Niye böyle oldu şimdi ya

"kendimi bildim bileli o var gibi hissediyorum hiç durupta acaba diye düşünmedim açıkcası."
"Annem sağolsun erkek arkadaşımı çok onaylamadığı için bugüne kadar çok çok kişi getirdi karşıma"
Ben buralara takıldım açıkçası, acabalariniz var gibi ve anneniz neden onaylamıyor. Insan tabiki ciddi bir karar almadan önce sorgular ama bir kişinin size ilgi göstermesiyle karışmış sizin kafanız. Söz için yada en azından evlilik için acele etmeyin bence

İsi gucu yok okumadi diye aldatilmayi hak ediyor yani oylemi? Aldatmak sadece fiziksel degildir!
Asıl sıkıntı isi okulu vs olmayan damat adayindan çok sozlenme asamasinda iliskisi varken elin oglundan etkilenen gelin adayindadir.
Ortada sizin dediginiz gibi sunulmus bir secenek durumu yok, halihazirda yapilmis bir "seçim" var. Seçim yapilmis karar verilmis. Simdimi aklina geldi is guc okul olaylari??? Ne hakki var hayatindaki adama bunu yapmaya? Simdi diyeceksinizki ne yapti bu kiz? Onu sozlusu olacak adaya soralim bakalim bu "kafa karisikligina" yorumu ne olacak!!
Madem memnun degil meslekten okuldan vs ayrilsin oyle akli karissin.

Beş sene boyunca hayatınızda biri varmış ve sorgulamamışsınız mutlu mesut gitmiş. Şimdi işi gücü yerinde mesleği olan biri çıkınca biraz da ilgi gösterip mesaj atması hoşunuza gitmiş yeni biri sonuçta hala beğeniliyorum düşüncesi oluşmuş olabilir. Emin değilseniz sevgilinize yazık etmeyin bir mesajla böyle dağılıyorsanız o insana da yazık

engellemiş. aldatma nerede? eğer konuşup yeşil ışık yaksaydı haklıydınız. ki tezinizde zaten haklısınız ama konu sahibi aldatmamış. etkilenmek elinde olan bişey değil ki insanın.

hatta ben konu sahibine ayrıl demedim, doktoru seç demedim, zamana bırak işini gücünü niye toparlamamış dedim.

ayrıca mesajlarına baktım takmışsın millete kafayı, ne bu ahlak bekçiliği? açmışsın elini yağdırmışsın bedduayı. hayrola?

Ben anlatamadım galiba doktorla olur mu acaba onu deneyeyim mi diye bi ihtimal yok. Engelledim ardından zaten sadece niye aklımda bu kadar yer edindi sevgimde bi sorun mu var diye düşündüm

Olumsuz yorum yapanlarda zaten sevginden şüphe ettiklerini yani sevginde bir sorun (azalma gibi) var gibi düşündüklerini belirtmişler ki,ben de öyle düşündüm.
Bence henüz söz falan yapmayın,ke sin lik le.

Ya ben bu msjı okuyunca hiç diğer yorumlar gibi düşünmedim nedense, eğer erkek arkadaşınıza ilginiz azalmış olsaydı engellemezdiniz ki doktoru açık kapı bırakmıyorsunuz doktora karşı, bana göre bu 5 yıldır aynı erkek arkadaş ilgi sevgi monotonlaşmış iltifatlar belki eskisi kadar yoğun değil, bi başka birinin özellikle de doktor olması sizi beğenmesi bence gururunuzu okşamış hoşunuza gitmiş olabilir ki bu gayet normal kadınız biz ve ilgi sevgi beğenilmek hepimizin hoşuna gider, kendini suçlama bence bu geçici bi durum

Begenilmek ve bunu duymak herkesin hosuna gider siz zaten yapmaniz gerekeni yapmissiniz bence. Annenizin ve cevrenizdekilerin tutumu yüzünden kendinizi iliskinizi sorgulamaniz normal sorgulayinda zaten. Sevginizden ve sevildiginizden eminseniz sorun yok mutluluklar

Hepimiz bazen zaman yetersizliği,mekan uygunsuzluğu gibi nedenlerle üstünkörü okuyup,konuyu tam anlayamadan yazmış olabiliyoruz. Bunlar istisnai durumlar. Ama öyle bir genel durum da var ki,okuduğumuzu düz mantıkla algılıyoruz,yani hissiyat ve dikkatle okumuyoruz., üzerinde bir kaç dakika bile düşünmüyoruz. Ve afaki yorumlar yapabiliyoruz...Yukarıdaki yazı tam da buna örnek olacak türden.

Konuda kesin olan şu var ki; bu arkadaş sadakatsizlik ya da aldatma eyleminde bulunmamış. Yani erdem'li davranmış ki olması gereken budur.Ancak yazıda öyle nüanslar var ki konu sahibinin duygularından tam emin olmadığına, emin olduğunu sansa bile sapmalara yatkın açıklar olduğuna bariz vurgu yapıyor. Evliliği konusunda söz kesimine karar dışında henüz resmi hiç bir adım atılmamış. Aseliko konuya NİYE BÖYLE OLDU ŞİMDİ YA! diye başlıyor. Yani onu şaşkın çeviren bir duygu karmaşası var. Söz üzeri böyle bir konu açmaktan "çok utanıyorum" diyor, bu bilinç altında hislerinin alt üst olduğuna bunun da yanlış değerlendirilmeye çok müsait bir durum olduğuna dair düşüncesini belirtiyor.

