Nöbet meselesi..

okul ile magaza birimi?millet evde tek çocuğunun hakkindan gelemezken 400 500 çocuğu idare ne kadar zor.
Esim anlatıyor 3 4 çocuk bir olmuş cami acmislar bir arkadaslarini asağıya sarkitiyorlar. Allah korusun birşey olsa nöbetçi öğretmen suçlu.daha neler neler.bir arkadaşı anlatmak kizla oğlan sinifa kapanmis öpüsüyorlarmis.kim suçlu tabiki nöbetçi öğretmen.öğretmen bin parca olsa bile haylaz,kipir kipir öğrenciye yetisremez.
birde 3 kata bir öğretmen yuh

Mağazada da hırsızlık için gözüstünde bintane şey sorana hem cevap verip hem toplayıp hem kolluyolar

Öğretmen bunu 10ar dakikadan yapıyo ve sadece yürüyerek
40 dakika ders boyunca ayakta duran öğretmen hiç görmedim dursada işi bu durucak ki keşke dursalar

Eşiniz günde kaç saat çalışıyo ve nekadar tatil yapıyo ?
Öğretmenlik bukadar zor olduğu için mi binlerce kişi okulu bitirip senelerce atanmak için bekliyo ?

Mağazada da hırsızlık için gözüstünde bintane şey sorana hem cevap verip hem toplayıp hem kolluyolar

Öğretmen bunu 10ar dakikadan yapıyo ve sadece yürüyerek
40 dakika ders boyunca ayakta duran öğretmen hiç görmedim dursada işi bu durucak ki keşke dursalar

Eşiniz günde kaç saat çalışıyo ve nekadar tatil yapıyo ?
Öğretmenlik bukadar zor olduğu için mi binlerce kişi okulu bitirip senelerce atanmak için bekliyo ?
kar yagınca bile öğretmenlerden baska kımse bas bas bagırmıyr tatil olsun dıye
buyuk sehırlerde cocuklar ıcın okula gtmek sıkıntı evet ama öğretmenlere hıc yakısmıyor kar tatılı gözetmek
bu yuzden cok arkadasımla tartıstım
zor oluyormus okula gtmek
velıler ogrencılerı tehlıkelı oldugu ıcın yollamak ıstemeyebılır ama sen gıdeceksın bu kadar basit

hangi savcı, otobüs şöförü, doktor, muhendıs vs vs vsssss kar yagdı dıye işe gtmemek ısteyebılır bu da bana cok komık gelıyor
sen okuluna gıdeceksın öğrencın ıster gelır ıster gelmez
bu aılesının kararı

en az calısma saatlerıne sahıp olan öğretmenler ama en cok aglayan da onlar
çnk zoru gormemısler

40 dakıka arasında en azından 10 dakıka nefes alıyorsunuz
sabah 8 bucukta iş bası yapıp hiç aralıksız 17:30 a kadar calısıyorum
benım de canımı sıkıyor çnk senede en az 2 ay tatiliniz var
bazi insanlar ben de dahıl olmak uzere , bayram ve özel gun dısında bır gun izin kullanamıyoruz

öğretmenler bana çok mızmız gelıyor kusura bakmayın ama bu böyle
sankı dunyadakı en zor meslek ogretmenlerin
Biz burada meslegimizden şikayet etmiyoruz. Ne mutlu ki öğretmenim ve insana Yatırım yapıyorum.
İşte diyorum kı nöbet olduğunda 10 dk nefes de alamıyor ogretmen. Nomunomuchua arkadaşımızın yorgunluğu bundan.

Mesleğimiz için böyle yorumlar yapanlara ilk olarak sen de öğretmen olsaydın diyoruz.
(Kpss den ciddi puanlar alıp atanmaniz gerekiyor oncelikle)
İkinci olarak da bir güncük gelip 'hakkıyla ' çalışın bakalım yerimiz, böyle konuşmaya devam edecek misiniz diyoruz.

