nişanlıyım ve evlenmek konusunda kararsızım

Erkeklerin çoğu evlenene kadar böyle der.
Evlenince çok şey değişiyor. Aileni dinle arkadaşım.

Terapiste falan götürmek isteyen bi adam yapici bi kisilige sahip oldugu icin sözünde durar gibime geliyor.. Tabi bu kesinlikle tamamen senin nisanlina ne kadar güvenip güvenmeme konusu.. Kalbinden cok beynini dinle canim. Ilerde keske kalbim hergün aciyacagina bir kac ay acisaydi demeyin..

cnm maalesef sadece sevgilinle değil,onun ailesiyle arkadaşalarıyla akrabalarıyla kısaca tüüüümmm çevresiyle evleniyorsun.
ayrıca bırak o elti adayın ararsa arasın.herkes aynı olmak zorunda değil.sık muhabbet tez ayrılık getirir.atalarımız boşuna söylememişler bu sözleri.ailelerin arası gergin olunca olmuyor. geçen burada bir arkadaş bir konu açmıştı.aileler küs konuşmuyordu.çocuğunun doğum günü vardı 1.yaş günüydü ve evinde birşeyler yapmayı çok istiyordu ve ne yapacağını bilememişti.düşün bak bunun düğünü var alışverişi var doğumu var.çoookkkk yıpranırsınız.huzurunuz kalmaz.felaket habercisi gibi oldum ama olabilecekleri söylüyorum.umarım bunların hiçbirini yaşamak zorunda kalmazsın.öyle olduğunda geriye bakmak bile istemezsin.ben düğün fotoğraflarıma hala bakamıyorum.aileler küs değildi benim ama kayınvalidem anneme çok kötü davranmıştı.senin de öyle olmanı istemem.ayrıca anne baba gibisi var mı??? Allah başımızdan eksik etmesin. üzme onları
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama erkeklerin soyu mu tükendi boşverrrr.
Sadece fikirlerimi belittim kırılma ne olur.gerçekleri şu an göremiyor olabilirsin.farklı bakış açılarıyla daha iyi analiz edersin

çook samimi içten yazmışsın ne kırılmasıı çoook teşekkür ederim hepinizin fikirlerini için

evli değilim nişanlıyım ama evlilikte aile cok onemlı kesınlıkle derim ki ailenin sözünü dinle çünkü çevreme bakıyorum biten evlilkklerin çoğu ya erkeğin ya kızın ailesinin fazlaca müdahele kaprisleri vs yüzünden ya zarar görüyor yada bitiyor kesinlikle aileni dinle sonra çok üzülürsün söz konusu nişanlındaki bazı davranıslar olsaydı duzebılır denırdı stressten oluyor denırdı ama konu onun ailesi çok iyi düşün derim arkadaşım

Konuya öyle bakınırken rastladım ve çok eski olmadığından yazayım dedim bende. Ben de 2 aylık evliyim ve en baştan koydum tavrımı; dedim öyle her dakika annene gidip gelmemi bekleme ve aynı şekilde benim annemede.Biz kendimizi bilelim ev olalım dedim. Benim eşimde bu konuda anlayışlı hiç öyle tutturmaları yoktur hatta ben söylerim hadi sizinkileri görmedik ne zmandır gidelim diye buda 2 haftada bir filan oluyor. Gayet mesafeliyiz herşey yolunda farkındayım kayınvalidem daha fazlasını bekliyor ama kusura bakmasın böyle alışacak. Çok nadir ararım o beni hiç aramaz, görümcemde keza öyle..
Yani bütün iş nişanlında biter onda o güçlü karakteri görüyorsan olur ama senin k.valide adayı çok baskınmış muhtemelen yapamayacaktır nişanlın benim eşim gibi. Eyvah annem ne der durumu olacak sürekli..iyi düşün iyi analiz et ona göre kararını ver..Bu annelerde niye rahat bırakmazki oğullarının turşusunu kuracaklar evlendirmek için kendini paralar sonra oğullarını paylaşamazlar.Evlenince öyle canım cicim çok seviyorum durumu olmuyor herkes kendi haline ki düşün daha 2 aylık evliyken bunları söylüyorum. Erkeklerin genel yapısı bu evlendim işte bitti daha ne istiyorsun durumu. iyi düşün...

