NİYETLERİ NE?? DOĞRU MU YAPTIM??

20 yasimda evlendim esim 1 yas kucuk benden

Yok artık!

Hani evli olsalar bir derece, belki diyeceğim de (gerçi sizin de maddi durumunuz çok çok iyi değilmiş Allah korusun ödemezler ise durup dururken ek külfet gelecek) 2 günlük sözlü damat için kredi çekmek çok büyük cesaret, hele ki faizler bu denli yüksek iken.

Karşı çıkmakla ve kv'nize anlatmakla en doğal olanı yapmışsınız. Ne rahat insanlar var arkadaş!

En dogrusunu yapmissin. Bu yuzden seninle kotu olacaklarsa olsunlar. Gerekirse annesine de soylersin babasina da. Kocana da kussunler sana da bosver. Ayrica o nisanlisi denilen adam bu krizde kredi cekiyor. Ya batar bunalima girrer de kizi da terkederse. O zaman gorumcen demicek ki " ben napim ben ayrilmisim uzuntuluyum sen neyin derdindesin " ddiye. Boyle kotu olman daha iyi. Oteki turlu zarar alarak kotu olursun iki ucu pisli degnek. Bosver en dogrusu sakin cekmesin

Asla vermiycem esim kv konusmasini beklyo ablasiyla. Gorumce yarin bekliyomus esimi bulusmaya daha bankada. Ay deliricem vallahi seytan diyo ara gorumceyi sor hesabini

Ve kredi faizleri çook fena şuan. 30binin bir okadar da faizi olur . Hayat memat meselesi olsa yine destek olunur tamam da.. sözlü bide ne olcakları belli değil.
Simdilik muhatap olma bence gorumceyle. Ama esin çekmeye karar verirse tum cirkeflikler yapilabilir. Hakederler.

Herkese tesekkur ederim esimede dedim ogrenirse benim dedigimi kuserse kussun varliginin bir faydasi yokki yoklugu koysun dedim. Bakalim kv halledicek insallah

Ben böyle beyin yoksunu bir adamla bir dakika bile evli kalamam.

Herkese tesekkur ederim esimede dedim ogrenirse benim dedigimi kuserse kussun varliginin bir faydasi yokki yoklugu koysun dedim. Bakalim kv halledicek insallah
Benden sizd abla tavsiyesi. 32 yasindayim kocanizla ailesi hakkinda boyle konusmayin. Kankanizla ya da bizle konusabilirsiniz cunku alinirlar . Size hak verseler de koruma ic gudusu ile sizinle zitlasabilirler. Onun yerine " bende yardimxi olmak isterim ama durumumuz ortada. Valla buna da kusceklerse kussunler kusura bakmasinlar daha evlenmemis etmemis vs " vs gibi konusabilirsiniz . Iyi bakin kendinize

Aranizda 1 yas olmasiyla ilgisi yok. Esiniz 23 yasinda da olsa cok farkli dusunmeyecekti.
18-19 yaslarinda evlenmis daha cocuk sayilan yasta koca olmus, baba olmus hala cocuk kafasinda yasiyor.
Daha sözluler, millet ev tutup, icini doseyip, nikah masasina kadar gidiyor dolandirmak icin, altinlari almak icin, kredi cektiren de var.

Evli bile olsalar bu zamanda oyle bir miktarin altina girilmez baskasinin isi icin. Dukkan acilinca da herseyin tikir tikir yuruyeceginin ve odemelerin duzenli geleceginin bir garantisi yok. Ne isi yaparlar bilmem ama ilk 1 yil icerden yenilmesi gerekebilir. Batma durumu vs olabilir.
30bini hibe ederiz veya bize dokunmaz deniliyorsa girilir ama oteki turlu hicbir mantikli yani yok.
Yerinizde olsam asla kendimi bu duruma sokmam kim kirilirsa kirilsin küssün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Su baskalarina kredi çektirmek tek bizim. İnsanımızda var galiba. Mesela Almanlar kendi babaları icin bile kredi cekmezken, esinizin tanimadigi elin adamına kredi çekmesi cok büyük risk.

Sonuna kadar doğru yapmışsınız. Özellikle böyle bir zamanda ödemekte zorlanacağınız bir kredi çektirmeyin.
Malum kriz ortamındayız her şey gittikçe pahalılaşıyor. Faizlerde almış başını gitmiş zaten.
Açıkcası bana damadın böyle bir şey teklif etmesi tuhaf geldi. Kendisine neden kredi çıkmıyor acaba?
Bankalarla bir sorunu mu oldu daha önce?