Özenen varsa buyursun yapsın öğretmenlik. Biz engel olmuyoruz ya:cool:

Yazan olmus mu bilmiyorum da okulun icine bi nobetci bahceye bi nobetci sart

Biz burada meslegimizden şikayet etmiyoruz. Ne mutlu ki öğretmenim ve insana Yatırım yapıyorum.
İşte diyorum kı nöbet olduğunda 10 dk nefes de alamıyor ogretmen. Nomunomuchua arkadaşımızın yorgunluğu bundan.

Mesleğimiz için böyle yorumlar yapanlara ilk olarak sen de öğretmen olsaydın diyoruz.
İkinci olarak da bir güncük gelip 'hakkıyla ' çalışın bakalım yerimiz, böyle konuşmaya devam edecek misiniz diyoruz.

İnsan yetiştirmek apayrı bi konu
Ama zaten diğer insanlara göre saat zaman bazında sürekli daha az çalışıp nöbetten dert yanmakta yorulmakta ayrı konu
Öğretmenin görevi sadece derse girmek mi ? Nöbet görev tanımınızda yok mu ?

Ayrıca öğretmenlerin işinde neden gözümüz olsun olmak istesek zaten olurduk uzaya gidip okumuyosunuz ya

istesem öğretmen olurdum ama olmak ıstemedım bu benım tercihimdi
benim zamanımda kpss diye bir sistem yoktu ayrıca.

sorumluluk kısmına katılıyorum bastan da belirttim ancak yorulma kısmına hala da katılmıyorum
çevremde tanıdıgım tüm öğretmenler böyle
hep ağlıyorlar, hep mutsuzlar
sağlıgımızı emanet ettiğimiz dr lar bile bu kadar mesleki acıdan mızmızlanmıyorlar

seneden 3 ay tatil yapıyorsanız bir zahmet nöbet gunlerınde de yorulmayacaksınız
biz senelik izinimizi bile alırken aylar öncesınden plan yapıyoruz
mudurlerımız son anda gitmesen olmaz mı diyorlar ve 5-6 hafta izin bırıkmesıne ragmen sadece 5 iş günü izin alabılıyoruz

evlilik iznimi sadece 3 gün alabılmıstım
öğretmenler nerdeyse 3 ay calısıp 9 ay yatma derdındeler

kar yagınca bile öğretmenlerden baska kımse bas bas bagırmıyr tatil olsun dıye
buyuk sehırlerde cocuklar ıcın okula gtmek sıkıntı evet ama öğretmenlere hıc yakısmıyor kar tatılı gözetmek
bu yuzden cok arkadasımla tartıstım
zor oluyormus okula gtmek
velıler ogrencılerı tehlıkelı oldugu ıcın yollamak ıstemeyebılır ama sen gıdeceksın bu kadar basit

hangi savcı, otobüs şöförü, doktor, muhendıs vs vs vsssss kar yagdı dıye işe gtmemek ısteyebılır bu da bana cok komık gelıyor
sen okuluna gıdeceksın öğrencın ıster gelır ıster gelmez
bu aılesının kararı

en az calısma saatlerıne sahıp olan öğretmenler ama en cok aglayan da onlar
çnk zoru gormemısler

Sadece kar mı ?
Kadın öğretmenlerin çoğu doğumunu öyle bi ayarlıyo ki ne hikmetse hep okul açılmadan bikaç ay önceye getirip okul açıldı mı pat izin alıyolar.

Başları ağrısa pat rapor .
Bana göre dünyanın en rahat mesleği ki seçmelerinin sebebi de bu

Kaç kişi ayy o minik pıtırcıkları birer dev birer mühendis doktır yapıyım diye mesleği seçiyo ?

Asıl işleri öğretmeyide hakkıyla yapıyosalar çocukların büyük kısmı yetersiz ki binlerrce dershane var gidip birde orda öğrenmeye çalışıyolar.

