Ayy ben konu sahibine
H
Hilde_
fitili ateşledin banlar konuştu sana yorum yapmamışım
Arkadaşım ben evlendikten sonra tam 3,5 yıl çalışmadım. Bu süreçte bana neden çalışmıyorsun diyen çok kişi oldu, ikinci ünv bitirdim. Bana bişey katmadı ama
olsun. Özel sektörde çalışamıyordum totom yemiyordu diyelim amiyane tabirle. Banka deneyimlerim oldu. Hedefler talimatlar agresif ilişkiler beni mutsuz ediyordu. Bölümüm sebebiyle bankacı olmam gerekiyordu ya da kaymakam
kaymakam olamıyordum çünkü o kadar yüksek puan alamıyordum. Özetle çalışmıyordum gezip tozuyorduk her ne kadar burada yazan diğer arkadaşlar kadar olmasa da ki olamaz biz kimiz ?
neyse bi gün dedem şey dedi kızım işe girsen ayda 1000 tl kazansan 12 ayda 12.000 eder. Benim aylık masrafım bundan fazlaydı zaten ama dedem haklıydı bi yerden başla diyordu. Para aslında simgeydi yani bizim ailelerde ( babamın tarafı ) kadın evde oturur kafası falan yok. Kadın rahat kaliteli işlerde çalışacak erkeğe mecbur olmayacak hatta yapmazsan evlenmen falan da yasak kuzenlerim falan böyle evlendi ben tek çocuğum bu kuralı deldim
Özetle kim diyorsa yarısı hasetten ama yarısı da iyi niyetten diyordur. Ya da yumuşak karnındır vurmaya çalışıyordur. Ben atandım öz teyzem sözleşmeli değil mi atıverirler seni ilk fırsatta hükümet değişince dedi! Yok dedim kadrolu aaa kadrolu memur mu var artık dedi
öz ve öz teyzem, sigara parası için kocasıyla kavga ediyor, arkadaşlarından otlanıyor öyle biri yani. içimi döktüm ya