Maddi açıdan değil gelenlere kolaylık olsun diye o şekilde düşünmüştür bu konuda bir sıkıntı görmedim ben. Her ne kadar sizin düğününüz gibi görünse de aslında daha çok ailelerin yakınları gelir düğüne benim bildiğim, yani aslında düğün ailelerinizin düğünü olmuş oluyor. O da kendince misafirlerini rahat ettirmek zahmete sokmamak istemiş olabilir. Özellikle böyle büyük düğün yapılırken aile büyüklerinden fikir almak bence şart. Kendi arkadaş çevrenizle yapıyor olsanız siz ne derseniz o olur ama şu durumda onlara da söz hakkı tanımalısınız.
Öyle bir konuşuluyor ki bir de sanki onların hiçbir söz hakkı olmamalı gibi. Evinizde eşya seçimi size aittir evet, yaşayacak olan sizsiniz ama şöyle diyeyim gelinlik seçiminde dahi ailelerinizin çevresini/ailenin fikirlerini göz önünde bulundurmalısınız bana kalırsa. Tamamen onlara bırakmak mı? Hayır kastettiğim kesinlikle bu değil, sadece benim dediğim olacak diye diretmek bence yanlış, orta yolu bulmaya çalışmak büyüklerin söylediklerini de göz önünde bulundurmak, gönüllerini almak gerek.
Size hiç katılmıyorum. Nasıl yaşanacak evdeki eşyalar gelinle damat içinse, düğün de öyle.
İnsanlar rahat etsinler, rahatsız olmayacakları bir gelinlikle karşılaşsınlar diye düğün yapılmıyor ki. İki kişiye özel gecelerinde eşlik ediliyor, kutlama yapılıyor. Cumartesi akşam çalıştığı için gelemeyen, pazar da tek gündüzü olduğu için gelemeyebilir. Normali akşam düğünü zaten.
Ailelerin fikri dinlensin tabi ki, belki göremediğimiz bakış açıları vardır diye düşünsün gelinle damat, sonra da yine istediklerini yapsınlar. Gelinlik seçiminde en fazla anne şu model daha güzel diyebilir bana göre. Bak x amcan bu ışıkları hiç beğenmez, şundan alın demekle aynı şey bu. İkisinde de davet sahibi gelinle damat, nasıl isterlerse öyle yaparlar.
Düğünlerin ailelerin çevreleri için olmasına, yapılmasına ve bu nedenle neredeyse tüm gelinlerin hayallerindeki düğünü yapamamasına çok üzülüyorum.
Merhaba arkadaşlar önümüzdeki yaz düğünümüz var düğün yeri tutacağız nişanlımın babası tutturdu düğün gündüz olsun diye. Benim ailem dahil ben annesi ve nişanlım hep gece istedik. Nişanlım arada kaldı. Bana babamın kalbini kırmayalım şimdiden karşımıza almayalım dedi. Sonra babası ikna olmuş düğün akşam olacak.Bazı şeyler beni korkutuyor. Biz bu hayatı iki kişi yaşamayacakmıyız? En ufak gündüz mü olsun gece mi olsun meselesi yüzünden babası bize küstü. Herşeyimize karışırlarsa ve bu süreç bizi yıpratırsa diye korkuyorum. Benim babam yok ve annemle abim hiç bir şeyi sorun etmeyen insanlardır. Hiçbir zaman şu şöyle olacak bu böyle olacak demedik sorun yaratmadık.Ama nişanlımda bi endişe sezdim inşallah hep böyle arada kalmam dedi. Ne yapmalıyım evlenecek bir kız olarak fikir sunmak gündüz istemiyorum gece istiyorum demek suç mu ? Nişanlıma fikirlerimi söyleyemeyeceksem kime söyleyeceğim...
Bende böyle biliyorum gündüz yapılan düğünler daha uygun fiyata yapılıyor bazı tanıdıklarım gündüz yaptı düğünlerini daha uygun diye.Cumartesi gecesi- Pazar gündüz düğünü arasında fark olmadığına emin misiniz en az 1000 TL oynar o kadar araştırma yaptım ki çok daha farkediyor Cumartesi gece düğünleri en pahalıya gelen düğündür Pazar Gecesiyle bile fark varken gündüz düğünleri daha uygundurTabi ki seçim gençlere bırakılmalı vallahi anlattıklarınızdan ben bile rahatsız oldum ilerde bir kaç tatsızlık olur gibi
12 de başlayan gündüz düğününün saat 6 ya kadar süreceğini zannetmiyorum,çünkü benim gittiklerinde sürmedi 6 ya kadar çünkü akşam düğünü içinde o salonu hazırlamak zorundalar tekrar 7 de başlayan bir düğün olursa saat 6 da bitmesi imkansız oluyor gündüz düğünü istediğin kadar uzatılmıyor saat olarak.Ben akrabalarda gece düğününede gittim gündüzünede gittim..
Gece olunca eğlenmesi daha kısıtlı gibi geliyor bana çünkü belirli bir saatten sonra disko değil ki bu birde akrabalar yaşlı teyzeler fln bangır bangır seste dayanamıyorlar..
Birde bilmiyorum ama düğün günü öncesinde gece kına oluyor ya düğününde gece olmasını ben kendim istemezdim.
Diğer şekilde gündüz düğününü uzat uzatabildiğin kadar.. Bende gündüz düğününü daha çok severim
Genelde bizde(yurtdışındayım) 12 de başlar standart olarak 5-6 gibi dağılmalar başlar ama onlar konu komşudur genelde yakın akrabalar kuzenler 8e kadar uzatır
Sizin gece düğünü olarak seçmenizdeki sebep nedir?
Bende böyle biliyorum gündüz yapılan düğünler daha uygun fiyata yapılıyor bazı tanıdıklarım gündüz yaptı düğünlerini daha uygun diye.
12 de başlayan gündüz düğününün saat 6 ya kadar süreceğini zannetmiyorum,çünkü benim gittiklerinde sürmedi 6 ya kadar çünkü akşam düğünü içinde o salonu hazırlamak zorundalar tekrar 7 de başlayan bir düğün olursa saat 6 da bitmesi imkansız oluyor gündüz düğünü istediğin kadar uzatılmıyor saat olarak.
Gündüz düğünü genelde 11- 12 de başlar 3 civarı bitiriyor canım,çünkü salonlarda gündüz düğünü ve akşam düğünü olur,gece düğünlerinde 7 civarı olur 11 civarı bitiriyor salonlarda.E canım zannetmiyorsun ama ben bulundum böyle düğünlerde
6 bile olmaz diyorsun ama 8e kadar kurt döktük ne çok biriktirmişiz Allahım
Ama öncedende belirtmiştim biz yurtdışındayız burda peşpeşe olmaz..
Daha doğrusu tercih etmiyolar zaten insanlar mesela o mekanda o günün gecesinde düğün olacaksa gündüz bomboştur..
Gündüz düğün yapacaklar istemiyor öyle apar topar çıkmak belirli bir saatte o yüzden..
Ama türkiyede farklıymış tabi.. Benim düğünde türkiyede olacağı için biraz şaşırdım açıkçası bizim burdaki düğünlere alıştım çünkü bakalım organizasyonu içime sinecek mi..
Zaten salon değil kır düğünü yada havuz başı istiyorum ama bakalım hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?