- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.826
- 548
- 51
- Konu Sahibi BirininCicegi
-
Aynen eş için falan çekilmez asla. Sabahlara kadar uyuyamam ben. Bu konuda kimseye güvenmemKuzenim kocasina coook yuklu bir miktarda kredi cekmisti adam isi batirdi para gitti. Bosandilar 6 yildir adamin batırdığı borcu oduyor ve hayat boyu odemeye devam edecek . Bu devirde kocana bile guvenmeyeceksin kaldi ki gorumcenin sozlusu kim oluyormus .
Çıkıyor ihtiyaç kredisinde,konut kredisi gibi kredi turlerinde imza aliyorlarZaten eşin onayı olmadan kredi çıkmıyor diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim. Asla kabul etmeyin. Ben kendi kardeşim için bile çekmem hatta kendime bile çekmem. Ödeyemem diye. Kaldı ki başkasının borcuna sadık kalmasını yıllarca dert edicem bide
Çok saçma değil mi ya. Sonra haciz gelince her şeyi götürüyorlar. Belki kızın aldığı eşyaları bile. Kim faturasını tutuyor ki bunların. Benim diye ispatlasın. Bunun da değişmesi ve eş imzası ile alınması lazım aslında kredininÇıkıyor ihtiyaç kredisinde,konut kredisi gibi kredi turlerinde imza aliyorlar
Bu devirde is kurmak kolay mi 30 binlira ile ne is kuracakmis damat bey merak ettim,esnaflarin isi suan zaten durmus durumda nasil is kuracak anlamadim 30 bin is kurmaya bile yetmez suan bir sürü para gideri olur,esin nasil guvenmis anlamadim,benim babamda esnaf kendi isini kurmak istiyen olursa sizi gecindirecek paranizin olmasi gerek der en az 6 ay hatta 1 senelik is yeri pat diye is yapmaz müşteri toplamaz bunun reklami var,bir suru odemesi var,ayrica 30 bin cekse bile hesabina 28.50 yada en fazla 29 gecer cidden bu parayla ne is kuracakmis.Bende aynen bu cumleyi kurdum esime kimseye guvenilmez bu devirde dolandirici olmadigi ne malum diye ama dolandirici olsa neden evlensinmis goren esimi höt höt biri sanar ama bu konuda polyannacilik yapiyor
Aynen oyle valla bugun bir kutu bebek sutune 120 lira verdim hayat cok pahali gercektenSonuna kadar doğru yapmışsınız. Özellikle böyle bir zamanda ödemekte zorlanacağınız bir kredi çektirmeyin.
Malum kriz ortamındayız her şey gittikçe pahalılaşıyor. Faizlerde almış başını gitmiş zaten.
Açıkcası bana damadın böyle bir şey teklif etmesi tuhaf geldi. Kendisine neden kredi çıkmıyor acaba?
Bankalarla bir sorunu mu oldu daha önce?
Eğer görümcenizle görüşürseniz arada çaktırmadan imalarda bulunun kayınvalidenizin zorla ağzınızdan laf aldığını sizinde söylemek zorunda kaldığınızı ilk başta siz söyleyin. Kayınvalideniz bile onaylamazken sizin böyle bir borcun altına giremeyeceğinizi, doğumunuz yaklaştığı için bir durum olursa ona çekeceğinizi söyleyin. Asla sesinizi yükseltmeyin çemkirmeyin insanlar nasıl alttan alttan iş yapıyorsa sizde öyle davranın.
Birde eşinizin bu durumu yaşıyla alakası yok. Düşünce tarzı ve karakterle alakalı bir durum bu. Eşinizi tatlı dille ikna etmeye çalışın. Mesela alışveriş için birlikte markete gidin ve bebek bezlerini ya da bebeğinizin ileride ki ihtiyaçlarının fiyatları gösterin, ne kadar pahalı olduğunu ima edin. Bebeğin doğumunda ve sonrasında size para lazım olacağını belirtin. Bir baba çocuğu söz konusu olduğunda risk almaktan kaçınabilir.
Oyle valla bende guvenemem asla da cekmem. Yarin bi gun borc girtlakta kapida buluruz kendimizi Allah korusunAynen eş için falan çekilmez asla. Sabahlara kadar uyuyamam ben. Bu konuda kimseye güvenmem
Merhaba, bugün eşim aradı yarın sabah görümcemin ve 2 günlük sözlüsünün eşimle bankaya gidip 30.000 tl kredi çekeceklerini söyledi. Yani bu meblağyı eşimin adına çektireceklermiş. Neymiş, ikisininde adına çıkmıyormuş kredi ve bu parayla nişanlısı iş kuruyor dükkanın eksiklerini alıcaklarmış. Bende katiyyen böyle biseyi kabul etmedigimi ne yapip edip hayir demesini istedim. Zaten gorumcemle aralari bozuktu yeni duzeldiler tekrar bozulmasin diye hayir diyemedigini dusunuyorum. Ama ben guvenmiyorum ne ona ne sozlusune. Gorumce kendisi esimle olan kavgasinda verdigim ( sıkıntıdayken yardım ettigi) paralari geri ver diyen bi insan.. bende noldu simdi isi dusunce her dk arar oldu dedm esime. Sonra bizden oncede abisinden istemis gorumcem onun birikmis parasi oldugu halde faizde o bozamam demis kabul etmemis ama esim bizim kenarda 1 liramiz olmamasina ragmen gidip kabul etmis. Ve biz kiradayiz bi kizim var 3 yasinda ve 6 aylik hamileym. Ben bir yas buyugum esimden 1 yas bile o kadar farkediyorki anliyorum boyle zamanlarda. Asla dedim kabul etmedim.