Bizim okulda tek katta 20 ye yakin sinif var labaratuvar vs ile birlikte. Koridorlar bolum bolum. 3 ayri merdiveni var her seyden öte.Her yere yetismek kesinlikle mümkün olmuyor.
Sinifin birinde bir öğrenci düşmüş ben basindaydim, sirt ustu dusup ensesini yere vurmus. Hemen idareyi cagirin dedim cocuklara ama benim çağırdığımi soylememisler, cocugun düşüp kafasini vurdugunu soylemisler.
Neyse ben çocukla ilgilenirken mudur geldi ve koridorda bagira bagira nobetci ogretmen nerde diye soruyor. Adamin derdi sorumlulugunu atmak, cocugu sormadan beni soruyor kaldi ki 1000den fazla ogrencimiz var. Her duseni tutmamiz mümkün degil.
Cok sukur bir sey olmadi cocugu hastaneye goturduk vs.
Ama bir sey olsaydi tek sorumlusu o katin nobetci öğretmeni olacakti.
Yani bazi arkadaslarin dusundugu gibi koridorda yurumek degil nobet. Sorumlulugu cok agir her seyden once.

seneden 3 ay tatil yapıyorsanız bir zahmet nöbet gunlerınde de yorulmayacaksınız

İnsan fizyolojisi henüz dinlenmeyi biriktirecek kapasiteye ulaşamadı
O yüzden 3 ay tatilde dinlenme biriktirmek, sonra işe başlayınca onu idareli kullanmak ve yorulmamak diye bir şey yok.

Sadece kar mı ?
Kadın öğretmenlerin çoğu doğumunu öyle bi ayarlıyo ki ne hikmetse hep okul açılmadan bikaç ay önceye getirip okul açıldı mı pat izin alıyolar.

Kaç kişi ayy o minik pıtırcıkları birer dev birer mühendis doktır yapıyım diye mesleği seçiyo ?

Asıl işleri öğretmeyide hakkıyla yapıyosalar çocukların büyük kısmı yetersiz ki binlerrce dershane var gidip birde orda öğrenmeye çalışıyolar.

Ne zaman doguralim size nasil uyar?

40 dakıka arasında en azından 10 dakıka nefes alıyorsunuz
sabah 8 bucukta iş bası yapıp hiç aralıksız 17:30 a kadar calısıyorum
benım de canımı sıkıyor çnk senede en az 2 ay tatiliniz var
bazi insanlar ben de dahıl olmak uzere , bayram ve özel gun dısında bır gun izin kullanamıyoruz

öğretmenler bana çok mızmız gelıyor kusura bakmayın ama bu böyle
sankı dunyadakı en zor meslek ogretmenlerin

Öğretmenler çok mu mızmız? :KK53:
Şu iki ay tatili fazla büyütüyorsunuz, 9 aylık eğitim süresinden sonra o tatil olmazsa öğretmenler kafayı yer yahu.
Uzaktan gerçekten davulun sesi hoş geliyor, en mükemmel/rahat meslek öğretmenlik gibi gösteriliyor ancak öyle değil.
Eskiden bende öyle düşünürdüm taa ki öğretmen olup mesleğimi icra edene kadar.
Sonrasında ne oldu peki meslek değiştirdim rahatlığı gördüm.:deli:

Hakkıyla öğretmenlik yapan tüm vefalı öğretmenlerimi canı gönülden tebrik ediyorum, işiniz çok zor.:KK37:

Konu sahibi arkadaşım hiç susma konuş, isterlerse düzen bozucu desinler.
Orada o çocukların mesuliyeti sizde, yarın öbürgün en ufacık bir olumsuzluk olsa o ilgilenmeyen veliler pantere dönüşürler.

Sadece kar mı ?

doğu illerine yardıma gidiyordum seneler evvel
asıl öğretmenler onlar
okulun hem öğretmenı hem annesi hem ablası hem müdüür hem temizlikcisi
burda cok arkadasım doğu gorevıne gtmemek ıcın senelerdır ozel okullarda üş kurusa çalışma senesını dolduruyor

İnsan yetiştirmek apayrı bi konu
Ama zaten diğer insanlara göre saat zaman bazında sürekli daha az çalışıp nöbetten dert yanmakta yorulmakta ayrı konu
Öğretmenin görevi sadece derse girmek mi ? Nöbet görev tanımınızda yok mu ?