Taktir ettim sizi. Iyi ki böyle birsey demissiniz. Bende sadece 4,5 aylik evli olmama ragmen kaynanam tarafindan cok sorun yasiyorum. Ne benimle, nede ailemle konusuyor, üstelik esimin ailemle konusmasini da istemiyor, bu yüzden tehdit ediyor konusursan evlatliktan red ederim diye. Cikmaza girdim, cikamiyorum. Uzun bir mesaj hazirladim, bugün kaynanama göndermeyi düsünüyorum, umarim akli basina gelir artik.. Cok yipraniyorum.
Sizin esiniz anlayisli oldugu icin cok sanslisiniz. Benim esim ise benden bosanacagini bile söyledi eger ailesiyle konusmamazligim devam ederse. Onlar benle konusmuyor diyorum anlamiyor..

Anatolia çok iyi anlıyorum seni, bekarken derdim ki bu evlilerin ne alıp veremedikleri olurda böyle girerler birbirine diye ama iki insan bir eve girince hakikaten olabiliyormuş. Çok şükür benim eşim ılımlı, anne delisi değil O da öyle olsa benim k.validemde yüz bulur yapar ki arada dokunduruyor mesela yemeğe gidiyoruz yiyoruz hemen soruyor oğlum yanına yemek koyim yersin yarın filan diye bende eve getirdiğinden ağzıma sürmem ama bişey de demem. Tepki verdim ilk zmanlar sonra baktım kocamın ne suçu var ki sesimi çıkarmamaya karar verdim. K.valideylede kesinlikle yüz göz olmuyorum verirse alırım hiç bişey demem..Bu sefer ellerinde koz olmadığından hiç birşey diyemiyorlar başım dik oluyor..Kocama karşıda güçlü oluyorum.
Seninkiler de hakikaten saçmalamışlar sen tamam desen konuşalım desen de k.validen gene aynı davranır söylim sana..Şöyle yapsan; sürekli bişeyler anlatmaya çalışarak yoracağına kendini (zaten anlamayacaktır) hiç bişey olmamış gibi gülüp, eğlenip, konuşsan onlarla..Sen mutlusun, takmıyosun diye daha çok sinir olur sana. Eşine de dersin bak işte ben de sorun yok görüyosun daha ne yapim diye tabi o da anlarsa..Ilımlı ol, takma kafana, sürekli bunu düşünme böyle yaparsan güçsüz olursun , unutma sen kendi kendinede bir bireysin onlar olmadan da yaşarsın..Umarım kocanda anlar seni.. Böyle anne etkisi altında kalan erkeklerede hayret ediyorum yaa çocuk gibiler bir de evleniyorlar.. Allah yardımcın olsun ferah tut içini..

arkadaşım benım sevgılımınde annesı çok bayılmaz bana
başlarda sürekli arayalım soralım felan diyordu
bende o soğuğuz
ama ben onlar bizim evimize geldiğinde hizmet ediyorum felan
surat asmıyorum
hep beraber bir yere gidiyorsakta sevgilimle sürekli yüzüm gülerek konuşuyorum

bir defa sevgilim annesini ben yokken uyarmış
konuş azcık yüzünü asıyorsun felan demiş
ama genel olarak anneci

bende çok korkuyorum
bu konuyu okudukça kendime de pay çıkaracağım

ay bnde konuşmuyorum kayınvalidemle hatta bayramdan bayrama gidiyorum ama bir senelik evliyim altı ay yanlarında durdum yapmadıkları kalmadı iftira bile attılar annemlere gitmeme laf ediyolardı ya istemiyorlardı kocamla benm dışarı çıkmamı çekemiyorlardı hiç annemlere birşey çaktırmadım yoksa geri alırlardı beni şimdi ayrıldım kaynanamdan mutluyum vala yemek yiyemiyordum 43 kiloydum şimdi 53 kilo falanım şükür ama eşim bazen üzülüyor kıyamıyorum ama gitmiyor oda hiç bazen gidelim diyorum aslında istemiyorum ama gönlü olsun diye gen de gitmiyor onlar da ne biçim anne baba anlamadım hiç mi özlemez bi anne baba evladını arayıp sormuyorlar bile anca paa lazım olunca kaynımdan haber gönderiyolr para varsa versin die sanki para makinesyiz diyeceğim şu ki allah herkezin yardımcısı olsun kaynana kayınpeder konusunda vala anlaşmak zor

