nişanlıyım ve evlenmek konusunda kararsızım

Ailemin sözünü dinlerdim sanırım.İyi düşünün şimdiden böyle sorunlar yaşamak evlenince neler olur acaba diye korkutur insanı.Biz ne dersek boş aslında.Nişanlınızı siz tanıyorsunuz.Eğer gerçekten sizi koruyacağına ,kayınvalidenize ezdirmeyeceğine, kendinize ait hayatınızın olacağına inanıyorsanız devam edin.Ama yaşadıklarınıza canlı tanık olanların görüşlerini de dikkate alın şimdi objektif olamazsınız pek.

Sözlü ve nişanlıların ya da sevgililerin karşı tarafın ailesiyle neden sıkı fıkı olduklarını anlayamıyorum bir türlü.sürekli aramalar sürekli gidip gelmeler neden?
Cnm sadece senin için söylemiyorum ama karşı taraf aranmak istese de sürekli görüşmek istese de bence mesafe koyulmalı.sonra ilişkiler çok vıcık vıcık oluyor ve ipin ucu kaçıyor.
Cnm benim gönlümde aileni dinlemenden yana.İnsan evladının acı çekmesini,üzülmesini istemez.
annesinin baskın karakter olmasından dolayı nişanlınızın istemezsen gitmeyiz, az gideriz gibi cümlelerini ciddiye almayın derim.Gideceksiniz. siz gitmeseniz bile o gelecek size.ve inan huzurunu bozmak istedikten sonra telefonlada bozar gelmesine bile gerek yok.Bi de nedense erkek çocukları daha bir kıymete biniyor evlendikten sonra
nişanlın olgun birisi mi? kendi başına karar alıp bunları uygulayabilen birisi mi? aile sorumluluğunu alabilecek birisi mi? bu benim karım diyebilecek birisi mi?
Gerektiği yerde "anne lütfen" diyebilecek birisi mi? Siz onu hala eskisi gibi seviyor musunuz?
Artı sana şunu söyleyeyim.baştan olmuyorsa olmuyor gerçekten.ısınamıyorsunuz ve aklınıza sürekli eskiler geliyor.
Sonuç olarak ailenizin arkanızda olduğundan emin olun ve onların onayını almadan birşey yapmayın.

Hiç tereddütsüz ailenin sözünü dinle. Hem zaten bir kere ayrılmışsınız, yani sana da çok imkansız gelmez artık. Sadece kocayla değil, ailesiyle iyi anlaşmak da çok önemli. Madem olmuyor, bitirmelisin. Nişanlılık evresi bunun içindir zaten. Olumsuzluklar görürsen evlenmeden önlem almak ya da ayrılmak içindir.

ailen haklı canım.
seni istemeyen biri mutlaka arıza çıkartır.
isteyenler bile çıkartıyor.
her olayda eşin seni suçlayacak.
tecrübesizsin. kaynanayı idare etmeyi bilemeyeceksin. ama o sizi, hayatınızı çoook güzel idare eder. yanarsın

buradaki konuları oku...şimdiki aklım olsaydı onunla evlenmezdim tarzı konuları...zaten vazgeçeceksin...

Kesınlıklee aılenı dınlee dınlemezsen dedıgın gıbı aılem haklıymıs dersınn bu sekılde mutlu olamazsın 1 kere ayrılık olmus zaten nısanlının dedıgıne de sakın ınanma et tırnaktan ayrılmaz

Kısa ve net. Nişanlını gerçekten iyi tanıdığına inanıyosan kararını ona göre ver. Sevgisine güveniyosan devam et ama sonra değişir bana verdiği sözeri tutmaz, bana sahip çıkmaz ailesine karşı dersen bitir. Hem ben burda annesine kızıp nişanlına patlamanı garipsedim.. Çocugun ne kabahati var ki? Bence ne sorunun varsa sende annesi gibi gülerek cevabını ver.

İnşallah ikiniz için de en hayırlısı olur. Yol yakınken ayrılmak bence daha mantıklı. Ben evliyim ve kocamın sorumluluğunu üstümde hissediyorum. Ayrılmak istiyorum, sevdiğim için ayrılamıyorum. Ama bu sorunlarla yaşamaktansa hiç evlenmemiş olmayı tercih edebilirdim.
Allah hakkınızda en hayırlısını versin. İstersen sakin kafayla tüm detayları göz önünde bulundurarak düşün ve ona göre karar al.

Sanirim en büyük Sorun fazla yakinlasmak.. Insan istiyorki esinin/nisanlisinin/erkek arkadasinin ailesi kendi ailesi gibi yakin olsun ama sanirim bu en büyük yanlislardan biri ben hep nisanlanmadan diyordum ay kayinvalidem hep arasin sorsun ben gidip geleyim sagolsun sessizdir sakindir iyidir ama ne kadar uzak durursan o kadar tatli oluyorsun bunu anladim.. Sagolsun eltimden ögrendim.. Bayramda Seyranda ararim sorarim yalnizda gidip gelmem gitsem annemle giderim gelsede nisanlimla gelir bugüne kadar allaha sükür hic beni sogutacak birsey olmadi umarim hepte böyle kalir...

Derler ya uzaktan davulun sesi hos gelir :) Insan asik oldumu ayni böyle oluyor der hep annem insan ayni cati altinda yasamadikca gercekten tanimiyor sevdigi insani..

Yine en iyisini sen bilirsin sonucta sen nisanlini bizlerden iyi taniyorsundur ama gercekten emin olmadan evet istiyorum ömrümü onunla gecirebilirim demeden evlenmeni tavsiye etmiyorum....

