Niye içki içen kıza

içmeyene yobaz demedim ben hanımefendi dar görüşlüye dedim konumdan çıkar mısınız yazmayın lütfen

Bir insanin dar görüşlü olduğu nasıl anlaşılır biliyor musunuz? Zora gelince kacmasindan..
Ayrica, emrin olur, çıkarım konundan

içmeyene mi yobaz diyor,

yoksa içkili yorumunun üstüne atlayan kıza mı?

içki içmeyipte karşıdakine saygı göstermeyene

Hacı kafası güzel olmayanların kafaları daha mı bi güzel sanki. Valla onlar ne içiyorsa alayım bi dal.

aynen bende alayım bir dal

Bir insanin dar görüşlü olduğu nasıl anlaşılır biliyor musunuz? Zora gelince kacmasindan..
Ayrica, emrin olur, çıkarım konundan

rica ettim ama okuma sorununuz varsa buyrun çıkışlar sağdan

"athe-ist" diyince uzerime alındım birden

bu arada yoruma katılıyorum

Bırakın içkiyi bir kadının sokakta yürürken sıgara içmesi bile ayıp. yere tükürmek ,küfretmek ,geyirmek gibi kötü birşeyi nasıl insanların içinde yapmıyorsak içki içme eyleminde toplumun Gözüme soka soka yapamayız .

çayı içen normalde içki de içiyormuş, aynı şey değil ki...

içki içmeyen bi adam olsa konu sahibinin yorumu yersiz olurdu, ama böyle bi durum yok

Konu sahibinin yorumuna bakarsaniz eğer "yobaz sehirler" diye etiket yapistirmis, "onlar kapalı olmamizi istiyor" demiş ve ona bu sözü soyleyenin onu "or....u" olarak gordugunden dert yanmis. Oysa ki oyle bir sey kendi yorumu.
Sizce de mantiksiz değil mi? Saygı bekleyen saygi da duymali diyor ama kendisi bastan herkesi yaftaladi... ve karsisinda yorum yapan kisinin soylemedigi seyi, söylemiş gibi gosterdi....

Cehalet ve geri kafalılık. Kişilerin özgürlüğü diğer insanların kişisel alanlarına zarar vermediği sürece devam eder. İsteyen içer, isteyen içmez. İçen içmeyeni içsin diye zorlamamalı, içmeyen içeni içmesin diye zorlamamalı. İnsanların tercihleri size zarar vermiyorsa susmak düşer kişiye. Ama her şeye maydanoz olup, baskı ve zorbalıkla düşüncesini benimsetmeye çalışmak son zamanlarda moda oldu bu ülkede.

Konunuzu okudum, bazı insanların ettiği lafları bu kadar dert edinmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Karşımdaki sığ bir yapıdaysa onun dediğine ben bir değer verip de kendime dert edinmem. Dar kalıpların içindeyse insanlar, ettiği lafın da nazarımda herhangi bir ehemmiyeti olmaz. İster içtiğim sigaraya birşey der, ister içkiye veya bambaşka şeylere....

yobaz şehirler yorumunu görmemiştim, bence de yanlış bir genelleme...
ama kızın iki kişinin yorumlarına bu şekilde katılması da öyle...

ilk mesjınızı okuduğumda size çok hak vermiştim.. kimsenin size karışmaya hakkı yok...ama konu uzadıkça yazdıklarınız midemi bulandırdı...nasıl ayrımcı nasıl itici bi düşünce yapınız var yaaa... kendin pişir kendin ye hesabı şunu düşünüyorla şunu ima ediyorlar diye konuyu dinsel tartışmalara kadar götürmüşsünüz....

Neden içki içen kıza o.. gözüyle bakılıyor.