Canım aynı sorunlar bende de vardı ama şimdi ayrıyım iyiki de ayrılmışım diyorum
Yok aramadı bizi sıcak davranmıyor sürekli benim ailem onları arayacak iş güç yok tel da 1 saat muhabbet edicekler sürekli biz onların ayağına gidicez sanki biz oğlan tarafıyız…senin çekingenliğini soğukluk olarak görüyorlar ama evlerinde yemek ütü bulaşıkvb yaptınmı o hamarat kızım oluveriyorsun…

Erkek kardeşinin sevgilisi hangi amaçla arıyor acaba ona iyi görünebilmek için mi? Birde evlendikten sonra arasın o zaman görelim …anlamıyorum ya karşındakini başkalarıyla karşılaştırmak her insan bir değil ki … bizim taraftada yok komşusunun gelini evlerine sürekli geliyormuş da annecim babacım diyormuşta ,oğluna söyleseydinde sana da öyle bir gelin bulsaydı madem ya da sen gönlüne göre kendi parmağında oynatacağın birini bulsaydın(tabi şu zamanda öyle biri kalmışsa ) dimi…

Şimdiden bunları yapan ilerde neler yapmaz annen çok hakli aileni dinle ben dinledim pişman değilim iyikide ayrılmışım diyorum çekemezdim öylelerini…devam edersende alttan alma sende onlara göre davran…

Çok doğru, katılıyorum. Malesef ailen haklı.

bencede aileni dinle canim evlendikten sonra pişman olma ozamn san diycekki sen benim ailemle gorusmuysn sen gitmiyceksin ailene diycek

Seni en iyi anlayanlardan biri de benimdir canim nisanlimin annesinden coooookk cekmis ve hala napmam gerektigni bilmiyor olmamda cabasi sana akil vercek halim yok yani :))) kelin ilaci olsa basina surer yani ama soyle birsey oldu konuyu okuyunca direk evlenme dedim objektif baktim ya konuya aslinda benimkininde cewabi orada :)!biara actgm konulari okursan sende kendi cevabini bulucaksin

ben eşimden önce rahmetli kaynanama aşık oldum ve öylede devam etti vefat edene kadar 6 sene aynı evde yaşadık hastaydı birazda sinirliydi ama hep birbirimizi anlardık özlüyorum şahsen mekanı cennet olsun bütün kaynanalar kötü olcak diye bişey yok eşimden ve ailesinden yana şanslıyım halası hariççç

Okadr kusur kadi kizinda da olur :)))))

Kafanda bu kadar soru işareti varsa, evlendikten sonra bu soru işaretlerinin geçeceğini snma arkadaşım hem hayatımda şaşmayacağım tek gerçek var, bir ilişki bitip yeniden başlıyorsa, bu paçalı donun üzerine tanga giymeye benziyo çünkü artık siz "siz" olmuyosunuz. Eskisi gibi olmuyor. ayrılık öncesi yaşanan sıkıntılar hadi bidaha deneyelim belki şimdi olur umuduyla birleşiyo ve sonuç hep hüsran oluyo. Aile gerçekten çok önemli. Kim ne derse desin eşin ailesine düşkünse o evlilikte aile faktörü çok önemli oluyo ve kesinlikle değişmiyo. Bende kayınpederimden çok çektim hala çekerim ama onunla yaşamaya alıştım diyebiliriz. Sorarsan ki bu seni yormuyor mu? evet çok yoruyor. Gereksiz yere verdiğim bir mücadele olarak görüyorum ve zaman zaman yıpranıyorum. Bu konuda tek şansım eşim. Ama o da farklı olsaydı bu evlilik yürümezdi mesela. O yüzden eğer nişanlına güveniyorsan (ki; istersen görüşmezsin demesi hiç samimi gelmedi) evliliğe adım at, ama eğer şüphelerin varsa en ufak bile hayatını zehir etme hiç. Şuan ne desek boş aslında nişanlını senin kadar tanıyamayız. Oyüzden önce nişanlının gelecekteki portresini bi çiz kafanda. Sevgi güzel şey vazgeçilmesi acı verebiliyor ama mutsuz ve umutsuz bir evliliğin acısı emin ol o acının yanında hiç kalır.. Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım

aslında halası uzağa taşındı babası evlendi bende evliliğimin tadını çıkarıyorum kusur falan kalmadı yani

arkadaşım o kadar güzel anlatmışsın ki sana katılıyorumm bence dinlemeli seni

aslında halası uzağa taşındı babası evlendi bende evliliğimin tadını çıkarıyorum kusur falan kalmadı yani

Masallah aman darisi basimiza artik benim kaynanamin normal olmasi cok zorda :)))))) nese artik benden uzak cehenneme direk yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…