Nişanlıyken bunlar normal mi ?

Dengeleri kurmak zorunda babası ile senin aranda.

Henüz baba eteklerinden çıkamadıysa evlenmesin zaten..

Sen başından nasıl başlarsan öyle gidersin.

Kırıcı olma ama bazı insanlar vardır ki kurallarıyla herkes onları kabul etmiştir, aynı şeyi başkası yapsa kızarlar ama o insan yapsa sesini çıkaramaz kimse.

Yani sınırını çizmek ve kabul ettirme meselesi.

Başından bir taviz verirsen oyun onlarındır. Bu demek değil ki inatçı ol, bu demektir ki kişiliğini koru, fedakarlık yapacağın şeyleri iyi ayırt et.

bosver dıretme bence gunduz olsun ınan bunlar cok onemlı seyler degıl tadınızı kaçırmayın bence?

benim annem de kınanın illa haftasonu olmasını istiyordu. neyseki biraz ikna ettim. (bizim şehirde kına, nişanlımın şehirde düğün olacak) yani demek istediğim isteyen her türlü gelir...

ayrıca konu sahibi arkadaşım, herkesin gönlünü yapmaya çalışırsanız siz yıpranırsınız. bu konuda nişanlının senin yanında olması gerek. bu ne böyle herkes birşey derse şimdiden ohooooo....

onunla adam akıllı bir konuşma yapacağım zaten güzel bir dille. bu böyle olmaz yoksa çok yıpranırız.

onunla adam akıllı bir konuşma yapacağım zaten güzel bir dille. bu böyle olmaz yoksa çok yıpranırız.

aynen öyle canım biran önce konuşman gerek. çok şükür benim nişanlım aradaki dengeyi koruyor ve bana destek oluyor. herkeste bize bıraktı zaten :) inşallah gönlünce olur her şey...

Maddi açıdan değil gelenlere kolaylık olsun diye o şekilde düşünmüştür bu konuda bir sıkıntı görmedim ben. Her ne kadar sizin düğününüz gibi görünse de aslında daha çok ailelerin yakınları gelir düğüne benim bildiğim, yani aslında düğün ailelerinizin düğünü olmuş oluyor. O da kendince misafirlerini rahat ettirmek zahmete sokmamak istemiş olabilir. Özellikle böyle büyük düğün yapılırken aile büyüklerinden fikir almak bence şart. Kendi arkadaş çevrenizle yapıyor olsanız siz ne derseniz o olur ama şu durumda onlara da söz hakkı tanımalısınız.

Öyle bir konuşuluyor ki bir de sanki onların hiçbir söz hakkı olmamalı gibi. Evinizde eşya seçimi size aittir evet, yaşayacak olan sizsiniz ama şöyle diyeyim gelinlik seçiminde dahi ailelerinizin çevresini/ailenin fikirlerini göz önünde bulundurmalısınız bana kalırsa. Tamamen onlara bırakmak mı? Hayır kastettiğim kesinlikle bu değil, sadece benim dediğim olacak diye diretmek bence yanlış, orta yolu bulmaya çalışmak büyüklerin söylediklerini de göz önünde bulundurmak, gönüllerini almak gerek.

Kaynanalık etmiş resmen kayınpeder. Gündüz vakti düğüne kim gider de daha çok kişi gelirmiş? O problem değil de nişanlının "hep arada kalmasam bari" gibisinden konuşması gerçekten düşündürücü.

valla nişanlıma gece de gündüz de aynı demişler o açıdan sorun olmamış

Babası acaba daha sonra mı konuştu düğün yeriyle çünkü fiyat indirim falan istendiğinde hatta istenmeden de aradaki farkı söylerler 20 den fazla yerle görüştük en az 10 tanesinde denk gelmişizdir Misafir gelmesi düşünülürse hiç çıkılmıyor o işin içinden Cumartesi düğünleri neden pahalıdır sonrası Pazar olduğu için herkes akşam düğününe rahatlıkla katılablir geç saate kadar durabilir mantığıyla Pazar günü de gelen olur ama gündüz düğünleri herkes tarafından istenmeyebilir Pazar akşamları daha riskli mesela Pazartesi işe gidecekler için ama dediğim gibi biz mesela onu bunu düşünmeyi bıraktık yoksa onun sınavı şunun okulu derken gençlere evleneceklere istediği tarihler kalmıyor

düğünde böyle olduysa eşya seçiminde nasıl olacak bilemiyorum...
nisanlin boyle yaparsa sknti yasarsiniz.. babasiyla kavga etsin demiyorum ama arada kalacam diye korkmak yerine evliliginin kararlari konusunda dik durabilir.. artik evleniyo ve bi evin reisi olacak, farkina varmali..

