- 1 Temmuz 2009
- 6.061
- 6.699
- 773
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
İma değil ki gayet açık
Ayol onları nerden çıkardın kötü gözle bakmak deyince aklına bunlar mı geliyor?Nesi acik? "Kotu gozle bakarim" diyerek ne ifade ediyorsun anlayamadim ve soruyorum. Alkol alan insanin hirsizliga, cinayete, kacakciliga ya da diger illegal islere egilimli oldugunu mu dusunuyorsun? Sadece bunu soruyorum?
Anladım canım. Bazı şeylerin aleni olması hoş karşılanmıyor.ben arkadaşıma espiri niyetine yazdım paylaşımı yapan kız değil br arkdşm ve samimiyetten yazdım kız ordan atladı
Ayol onları nerden çıkardın kötü gözle bakmak deyince aklına bunlar mı geliyor?
Konu sahibinin " kadınlara kötü gözle bakıyorlar " anlayışına bir yorumdu sadece. Hani namus sadece kadınlarda aranır falan günaha sadece kadınlar girer bilmem ne gibi anlayışlara bi eleştiri gibi.
İkisine de kötü gözle bakarım dedim.
Günah olduğu için içen kişiye kendimce üzülürüm o kadar.
erkek olan arkadaş içki içer mi?
Bence "içki içen kıza o.. gibi bakılıyor" sizin kanınız
Kızın söylediği hoş olmasa da sadece "yakıştırmıyorum" demiş
Siz içten içe içtiğiniz için suçlu hissediyor olabilir misiniz
Alkol alan insanlara kötü gözle bakanlar olduğu gibi alkol kullanmayanlara da direkt yobaz etiketi yapıştıranlar var.
Bu iki durum da çok rahatsız edici.
İnsanları yaftalamayı seviyoruz toplum olarak.
Herkes size kendi açısından bakacaktır bu normal.
Ama size o.. denildigini sanmıyorum. sadece yakıstırmamıs o kadar.
Ben de sevmiyorum, hiç içmedim, içmeyi de düşünmüyorum ve ben de pek yakıştırdığımı söyleyemem, sürekli bu düşünceyle de dolanmıyorum..
Ama yazar burada içenlere o... demiyor işte. Ama evet size laf atması hoş değil, siz de hassasınız sanırım bu konuda?
Hem neden hemen "yobaz işte"? Ben de İzmir de doğdum büyüdüm ama galiba kütüğümle alakalı bu durum, genlerden gelmiş
Direk yobaz etiketi yapıştırmak da ayrı bir olay. Herkes dinle alakalı olarak içmemezlik yapmıyor zaten.
Hadi diyelim öyle, her dindar olan yobaz, dar görüşlü olmuyor, siz nasıl kendi görüşlerinizce yaşıyorsanız o da öyle. Bu olayın tersi olasaydı ne olurdu acaba?
Şimdi siz bir bayana içki çok yakışıyor deyince ne farketti.
Ters görüşler olunca nedense hemen dar görüşlü yobaz olmaya layık oluyor insanlar.
Ben misal içki içen erkeğe de kadına da kötü gözle bakarım huyum kurusun cinsiyet ayırt etmem
kimse kimseye o... gözüyle bakmıyor en azından ben şimdiye kadar görmedim.
alkol zararlıdır bunda hemfikiriz tabii.
ama arkadaşının yazdığı durumun altına senin yorumun çok gereksiz, yersiz olmuş. Başkasından beklediğin saygıyı sen başkalarına göstermiyorsun.
valla bana da herkes diyor sadece içki değil sigarayı da yakıştırmıyoruz diyorlar aldırış etmiyorum
benim arkadaşlarım biraz muhafazakar alkol aldığımı duysalar ohooo neler derler ben aldırış etmem yine , sizde sallamayın böyle insanları sallayınca kendilerini birşey zannediyorlar , güzelce içen alkolunu alan bir insanın kimseye zararı yoktur.
Valla canım yeri gelir dağıtır taşkınlık da yaparım kocam toplasın arkamı. Ben de insanım ya. Hem boşver yaaaHadi fondip
yazmak istediğim çok şey var ama... offf demekle kalıcam..
Anladım canım. Bazı şeylerin aleni olması hoş karşılanmıyor.
