Niyetini ciddi mi belli etmeyen sevgili

Ya ben gören olursa babam duyar diye düşünüp babama söylemiştim. Hiç aklıma, bi yüzük takıp rahatça görüşelim demek gelmemişti :)) Değişik geldi bana.. Ki eşimle ilişkimiz başladığında ben 27-28 filandım. 30'da da evlendik işte. Ama hunharca spontane evlendik yani. İlişkiye başlarken takılır eğlenir, bittiği yerde yolumuza bakarız diye düşünmüşüz ikimiz de.

Bir kaç aylık sevgilinizle yüzük takmayın çünkü ortada evlilige dair bisey yok henuz ve gorusun tabi ama birlikte kalmayın bence..

Evet konu sahibi ciddiyetini farklı şekilde söyleyebilir buna hakkı var
Sonuçta bir insanla sevgili oluyorsun ona zaman veriyorsun o dönem karşına çıkan insanları elinin tersiyle itiyorsun
Adamın keyfi ne zaman gelirse lütfedip evlilik teklifi ederse oluyor
Vazgeçerse olan yıllarına oluyor arada da aranmaya devam ediyorlar daha iyisini buldu mu kendi kafasınca o ilişkiyi harcıyor yapılan fedakarlıklar,verilen emek vs umrunda olmuyor!
Başta kadınlar ciddiyetini göstermeli beklentilerini vs
Ama yüzük takalım şeklinde değil
Benim 1.5 yılım çöp oldu yeni ayrıldım erkek arkadaşımdan böyle olmamalı
Seven erkek bir kadını kaybetmekten korkar o yüzden evlenir zaten diye düşünüyorum
Kaybetmekten korkmuyorsa zaten sevmiyordur!

Amacınız elalemi tatmin etmek, insanlar hakkımda konuşmasın yani. Çok rahatsızsanız alın bir yüzük takın kendi kendinize Neden illa bir yüzük kalkanına, birinin nikahına ihtiyaç duyuyorsunuz?
İnsanların hakkınızda ne dediği gerçekten çok mu önemli? İnsanların ne düşüneceğini tahmin ettiğinize göre siz de benzer şeyler düşünüyorsunuz. İki sevgilinin aynı eve girmesi, öpüşmesi koklaşması iğrenç bir durum mu? Yanlış mı? Bu iki kişi dışında bu kimi ilgilendirir?

Evlenmek isteyebilirsiniz, bunu siz de teklif edebilirsiniz. Erkeğin ağzına bakmak zorunda değil hiçbir kadın evlilik niyeti için. Ama motivasyonunuz yanlış, zamanlamanız yanlış. Size böyle birkaç ayda evet diyecek adam da sizin gibi evlenmiş olmak için evleneyim diyen biri olur anca.

Hedef evlenmek imajı çizmişsiniz. Çünkü bir kaç aylık görüşmede evlilikten bahsetmenin başka izahı yok. Erkek ise bu durumda kendini araç gibi hisseder. Ben olsam bende öyle hissederim. Bu fazlasıyla üzücü bir durum hatta değersiz hissettiriyor.
Yaşım geçiyor evlenmem lazım kafasında olduğunuz sürece gerçekten sevip sevildiğiniz bir evlilik yaşama şansınızın zor olduğunu söylemek istiyorum.
Tanımak gerek. Evlenmiş olmak için evlenmemek gerek.
Ben erkek olsam dün bir bugün iki der sizinle görüşmeyi keserdim.
Hatta karşıma sizin gibi bir kadın çıktığında direkt üzerini çizerdim ki çoğu erkek artık böyle yapıyor bilesiniz.
Özel motivasyonu olanları ayrı tutuyorum, erkekler sevmeden evlenmek istemez.
Dikkat edin evlenmem ben diyen erkekler bile doğru kişiyi bulduğunda evlenir veya kendi hayat görüşüne göre beraber yaşayıp ömür geçirmek ister.
Erkeklerinde aklı, duyguları, beklentileri olduğunu unutmayın.
Adamlara araç muamelesi yaparsanız kaybetmeye mahkumsunuz.

Son düzenleme:

Siz, hayatınızın aşkı ya da evleneceğim erkek bu kişi diyor musunuz? Açıkça sorun bence. Evlilik planlarında var mı diyin ama yüzük tak vs çok itici.

ona ısındım diye, aileme söylemişler görücü usulü o kişiyi reddettim umarım değer bunlara
E bizahmet reddedin. Bu bir lütuf değil tabi ki de biriyle görüşürken başkasını reddedeceksiniz.

Konuya gelince belki zamana biraksaniz kendiliğinden isterdi ama böyle zoraki olunca kaçma ihtimali yüksek. Birkaç ayda yüzük takalım dememeli bence bir kadın. Hatta hiç dememeli. Niyetinizin ciddi olduğunu belli etmek için bu şart değildi. Zaten tavırlarınızdan konuşmalarinizdan zamanla anlardı düşüncenizi. Bir de şimdi evlenelim dese hemen tamam diyeceksiniz ve o da bunu biliyor. Biraz cepte gibi olursunuz böyle. Çekiciliğinizi kaybedersiniz.

Bir de sevgiliniz için gerçekten tamam evleneceğim adam bu diye düşünseydiniz diğer talipler aklınızı karıştırmazdi bence siz biraz daha düşünün bu kişiyle evlenmek istiyor muyum yoksa artık evleneyim diye acele mi ediyorum.

