Nişanlıyken asker beklemek daha mı zor?

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Ani bir kararla sözlenmeye karar verdik. Sevgilim tecilini bozdurmuştu ancak yedeklerden yüksek lisansı kazanınca tekrar tecil edildi.

Çevremdeki birçok kişi söz için çok acele ettiğimi, sevgilim askere gittiğinde ikimiz için de daha zor olacağını aynı zamanda benim onun ailesine karşı da sorumluluğum olacağı için, arada resmiyet olunca, daha zorlanacağımı söylüyor. Yaşım da büyük olmadığından acele ettiğimi söylüyorlar.

Sevgilimin ailesiyle ilgili bir problemim yok, özellikle annesi beni çok sever ama işte kafam karışmadı değil, sevgiliyken beklemek ile nişanlıyken beklemek( askere gidene kadar nişanlanırız) arasında çok fark olur mu gerçekten?

doğru söylüyolar söylediklerine aynen katılıyorum bence de çok zor olur ama yinede siz bilirsiniz karar sizin

Arkadsim aman diyim sakin kalkisma böyle birseye,gercekten yipranan sen olursun,hem nisanlilik dönemi baslibasina sevgililik zamnina benzemez,hele bir de araya aile,gecim derdi,eve esya nerde kalincak vs sorunlari oldugu zaman stresten ölecegni sanir insan,bir de üstüne askerlik,uzun mu kisa mi bilmiorum ama cok da önemli degil zaten,onun da psikoljisi kolay olmayack askerdeyken,size saricak bi süre sonra,kayinvalidenizde size daa cok müdahele hakkini bulacak kendinde.Bence siz ailem biraz ertelemmi istyiror,askerden dönmeni bekliyor fln diyin,bu arada aileniz ceveniz ne düsünuyor sahi bu konuda,gerci sözlenmekte bir nevi nisan sayilir,orayi atladim ben,sizde resmiyet zaten kazandirilmis olacak.

tabikide dogru söylüyorlar
sakın ola söz yada nişan yapma
askere gitsin gelsin ondan sonra canım

4 senelik ilişkimizin ardından askere gitmeden 1 ay önce nişan yaptık ve iyi ki yapmışım diyorum.Şimdi 28 günümüz kaldı ve 1 gün olsun kırgınlık yaşamadık.Kayınvalidemler her zaman destekçim oldu biz gittik onlar geldiler sık sık,ailesini bana emanet etti,nişanlı olduğumuz için kimseden saklamadan gizlemeden rahatça gidip gelebildim yanına ama bunların hepsi aileden aileye değişir en doğru kararı gene sen verirsin

Bence de askerden döndükten sonra nişan olursa daha rahat edersiniz.
Çevrenizde size tavsiyede bulunanlar doğru söylemiş.

Neden nişanlınız yokken tek başınıza birsürü prosedürü yerine getirmek zorunda olasınız ki...
Gelin aradı aramadı,geldi gelmedi...
Daha ortada damat yokken bir sürü tantana...
Telaşa ne gerek var..
Sadece erkek arkadaşınıza karşı olur sorumluluğunuz

Kişiye ve aileye göre değişir benim babam da askerden önce söz kabul etmedi, sevgilim askere gidecek, gelecekte biz de sözleneeğiz..

Sevgilimle konustum ailelere sozlenecegimizi soyledik artik donmem ben diyor. Benim lisansimin bitmesine 2 sene var, sevgilimin yuksek lisansi bitirmesine de en az 2 sene var. Sonra askerlik kisa donem yapacak ama yine de 4-5 seneyi bulur o kadar beklemeyelim aramizda ailelerin bildigi soz olsun senin okulun bitince nisanlaniriz ben askere gidip ise girdikten sonra evleniriz diyor.

Onun istedigi aileler tanissin bilsin , ben onun ailesini taniyorum ama o benimkileri tanimiyor. Kafam cok karisik ne yapacagimi bilmiyorum.

