Nişanlıyken bunlar normal mi ?

Evlenecek olan sizsiniz , Senin ve Nisanlinin karar vermesi gerekiyor.

Daha simdiden istedigi olmadi diye , kusuyorsa isin var senin...

Nisanlinda orta yolu bulacagina , simdiden arada kaliyorum gibi gereksiz laf kurmasaymis keske.

Aynısını yasadım. Benimde babam yok. Düğünde hiç bi talebimiz olmadı. Sonuç.. hüsran.kınam gündüz düğün mevlid. Güzelliğinle şu verilen değere bak dediler ucuz gelin oldu bizim tarafta adım.. keske diyorm şimdiki aklım olsa... kıytırık söz bohçasını...

Size hiç katılmıyorum. Nasıl yaşanacak evdeki eşyalar gelinle damat içinse, düğün de öyle.

İnsanlar rahat etsinler, rahatsız olmayacakları bir gelinlikle karşılaşsınlar diye düğün yapılmıyor ki. İki kişiye özel gecelerinde eşlik ediliyor, kutlama yapılıyor. Cumartesi akşam çalıştığı için gelemeyen, pazar da tek gündüzü olduğu için gelemeyebilir. Normali akşam düğünü zaten.

Ailelerin fikri dinlensin tabi ki, belki göremediğimiz bakış açıları vardır diye düşünsün gelinle damat, sonra da yine istediklerini yapsınlar. Gelinlik seçiminde en fazla anne şu model daha güzel diyebilir bana göre. Bak x amcan bu ışıkları hiç beğenmez, şundan alın demekle aynı şey bu. İkisinde de davet sahibi gelinle damat, nasıl isterlerse öyle yaparlar.

Düğünlerin ailelerin çevreleri için olmasına, yapılmasına ve bu nedenle neredeyse tüm gelinlerin hayallerindeki düğünü yapamamasına çok üzülüyorum.

Belki de düğün olaylarına hiç önem vermememdir böyle düşünmemin sebebi. Ben evlenirken hep evlenmeyi hayal ettim hep sonrasını düşündüm, hiç düğünüm şöyle olsun böyle olsun demedim çünkü dediğim gibi, benim bakış açım bu şekilde, yani düğünü daha çok ailelerin cemiyeti olarak görüyorum. Düğün salonu seçimini dahi annem ve kayınvalideme bıraktım, seçimlerine de güvenirim tabii ki orası da bir gerçek. Gelinlik konusunda elbette ki benim de hayallerim vardı ve istediğim gibi bir gelinliğim oldu Allah'a şükür ama eşimin sülalesi ya da benim sülalem biraz daha tutucu insanlar olsalardı ona göre bir gelinlik seçerdim. Komple kapalı olmazdı ama en azından straplez seçmezdim diyeyim. Bunda bir sakınca görmüyorum çünkü öyle bir ortamda ben de rahat olamazdım. Dediğiniz gibi gelinlik seçiminde aileler en fazla şu güzel bu değil diyebilir daha fazlasına karışmamalı ama benim bahsettiğim gelin ve damadın yapması gerekenler. Aileler karışmasa dahi biraz tepkilerini ve çevreyi gözlemleyip ona göre bir karar almak bana daha doğru geliyor. Ayak uydurmak ve gönül almaktan bahsediyorum tamamen, her şeye evet demekten değil, özellikle belirtmek istiyorum yeniden.

Pardon da kp nizin mi düğünüymüş? Eğer nişanlın şimdiden iki arada bir derede kalıyorsa işin çok zor. Ne demek bir düğün saati yüzünden babamı karşımıza almayalım. O da karışmasın madem. Nişanlına değil ulu orta fikirlerini herkese söyle. Şöyle şöyle istiyorum diye açıkca söyle.

mevzu gündüz olsun denmesi ise, valla benim düğünümde öğlen oldu çokta şahane oldu..
maksat katılımın yüksek olmasıydı, herkes rahatça geldi rahatça gitti.. Anacığıma akşam kalan çok olmadı.. akşam 7 de herkes dağılmıştı.. tavsiye ederim..
Ha yok mevzu sizin dediğinizin olmaması ise, biraz bastırın derim..
küsecek kızacak bir durum yok, tercihlerinizi dile getirmeniz lazım..
kalmışki henüz evli bile değilsiniz, şimdi sesiniz çıkmayacakta nezaman çıkacak..
evlenince zor :)

Bize de nişanlımın abisi gündüz daha iyi demişti ama biz gece istedik. Çünkü dış çekim yaptırmayı istiyoruz, gündüz düğününde yetişme açısından sıkıntı olabilir diye düşündük. Düğün zamanı konusunda da konuşmuştu mart, nisan aylarında olsunmuş, hazır olabilecek misin diye düşünen yok tabii, kayınpederiniz neden istedi bilmiyorum ama nişanlımın abisinin boş konuştuğu kesin yani..

öncelikle o hayatı ne yazıkki iki kişi yaşayamıyor..
herzaman olur böyle karışmalar fln..
senin yapman gereken uygun bi dille eşinle konuşup her konuda destek olmak..
tabi herşeyi onların eline bırakma sakın ama ufak tefek şeylere takılmamayı duymazdan gelmeyi öğren..

Bende böyle biliyorum gündüz yapılan düğünler daha uygun fiyata yapılıyor bazı tanıdıklarım gündüz yaptı düğünlerini daha uygun diye.

12 de başlayan gündüz düğününün saat 6 ya kadar süreceğini zannetmiyorum,çünkü benim gittiklerinde sürmedi 6 ya kadar çünkü akşam düğünü içinde o salonu hazırlamak zorundalar tekrar 7 de başlayan bir düğün olursa saat 6 da bitmesi imkansız oluyor gündüz düğünü istediğin kadar uzatılmıyor saat olarak.

Bende böyle biliyorum gündüz yapılan düğünler daha uygun fiyata yapılıyor bazı tanıdıklarım gündüz yaptı düğünlerini daha uygun diye.

İstanbul'da bildiğim en azından böyle tabi ki her mekan için geçerli olmayabilir ama indirim istediğinde gündüz olursa şöyle pazar olursa böyle gibisinden her muhabbette geçti :)

E canım zannetmiyorsun ama ben bulundum böyle düğünlerde
6 bile olmaz diyorsun ama 8e kadar kurt döktük ne çok biriktirmişiz Allahım
Ama öncedende belirtmiştim biz yurtdışındayız burda peşpeşe olmaz..
Daha doğrusu tercih etmiyolar zaten insanlar mesela o mekanda o günün gecesinde düğün olacaksa gündüz bomboştur..
Gündüz düğün yapacaklar istemiyor öyle apar topar çıkmak belirli bir saatte o yüzden..
Ama türkiyede farklıymış tabi.. Benim düğünde türkiyede olacağı için biraz şaşırdım açıkçası bizim burdaki düğünlere alıştım çünkü bakalım organizasyonu içime sinecek mi..
Zaten salon değil kır düğünü yada havuz başı istiyorum ama bakalım hayırlısı

Gündüz düğünü genelde 11- 12 de başlar 3 civarı bitiriyor canım,çünkü salonlarda gündüz düğünü ve akşam düğünü olur,gece düğünlerinde 7 civarı olur 11 civarı bitiriyor salonlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…