Gerçekten anlamaya çalışıyorum tercih meselesi. Ama avukatlık yapmıyorsunuz avukat değilsiniz ki.. hukuk mezunsunuz. Bu tıpkı makina mühendisliği okuyup çalışmayan mühendislik yapmayan birinin mühendisim demesi gibi bir şey bence. Çok da zor bir bolum ne diim inşallah bir gün pişman olmazsınız. Gerçi olsanız da geri dönersiniz çok şükür kolunuzda altın bileziginiz bir mesleğiniz var. Siz nispeten çok daha şanslısınız hiç çalışmayan diğer kadınlara gore hatta çok çok şanslısınız.Bunu hic düşünmemiştim biliyor musunuz?
Sadece şunu soyleyebilirim. Avukatim ve çalışmayi tercih etmiyorum dedigimde duyulan saygiyla, lise mezunuyum ve calismayi tercih etmiyorum dedigimde duyulacak saygi arasında bir fark var diye düşünüyorum.
Toplum icinde ne olursa olsun avukatligin bir ismi var. Malesef adalet sistemi cok ama cok çürük. Akla hayale gelecek gibi değil. Bunu değiştirmeye bas koyacak gucum olsaydi keske,o zaman hukuk okumanin hakkini vermis olurdum.
Iyi ki okudum diyorum. Okumayi cok seviyorum çünkü. Ama gittigim nakis kursu icin de iyi ki gitmisim diyorum. Begenmedigim bir kitap icin de iyi ki okumuşum derim, hayattaki herşeyin birer kazanim oldugunu düşünüyorum.
Son cümlelerinize hayran oldum. Gercekten ne kadar doğru..Evet maalesef şiddeti azaltmıyor ama şiddetin karşısında çıkardığımız ses yükseliyor. Eğitimli kadınlar da şiddete uğrayabiliyor ya da çok iyi bir kariyere sahip kadınlar da... Ama işte o sahip oldukları güç sayesinde çekip gidebiliyorlar. Yoksa kadınlar kulübünde boşanmak istemeyip maddi durumu yetmediği için kocasına mahkum olan bir ton konu okudum ben, hala da okuyorum. O kadınlar belki iş güç sahibi olsaydı, o kahrı çekmeyecekti.
Diğer yandan merhametli, Allah korkusu bir insan eş seçmek umarım herkese nasip olur. :) Ama insan beşer, şaşar demişler o yüzden namaz niyazlı temiz kalpli bir insanın yoldan çıkması, yıllardır namaz kılmayan, ibadet etmeyen bir adamın bir anda dine yönelip ibadete başlaması kadar kadar olası.
Son cümlelerinize hayran oldum. Gercekten ne kadar doğru..
Umarim hic kimse kararlarından pisman olmaz
İnsanın sevdiği işte çalışması çok önemli insan mutlu olduğu yerde çalışmalı.Bölümünüzü sevmiyormuşsunhz sanırım ama işleyen demir pas tutmaz mıydı öyle bir laf ta var.Evde bütün gün ne yapıyorsunuzŞimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Sizin durumunuz farklı istisnadır ve ölçü dgl malesef.evet o da tercih ve erkelr bunu hep çalışmaktan yana kullanmis dünya kurulalı beri böyledirÇalışıp çalışmamak erkeğin de tercihi olabilir o zaman. Erkek dese ki ben 2 sene çalışmayacağım, çocuğumla evde vakit geçireceğim dese ne tepki veririz acaba? Ya da işyerinde çok mobbinge uğruyorum, bu işi sevmiyorum,işimde mutlu değilim bir kaç ay kafa dinlemek, belki yeni iş bakmak istiyorum dese ne cevap veririz ki çok merak ediyorum.
Çalışıp çalışmak kadının tercihi ise erkeğin de tercihi olmalı o zaman.
Konu sahibi, soranlar kötü niyetle sormuyor olabilir , gerçi soranın niyetini siz daha iyi anlarsınız. Kötü niyetli ise bozun gitsin.
Dip not: 1,5 senedir eşim çalışmıyor evde çocuk bakıyor ve ev ile ilgileniyor
Kadın erkek çalışınca 30 40 bin mi yapıyor aylıkBu ihtiyacım yok diyenlerin eşleri ayda 30-40bin mı kazanıyor anlamadım ya.
Yoo yapmıyor ama akmasa da damlar hesabı oluyor orada ve ikimiz de çalışıyoruz ama yapabildiğimiz olan bu deniliyor üstüne dusulmuyor falan. Ama esin 10-15bin aralığında kazanıyorsa ve ihtiyacımiz yok deniyorsa bana garip geliyor. Ben de illa herkes çalışsın demiyorum zaten daha önce de yazmıştım param olsa ben de çalışmam ama kendi param.Kadın erkek çalışınca 30 40 bin mi yapıyor aylık
Ihtiyactan kastinizin ne olduguna bagli. Herkesin ihtiyaç anlayışı farkli bence.Bu ihtiyacım yok diyenlerin eşleri ayda 30-40bin mı kazanıyor anlamadım ya.
