günümüzde herşey bi yarış halini aldı. giyim kuşamdan tutun. ev düzeni, çoluk çocuk, onların başarısı, iş , güç . herşey ama herşey bi yarış halinde akıyo. okuldaki öğrencilere bakıyorum, gelirken herkezi baştan aşağı süzüyolar. ne giymiş diye. komşulara bakıyom herkez birbinin alıp sattığına bakıyo parasını pulunu konuşuyo. ben dahil bu herkez için geçerli. vitrin çağında yaşıyoz. bir çoğumuz insanların iç dünyasına bkmıyor. vitrinde ne var ona bakıyor. para nasıl kazanıyo düşünmüyo nasıl harcanıyo ona bakıyo. (ben dahil) bu bir girdap gibi herkez içine çekiyo. kimse bunun dışında kalamıyo. maalesef bu böyle . zaman zaman kıskandığım insanları düşünürüm. elimde olmayan sebeplerle onları kıskanırım nefsimin bu halini farkettiğim anda o insan için dua ediyorum. benden çok ver rabbim kimsenin hiç birşeyinde gözüm kalmasın diyorum. bu bi hsatalık inşallah bu hastalıktan koruru rabbim bizi.
benim ablamında olmadı bebği. ve onlar artık umutlarını kestiler. umut herşey onu kaybetmeyin. inşallah rabbim sizde en kısa zamnada yaşatır bu duyduyu. önemeli olan hayrılı evlat olması. hayrısız olup annesini babsını rezil eden okdar çok evlat varki. acısı dağları deler. onu doğuracağıma taş doğursaydım diyen analar var. mevlam herşeyin hayırlsıını bilir. herkezin payına bişey düşüyo.OKUYORUM zten polyy..
ahh ki ne ah ..ne diye kıskanırlar anlamıyorum ..benim kıskanma huyum yoktur hiç ondan mı acayip geliyor bana bilmiyorum
herkes haline şükretmeli ama bazı insanlar hep daha fazla hep daha fazla isteyip başkalarına imrenip kıskanıyorlar nedense
bi keresinde birisi bana işte eşinle mutlusun maddi sıkıntın yok yeni ev aldınız gül gibi ne derdin olabilirki tarzında imada bulunmuştu ..hani bebiş olmuyorya bizim sanki onu çok büyük dert ediyormuşum gibi ..ama herkesin farklı bir sorunu var kimse görmek istemiyor..ben yukardakilere sahibim belki ama çocuğum yok benim eksik tarafım da o ..sanki bizim derdimiz olamaz..keşke evim olmayaydı da bi bebem olaydı
halinden yakınan insanlara sinir oluyorum ..çocukları var gül gibi beni kıskanıyorlar ..neyimi kıskanıyorlar anlamam ..maddi olarak ii olmak herşeyi çözer sanıyorlar ..keşke temizlikçi olsaydım da bi çocuğum olsaydı
bana böyle davrananlarda nefret ediyorum yaaa yine gözlerim doldu ..
içimdeki bebek özlemini hiçbişey dindirebilirmi acaba ama buna kolay sahip olanlar bunun ne zor bir dert olduğunu göremiyor
çok geçmiş olsun polyy umarım bir an önce iileşir kuzucuk
sağolasın hazal ..seni cok iyi anliyorum ama bu sekilde konusma evinde olsun bebisinde olsun herkes once ev alalim isimiz iyi olsun sonra bebk dusunuruz diyorlar. ALLAHA sukur herkesin yapmak istedigi seyleri sen once halletmissin. sabir sadece gelecek melegin annesi uzulme. Rabbim cømerttir sen sanki bu konusmanla pazarlik yapiyorsun gibi evim olmasaydida bebisim olsun diyorsun. bende senin gibiydim cok kafama takardim esimde aksi gibi cok rahatti. sen kafani rahat tut fazla dusunup sikinti yapma bebisin gelecegi zamani bilir RABBIM HER ZAMAN HAYIRLISINI VERSIN. ben inaniyorum senin bebisin olacagina. bende surekli dra gidiyordum sorun yok diyip gonderiyorlardi, sonra kafayi yiyecek duruma geldim dusunmekten,kendi kendime dedim ben cok dusununce bebek gelmiyor nasilolsa niye kendimi harap ediyorum herseyi oluruna biraktim hic dusunuyordum diyemem ama az dusunmeye basladim. sende sabir et cnm insaallah gelir melegin en kisa surede.
