Hayat görüşü dar olmak diye bir kavram yok, hayata bakış açısı yahut perspektif demek istediniz sanırım. Çalışmak 8-5 masa başı kavramını hatırlatıyor size anladığım kadarıyla işinizden de hiç memnun değilsiniz. Farklı çalışma biçimleri var, eğer ihtiyacı olmayan çalışmasaydı zenginler kös kös yatıyor olurdu. Böyle olmadığının çok örneği var. Dünyayı gezmeyi meslek edinip bununla kazanan insanlar da var.Sosyalleşmek için çalışmak gerekir düşüncesindeyseniz hayat görüşünüz bayağı dar demektir. Çalışmak ihtiyaçtan kaynaklanır.
Dünyayı gezen gören kültürel aktivitelere vakit ayırabilen maddi kaynağı olan insan zaten sosyalleşir ve para biriktirmeye de kafa yormaz. Siz olaya çok dar pencereden bakıyorsunuz o yüzden boşverin herkesin fikri kendine..
Tabii ki bu da bir ihtimal. Benim basima gelmez diyemem.Yadırgamak için sormuyorum da merak ettim, 5 sene sonra eşiniz aldatsa ya da affetmeniz imkansız olduğu bi şey yapsa o saatten sonra yaş da ilerlemiş olacağı ve tecrübesizlik de fazlasıyla olacağı için/meslekten uzak kalma vs gibi şeyler ne yapmayı planlıyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için sordum. Yoksa çalışıp çalışmamak kişilerin tercihi.
İşte bize bu soruları sordurtan ve kendimizi evlendgimiz kişinin bize atacağı kaziga karşı kendimiz koruma amaçlı çalıştıran bı düşünce sistemi nerden türedi inanın bende merak ediyorum neden bunları düşünür olduk çok kötü bir zamandayiz galibaYadırgamak için sormuyorum da merak ettim, 5 sene sonra eşiniz aldatsa ya da affetmeniz imkansız olduğu bi şey yapsa o saatten sonra yaş da ilerlemiş olacağı ve tecrübesizlik de fazlasıyla olacağı için/meslekten uzak kalma vs gibi şeyler ne yapmayı planlıyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için sordum. Yoksa çalışıp çalışmamak kişilerin tercihi.
Kesinlikle öyle. Biraz da kadercilikten uzaklastik. Kadercilik deyince, 16 yasinda kocaya kaçıp omur boyu dayak yemek geliyor artik akla, malesef..İşte bize bu soruları sordurtan ve kendimizi evlendgimiz kişinin bize atacağı kaziga karşı kendimiz koruma amaçlı çalıştıran bı düşünce sistemi nerden türedi inanın bende merak ediyorum neden bunları düşünür olduk çok kötü bir zamandayiz galiba
Tabii ki bu da bir ihtimal. Benim basima gelmez diyemem.
Ama küçük ve kotu bir ihtimal uzerine kuramam butun hayatımı. Yarın aldatilirsam, bosanirsam diye, bugünümü ziyan edemem ki
Aktif olarak çalışmıyorum ama dedigim gibi esimin kendi ofisi var. Devamli hukuki mütalaada bulunuyoruz, evde konu icinde bile konuşuyoruz. Gerektiğinde dilekce de yaziyorum, durusmaya da giriyorum. Ama kirk yilda bir diyebilirim. Hukuki makaleleri takip ediyorum. Tabii bir gun iş arasam,bunlar ne derece yetkinlik saglar tartışılır. Ama bugun, bugunu yasamayı düşünüyorum sadece. Yarin ne getirirse, onu da yaşarım o günün şartlarına göre
Mesela iyi niyetli, merhametli, Allahtan korkan bir eş seçip evlenmek, "eşeğini saglam kazığa bağlamak" tabir edilen liste içerisinde bir madde olamaz mi?Yani evet olabilir, sürekli kötü düşünceler üzerine kurulamaz bir hayat. Dedikoducu teyzeler gibi neden çalışmıyorsun cık cık tarzı insanlardan ben de hoşlanmam. Ya da hayata müdahele etmeye çalışanlardan...
Ama bilinçli bir şekilde merak eden ya da tavsiye veren insanların niyetinden ötürü biraz gözardı edebiliyorum.
Türkiyede kadına şiddet çok fazla, öldürülme, eşi tarafından aldatılma vs neler var neler. Bir kadının eğitimli ve ekonomik özgürlüğe sahip olmasını yeri ve zamanı geldiğinde kimseye eyvallah demeden gidebilmesi için isteyen insanları ben iyi niyetli buluyorum. Kötü ihtimalleri düşünmek de saçma ama öğretmenimin güzel bir sözü varsa "sen eşeğini sağlam kazığa bağla sonrasını Allah'a ısmarla" diye... Hayatın her alanında bir şeylerin ters gitme ihtimalini düşünüp ona göre tedbirli gitmek bana mantıklı geliyor. :) Belki de günümüz Türkiyesinde böylesi daha güvenli geliyor yoksa yarının getirdiğini o gün yaşamak daha cezbedici olabilirdi benim için de. :)
Öyle maalesef .. ama işte yasadigimiz toplum ataerkil biliyorsunuz genel olarak.Aslina bakarsaniz ben de her kadinin ,böyle bir toplumda calismasi gerektigi kanaatindeyim.Calisan kadin sayisi ne kadar faxla olursa ,toplumumuz o kadar cok iyiye dogru evrilir.10 yil kadar önce Kktc ye gitmiştik.Kktc li arkadaslarimiz vardi.Biri bana dediki; bizde her kadin calisir ,evde oturanimiz yoktur dedi.Orada mesela eş üzerinden sgk kapsamina girmiyormus kadinlar.Saglik icin de ,maaş icinde.Herkes kendinden sorumlu,yaslanma diye bir olguya devlet izin vermiyormuş aradaki farklari vs konusurken söylediler.Demek ki yasadigimiz toplum da bunu destekler vaziyette.Yine de söylüyorum; kimsenin haddi degil kimseye karismak.Neden çalışmıyorsun,neden evlenmiyorsun? neden cocuk yapmiyorsun,ikinci cocuk? ,sünnet? Hayatimda tek bir kez bile sormadin kimseye bunlari.Bana soruldu ama .. umursamayin bence.Mesafe koyun öyle karisanlara.Bu hayat sizin!Ornegi siz verdiginiz icin soruyu size yönelttim. Yoksa genel bir soruydu.
