Nöbet meselesi..

Hocam tehlikeye çok açık ya . Öğretmen olmayan anlayamaz 2dk da bile ne olayların olabileceğini. Tenefuslerde tuvaletlerde sınıflarda neler yaşanıyor. İnsallah daha güzel bu yol bulunur

Ya Allah aşkına öğretmenlik mesleğiyle ilgili konuları buraya açmayın. Cahil cuhela herkes bir laf söylüyor.
Yahu kardeşim her meslekte işini iyi yapan da vardır kötü yapan da. Doktorların hepsi harika mı, polislerin topu mükemmel mi?
Allah rızası için biraz vicdan, insaf sahibi olun. Bu kadar zihinsel ve fiziksel performans gerektiren meslek hangisi? LÜTFEN bu meslekte ömrünü curuten, kendisini ve ailesini hep 2. plana atan insanlara saygınız olsun.

İlla ki ayakta durmak insanı yoruyordur haklısınız ama sanki biraz da abartı var gibi.
Mesela doktorlar 3-5 saat süren ameliyatlarda ayakta kalıyorlar ve üstelik insan hayatı sözkonusu.
Doktorla öğretmeni karşılaştırmak :işsiz:
Birisi eğitim, diğeri sağlık sektöründe çalışıyor. Elmayla armutu karşılaştırmak mantıklı geliyorsa buyrun karşılaştırın.
Ayrıca bir doktor, hele de operatör olanlar ne kadar kazanıyor biliyor musunuz?

Bir doktor, hele de operatör olanlar ne kadar kazanıyor biliyor musunuz?

Bunu paraya bağlamanın bir anlamı yok ki.
Nöbet ve ayakta durma süresini kıyasladım sadece.
Neden maaşları kıyaslamaya getirdiniz konuyu anlamadım?
Sadece konu sahibi tenefüslerde ve öğle arası ayakta kalıyorum yoruluyorum dediği için daha uzun süre ayakta kalanlar olduğunu belirtmek adına böyle bir örnek verdim.
Kaldı ki kardeşim doktor, ne kadar kazandıklarını biliyorum.
Artık hiç de düşündüğünüz kadar yüksek meblağlar kazanılmıyor.
Diğer kardeşim de öğretmen üstelik...

Çıkıyor bir gün herhangi bi okulun Tenefus saatinde orda olun sorunları gorursunuz
Her gün tuvalette kızların dayak yediği liseden çıkmış biri olarak hiçbir zaman o tuvaletlerde hoca görmüş biri değilimdir :) Öğrenci zaten bir şey yapacak olsa kaşla göz arasında halleder. Ben sadece hocanın bu konuya sorun olarak bakmamasını önerdim :)

Doktorla öğretmeni karşılaştırmak :işsiz:
Birisi eğitim, diğeri sağlık sektöründe çalışıyor. Elmayla armutu karşılaştırmak mantıklı geliyorsa buyrun karşılaştırın.
Ayrıca bir doktor, hele de operatör olanlar ne kadar kazanıyor biliyor musunuz?

Kazanma arasındaki fark normal zaten, hem eğitim süresi hem zorluğu hem de insan hayatı söz konusu.

Bunu paraya bağlamanın bir anlamı yok ki.
Nöbet ve ayakta durma süresini kıyasladım sadece.
Kaldı ki kardeşim doktor, ne kadar kazandıklarını biliyorum.
Artık hiç de düşündüğünüz kadar yüksek meblağlar kazanılmıyor.
Bunu paraya baglamanin şöyle bir anlamı var: benim arabam yok, uzun yıllar da alamayacağım. Okula yakın bir yerde ev tutmaya param yetmiyor. Toplu taşıma kullanarak işe gidip geliyorum. Bir doktor işe toplu taşıma ile gitsin. Göreyim....

[QUOASItriskadan nagmeler, post: 48166040, member: 620942"]Mağazada da hırsızlık için gözüstünde bintane şey sorana hem cevap verip hem toplayıp hem kolluyolar

Öğretmen bunu 10ar dakikadan yapıyo ve sadece yürüyerek
40 dakika ders boyunca ayakta duran öğretmen hiç görmedim dursada işi bu durucak ki keşke dursalar

Eşiniz günde kaç saat çalışıyo ve nekadar tatil yapıyo ?
Öğretmenlik bukadar zor olduğu için mi binlerce kişi okulu bitirip senelerce atanmak için bekliyo ?[/QUOTE]
tam adin sana çok uymuş.triskadan atiyorsun.

Bunu paraya baglamanin şöyle bir anlamı var: benim arabam yok, uzun yıllar da alamayacağım. Okula yakın bir yerde ev tutmaya param yetmiyor. Toplu taşıma kullanarak işe gidip geliyorum. Bir doktor işe toplu taşıma ile gitsin. Göreyim....

Konu paraya, arabaya, toplu taşımaya gelmiş.
Konuya farklı açılardan bakıyoruz.
Evet uzman doktorların hemen hepsinin arabası var buna itiraz etmiyorum ancak asistan doktor olup arabası olmayan o kadar çok kişi tanıyorum ki.
Kardeşimin de 2,5 sene boyunca arabası yoktu, hastaneye dolmuş ile gitti, kaç kez dolmuşta uyuya kalıp başka duraklarda indiğini bilirim.
Konu doktor ile öğretmeni kıyaslamaya geldi ama dediğim gibi bir kardeşim doktor diğeri öğretmen...

