Kızlar merhaba,
Doğumuma çok az kaldı. Arkadaşlarım sürekli nasılsın diye mesaj atıyor arıyor soruyor. İlk gebeliğim. Çevremde öyle arkadaşlarım var ki kendileri sezeryan olmuş. Bana soruyorlar iste nasıl bebek falan diye. İyi gayet güzel diyorum. Açılma yokmus diyorum hemen sezeryan olur o zaman diyorlar. Karnım daha aşağı düşmemişti yine sezeryan diye damgayı yapıştırıyorlar. Bebek kilolu gibi görünüyordu benim hemen yine aa doğuramazsın sezeryan yapar doktor. Bu kişiler bir de iyi arkadaş gibi görünüyorlar. Kendileri sezeryan olmus beni çekimiyorlar. Bu kadar da belli etmeyin yani.
:) Bende 10 gün sonra planlı sezaryenle doğum yapacağım inşaAllah.
Sezaryen düşündüğün gibi kolay bir doğum değil ve riskleri olan bir doğum şekli.En kolay ve sağlıklı doğum bana göre normal doğum ama öyle bir an geliyorki ne kadar istesen de şartlar bazen değişiyor ve normal doğum diye beklerken bir bakıyorsun sezaryene alışverişler.En kötüsü de normal doğumda saatlerce sancı çekip doğuramamak.Tabi normal doğum sırasında bebek iriyse ve çatın da darsa bebeğin kafası rahime yerleşiyor fakat ne yaparsan yap çıkmıyor bu arada bebek oksijensiz kalabiliyor ve acil sezaryene alınıyorsunuz yada bebeğin omuzu takıldığı için çıkamıyor içeriye ve dışarıya kesiler atılıyor doğum normal olsa bile iç ve dış dikişler fazla olduğu için günlerce ağlayıp oturamıyorsun tuvalet yapmıyorsun doğumdan aylar sonra vajinal defarmasyon oluşuyor vs vs....
İşte arkadaşlarınız bu risklerle karşı karşıya geldikleri için size kısaca ihtimaller doğrultusunda sezaryen olabilir demiş olabilir.
Bunda art niyet aramayın derim.
Önemli olan ister normal ister sezaryen olsun bebeklerimizi hayırlısı işe sağlıkla kucağımıza alalım inşaAllah.
İlk doğumum da kızım iri olduğu için saatlerce sancı çekmeme rağmen sezaryenle doğurmuştum.
İkinci bebeğimi her ne kadar karnımda ölmüş olsa da vajinal doğurdum.
Üçüncü Bebeğim de iri bebek olduğu için doktorumun tavsiyesi ile sezaryen doğuracağım inşaAllah.
Korkuyormuyum? Hemde çok korkuyorum sonuçta anestezi alacağım.
Bebeğimin doğduğu anı göremeyeceğim.
Tesellim varmı?Evet var.
Şayet bana bişey olursa evladımıza sahip çıkacak bir babası var ve ben bir melek dünyaya getirerek bu dünyada ki görevimi tamamlayacağım.
Rabbim bizlere bebeklerimizin kokusunu duymayı ve onları büyütecek sağlıklı ömürler nasip etsin inşaAllah.
Hayırlı haberlerini bekliyorum

Bende sana yazarım...