- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
Kesilikle katılıyorum. O sebeple dilediğince yaşayacaksın. El alem ne der diye değil. Benim hayatım. Senin baskınla bebek yapsam masraflarını sen mi karşılayacaksın, gelip bakacak mısın.. benim yatak odamdan sana ne demek lazım artık.Ogretmen olsun, formasyon alsin, kpss ye calissin, kazansin, atansin. Ama ayni zamanda 25ini gecmeden evlensin ki, evde kalmış demesinler. Evlenince 2 sene icinde dogursun ki, sonra isteseler de olmaz bak! Calissin, bebek buyutsun, ev isi yapsın.. hatta hepsini ayni anda yapsin. Yine de memnun olma garantisi yok o akrabalarin
Kiz olur oglan olsun derler. Oglan olur bi tane de kız doğur derler. Arasindaki yaşi bile tayin ederler. Bu babasina benziyor, öbürü de sana benzesin derler.Kesilikle katılıyorum. O sebeple dilediğince yaşayacaksın. El alem ne der diye değil. Benim hayatım. Senin baskınla bebek yapsam masraflarını sen mi karşılayacaksın, gelip bakacak mısın.. benim yatak odamdan sana ne demek lazım artık.
Özelde olana zaten pavyona düşmüş muamelesi yapıyor bizimkilerEvet ya özelde çalışırsın öğretmen değilsin zinhar çünkü atanmışsan öğretmensindir. Bende de bu kafa akrabalar çok açıklama bile yapmıyorum kpss ye hazırlanıyorum ne zaman atancan san ki kolay kalk kendin atanda görelim diyorum. Şimdi de yaşın geldi evlen demezler miDirek sen evlendinde me oldu derim susarlar net cevaplar işe yarıyor
Ay cok guldumÖzelde olana zaten pavyona düşmüş muamelesi yapıyor bizimkiler
Aynen ya.. bir de kendi ailesinde de mesela çocuğu olmayan var veya yapmayan var veya ayrılan var. Sen onunkini didikleyip sormuyorsun diye kâr belliyor. Biz hanımefendiliğimizden bana ne diyoruz. Sormuyoruz.Kiz olur oglan olsun derler. Oglan olur bi tane de kız doğur derler. Arasindaki yaşi bile tayin ederler. Bu babasina benziyor, öbürü de sana benzesin derler.
Bu kadar mahrem bir konunun böyle curetkar konuşulmasına her zaman hayran olmuşumdur. Keşke hersey ayni usturupsuzlukla konusulabilinse..
Ben en yakın arkadaşımda özel calıştı ama atamalar o kadar zor ki bu sene o stresten şu an sağlık sorunu yaşadı fizik tedavi görüyor benim ailemde sağlık problemi yaşadı aylarca çalışamadım o yüzden gitti bu sene artıkÖzelde olana zaten pavyona düşmüş muamelesi yapıyor bizimkiler
Sizin gibi kafalar olduğu sürece biz daha çok yırtınırız eşitlik için. Destek değil köstek bu zihniyet.Çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihidir. Siz çalışıyorsunuz diye çalışmayana çöp muamelesi yapamazsınız
Adamın geliri çoktur çalışmaz. Siz mecbursunuzdur ihtiyacınız vardır ya da sosyalleşme aracınız sadece işinizdir çalışırsınız amanenna ama kimsenin çalışmaması sizi ilgilendirmez demek ki hayat standartları daha iyi ki çalışmaya ihtiyaç duymuyor...
Kime ne yani herkes istediği gibi yaşar.... Kimsenin haddine değil sen çalış sen çalışma demek
rŞimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Peki calismazsan hakkımızı helal etmeyiz demek neden?Bir arkadasim cevre muhendisi .Onun ablasi da diş hekimi .Calismiyor ve ekonomik sıkıntılarından bahsediyorlar.Daha bir kere bile sormadim,dile getirmedim neden? diye..Elbet onlarin da ,sizin de vardir sebepleriniz.Içsel olarak şaşırmıyor degilim.Onca sene ugras,didin oku bir meslek edin.Sonra otur evde.Bi tanidigimizin kizi da mimar oldu okudu cook zor sartlarda.Durumu cok iyi biri ile evlendi.Ailesi, eger calismazsa haklarini helal etmeyeceklerini ,ne zor sartlarda okuttuklarini söylediler. Calisiyo kız.Gram ihtiyaci yok.Tercih meselesi bunlar.Kimsenin haddine düşmez karişmak.Size soruldugunda ; Bunu neden bu kadar merak ediyorsun? diye karşılık verin.Emin olun bi daha sormuyolar :))
Hayır bı de eşitlikten özgürlükten bahseden. İnsana kendi tercihim diyorsun ama hiç saygı duymuyolar ezberlemisler iki kelime ama uygulama da yok çalışmak istemeyen bı kadını calismiyo diye yadirgamak da anlayışı kıt insan işidir ve baskıdır .Avukatim, daha mezun olmadan evlendim. Stajimi mecburiyet icabı yaptım. Esim de avukat. O zamanlar iyi bir buroda çalışıyordu. Sonra kendi ofisini açtı. E madem bizim yerimiz, ben de çalışayım dedim.