Insanlar sadece maddi ihtiyaç sebebiyle mı çalışıyor sanılıyor onu anlamıyorum. Ihtiyacı olmayıp çalışan kariyer hedefli prensip sahibi hayalleri ulaşmak istedikleri bir mevki olan pek çok kadın da var.. bi de çalışan herkes panik atak olmuyor tabiIhtiyactan kastinizin ne olduguna bagli. Herkesin ihtiyaç anlayışı farkli bence.
Benimki mesela, cocugum kolejde okuyacagina devlet okuluna gitsin ama benimle buyusun. Bu daha cok ihtiyaç.
Yazin luks tatillere gidemeyeyim ama çalışıp panik atak olmayayim. Bu daha cok ihtiyaç
Gibi.. yoksa aclik sınırı degil elbette
Cocuk büyütmek kreşe hadi bilemedin anasınıfına kadardır. Sonrası cocuk zaten okula gidiyor. Tabii ki ihtiyaç meselesi ama lüks tatile gitmesen bile maaş eriyip gidiyor bir ayda. Ya da biz bir yerde yanlış yapıyoruz:)Ihtiyactan kastinizin ne olduguna bagli. Herkesin ihtiyaç anlayışı farkli bence.
Benimki mesela, cocugum kolejde okuyacagina devlet okuluna gitsin ama benimle buyusun. Bu daha cok ihtiyaç.
Yazin luks tatillere gidemeyeyim ama çalışıp panik atak olmayayim. Bu daha cok ihtiyaç
Gibi.. yoksa aclik sınırı degil elbette
Avukat degilsiniz kismini anlayamadım. Devletin bana verdigi bir ruhsat var, avukatim. Calisip calismamam bunu değiştirmiyor. Hukukcuyum da diyebilirim.Gerçekten anlamaya çalışıyorum tercih meselesi. Ama avukatlık yapmıyorsunuz avukat değilsiniz ki.. hukuk mezunsunuz. Bu tıpkı makina mühendisliği okuyup çalışmayan mühendislik yapmayan birinin mühendisim demesi gibi bir şey bence. Çok da zor bir bolum ne diim inşallah bir gün pişman olmazsınız. Gerçi olsanız da geri dönersiniz çok şükür kolunuzda altın bileziginiz bir mesleğiniz var. Siz nispeten çok daha şanslısınız hiç çalışmayan diğer kadınlara gore hatta çok çok şanslısınız.
Oyle tabii ki. Siz maddi bir soru sordugunuz icin maddi anlamda cevap verdim.Insanlar sadece maddi ihtiyaç sebebiyle mı çalışıyor sanılıyor onu anlamıyorum. Ihtiyacı olmayıp çalışan kariyer hedefli prensip sahibi hayalleri ulaşmak istedikleri bir mevki olan pek çok kadın da var.. bi de çalışan herkes panik atak olmuyor tabianladığım bazı kadınlar çalışmaya uygun değil stres altına sokuyorlar kendilerini galiba.
Yanı kullanmıyorsunuz o anlamda söyledim. Hani mesleği yapmıyorsunuz ki o ruhsat da kullanılmıyor dolayısıyla. Amin diyorum inşallah hiçbirimiz pişman olmayız hayat zor. Insan mutlu olacağı şekilde yaşamalı bu konuda size hak veriyorum.Avukat degilsiniz kismini anlayamadım. Devletin bana verdigi bir ruhsat var, avukatim. Calisip calismamam bunu değiştirmiyor. Hukukcuyum da diyebilirim.
Allah kimseyi kararlarindan pisman etmesin :)
Kendi adima konusuyorum çalıştığım zaman bitiyorum. Gözümün feri kalmiyor. Sabah kalkmak, istanbul trafigi, kavga gurultuyle calismak, geri donus ayni. Cocuk okuldan geldiginde ölü bir anne görürCocuk büyütmek kreşe hadi bilemedin anasınıfına kadardır. Sonrası cocuk zaten okula gidiyor. Tabii ki ihtiyaç meselesi ama lüks tatile gitmesen bile maaş eriyip gidiyor bir ayda. Ya da biz bir yerde yanlış yapıyoruz:)
Ben öyle bir şey demedim :)) başka bir arkadaş sormuş.Oyle tabii ki. Siz maddi bir soru sordugunuz icin maddi anlamda cevap verdim.
Calismayanlarin kocasi aylik 30 40 bin mi kazanıyor dediniz
Ozur diliyorum karistirdim yorumlarıBen öyle bir şey demedim :)) başka bir arkadaş sormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?