Allah korusun baslarina bisey gelse odeyemiycek duruma gelseler biz ac kaliriz evliligimiz biter. Bunu da soyledim esime esim bozuldu ama ikna olmasi icin soylemek zorunda kaldim.
SIMDI ASIL MESELE GORUMCEM BU ARADA ESIMDEN BUYUK. GORUMCEM SIKI SIKI TEMBIHLEMIS KIMSEYE SOYLEME DIYE. BEN ASLA DURAMAM BEN IKNA EDEMEM SENI DEDIM ESIME VE KV SOYLEDIM ODA ASLA ASLA DIYE TEPKI VERDI DOGAL OLARAK. KENDISI HALLETSIN DEDI DAMADI ICIN BENDE KV TEMBIHLEDIM SOYLEME BELLI ETME BENIM ANLATTIGIMI KIZIN SANA.KENDI ANLATANA KADAR DEDIM . SIMDI EGER AGZINI TUTAMAYIP UYARMAYA KALKARSA VE BENIM SOYLEDIGIMI ANLARSA GORUMCE. BEN KOTU OLUR MUYUM? BEN YASIMA GORE(23) DOGRUYU YAPTIGIMI DUSUNUYORUM VE GORUMCENIN ZATEN ZOR GECINEN BIZE BUNU TEKLIF ETMESI COK YANLIA DEGIL MI? BENIM DUSUNCEM SEVINMESI BILE GEREKIR KARDESIM BORCA GIRMESIN DIYE DUSUNUYOR DIYE..
((( ESIMI DE ACTIKLARI DUKKANA ILERDE KUCUK MIKTARDA ORTAKLIK TEKLIF ETMISLER BUNU GUZELLIK OLARAK SUNMUSLAR SEN BIZE KREDI CEK BIZ SANA BU GUZELLIGI YAPALIM DIYE BEN ASLA GUVENMIYORUM ONLARA)))
Merhaba, bugün eşim aradı yarın sabah görümcemin ve 2 günlük sözlüsünün eşimle bankaya gidip 30.000 tl kredi çekeceklerini söyledi. Yani bu meblağyı eşimin adına çektireceklermiş. Neymiş, ikisininde adına çıkmıyormuş kredi ve bu parayla nişanlısı iş kuruyor dükkanın eksiklerini alıcaklarmış. Bende katiyyen böyle biseyi kabul etmedigimi ne yapip edip hayir demesini istedim. Zaten gorumcemle aralari bozuktu yeni duzeldiler tekrar bozulmasin diye hayir diyemedigini dusunuyorum. Ama ben guvenmiyorum ne ona ne sozlusune. Gorumce kendisi esimle olan kavgasinda verdigim ( sıkıntıdayken yardım ettigi) paralari geri ver diyen bi insan.. bende noldu simdi isi dusunce her dk arar oldu dedm esime. Sonra bizden oncede abisinden istemis gorumcem onun birikmis parasi oldugu halde faizde o bozamam demis kabul etmemis ama esim bizim kenarda 1 liramiz olmamasina ragmen gidip kabul etmis. Ve biz kiradayiz bi kizim var 3 yasinda ve 6 aylik hamileym. Ben bir yas buyugum esimden 1 yas bile o kadar farkediyorki anliyorum boyle zamanlarda. Asla dedim kabul etmedim.
Allah korusun baslarina bisey gelse odeyemiycek duruma gelseler biz ac kaliriz evliligimiz biter. Bunu da soyledim esime esim bozuldu ama ikna olmasi icin soylemek zorunda kaldim.
SIMDI ASIL MESELE GORUMCEM BU ARADA ESIMDEN BUYUK. GORUMCEM SIKI SIKI TEMBIHLEMIS KIMSEYE SOYLEME DIYE. BEN ASLA DURAMAM BEN IKNA EDEMEM SENI DEDIM ESIME VE KV SOYLEDIM ODA ASLA ASLA DIYE TEPKI VERDI DOGAL OLARAK. KENDISI HALLETSIN DEDI DAMADI ICIN BENDE KV TEMBIHLEDIM SOYLEME BELLI ETME BENIM ANLATTIGIMI KIZIN SANA.KENDI ANLATANA KADAR DEDIM . SIMDI EGER AGZINI TUTAMAYIP UYARMAYA KALKARSA VE BENIM SOYLEDIGIMI ANLARSA GORUMCE. BEN KOTU OLUR MUYUM? BEN YASIMA GORE(23) DOGRUYU YAPTIGIMI DUSUNUYORUM VE GORUMCENIN ZATEN ZOR GECINEN BIZE BUNU TEKLIF ETMESI COK YANLIA DEGIL MI? BENIM DUSUNCEM SEVINMESI BILE GEREKIR KARDESIM BORCA GIRMESIN DIYE DUSUNUYOR DIYE..
((( ESIMI DE ACTIKLARI DUKKANA ILERDE KUCUK MIKTARDA ORTAKLIK TEKLIF ETMISLER BUNU GUZELLIK OLARAK SUNMUSLAR SEN BIZE KREDI CEK BIZ SANA BU GUZELLIGI YAPALIM DIYE BEN ASLA GUVENMIYORUM ONLARA)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?