sağolasın polyyyüzülme bitanem rabbim herseyin hayirlisini versin
ay insallah gecer bian önce:18:
canım benim yaaaüzülme tatlım sen o boş konuşanları Allaha havale et bilemezler senin içindeki özlemi.ne para pul hiç biri içindeki o hasretin yerini dolduramaz..bak çok üzüldüm şimdi ya Allahım bu konudada yüzünü güldürsün tez zamanda inşallah
günümüzde herşey bi yarış halini aldı. giyim kuşamdan tutun. ev düzeni, çoluk çocuk, onların başarısı, iş , güç . herşey ama herşey bi yarış halinde akıyo. okuldaki öğrencilere bakıyorum, gelirken herkezi baştan aşağı süzüyolar. ne giymiş diye. komşulara bakıyom herkez birbinin alıp sattığına bakıyo parasını pulunu konuşuyo. ben dahil bu herkez için geçerli. vitrin çağında yaşıyoz. bir çoğumuz insanların iç dünyasına bkmıyor. vitrinde ne var ona bakıyor. para nasıl kazanıyo düşünmüyo nasıl harcanıyo ona bakıyo. (ben dahil) bu bir girdap gibi herkez içine çekiyo. kimse bunun dışında kalamıyo. maalesef bu böyle . zaman zaman kıskandığım insanları düşünürüm. elimde olmayan sebeplerle onları kıskanırım nefsimin bu halini farkettiğim anda o insan için dua ediyorum. benden çok ver rabbim kimsenin hiç birşeyinde gözüm kalmasın diyorum. bu bi hsatalık inşallah bu hastalıktan koruru rabbim bizi.
sağolasın hazal ..
inan biz evi bebek fikrinden sonra aldık ..bebek fikrinde iken evimiz yoktu ..öyle önce ev alalım sonra bebiş yapalım diye hiç düşünmedik ..
ama o süreçte olmayınca ev de karşımıza çıkınca aldık öyle..
asla pazarlık yapmadım hazal..çok şükür inancım yerinde ..üzülmeme rağmen hep ALLAHIM hakkımızda hayırlısını ver ,eğer hayırlı ise hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip eyle dedim hala da hep öyle dua ediyorum ...hiç isyan etmedim hep halime şükrettim ..ben o örneği sadece içimdeki acıyı anlatmak için yazdım ..yani bebek olmamasının acısını başka hiçbirşey hafifletmiyor anlamında..bir de çok şükür eşimle çok mutluyum ve bu mutluluğun bir meyvesi olmasını çok istiyorum ..bu kadar mutluyken bir meyvemizin olmaması beni üzüyor..
evet zaten artık üzülmüyorum eskisi gibi ..eşimle birbirimize söz verdik .1 yıl bebek konusu açılmayacak normal hayatımıza devam edelim dedik öyle de devam ediyoruz..sadece burda konusu oldu diye konuştum ben
yumurtlama günlerimi bile takip etmiyorum ..herşeyi bıraktım oluruna ..başaramam sanıyordum ama çok şükür kafamdan atmayı başardım ..
hayırlısı ile gelir inş. hazal no stres yes bebek :))))
sağolasın polyyy
aminnnnnn ...sağolasın paris
duanızı esirgemeyin ben duaya çok inanan briyim..ben de dua ediyorum ALLAH herkesin gönlüne göre versin inş...
katiliyorum sana bilge bizde zaman zaman yapiyoruz bu seyleri,bende baskalarin evi guzel neden benim evim degil diyip uzulurdum, evi olmayanlar aklima geldi kaynansi ile oturup sikinti cekenler oturdum sukrettim halime artik dusunmuyorum boyle seyler yetinmeyi ogrendim. insallah herkeste ogrenir elindekiler ile yetinmeyi hayat cok kisa oncelike sagligimiz yerinde olsun.
evet çok doğru dedin cadu ..bazen tvde rast geliyoruz da eşim diyorki işte bunlar gibi hayırsız olup başımıza bela olacağına hiç olmasın daha ii ,hayırlı ise olsun diyor..benim ablamında olmadı bebği. ve onlar artık umutlarını kestiler. umut herşey onu kaybetmeyin. inşallah rabbim sizde en kısa zamnada yaşatır bu duyduyu. önemeli olan hayrılı evlat olması. hayrısız olup annesini babsını rezil eden okdar çok evlat varki. acısı dağları deler. onu doğuracağıma taş doğursaydım diyen analar var. mevlam herşeyin hayırlsıını bilir. herkezin payına bişey düşüyo.