Son düzenleme:
Her ilişkinin dinamiği farklı.. Bu arkadaş niyet bilmek isteyen bir yapıda..Bazı hanımlar takılırız sonunu sonradan görürüz diyor,bu da olabilir ve belki bu daha güzeldir. Ancak atlanan birşey var,yaş ilerliyor ve evlenme fikri kafasında sabitlenmiş insanlar için 2. Seçenek sıkıntı veriyor ilişkiye odaklanamıyosunuz acabalar acabalar.. Ben burada tek hatayı yüzük kelimesinde buldum. O kelime telaffuz edilmemeliydi.. Fakat 29 yaşında bir hanım karşı tarafa niyet soramayacaksa olmasın öyle ilişki..Adam art niyetli değilse söylesin gerçek fikrini.. Spontaneci arkadaşlarada saygım var ama herkes spontane ilişki yaşayacak yapıda değil,çünkü herkesin yetiştiği ortam ve beyin kodları farklı..

Seven erkek bir kadını kaybetmekten korkar o yüzden evlenir zaten diye düşünüyorum
Kaybetmekten korkmuyorsa zaten sevmiyordur!

çok yanlış bir düşünce.
evlilik aman kaybolmasın diye yapılacak bir şey değildir. kimse kimsenin fino köpeği değildir ne demek kaybetmemek kafese koysun bir de.
evlenmek çok iyi düşünülmesi tartılması gereken bir yaşam modelidir.
ciddi maddi birikim ve ruhsal olgunluk gerektirir.
bu konuda da gördük ki kadınların evlilikle ilgili çok yanlış algıları var.
böyle anlamsız sebeplerle yapılan evlilikler maalsesef sorunlara gebe oluyor.

Sevişince ne oluyor daha mı değerli oluyorsunuz. Değer ölçütü iletişim ve kaliteli vakit geçirmedir. Seks olmadan her şeyin daha masum ve gerçek olduğunu düşünüyorum.
Evlilik öncesi yakınlaşmayın ve aynı evde vakit geçirmeyin sonra eşimin ağzı kokuyor, paravan evlilik mi yaptı, bana yılda bir benim zorumla dokunuyor, tuvaletin sifonunu çekmiyor... Peh. Büyük ihtimalle kırmızı kurdele takan tayfadansınız, görücü usulü tanışın siz. Kafede görüşmek sizi aşar.

Son düzenleme:

29 yaşına kadar evlenememesinin acısını başka adamdan çıkartma hakkı yok kimsenin.
o kadar evlilik isteyen kadın da o yaşa kadar evlenebilirdi demek ki kısmet değilmiş bu işler böyle dayatmayla zorlamayla olmaz.
önceki mesajında da kalmaya gelince cüretkar diyorsun da elbette cüretkar olacak sonuçta sevgililer adam birlikte olmak istemekte haklı arzuluyor. siz sevgililiği oturup okey oynamak zannetmiyorsunuz herhalde?
29 yaşına kadar evlenmedim o zaman bekleyemem demek yeni sevgiliye haksızlık değil mi?
başka adamları beklemişin o kadar ama yeniye gelince alelacele bişeyler olsun bitsin diyorsun. beklemeseydin o kadar bu işlere takıntılıysa..

ee ben de korkuyorum laf söz oluyor burda

Laf söz oluyor diye yuzuk tak demek hiç doğru gelmedi bana, her 1-2 ay gorustugunuze yüzük takmasini mi soyluyorsunuz veya soyleyeceksiniz?

Erkek gercekten istediğinde herseyi yapiyor zaten. Bikaç ayda "bana yuzuk tak rahat goruselim" diyen kadindan ben olsam kaçardim.

Siz çok korkuyorsaniz laf sözden, sevgilinizle kafelerde gezmemeniz lazim, görücü gelsin evlenin.

Evlilik salt mantıkla yürümez Ama
Bir insanla hayatını birleştiriyorsan onu çok sevmen gerekir ama karşılıklı
İnsanlar sevmeyi farklı algılıyor
Gerçekten birbirini seven iki insan birbirine emek verir bir yola çıkar sevgi yoksa emek olmaz ve sorunlar başlar
Herkes aşk evliliği yaptım mutlu olamadım diyor o aşk işte sevgi değil
Şöyle aşk sevginin içindedir ama her aşk sevgi değildir
Fiziksel beğeni sadece yetmez !erkekler buna aldanıyor işte o çekimi aşk sanıp o kişiyi elde etmek için evleniyorsa o evlilikte aldatmalar olur tabi
Dünyaya bakışı iki insanın ideolojileri inanışları vs vs bunlarda benzer olmalı tabi
Benzer olmasa da saygılı olmalılar
Biri birinin üzerine dayatma yapmadan onu olduğu gibi sevmeli

Spontane yada değil bir kadın sevildiğini hisseder zaten

bir kaç ay çok erken değil mi? sizde kalmasına izin vermeyin elbette. yani tabi yaşam şekilleri farklı olabilir ama ben istemezdim. yüzük bile olsa istemem. otel konuk evi bir yerde kalsın bunu söyleyebilirsiniz ne var ki bunda.

Benimki 3 yılda ciddi olduğunu belli etmedi. Ona kalırsa ciddi bir ilişki ailesine göre de öyle ama SONUÇ? Bitmek bilmeyen gözyaşlarım.

ona ısındım diye, aileme söylemişler görücü usulü o kişiyi reddettim umarım değer bunlara
Şaka gibisiniz, sanki bir lütuf. Sevgilisi olan insan bunun lafını bile etmez çünkü umrunda değildir ama siz adama sevgiliden ziyade salt koca adayı gözüyle baktığınız için kaçan kısmetler için de kaygılanıyorsunuz tabii.

Açıkça sorun. Bir isin sonunun ne olacağı belli olmaz ama baştan niyetini bilmek istemekte hakkınız. Iletişim kurup bunu soramadiginiz bir süreç bence ilişki değil-dir ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…