Ani bir kararla sözlenmeye karar verdik. Sevgilim tecilini bozdurmuştu ancak yedeklerden yüksek lisansı kazanınca tekrar tecil edildi.
Çevremdeki birçok kişi söz için çok acele ettiğimi, sevgilim askere gittiğinde ikimiz için de daha zor olacağını aynı zamanda benim onun ailesine karşı da sorumluluğum olacağı için, arada resmiyet olunca, daha zorlanacağımı söylüyor. Yaşım da büyük olmadığından acele ettiğimi söylüyorlar.
Sevgilimin ailesiyle ilgili bir problemim yok, özellikle annesi beni çok sever ama işte kafam karışmadı değil, sevgiliyken beklemek ile nişanlıyken beklemek( askere gidene kadar nişanlanırız) arasında çok fark olur mu gerçekten?
O askerdeyken sizi kaybetmekten mi korkuyor?
Çünkü çoğu erkek bu endişeyi taşıyor nedense..
Ben askerdeyken ya benden uzaklaşırsa,ya bıkarsa,ya başkasını bulursa vs vs..
nişanı yapalım ki beni bekleme mecburiyeti olsun gibi..
sevgilin nişanlın ya da eşin ne fark ederki sevdiğin askerdeyse zordur. koskoca dünyada yalnızsındır. etrafındaki insanları çok iyi tanırsın kim dost kim düşman çok iyi anlarsın. sokaktaki bütün sevgilililere kıskanarak bakarsın. o burdayken ona yaptığın bütün saçmalıkları düşünerek kendine kızarsın. telefon götüremediyse o ankesörlüyü saatlerce ararsın düşürebilmek için telefona çıkan her askere onu çağırmasını söylersin. olduki seni aramadı aklına bütün felakletler gelir sürekli annesini ararsın beni aramadı seni aradı mı diye? sesini duymadığın o uzuuuun saatler hiçbir şeyin tadı anlamı yoktur. ya etrafı kalabalıktır ya da işi vardır 2 dakikalığına olsa da arar o 2 dakika sana bütün her şeyi unutturur. arkadaşlarıyla tartışır sana patlar, komutan kızar sana bağırır, yemek kötü çıkar sana kızar bir de çarşısı kitlenirse vay haline... sen sadece yerinin iyi olmasına dua et. askerdeyken hergün birbirinizi yeseniz bile geldiği ilk an herşey unutulur bütün sıkıntın o sana sarıldığı ilk an geçer gider.. 15 gün önce kavuştum bende canpareme..15 ay 15 yıldan da uzundu zordu... allah bütün askerlerimizi korusun
benim için hiç zor olmamıştı.. hatta çok da iyi oldu diyebilirim :)
İnsallah ben de boyle diyebilirim ileride :)
Sanmiyorum boyle bir sey dusundugunu.
Biz zaten farkli sehirlerdeydik o universitede okurken, simdi o yuksek lisans icin benim okudugum sehre geldi.
Yani aileleriniz de farklı şehirlerde doğru mu anladım?
Eğer öyleyse,nişanlanmanız sıkıntı yaratmayacaktır ki..
Sadece tlf.laşcaksınız ailesiyle..
Ve de kısa dönem demişsiniz aynı şehirde de olsanız ailesiyle dengeli olduktan sonra bir sorun olacağını düşünmüyorum açıkcası..
Uzun dönem askerlik olsa zorlardı sizi,
nişanlınız yanınızda olmadan ailelerle iletişimi ve dengeyi kurmak zorunda olacak tek kişi
siz olacaktınız çünkü..
Evet ailelerimiz de farkli sehirlerde. Su an icin ailesiyle hicbir problemim yok ama zaman ne gosterir bilemem tabii ki. İnsallah bi sıkıntı yasamayiz dediginiz gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?