aynen yaaa..gerçekten öyle ..çünkü günümüz kapitalist sistemi herşeyi paradan ibaret görüyor..günümüzde herşey bi yarış halini aldı. giyim kuşamdan tutun. ev düzeni, çoluk çocuk, onların başarısı, iş , güç . herşey ama herşey bi yarış halinde akıyo. okuldaki öğrencilere bakıyorum, gelirken herkezi baştan aşağı süzüyolar. ne giymiş diye. komşulara bakıyom herkez birbinin alıp sattığına bakıyo parasını pulunu konuşuyo. ben dahil bu herkez için geçerli. vitrin çağında yaşıyoz. bir çoğumuz insanların iç dünyasına bkmıyor. vitrinde ne var ona bakıyor. para nasıl kazanıyo düşünmüyo nasıl harcanıyo ona bakıyo. (ben dahil) bu bir girdap gibi herkez içine çekiyo. kimse bunun dışında kalamıyo. maalesef bu böyle . zaman zaman kıskandığım insanları düşünürüm. elimde olmayan sebeplerle onları kıskanırım nefsimin bu halini farkettiğim anda o insan için dua ediyorum. benden çok ver rabbim kimsenin hiç birşeyinde gözüm kalmasın diyorum. bu bi hsatalık inşallah bu hastalıktan koruru rabbim bizi.
küpelim üzüldüğün konuya bak canım benimde yok biliyorsun anlıyorum seni ama olmayacak anlamına gelmiyor herşey inanma ya bağlı doktorların kesinlikle olmaz dediği insanlar on yıl sonra çocuk sahibi oluyorsa Mevlamda bize neyi ne zaman nasip ederse o zaman olur ağzı olan konuşanlarda baksınlar kendilerine evet sıkıntımız yok şükür Allah benim için ne düşünüyorsan sana iki katını versin de olsun bitsin
evet canım. baksana hergün genç birnin acı haberini alıyoz.
nen poly bugün çok arabeskim dedin hepimiz o havaya soktun. çalın uleyn bi orhan baba
katiliyorum sana bilge bizde zaman zaman yapiyoruz bu seyleri,bende baskalarin evi guzel neden benim evim degil diyip uzulurdum, evi olmayanlar aklima geldi kaynansi ile oturup sikinti cekenler oturdum sukrettim halime artik dusunmuyorum boyle seyler yetinmeyi ogrendim. insallah herkeste ogrenir elindekiler ile yetinmeyi hayat cok kisa oncelike sagligimiz yerinde olsun.
evet çok doğru dedin cadu ..bazen tvde rast geliyoruz da eşim diyorki işte bunlar gibi hayırsız olup başımıza bela olacağına hiç olmasın daha ii ,hayırlı ise olsun diyor..
aynen yaaa..gerçekten öyle ..çünkü günümüz kapitalist sistemi herşeyi paradan ibaret görüyor..
bi keresinde bana birisi siz masa başında para kazanıyorsunuz sanki bizim gibi temizlik mi yapıyorsunuz demişti..
öyle sinirlendimki ,dedimki kimin nasıl para kazandığını sen nerden biliyorsun da ahkam kesiyorsun ..kimi temizlik yapar kimi masa başındadır ama akşama kadar yazar çizer temizlik yapandan daha çok yorulur..
devlet memuruyuzya bi de kimse bişey yapmıyoruz gözüyle bakıyor..
sanki oturaraktan geldik buralara..
zamanında buralara gelmek için az mı anamız ağladı düşünen yok ..
bi akrabam var böyle ..dünyaalr tatlısı sarışın mavi gözlü bi oğlu var manken gibi bebiş maş..
ama hep bana özeniyor kıskanıyor keşke ben de onun gibi olsam diye..
defalarca güzellikle anlattım ona bak ne güzel tosun gibi oğlun var çok şükür eşinin içkisi kumarı yok ii bir insan daha ne istiyorsun aç değilsin açıkta değilsin diyorum ..yok bi türlü anlamıyor illa para ,illa güzel giyim ,oralarda buralarda gezme vs.
sanıyorki hayat bunlardan ibaret..kimisi elindekinin kıymetini bilmiyor ,bilene de ALLAH vermiyor..herşey dört dörtlük olmuyor işte ne yapalım..
ALLAH herşeyin en iisini bilir ,ben herşeyi ona bırakıyorum en güzelini yapar inş.