Cenabi allah herseyin hayirlisini nasip eder insallah...

nişanlıyken yakın olmayı bende istemedimm anne bile diyemedim hemen ama o ısrar etti anne anne de diyee( zoraki bi gün telefonda anne dedim geçtimm onun ısrarı yüzünden..annesi benimle çok yakın olmak istedi hergün gidip gelmemi aramamı sormamı bekledi bu yüzden de ben stress yaşadım işten çıkıp hastanede yanında gidiyodum sehpaların üsütnde gece 11lere kadar otouyodum ama yinede hiç bi şekilde yaranamadım çünkü annecim annecim seni çok seviyorum demedim..verdikçe daha çok istediler ama en sonunda o bana küstü bende ona küstüm aramadım kötü bi laf sölemedim ama aramadım da..iyi dileklerinizzz için teşekkür ederimmm Aminnn inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur...

sonu şuu..Ben nişanlımla görüşüyorum..benim ailem naparsanız yapın dio artık karışmıyorum dio..kendi akılsızlığını ilerde çekersin diyo..onun ailesi benim ailemle görüşmek istedi ama annem istemedi..o sebepten onlarda oğullarına seni istemiyolar nasıl görüşceksin dio..iki ailede istemio biz görüşüyoruz..sonuç elde var sıfır

nişanlıının ailesinin sana tam olarak ne yaptığını bilmiyorum gerçi ama, ileride mesafemi koyarım uzak dururum düşüncen varsa, ve bu mesafeyi koymadan mutlu olamayacak gibiysen; mesafe koyup koyamayacağını iyi hesap et. zira kayınvaliden çok baskın bir karakter ise, eşin de mesafeyi iyi ayarlayamayacak gibiyse (ki şahsım adına bunu kendi ailesiyle doğru düzgün becerebilen erkek tanıyamadım henüz) sorunlar yaşarsın. mesafe koysan kötü olursun, onları ayıran kötü kedi konumunda olursun. mesafe koymasan hayatını mahvetmelerine seyirci kalırsın. kriterlerini net belirlemeni ve şartlarını bu kriterler noktasında iyi değerlendirmeni tavsiye ederim. duygularına yenik düşebilirsin, ailene ve etrafındaki güvendiğin tecrübeli insanlara kulaklarını tıkama derim.

bütün sorun bu mu?

yani sen arayıp sormadın dye yaptığı trip mi?

başka sorun yoksa mesafe koyarak halledersin.

bütün sorun bu mu?

yani sen arayıp sormadın dye yaptığı trip mi?

başka sorun yoksa mesafe koyarak halledersin.

evet başka sorun yok..aramadım gitmedim gelmiyorum sıcak değilim...erkek kardeşinin sevgilisi sürekli arıomuş soruyomuş geliomuş ben gitmiyomuşum ki gidiyodum ama o evine gidince surat asınca gitmiyodum açıkcası..bi hafta falan öle konuşmuyoduk sonra arıyodum yine by passlı diye

bana 50 milyona satılan yemek takımı almıştı ben bekar kendi evimde tek yaşadığım için oda öylesine günlük kullan diye almıştı..ayrıldıktan sonra altınlarını yzklerini herşeylerini geri verdimm..sonra nişan bozuldu ve iki gün sonra beni aradı madem beni istemiodum tabklarımı niye götürdün dedi..ordaki tek amacım kullanılmış tabakları küfreder gibi bırakmamaktı..ama o öyle diyince beynimden vurulmuşa döndümm..hemen geri posaladım..bu olaydan sonra nişanlım ailesiyle küstü 1 ay falan konuşmadı bizde o dönemde barıştık..sonra annesi ben hata yaptım özür diliym ediyim falan bişleyler yapmaya çalıştı ama ozamanlar istemedim onu görmek..böylece iplerimiz iice koptu..annem hala o tabak olayını söyler 50 mlyonluk tabağı isteen ilerde bize ev aldığı için onun evinde oturcaksın evimden çık der diyo

hımm.. aslında herşeyi toplayıp vermekte acele etmişsin.. biraz daha sabırlı davransaydın keşke.. neyse olan olmuş.. annem de her şeyi toplamıştı eşimin bana çıkarken aldığı hediyeleri bile.. ama ben izin vermedim. bekledim..

k.validenin çiğlikleri var bu aşikar. sen ona uymayacaksın. malesef olgun davranmak zorunda olan büyüklük yapması gereken sen olacaksın..
nişanlına güveniyorsan annesiyle senin aranda dengeyi kurabileceğini düşünüyorsan devam edersin.
ama evlenmek için acele etme. ben bu yüzden düğünü 1 sene erteledim..

Senin bu yasadiklarini nisanli ciftler pek yasamaz, genelde evlendikten sonra baslar kayinvalideler ogullarini sikistirip doldurmaya karin bizi hic arayip sormuyo diye.. Benim kaynana ve görümce o yüzden küstüler bana, ama niye aramamis diye sormadilar hic, onca hakaret küfür vs, bende buzdagi degilim kirilabiliyorum..
Seninki simdiden basladiysa böyle yapmaya Allah kolaylik versin canim.. En bastan sicak davranilmicak hic kimseye, lanet olsunki cogumuzun yapisi öyle

nisanlin ne diyor simdi sana? araniz nasil?

nişanlımm annemin pskolojisi normal değil..seyrek görüşürzz sürekli görüşmek zorunda değilsin annelerimiz biribriyle evlenmicek onlar birbirini senede 1 kez görür bizim mutluluğumuz önemli falan diyo..şimdi terapiste gidelimm diyo..

ailenin sözünden bi an olsun ayrılma... ben bi hata yaptım ailemi dinlemedim.. ailen ne diyorsa harfiyen uy... ne derlerse yap hiç karşı çıkma.. o kadar mutlu olacaksınki... sen bile inanamıcan sadece ailen ne diyosa yap... kendi duygusallığına kapılma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…