Bu tip sıkıntıları biz de nişanlıyken yaşamıştık. Aileler de kendi sözleri dinlensin istiyor özellikle erkek tarafının bir çok fikirleri oluyor :) uymazsan kırılıyorlar vs. içindeyken düşünemiyorlar belkide... Sen nişanlınla konuş onunla orta yolu bul. arada kalmamak onun elinde yeni bir kurduğunun bilincinde olması gerekiyor. kararları siz verin ve biz bunu böyle düşündük demelisiniz ailelere karşı.. herkes yerini bilecek ... babası bi daha evlenirse o yapsın düğünü gündüz bu sizin düğününüz

Sanırım uzaktan gelecek akrabaları düşündü herkesin evine rahatça dönebilmesi için söylemiştir. . Ki bence haklıda. .
Ayrıca orta yolu bulmşsunuz . . düğün saatine karıştı diye evinizin dekorasyonuna karışacak diye bir kaide yok. sonuçta o evin içinde yaşayacak olan sizsiniz. . baktınız karışıyor nazikçe durması gerektiği yeri hissettirirsiniz konuşmalarınızla

Ben akrabalarda gece düğününede gittim gündüzünede gittim..
Gece olunca eğlenmesi daha kısıtlı gibi geliyor bana çünkü belirli bir saatten sonra disko değil ki bu birde akrabalar yaşlı teyzeler fln bangır bangır seste dayanamıyorlar..
Birde bilmiyorum ama düğün günü öncesinde gece kına oluyor ya düğününde gece olmasını ben kendim istemezdim.
Diğer şekilde gündüz düğününü uzat uzatabildiğin kadar.. Bende gündüz düğününü daha çok severim
Genelde bizde(yurtdışındayım) 12 de başlar standart olarak 5-6 gibi dağılmalar başlar ama onlar konu komşudur genelde yakın akrabalar kuzenler 8e kadar uzatır

Sizin gece düğünü olarak seçmenizdeki sebep nedir?

inşallah arada kalmam demesi tehlikeli bi durum bence.ben düğüne 2 ay kala nişan attım daha önce,çünkü herşeyimize böle karıştılr.Nişanlımda her seferinde arada kalıyodu halbuki arada kalacak birşey yok!sen evleniyorsan kararı sen vereceksin ailelerde illa dedikleri olacak diye bencillik yapmayacak.Sabır sabır derken o da çatladı sonunda bende ,sırf arada kalmaları yüzünden nişanı attık en sonunda.

Dikkatli ol canım,nişanlına konuş durumu bence.Kocaman insanların ne yapacağına karışmak doğru değil

turkiye de dugun mekanlari 12den 8e musade etmezki : ) pespese olur hatta bi kac dugun

turkiye de dugun mekanlari 12den 8e musade etmezki : ) pespese olur hatta bi kac dugun

Aaa hadi yaa valla mı
Biz yemek verdiğimiz için zaten takıydı yemekti saat 3 oluyor e 5te dağılsak geriye 2 saat yetmiyor..
Hani çok yakın olmayanlar takımı takim azcık oynim gidim modunda olsalar bile yakın arkadaşlar kuzenler coşuyor

Peki türkiyede gündüz düğünleri kaçta başlar kaçta biter ve gece düğünleri aynı şekilde ne zaman başlayıp bitiyor?
Birde bu sadece salonlar için mi geçerli?
Mesela kır düğünleri zaten gündüz oluyor onlardada mı saat kısıtlaması var yada havuz başı olanlar fln..

Olmadı öbür gelinde gelsin beraber eğlenek
Şaka şaka

mekana gore degisir ama genelde gunduz dugunleri de gece dugunleri de sure olarak ayni.. yalniz gece dugunlerinde apar topar ckman gerekmiyo, pesinden dugun olmadigi icin.. gunduz dugunu nedense bana havada kaliyo gibi geliyo.. ha ordan cikip yemege filan gidenler de oluyo tabi dugun sonrasi.. ama ben aksami tercih ederim :)

İlk defa duyuyorum gündüz düğün... yani benim bildiğim nikah gündüz olur. Kv ler genelde dert olur kp de neden bu kdr ısrar ettiyse :) daha şmdiden böyle yapıyosa zor biri olsa gerek kayınpederin. İnşallah orta bi yol bulursunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…