Eğer görümcenizle görüşürseniz arada çaktırmadan imalarda bulunun kayınvalidenizin zorla ağzınızdan laf aldığını sizinde söylemek zorunda kaldığınızı ilk başta siz söyleyin. Kayınvalideniz bile onaylamazken sizin böyle bir borcun altına giremeyeceğinizi, doğumunuz yaklaştığı için bir durum olursa ona çekeceğinizi söyleyin. Asla sesinizi yükseltmeyin çemkirmeyin insanlar nasıl alttan alttan iş yapıyorsa sizde öyle davranın.

Birde eşinizin bu durumu yaşıyla alakası yok. Düşünce tarzı ve karakterle alakalı bir durum bu. Eşinizi tatlı dille ikna etmeye çalışın. Mesela alışveriş için birlikte markete gidin ve bebek bezlerini ya da bebeğinizin ileride ki ihtiyaçlarının fiyatları gösterin, ne kadar pahalı olduğunu ima edin. Bebeğin doğumunda ve sonrasında size para lazım olacağını belirtin. Bir baba çocuğu söz konusu olduğunda risk almaktan kaçınabilir.

Millette ne genişlik var daha 2 gündür tanıdığı insanlara "bana kredi çek" diyebiliyor, hayret bir şey...
Küserlerse küssünler yapacak bir şey yok. Bu devirde 30 binlik krediyi çekip 2 gündür tanıdığı adama verecek birini bulurlarsa sizinle küsüp onunla konuşsunlar, bize de numarasını atsınlar da biz de çektirelim.

Kuzenim kocasina coook yuklu bir miktarda kredi cekmisti adam isi batirdi para gitti. Bosandilar 6 yildir adamin batırdığı borcu oduyor ve hayat boyu odemeye devam edecek . Bu devirde kocana bile guvenmeyeceksin kaldi ki gorumcenin sozlusu kim oluyormus .

Valla görümceymiş aramız bozulcakmış dinlemem eşimi ikna edemessem kendim arar ortalığı yakarım. Deli mi ne benim kocam çekicek krediyi aynı yatağa baş koyduğu karısı bilmicek ne anladım bundan.
Eşiniz biraz iyi niyetli biri sanırım takipte kalın böyle işi düşünce mıç mıç olan insanlarla aranız bozulsa sizden uzak olsalar daha iyi olur valla.

Evinizde Allah bilir ne eksikleriniz var ne hevesleriniz var yapmak isteyip de ertlediginiz.Guzellik yapmalari da esinin orda çalışması mi olacakmis.Hadi calisti diyelim sen de calisiyosun borc mu şimdi aramizdaki dese ona da ikna edecek bu zekilikle gecinen bey.Eşiniz hayır diyemiyosa borca sokturun eşinizi gidin araba alın

Ablasinin boyle birsey ypmasinin kotu niyetli olmadigini dusunuyor da ondan yoksa yurek murek yediginde degil

Yani faizler öyle böyle değil. Zaten yüksek olduğunu biliyordum da girip hesaplattırayım dedim 36 ay vadeye aylık 1500tl taksitle toplam 54000tl ye geliyor..
Biz 5 sene önce cektiğimiz ev kredisi için 1200tl ödüyoruz. Aradaki fark uçurum resmen..

Parası olan iş kurmaya kalkışır. Hadi bilemedin üstünü tamamlamak için çeker. İyi niyetli adam 2 gündür tanıdığı insandan 30 bin kredi istemez zaten..
Valla ortalığı ayağa kaldır çektirme..

Son gelisme gece esim isten gelince sordum noldu diye kv aramis damadi sakin boyle bisey yapmayin diye falan kendiniz halledin ne gerekiyorsa demis. Dha sonra da gorumce kv aramis biraz sert cikismis sanane gibilerinden. Hala akli basina gelmemis ki esime sen mi soyledin yoksa esin mi soyledi gibilerinden birde arastirmaya girismis ya bu insan 28 29 yasinda neyseki esim gitmiyor bugun halletmis kv Allah tan Ilgilenip yazan herkese cok tesekkur ederimmmm

İnşallah , senden çekinip söyleyememzlik yapmıyordur. Söz verdiyse herjesten saklı girişmesinler bu işe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…