Insanin hayatini surekli, ya bosanirsam, ya aldatilirsam, ya calismak zorunda kalirsam gibi kotu ihtimaller uzerine kurmasi da cok yorucu degil mi
İşte bize bu soruları sordurtan ve kendimizi evlendgimiz kişinin bize atacağı kaziga karşı kendimiz koruma amaçlı çalıştıran bı düşünce sistemi nerden türedi inanın bende merak ediyorum neden bunları düşünür olduk çok kötü bir zamandayiz galiba
O kadar haklısınız ki.Yooo bir kesimin özgürlüğü sadece fikirleri için.. aksi bir konuda özgürlük iddia edemezsiniz.. cunku geri kafalisinizdir ve fikriniz olamaz. Calismiyorsaniz butun gun kadin programi izleyip, kısır yemekten, komsu dedikodusu yapmaktan baska birşeyle mesgul olma ihtimaliniz yoktur onlarin gözünde.
Asla hic kimsenin işini küçümsemem. Ama bazilarina, çalışıp atom mu parçalıyorsun demek istiyorum. Çünkü onlar sana utanmadan "okudun da nooooldun" diyebiliyor
Mesela iyi niyetli, merhametli, Allahtan korkan bir eş seçip evlenmek, "eşeğini saglam kazığa bağlamak" tabir edilen liste içerisinde bir madde olamaz mi?
Malesef kadınların okuması, çalışması, kadına siddeti azaltmadıcok üzücü. Ama okuyan, kulturlu, ahlakli kadinlar artık şiddete basvurmayan erkek cocuklari yetistirmeli, buna cok inanıyorum. Baska turlu degismez bu duzen
Bunu Mehmet Aslantuğ ne güzel ifade etmişti bir programda;Evet maalesef şiddeti azaltmıyor ama şiddetin karşısında çıkardığımız ses yükseliyor. Eğitimli kadınlar da şiddete uğrayabiliyor ya da çok iyi bir kariyere sahip kadınlar da... Ama işte o sahip oldukları güç sayesinde çekip gidebiliyorlar. Yoksa kadınlar kulübünde boşanmak istemeyip maddi durumu yetmediği için kocasına mahkum olan bir ton konu okudum ben, hala da okuyorum. O kadınlar belki iş güç sahibi olsaydı, o kahrı çekmeyecekti.
Diğer yandan merhametli, Allah korkusu bir insan eş seçmek umarım herkese nasip olur. :) Ama insan beşer, şaşar demişler o yüzden namaz niyazlı temiz kalpli bir insanın yoldan çıkması, yıllardır namaz kılmayan, ibadet etmeyen bir adamın bir anda dine yönelip ibadete başlaması kadar kadar olası.
Keşke o kadar zorlu bir hukuk eğitiminden geçmeseydim dediginiz oluyor mu hiç merak ettim? Boşa okumuş olmadiniz mı yoksa iyi ki okumuşum mu diyorsunuzTabii ki bu da bir ihtimal. Benim basima gelmez diyemem.
Ama küçük ve kotu bir ihtimal uzerine kuramam butun hayatımı. Yarın aldatilirsam, bosanirsam diye, bugünümü ziyan edemem ki
Aktif olarak çalışmıyorum ama dedigim gibi esimin kendi ofisi var. Devamli hukuki mütalaada bulunuyoruz, evde konu icinde bile konuşuyoruz. Gerektiğinde dilekce de yaziyorum, durusmaya da giriyorum. Ama kirk yilda bir diyebilirim. Hukuki makaleleri takip ediyorum. Tabii bir gun iş arasam,bunlar ne derece yetkinlik saglar tartışılır. Ama bugun, bugunu yasamayı düşünüyorum sadece. Yarin ne getirirse, onu da yaşarım o günün şartlarına göre
Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Bunu hic düşünmemiştim biliyor musunuz?Keşke o kadar zorlu bir hukuk eğitiminden geçmeseydim dediginiz oluyor mu hiç merak ettim? Boşa okumuş olmadiniz mı yoksa iyi ki okumuşum mu diyorsunuz
İhtiyacım yok çok şükür ama çalışıyorum. Öğretmenim ve sabahtan akşama evde bir hayat hayal bile edemiyorum. Gülse Birsel'in ifadesi ile:Evin kendi ritmi vardır. Zamanla günler kısalacak, daha doğrusu sen aylaklaşacaksın. Çalıştığım günler çok daha fazla iş yetiştiriyorum o ritme alıştığımız için her yerde öyle oluyorParası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??
Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?