O askerdeyken sizi kaybetmekten mi korkuyor?
Çünkü çoğu erkek bu endişeyi taşıyor nedense..
Ben askerdeyken ya benden uzaklaşırsa,ya bıkarsa,ya başkasını bulursa vs vs..
nişanı yapalım ki beni bekleme mecburiyeti olsun gibi..

sevgilin nişanlın ya da eşin ne fark ederki sevdiğin askerdeyse zordur. koskoca dünyada yalnızsındır. etrafındaki insanları çok iyi tanırsın kim dost kim düşman çok iyi anlarsın. sokaktaki bütün sevgilililere kıskanarak bakarsın. o burdayken ona yaptığın bütün saçmalıkları düşünerek kendine kızarsın. telefon götüremediyse o ankesörlüyü saatlerce ararsın düşürebilmek için telefona çıkan her askere onu çağırmasını söylersin. olduki seni aramadı aklına bütün felakletler gelir sürekli annesini ararsın beni aramadı seni aradı mı diye? sesini duymadığın o uzuuuun saatler hiçbir şeyin tadı anlamı yoktur. ya etrafı kalabalıktır ya da işi vardır 2 dakikalığına olsa da arar o 2 dakika sana bütün her şeyi unutturur. arkadaşlarıyla tartışır sana patlar, komutan kızar sana bağırır, yemek kötü çıkar sana kızar bir de çarşısı kitlenirse vay haline... sen sadece yerinin iyi olmasına dua et. askerdeyken hergün birbirinizi yeseniz bile geldiği ilk an herşey unutulur bütün sıkıntın o sana sarıldığı ilk an geçer gider.. 15 gün önce kavuştum bende canpareme.. 15 ay 15 yıldan da uzundu zordu... allah bütün askerlerimizi korusun

Sanmiyorum boyle bir sey dusundugunu.
Biz zaten farkli sehirlerdeydik o universitede okurken, simdi o yuksek lisans icin benim okudugum sehre geldi.

15 ay cok daha zordur eminim ben kisa donemi bile gozumde buyutuyorum. Gozunuz aydin.

benim için hiç zor olmamıştı.. hatta çok da iyi oldu diyebilirim :)

İnsallah ben de boyle diyebilirim ileride :)

dersin elbette :) ama olaya hangi açıdan bakacağına bağlı. mesela eşim 6 ay yaptı askerliği, haftasonları atacağı e-mailleri beklemek, gizli gönderdiği mesajlarla mutlu olmak farklı bir his oluyor genelde.. kendini yalnız olarak düşünürsen geçmez günler..oradayken de tartışma potansiyeli olan konulara hiç bulaşma ve sinirlerini çok sağlam tut.. çünkü nişanlısı asker olan birinin en çok ihtiyacı olan şey sağlam sinirler :) sayılı gün çabuk geçer, allah kavuştursun şimdiden

Sanmiyorum boyle bir sey dusundugunu.
Biz zaten farkli sehirlerdeydik o universitede okurken, simdi o yuksek lisans icin benim okudugum sehre geldi.

Yani aileleriniz de farklı şehirlerde doğru mu anladım?
Eğer öyleyse,nişanlanmanız sıkıntı yaratmayacaktır ki..
Sadece tlf.laşcaksınız ailesiyle..
Ve de kısa dönem demişsiniz aynı şehirde de olsanız ailesiyle dengeli olduktan sonra bir sorun olacağını düşünmüyorum açıkcası..
Uzun dönem askerlik olsa zorlardı sizi,
nişanlınız yanınızda olmadan ailelerle iletişimi ve dengeyi kurmak zorunda olacak tek kişi
siz olacaktınız çünkü..

Evet ailelerimiz de farkli sehirlerde. Su an icin ailesiyle hicbir problemim yok ama zaman ne gosterir bilemem tabii ki. İnsallah bi sıkıntı yasamayiz dediginiz gibi.

Canımben Kasım da nişanlandım Aralık ortasında Kısa dönem asker gitti ve çok şükür ne kavgamız ne sıkıntımız olmadı.
Ama benim nacizane fikrim bekle, Çünkü geldikten 2-3 ay sonra evlenmeniz lazım uzun nişanlılık iyi olmuyor.
Herşeyi sıkışık yaşıyorsun bi kere nişanlılığı iyi anlamıyorsun yanında değil ben birçok seçimimi nişanlımsız yapmak zorunda kaldım.
Ve aile konusuna gelince sakın sakın diyorum ! Nişanlanınca ilişkiler değişiyor o arada olmuyor ve cidden 2 aileyi tek idare etmek zor kesinlikle bekle biraz daha otursun herşey hem bazı erkekler askerde değişiyormuş be
klemek lazım bence

Evet ailelerimiz de farkli sehirlerde. Su an icin ailesiyle hicbir problemim yok ama zaman ne gosterir bilemem tabii ki. İnsallah bi sıkıntı yasamayiz dediginiz gibi.

canım benimde şehir dışındalar ama tel de o kadar konuşuyorsun kararlar veriyorsun ki emin ol gene bunalıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…