Ayrıca öğretmenlerin işinde neden gözümüz olsun olmak istesek zaten olurduk uzaya gidip okumuyosunuz ya
Bakış acıları yorumlardan belli aslında.
Ogretmen ölene kadar çalışsın peki. Az çalışıyor. Siz 6 da cikiyorsaniz. Çocuklar gitsin evine biz calismaya devam edelim. Yazın da çocuklar tatil yapsın biz calismaya devam edelim (!) Peki ona da peki.
Ama 'insan yetiştirmek apayrı bir konu' demeyin bari.
Çünkü işimizin çocuk, gelecek ve toplumla olduğunu kavrayabilmis insan, öğretmeninin dinlenmesinden, enerji depolamasindan rahatsızlık duymaz.
Çünkü bilir mutlu öğretmen, mutlu çocuk, mutlu toplum demektir.
Polemik yaşamak istemiyorum, saygılar.

Öğretmenler çok mu mızmız? :KK53:
Şu iki ay tatili fazla büyütüyorsunuz, 9 aylık eğitim süresinden sonra o tatil olmazsa öğretmenler kafayı yer yahu.
Uzaktan gerçekten davulun sesi hoş geliyor, en mükemmel/rahat meslek öğretmenlik gibi gösteriliyor ancak öyle değil.
Eskiden bende öyle düşünürdüm taa ki öğretmen olup mesleğimi icra edene kadar.
Sonrasında ne oldu peki meslek değiştirdim rahatlığı gördüm.:deli:

Hakkıyla öğretmenlik yapan tüm vefalı öğretmenlerimi canı gönülden tebrik ediyorum, işiniz çok zor.:KK37:

Konu sahibi arkadaşım hiç susma konuş, isterlerse düzen bozucu desinler.
Orada o çocukların mesuliyeti sizde, yarın öbürgün en ufacık bir olumsuzluk olsa o ilgilenmeyen veliler pantere dönüşürler.
hangi meslek 2 ay tatil yapıuor peki
dr kafayı yemez mı o kadar manyak hasta ıle ugrastıktan snr

avukatlar hakımler suclularla , sorunlu ınsanlarla , türlü davalarla ugrastıktan snr kafayı yemez mi
valla biz de kafayı yıyoruz ama kımse bıze 2 ay tatıl vermıyor

bir de çok mu dıyorsunuz ya :))) hayretler içerisindeyım

Bizde de öyle tüm bina bi öğretmene emanet.3 katlı ama zaten okul küçük öğrenci az orta katta duruyorum bazen pek sorun olmuyor.ben de diğerlerine hak veriyorum haftada 3 gün nöbet tutmaktansa 1 gün daha iyi.sen katın bi basindayken diğer ucunda da olay meydana gelebilir o yüzden 3 katı gezip en son orta katta duruyorum.hem tenefus 10dk

Bana değil öğrencilere göre konuşuyorum.
Okul açılıyo öğretmen doğum izni alıyo çocuklara ertesi gün öğretmen mi geliyo ?

Sıralara otursun tahtaya boş boş baksın diye yollamıyo kimse çocuğunu
Gercekten size boyle bir sey denk geldi mi yoksa sirf ogretmenleri karalamak icin mi soyluyorsunuz bunu?
Erken dogum vs olmadigi surece kimse pat diye dogurmaz.
Ikinci gebeligimi yasiyorum ve okul dogum iznine ayrilacagim tarihi onceden biliyor. O zamana kadar yerime yeni ogretmen ayarlaniyor zaten.
Sene basindaki ders dagilimi bile ona gore yapiliyor. Ornegin bu yil daha az ders aldim, biraktigim zaman bu durumdan etkilenecek ogrenci sayisi azalsin diye.
Bir kadin olarak sirf meslek grubundan hoslanmadiginiz icin yasal olarak verilmis dogum iznine kadar dil uzatmanizi siddetle kiniyorum.
2 yila kadar ucretsiz izin hakkim var. Bunu da canim nasil isterse oyle kullanirim.
Dogumun da meslegi mi olurmus gercekten dusundukce sasiriyorum yorumunuza.

Back
X