Dr.'un mesajı ile yaşadığı duygu durumunu biri/leri ile paylaşmazsa çatlayacağına değiniyor bu da o mesajdan çok etkilendiğini ve kendi iç dünyasında çıkmaza girdiğini gösteriyor. Sözleneceği kişilerin eksilerini dile getirdikten sonra bunların bilincindeyim ama anneme zorla kabul ettirdim diyor; bu noktada acaba doğru mu yaptım? gizli iç sorgulaması var.... Dr'un mesajına ret cevabı vermesine rağmen içindeki garip his bir türlü geçmiyor, çünkü kafasındaki soru işaretleri daha çok dank ediyor. Annesininkarşısına getirdiği damat adaylarının hiç birinde hissetmediği hisleri DR'un mesajından hissettiğini fark ediyor ve acaba ileride pişman olur muyum? diye düşünüyor. Ve kendini çok kötü hissediyor. Söz için acele ettiğini dahi sorguluyor. Oysa söz için annesini ikna etmeye yoğun çabaları olmuş.

Bu şekliyle konuya değişik yorumlar gelince dönüp düzeltme yapmış ve açıklamada bulunmuş;çevrenin tepkisini önemsiyor, hatta kanımca kötü örnek olmak istemiyor. Bu da güzel bir düşünce ana göre.

Bunlar bir evliliğin temeli esnasında çok önemli faktörler. İnsanlar duyguları, düşünceleri nedeniyle (eyleme dökülmedikçe) yargılanamazlar. Ama ileriki olası eylemlere dair önemli ip uçları verirler. Her şeye rağmen konu sahibini suçlamak, eleştirmek mümkün değil. O sadece yaşadığı duygu karmaşasını anlatmış. Güzel bir hareket de yapmış, sevdiği (veya sevdiğini sandığı kişiye) sadık kalmak adına mesaj sahibini engellemiş. Burada gerçek olan bir şey var;Aseliko'nun eni konu kafası karışmış. Bu evlilik kararı aşamasında sakıncalı ve dikkate alınması gerekn bir durum.

Kadın ya da erkek olması fark etmez, günümüzde evliliklerde o kadar çok aldatma olayı görüyoruz ki artık neredeyse Allah korusun kanıksayacak ve onaylayacak hale geleceğiz. Bence o aldatma olaylarının temelinde evlenirken tam emin olamama, gözü kara davranma durumlarının etkisi büyük.

Aseliko gerçekten erdem göstermiş,kendisini taktir ettim, zerre kınamadım.En azından Aseliko şimdi çok dürüst davranmış. Şuna da inanıyorum ki;Aseliko ve onun gibiler sevmediği biriyle evlense bile aldatmayan ama kendi içinde fırtınalar yaşayan, kimseye fark ettirmeden hayata küsen ve mutluluk rolü yaparak yaşayan kişiler. Bu ne kadar gerekli?bunu o yaşamın sahipleri bilebilir ancak.

Seni taktir ettim Aseliko. Nacizane tavsiyem duygu,düşünce ve evlilikten beklentilerini biraz daha ölçüp ,tarttıktan sonra karar vermen. Mutluluk seninle olsun.

bence şans vermeliydin işsiz güçsüz askerlik yok bunlar ilerde büyük sorun evlilik başka bir olay

Şu sözlenme bir tek bana mı komik geliyor :)

Bana göre evlilik adımı nişandır..

Okulunu bitirmemiş biriyle sözlenmenin liseliler gibi pastanede oturup yüzük takması gibi ciddi göremiyorum.

Erkek arkadaşınızı yeterince sevseydiniz; değil annenizin istememesi yada doktor bey, brad pitt aşkını ilan etse kafanız karışmazdı.

Öncelikle çok teşekkür ederim gözlemleriniz için zahmet edip o kadar yazmışsınız,sağolun güzel dilekleriniz için.
Açıkçası şüphelerim belkilerim tabiki oluyor sevgilim hakkında ama bunların herkeste olduğuna inanıyorum. Yani en azından olmasını normal karşılıyorum çünkü insanoğlu neticede kimseden yüzde yüz emin olamayız ki. Her gün neler okuyoruz burda ağzımız açık kalıyor.
Ama korkularım yüzünden de ilerde belki çok mutlu olma fırsatını tepmek istemiyorum. Yani küçük bi ihtimal bile olsa ki ben o ihtimale inanıyorum en azından denemek istiyorum. Çok mantık insanı değilim ne yazık ki

En kötü yaşanmışlık hiç yaşamamaktan iyidir diyorum ben de :) Tabi ki senin durumun için sadece :)

Her insan yaşamını istediği gibi değerlendirme ve yaşama hakkına sahip. Zaten eleştirisel düşünmedim ve yazmadım. Sadece kendimce analiz yapmaya çalıştım. Elbette hayatta hiç bir şey ve hiç kimsenin hayatı tam anlamıyla sorunsuz değil.
Her şey gönlünüzce olsun inşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…