Kazanma arasındaki fark normal zaten, hem eğitim süresi hem zorluğu hem de insan hayatı söz konusu.
Ha yani öğretmenlerin yaptığı iş önemli değil diyorsunuz?
Yıllar önceki ogrencilerimle hala görüşürüz hanımefendi. Kendini övmek gibi gelmesin şimdi size ama bana hayatlarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğumu söylerler.
Burda da insan hayatı söz konusu. Öğrencilerini hiclikten söküp alan çok öğretmen tanıyorum. Hiçbir şeye karismayan sadece çay içenler de var tabi.
Eğitim süresi eyvallah da bir öğretmen eğer mesleğini seviyorsa üniversiteden sonra zaten sürekli kendini yenilemek için bir ton eğitim alıyor, belki haberiniz yoktur.
Neyse mesajlarıma burda son veriyorum. Konu amacından sapıyor.

Konu paraya, arabaya, toplu taşımaya gelmiş.
Konuya farklı açılardan bakıyoruz.
Evet uzman doktorların hemen hepsinin arabası var buna itiraz etmiyorum ancak asistan doktor olup arabası olmayan o kadar çok kişi tanıyorum ki.
Kardeşimin de 2,5 sene boyunca arabası yoktu, hastaneye dolmuş ile gitti, kaç kez dolmuşta uyuya kalıp başka duraklarda indiğini bilirim.
Konu doktor ile öğretmeni kıyaslamaya geldi ama dediğim gibi bir kardeşim doktor diğeri öğretmen...
O zaman diger kardesiniz de öğretmen olsaymis. Nasıl olsa kolay iş.

Öğretmen olmadığım için belki bana biraz fazla takıntılı geldiniz
Bir katta dahi herşeyi her an göremezsinizki zaten ....

Ne çok bilmeyen yorum yapmış. Öğretmenin halinden öğretmen anlar. Derste ayaktayiz zaten yetmedi bir de tenefuste ayakta katları kontrol ediyoruz. Derste oturuyoruz saniyorsunuz biliyorum ama öyle değil. Bence de kurulda dile getirin bu durumu, nöbet işini çok ciddiye aldiginizi da belirtin, ki ciddiye alınmalı zaten. Ben hamileyken hele ki nobetciyken çok zorlaniyordum. Ara öğün vs bir şey de yiyemiyordum nöbeti tutacağım diye. Gidip çay, yiyecek mi alayım nöbet mi tutayım? Hatta sağlık ocaginda ebe sık sık yemeniz lazım, dersler uzun,derste süt için falan demişti. Derste ne yaptiginizi zannediyorsa :))

Sen nobet saatinde belirtilen yerinde misinn ona bak.Gerisi yok 2. Kattayken cocuk 1. Katta bisey olsayi bosver.Isinlanamazsin,klonlanamazsin.Olasi bir olayda bakilan ilk sey nobetci nobet yerindemiydi 2. Yeni is guvenligi yasasiyla gelen maddelerden olayla ilgili bir eksiklik var mi ? Yani sen bobet yerindeysen is senden cikiyor.Rahat ol o konuda.

He he çook kolay öğretmenlik. Velinin evde şımartıp gönderdiği her dediğini yaptığı o masum yavruları eğitmek o kadar kolay ki anlatamam ne kadar tatil yapsak az Allaha şükür ki maaşı da güzel ve hakederek te yapıyorum çooook şükür Kazasız belasız bi yıl diliyorum

Nöbet için para verilmeside yanlış
Okul içinde çocuklardan öğretmenler sorumlu olmalı sınıftada tenefüstede
başarı sağlayan öğretmene primde versinler başarısız olana cezada
ama can para olarak görülmemeli
Arkadaşım öğretmenlerle alıp veremediğin ne ben 6 yıldır doğunun en ücra köşesinde çalışıyorum.
İşimi severek yapıyorum ama sizin gibilerin bu algısı artık bayıyor bizi.
Her meslek grubu tuttuğu nöbetin parasını alıyor onlara laf yok da bize gelince mi nöbet ücreti laf oluyor.
İngiliz Milli eğitim bakanı öğretmenin aldığı parayı eleştirenlere öğretmenin sınıfındaki bir saati diğer mesleklerin 3 saati diye cevap verirken bizim ülkedeki bu değersizlik artık şevkimizi kırıyor.

Her gün tuvalette kızların dayak yediği liseden çıkmış biri olarak hiçbir zaman o tuvaletlerde hoca görmüş biri değilimdir :) Öğrenci zaten bir şey yapacak olsa kaşla göz arasında halleder. Ben sadece hocanın bu konuya sorun olarak bakmamasını önerdim :)
Sizin zamaninizla şimdiki zaman değişmiş olabilir. Genelde çalıştığım okullarda nöbet konusunda arkadaşlarım hep çok hassastı.

Back
X