öyle tabi mandiş ..inş. bigün ben de burdan o güzel haberi veririm..hatta beraber veririz bu haberi..
nazara inandığım için b i gün bebem olursa 3 ay dolmadan kimseye haber vermeyeceğim..
o zaman tüm eksiğimiz tamam olmuş gibi gözüküyorya artık derlerki heh çocuğu da oldu herşeyi dört dörtlük ..iice nazar değer diye söylemiycem kimseye
kk nın eski ifadelerinden zamnında araklamıştımnerden buldun bu ifadeyi looo
evet canım. baksana hergün genç birnin acı haberini alıyoz.
nen poly bugün çok arabeskim dedin hepimiz o havaya soktun. çalın uleyn bi orhan baba
evet çok doğru dedin cadu ..bazen tvde rast geliyoruz da eşim diyorki işte bunlar gibi hayırsız olup başımıza bela olacağına hiç olmasın daha ii ,hayırlı ise olsun diyor..
aynen yaaa..gerçekten öyle ..çünkü günümüz kapitalist sistemi herşeyi paradan ibaret görüyor..
bi keresinde bana birisi siz masa başında para kazanıyorsunuz sanki bizim gibi temizlik mi yapıyorsunuz demişti..
öyle sinirlendimki ,dedimki kimin nasıl para kazandığını sen nerden biliyorsun da ahkam kesiyorsun ..kimi temizlik yapar kimi masa başındadır ama akşama kadar yazar çizer temizlik yapandan daha çok yorulur..
devlet memuruyuzya bi de kimse bişey yapmıyoruz gözüyle bakıyor..
sanki oturaraktan geldik buralara..
zamanında buralara gelmek için az mı anamız ağladı düşünen yok ..
bi akrabam var böyle ..dünyaalr tatlısı sarışın mavi gözlü bi oğlu var manken gibi bebiş maş..
ama hep bana özeniyor kıskanıyor keşke ben de onun gibi olsam diye..
defalarca güzellikle anlattım ona bak ne güzel tosun gibi oğlun var çok şükür eşinin içkisi kumarı yok ii bir insan daha ne istiyorsun aç değilsin açıkta değilsin diyorum ..yok bi türlü anlamıyor illa para ,illa güzel giyim ,oralarda buralarda gezme vs.
sanıyorki hayat bunlardan ibaret..kimisi elindekinin kıymetini bilmiyor ,bilene de ALLAH vermiyor..herşey dört dörtlük olmuyor işte ne yapalım..
ALLAH herşeyin en iisini bilir ,ben herşeyi ona bırakıyorum en güzelini yapar inş.
öyle tabi mandiş ..inş. bigün ben de burdan o güzel haberi veririm..hatta beraber veririz bu haberi..
nazara inandığım için b i gün bebem olursa 3 ay dolmadan kimseye haber vermeyeceğim..
o zaman tüm eksiğimiz tamam olmuş gibi gözüküyorya artık derlerki heh çocuğu da oldu herşeyi dört dörtlük ..iice nazar değer diye söylemiycem kimseye
bi gün maliyedeyim adamnı biri bi iş için para yatırıyo. parayı verdi ardından lafı çaktı. sizin maaaşnızı biz ödüyoz diye . memurda hemen ona çaktı verdiğin bu para anca ziizn yeşil kartlara yetiyo diye . :13: çak demi memura
kk nın eski ifadelerinden zamnında araklamıştım
bi gün maliyedeyim adamnı biri bi iş için para yatırıyo. parayı verdi ardından lafı çaktı. sizin maaaşnızı biz ödüyoz diye . memurda hemen ona çaktı verdiğin bu para anca ziizn yeşil kartlara yetiyo diye . :13: çak demi memura
kk nın eski ifadelerinden zamnında araklamıştım
ay alttaki smilede öldüm bittim yaniii
sagliga zararli biliyorsun asla icmeyiz biz icirtmeyizde
al sana orhan baba
Orhan Gencebay-batsın bu dünya - YouTube
hey ya onlar bi alem ne iş yapıyorsun bütün gün otuyorsun oturduğun yerden para kazanıyorsunn sırtını devlete dayamışsın ehuu işte o an uçup saçlarına yapışasım geliyor ama kibarlığımdan ödün vermiyorumevet diyorum sende oturuyorsun bende tek fark ben oturunca bana para veriyorlar sana vermiyorlar yada sık sık kullandığım başka bir cümle ben okul sıralarında dirsek çürütürken sende koca peşine dolaşmasaydın otururdun
hey ya onlar bi alem ne iş yapıyorsun bütün gün otuyorsun oturduğun yerden para kazanıyorsunn sırtını devlete dayamışsın ehuu işte o an uçup saçlarına yapışasım geliyor ama kibarlığımdan ödün vermiyorumevet diyorum sende oturuyorsun bende tek fark ben oturunca bana para veriyorlar sana vermiyorlar yada sık sık kullandığım başka bir cümle ben okul sıralarında dirsek çürütürken sende koca peşine dolaşmasaydın otururdun
heh ben de çok diyorum bunu ..
hayatta herkes seçimini yapıyor ona göre yaşıyor ..
bi de kedi uzanamadığı ciğere mundar diyor gerçekten
içinde tütün yok nane var nane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?