Ama hic adapte olamadım. Kavga eder gibi yaşamak benim tarzım değil. Dayanamıyorum o koşturmaya, o hırsa. Eşim de pek istemiyordu çalışmamı ama kendi kararimi kendim vereyim istedi.
Hamilelik de araya girince, stresten catlamayayim diye yavas yavas azalttım ve tamamen bıraktım.
Herkes tepkili bu konuda. Özellikle meslegimi bilenler. Evet emek verdim, verdigim emegi ben bilmiyor veya dusunmuyor olabilir miyim? Kendi iyiligimi uzak bi akrabadan, bi komsu teyzeden daha iyi düşünmüyor olabilir miyim?
Tercihim bu, bitti.. Kimseye laf anlatmıyorum. Burada bile yorumlarda çalışmıyorum deyince yadirganiyorum
Kadının çalışma hakkı ve özgürlüğü oldgu gibi çalışmama özgürlüğü ve hakkı da vardır esnek bı konudur kadını eşini ve çocuklarını ilgilendiri gerisi boş gürültüŞimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Sanirim tecrübe olmayinca işe alimlar da olmuyor ve zamanla köreliyor insan.Yani mezun oldunuz hic calismadiniz mesela,10 sene sonra mecburiyet dogdu ve kimse işe almiyor böyle bilirsiniz.Ancak torpil vs olucak.Herhalde onu da düşündüler olsa gerek.Bir de emek harcamişlar ,yememisler ,icmemisler okutmuşlar ,kizlarinin ayak üzerinde durdugunu görmek istemis de olabilirler.Bunun gibi şeylerdir herhalde ,bilemiyorum fazla.Peki calismazsan hakkımızı helal etmeyiz demek neden?
Ihtiyac durumunda calismasi icin kazandirilmadi mi o meslek? Istemeye istemeye, annesi babasi okuttu diye calismak zorunda kalması iyi mi? Yani bu evlada bir iyilik mu
Yooo bir kesimin özgürlüğü sadece fikirleri için.. aksi bir konuda özgürlük iddia edemezsiniz.. cunku geri kafalisinizdir ve fikriniz olamaz. Calismiyorsaniz butun gun kadin programi izleyip, kısır yemekten, komsu dedikodusu yapmaktan baska birşeyle mesgul olma ihtimaliniz yoktur onlarin gözünde.Hayır bı de eşitlikten özgürlükten bahseden. İnsana kendi tercihim diyorsun ama hiç saygı duymuyolar ezberlemisler iki kelime ama uygulama da yok çalışmak istemeyen bı kadını calismiyo diye yadirgamak da anlayışı kıt insan işidir ve baskıdır .
Ornegi siz verdiginiz icin soruyu size yönelttim. Yoksa genel bir soruydu.Sanirim tecrübe olmayinca işe alimlar da olmuyor ve zamanla köreliyor insan.Yani mezun oldunuz hic calismadiniz mesela,10 sene sonra mecburiyet dogdu ve kimse işe almiyor böyle bilirsiniz.Ancak torpil vs olucak.Herhalde onu da düşündüler olsa gerek.Bir de emek harcamişlar ,yememisler ,icmemisler okutmuşlar ,kizlarinin ayak üzerinde durdugunu görmek istemis de olabilirler.Bunun gibi şeylerdir herhalde ,bilemiyorum fazla.
Avukatim, daha mezun olmadan evlendim. Stajimi mecburiyet icabı yaptım. Esim de avukat. O zamanlar iyi bir buroda çalışıyordu. Sonra kendi ofisini açtı. E madem bizim yerimiz, ben de çalışayım dedim.
Ama hic adapte olamadım. Kavga eder gibi yaşamak benim tarzım değil. Dayanamıyorum o koşturmaya, o hırsa. Eşim de pek istemiyordu çalışmamı ama kendi kararimi kendim vereyim istedi.
Hamilelik de araya girince, stresten catlamayayim diye yavas yavas azalttım ve tamamen bıraktım.
Herkes tepkili bu konuda. Özellikle meslegimi bilenler. Evet emek verdim, verdigim emegi ben bilmiyor veya dusunmuyor olabilir miyim? Kendi iyiligimi uzak bi akrabadan, bi komsu teyzeden daha iyi düşünmüyor olabilir miyim?
Tercihim bu, bitti.. Kimseye laf anlatmıyorum. Burada bile yorumlarda çalışmıyorum deyince yadirganiyorum
Evet. Ben bir dönem okuduğum şehirdeki bir kadın derneğinin gönüllüsüydüm. Orda gönüllü avukat ve psikologlar da vardı. Zor durumda olan kadınlara ihtiyaç durumunda hukuki yada psikolojik destek veriyorlardı. Tamamen gönüllü. Herhangi bir ücret talep etmeden yapılıyordu.İtiraz etmek için yazmıyorum ama avukatlık yeterliliğiniz olduğuna göre kadın dernekleriyle ilişkili olup ihtiyaç duyan kadınların avukatlığını alabilirsiniz bu şekilde yapan avukatlar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?