• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nöbet

carefully

Guru
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2008
1.687
306
363
Ankara
slm

ben 18 yıllık 657 ya tabii devlet memuruyum ( sağlık teknisyeni üniversite hastanesinde )

olay şöyle bu hafta izinliydim resmi izin ( 16 eylül-20 eylül tarihleri arasında ) biz kanser hastalarına hizmet veriyoruz geçen haftanın son 2 günü ve bu hafta cihazımız arızaılaydı firma yedek parça temini vs derken cihaz perşembe günü yapıldı. ve bölüm başkanımız hastaların tedaviye girmediği günler için her cumartesiye telafi koymuş. vicdanınıza bırakıyorum demiş. sonra geliriz gelmeyiz muhabbetleri üzerine isimlerinizi başhekimliğe verdim gelmeyen olursa da işlem yapacağım demiş. ama ne bir düzenleme ne bir tebliğ imza vs yok baskıyla halletmeye çalışmış. benim de adım listede varmış. bana ne hocadan ne de birim sorumlusundan bana telefon vs gelmedi. ben yarın bu nöbete gitmeyeceğim. güvendiğim kişilerden bilgi aldım usul yanlışmış. bizlere 3 gün önceden bildirip imzalatması gerekirmiş. tutanak bile tutamazmış ortada belge olmadığı için. bugüne kadar hep kanser hastası diye üzüldük yine de üzülüyorum gerçekten empati kurmaya çalışıyorum ama bugüne kadarmış. yarın çocuklarım mağdur olacak artık hayır demek istiyorum. yaptığımız iyilikler artık görevimiz haline geldi öyle bir hale dönüştü.

memur yasalarına baktım net birşey görmedim. sadece müdürler arkadaşlara hocanızın yazısı geldi ama nöbet çizelgesi vs gerekir o da haftaya bile yetşmez demişler. ama gelmeyin de dememişler.

bu konuda tecrübesi olanlardan yorum bekliyorum. nöbetin karşılığında 1 gün izin verilecekmiş. ama zorunlu değilse istemiyorum ya da zamanında bildirilsin. ben yaptım oldu mantığına dönüşmüş bu iş.

Back