Bir kişinin yaptığını neden genele mal ediyorsun ki? Ona bakılırsa sırf inancı için içki içmeyene de bir şeyler diyorlar.
Ben de hoşlanmam mesela alkolden. Bir insan çok dertliyse, o an kederinden derdinden üzülerek içiyorsa onun için üzülürüm ya da sevinçten bir gaflette bulunup içtiyse ama bir insan hele de Müslümanım deyip içkili bir hayatı benimsediyse, "aman ne olacak canım" laflar ediyorsa ne içkisinden ne kendisinden hoşlanmam. Yine de alkol alan kızlara o... gözüyle bakmadım, bakmıyorum da... Hoşlanmamak ayrı bir durum, alkol içiyor diye o.... olarak görmek apayrı bir durum. Kaldı ki bir insana o... demek içtiğine değil, başka şeylere bakılır da neyse anladınız siz onu:=)

Zaten içkiyi sokakta içemezsin. İçkili mekanlarda ya da evinde içebilirsin. İnsanın bilinci etkilendiği için çocuklara ve gençlere açık her türlü mekanda içmek yasaktır. Ruhsat almak ve mevcut kazançtan çok yüksek bir payı devlete vergi olarak ödemek gerekir.

Yere tükürmek, küfretmek ve geğirmek gibi medeniyet dışı davranışlardan çok farklıdır içki ve sigara. Sigaraya gerçek anlamda karşıyım. Ama bahsettiğin pis davranışlardan o da farklıdır. Kimine göre alışkanlık, kimine göre ihtiyaç, kimine göre bağımlılık, kimine göre zevktir. Sokakta su içmek neyse, bence sigara içmekte odur. Keşke içilmese ama içene müdahale etmek kimsenin hakkı değildir.

Alkole gelince, tam anlamıyla bir zevktir. Araba kullanacak kişiler veya içmeyi bilmeyenler içmemeli elbette ama dozunu bilen mevcut şartlara uyarak, içmenin yasal olduğu yerlerde içebilir, sosyal medya üzerinden resim paylaşabilir, ve arkadaşlarıyla olan yakınlığına bağlı olarak, yine sosyal medya üzerinden ya da bizzat yüzyüze bu konuyla ilgili yazışabilir veya konuşabilir. Kimsede bu konuya müdahale edemez. Kimsenin hakkı yoktur.

İçki içmek ayıp, yakışıksız değildir. Günah olup olmaması, inançlara ve kişiden kişiye değişir. İçki içmemekte yobazlık değildir. İnsanların kendi tercihidir. Saygı duyarım.

Ama alkol kullanmak gibi kişiden kişiye değişecek olan ve bizim tercih diye adlandırdığımız eylemleri eleştiren ve kendi fikirlerini dayatmaya çalışan insanlar baştan ayağa saygısız ve bilinçsizdir benim gözümde.

Şahsi kanaatim kimse içkisini kimsenin gözüne sokmuyor bu ülkede. İçmeyenler de illa ki içsin, ya da içmeyenler yobazdır gibi düşünceye sahip olanlar inanılmaz derecede az ve zaten o kişilerden bizlerde hoşlanmıyoruz. Ama bugün geldiğimiz noktada, nedense muhafazakar yaşam biçiminin dayatıldığını görüyorum ben. Eskiden de tam tersi dayatmalar, algı politikaları vardı, onları da eleştiriyorum, ama bugünü de eleştiriyorum. İkisi de yanlış, ikisi de saygısızlık, ikisi de cahilliktir benim gözümde.

Herkes Özgürdür İster günaha girer ,ister günahtan kaçar.. Kimse, kimseyi
Yargılayamaz herkes kendinden sorumludur.

Kadının sokakta sigara içmesi de mi ayıpmış.. Bence kadının varolması ayıp. Keşke hepimiz yokolsak da erkekler ayıpsız ayıpsız yaşasalar.

yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum...renklendirdiğim kısmı ben de kendi hayat görüşümden yola çıkarak şöyle değiştireyim...kimse muhafazakar yaşam biçimini kimsenin gözüne sokmuyor..inanmayanlar da inansın ya da içki içenler cehennemliktir dinsizdir gibi düşüncelere sahipolanlar inanılmaz derecede az ve o kişilerden bizler de hoşlanmıyoruz...sadece karşı tarafa saygı duymayanlar daha göze batıyor..her 2 durum için de durum bu bence.. inşallah herkesin birbirine saygı duyduğu, değiştirmeye çalışmadığı güzel bi geleceğimiz olurrr

İnşallah :)

Hani feministler sevgilisi yok sevisemiyolar diye feministler ya o kız da içermediği için laf atiyo demekki ustelik tanımadığı birini yargılamak laf atmak çok iğrenç bisey bu ne küstahlık ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…