onlar, borc onlarin problemi. evlendikten sonra adamin ailesi sen olacaksin - borc senin problemin olacak.
ayrica adam aysa 40bin kazaniyor. hemsireyse doner sermayeyle vs 80bin aliyordur diye tahmin ediyorum. mis gibi odersin diyorlardır iste.
ama ben ailesinin yerinde olsam ben de odemezdim. bana ne yani kazanirken bana mi verdi de borcunu ben odeyeyim esek kadar adam. kizla ayni evde yasamayi, nisanlanmayi biliyorsa bir zahmet borcunu odemeyi de bilsin.
yapacağınız en doğru sey borc bitene kadar evlenmemek olur ama aman dikkat edin, kredi cekip kapatmasin ya da birinden altin borcu alip. sonra evlendikten sonra yine siz odersiniz dolayli olarak
Annesi evlenmekte keramet var derken maaşlı gelinim var borçları kapatır demek istiyorMerhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım
Nikahta keramet yoktur.keramet aklı başında kadın erkektedir ....O borç bitmeden sakın evlenmeyin,dertleri maaşınız ona güveniyorlar. Oğullarını düşünüyorlar sizi seven yok siz sadece oğlunun ikinci kasası görevini üstlenecek bir kurbansınız....Merhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım
Kuyumcu atölyesi olan adamın borcu bunca zamandır kapanirdi. Kumar falan oynuyordur. Saf olmayın bu kadarNişanlımın kendi kuyumcu atölyesi var. Eski banka ve vergi borcu. Banka ufakta vergi borcu geri kalanı. Nişanlım çok iyi biri ama her dediğimi yapar. Zaten bayadırda birlikte yaşıyoruz. Çok uyumlu iyi biri. Borcununda arkasında pandemide birikti hepsi borcun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?