Mesela gaz çıkarma, geğirme, burun karıştırma vb. hepimizin özgürlüğü dahilinde olduğu halde
aleni bir şekilde yapılması hoş karşılanmaz değil mi?
7 den 70 e herkesin yanında ve her ortamda çay içebiliriz ama alkol alabilmek için çevre ve mekanın
uygun olması gerekir.
Fikir alışverişinde bulunabilmek için hoş bir konu elifksk. Takipteyim.
ötekileştiren çok varBirbirimizi tercihlerimizden dolayi etiketler ve otekilestirirsek, bu toplum birlikte yasanmaz bir hal alir. Kotu gozle baktiginiz alkol alan kisi sizden biri tamamen; kapi komsun, sinif arkadasin, is arkadasin, okulda hocan. Alkol tercih etmesi, basini kapatmasi, atheist olmasi kisiler hakkinda fikir yuruturken odaginiz olmasin. Bunlar tamamen kisilerin tercihleri ve kendi dogrularidir. Zaten eger "kendi" tercihlerimize gore insanlari degerlendireceksek, dusman olur cikariz.
evet arada içiyor
İlahi , tuttunuz bunamı canınızı sıktınız , arkadaşlarım eşleri balık restoranlarında , sahilde , evde .. rakıda içeriz , şarapta , birada ! Çok saçma ! Ama yaşam tarzıdır muhafazakardır günah diye içmez saygı duyarız ..Neden içki içen kıza o.. gözüyle bakılıyor. Modern bir şehirde yaşıyorum İzmirliyim doğma büyüme. arkadaşın biri bir yazı paylaşmış ''Radyoda bir şarkı çalar çayını bir başka yudumlarsın.. Radyo da ne mi çalar ? Şimdi uzaklardasın...'' diye bende altına o şarkının yanında çay değil rakı içilir yazma gafletinde bulundum kızın biri direk yazmış kızlar nasıl konusabılır o sarkının yanına rakı gıder dıye anlamıyorum bi bayana içki hiç yakısmaz diye ne alaka ya kadın içemez mi. ben kocam gidip dışarda içeceğine evde karşılıklı benimle içsin diye düşünürüm(bekarım ama ) içkili ortamda içkimi de içerim. sarhoş olup taşkınlıkta yapmam ama aşağılanıyoruz alkol alıyorz diye. ayyaş değiliz heralde
o zaman kızın davranışı saçma. erkek içmeseydi, sizin davranışınız saçma diyecektim...
Bende anlamiyorum...
Valla zamaninda cok gezdim cok ictik beraber esimle nisanliyken..
Ne var yani nerde yaziyor, bayanlar icemez diye ?
İlahi , tuttunuz bunamı canınızı sıktınız , arkadaşlarım eşleri balık restoranlarında , sahilde , evde .. rakıda içeriz , şarapta , birada ! Çok saçma ! Ama yaşam tarzıdır muhafazakardır günah diye içmez saygı duyarız ..
biz saygı duyarızda karşılığını alamayız canım
Cnm tmmda benim ailemdede muhafazakar takılanlar var hatta yarısı öyle , söylememeyi tercih ederim . Hatta resim çekiliyorsak şuradaki rakıyı bi kenara çek resimde çıkmasın oluyoruz ... Sizde buna dikkat etmelisiniz , inançlar , sosyal çevre , sosyal statü vs.vs.kızla alakası yokken laf soktu aklınca bana işte canım
onların kanunları öyle
biz saygı duyarızda karşılığını alamayız canım
içmeyene yobaz demedim ben hanımefendi dar görüşlüye dedim konumdan çıkar mısınız yazmayın lütfenHi hi gercekten cok saygi duyuyorsunuz. Icmeyene yobaz dediginize göre !!!
herkesin yaşamı kendine canım pek de saklamam ben kime ne der geçerim br kez daha doğmayacağımCnm tmmda benim ailemdede muhafazakar takılanlar var hatta yarısı öyle , söylememeyi tercih ederim . Hatta resim çekiliyorsak şuradaki rakıyı bi kenara çek resimde çıkmasın oluyoruz ... Sizde buna dikkat etmelisiniz , inançlar , sosyal çevre , sosyal statü vs.vs.
Hi hi gercekten cok saygi duyuyorsunuz. Icmeyene yobaz dediginize göre !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?