Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten anlamaya çalışıyorum tercih meselesi. Ama avukatlık yapmıyorsunuz avukat değilsiniz ki.. hukuk mezunsunuz. Bu tıpkı makina mühendisliği okuyup çalışmayan mühendislik yapmayan birinin mühendisim demesi gibi bir şey bence. Çok da zor bir bolum ne diim inşallah bir gün pişman olmazsınız. Gerçi olsanız da geri dönersiniz çok şükür kolunuzda altın bileziginiz bir mesleğiniz var. Siz nispeten çok daha şanslısınız hiç çalışmayan diğer kadınlara gore hatta çok çok şanslısınız.

Son cümlelerinize hayran oldum. Gercekten ne kadar doğru..
Umarim hic kimse kararlarından pisman olmaz

Son cümlelerinize hayran oldum. Gercekten ne kadar doğru..
Umarim hic kimse kararlarından pisman olmaz

O değil de ibre resmen size dönmüş. Gelen vuruyor giden vuruyor. Kimse de ben kimim benim haddime mi insanlara çalışıp çalışmayacağını söylemek demiyor...

Hani demişler ya ilim kendini bilmek diye. Bizim millet kendini bilmiyor. Bizim sorunumuz da bu....

Aklima hep sey geliyor bu konularda,
Bir akrabam sey demisti, 2 cocuk sana yeter 3 yu yapma
Yani kadin oturmus dusunmus, benim maddi durumumu, cocuklarimin yas araligini vs vs bu sonuca varmis.
Tamam demistim ben de.

Had sinir bilmiyor bazi kisiler gercekten.
Ama herkese de sinirlenmeyin, bazen de insan gercekten sizi dusundugu icin sorabilir, hani bir derdiniz tasaniz varsa acilin rahatlayin gibisinden.

Üniversite mezunuyum evlendikten sonra çalışmayı tercih etmedim. İhtiyacımda yok cok sukur. Çalışıp calismamamda kimseyi ilgilendirmiyor :) Banada soran oluyor arada en son gına geldi esim istemiyor çalışmamı dedim artik soran yok koca parasi yemeyi seviyorum demek lazim herhalde bu soruya cevap olarak..

İnsanın sevdiği işte çalışması çok önemli insan mutlu olduğu yerde çalışmalı.Bölümünüzü sevmiyormuşsunhz sanırım ama işleyen demir pas tutmaz mıydı öyle bir laf ta var.Evde bütün gün ne yapıyorsunuz

Sizin durumunuz farklı istisnadır ve ölçü dgl malesef.evet o da tercih ve erkelr bunu hep çalışmaktan yana kullanmis dünya kurulalı beri böyledir

Kadın erkek çalışınca 30 40 bin mi yapıyor aylık
Yoo yapmıyor ama akmasa da damlar hesabı oluyor orada ve ikimiz de çalışıyoruz ama yapabildiğimiz olan bu deniliyor üstüne dusulmuyor falan. Ama esin 10-15bin aralığında kazanıyorsa ve ihtiyacımiz yok deniyorsa bana garip geliyor. Ben de illa herkes çalışsın demiyorum zaten daha önce de yazmıştım param olsa ben de çalışmam ama kendi param.

Bu ihtiyacım yok diyenlerin eşleri ayda 30-40bin mı kazanıyor anlamadım ya.
Ihtiyactan kastinizin ne olduguna bagli. Herkesin ihtiyaç anlayışı farkli bence.
Benimki mesela, cocugum kolejde okuyacagina devlet okuluna gitsin ama benimle buyusun. Bu daha cok ihtiyaç.
Yazin luks tatillere gidemeyeyim ama çalışıp panik atak olmayayim. Bu daha cok ihtiyaç
Gibi.. yoksa aclik sınırı degil elbette

Isteyen çalışır isteyen çalışmaz kimse karışamaz laf söylemeye kimsenin hakkı yok.

Kimseye niye okumuyorsun niye çalışmıyorsun vs demem... Herkesin kendi tercihi...

Lakin kızım büyüdüğünde bir iş tutması için elimden geleni yapacağım. Ev hanımı olsun diye uğraşmayacağım. Bir işin ucundan tutsun bir şekilde para kazanabilsin diye uğraşacağım.

Çalışmayan ve çalışmaya da isteksiz bayanlar... Kızlarınıza da burada dediğiniz gibi sen ev hanımı ol boşver sana kocan baksın diyormusunuz ya da diyecek misiniz? Kızınızın şu anda sizin yaşadığınız gibi yaşamasını ister misiniz?

Pandemi sürecinde ev hanımı olmak nasıl birşeymis iyice öğrendim ve diyorum ki çalışmak özgürlüktür.

Ailenin ya da kocanın eline bakmamak dünyanın en büyük lütuflarından biridir.

Sabah erken kalkmak bile büyük bir lütuftur .

Bu arada çalışan bayanlarla ev hanımı bayanların sohbet muhabbet konuları bile çok farklı oluyor.

Çocuğunu büyütmek için işten ayrılanlara çok saygı duyuyorum. Onun dışında tembellikten evde oturanlara Allah yardım etsin. Tüm gün evde boş boş oturunca hep kafaya birşeyler takıyorsun da takıyorsun ( Ben de böyle oldu elim yüzüm sivilce doldu kafaya takmaktan) böyle yaşamak da zor kardeşim...

Insanlar sadece maddi ihtiyaç sebebiyle mı çalışıyor sanılıyor onu anlamıyorum. Ihtiyacı olmayıp çalışan kariyer hedefli prensip sahibi hayalleri ulaşmak istedikleri bir mevki olan pek çok kadın da var.. bi de çalışan herkes panik atak olmuyor tabi anladığım bazı kadınlar çalışmaya uygun değil stres altına sokuyorlar kendilerini galiba.

Cocuk büyütmek kreşe hadi bilemedin anasınıfına kadardır. Sonrası cocuk zaten okula gidiyor. Tabii ki ihtiyaç meselesi ama lüks tatile gitmesen bile maaş eriyip gidiyor bir ayda. Ya da biz bir yerde yanlış yapıyoruz:)

Avukat degilsiniz kismini anlayamadım. Devletin bana verdigi bir ruhsat var, avukatim. Calisip calismamam bunu değiştirmiyor. Hukukcuyum da diyebilirim.
Allah kimseyi kararlarindan pisman etmesin :)

Oyle tabii ki. Siz maddi bir soru sordugunuz icin maddi anlamda cevap verdim.
Calismayanlarin kocasi aylik 30 40 bin mi kazanıyor dediniz.
Evet kesinlikle ben calismaya uygun bir insan değilim. Umarim bir gun mecbur kalmam. Gerçekten sevmiyorum

Avukat degilsiniz kismini anlayamadım. Devletin bana verdigi bir ruhsat var, avukatim. Calisip calismamam bunu değiştirmiyor. Hukukcuyum da diyebilirim.
Allah kimseyi kararlarindan pisman etmesin :)
Yanı kullanmıyorsunuz o anlamda söyledim. Hani mesleği yapmıyorsunuz ki o ruhsat da kullanılmıyor dolayısıyla. Amin diyorum inşallah hiçbirimiz pişman olmayız hayat zor. Insan mutlu olacağı şekilde yaşamalı bu konuda size hak veriyorum.

Kendi adima konusuyorum çalıştığım zaman bitiyorum. Gözümün feri kalmiyor. Sabah kalkmak, istanbul trafigi, kavga gurultuyle calismak, geri donus ayni. Cocuk okuldan geldiginde ölü bir anne görür

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…