Nöbetçi Muhabbetçi

günümüzde herşey bi yarış halini aldı. giyim kuşamdan tutun. ev düzeni, çoluk çocuk, onların başarısı, iş , güç . herşey ama herşey bi yarış halinde akıyo. okuldaki öğrencilere bakıyorum, gelirken herkezi baştan aşağı süzüyolar. ne giymiş diye. komşulara bakıyom herkez birbinin alıp sattığına bakıyo parasını pulunu konuşuyo. ben dahil bu herkez için geçerli. vitrin çağında yaşıyoz. bir çoğumuz insanların iç dünyasına bkmıyor. vitrinde ne var ona bakıyor. para nasıl kazanıyo düşünmüyo nasıl harcanıyo ona bakıyo. (ben dahil) bu bir girdap gibi herkez içine çekiyo. kimse bunun dışında kalamıyo. maalesef bu böyle . zaman zaman kıskandığım insanları düşünürüm. elimde olmayan sebeplerle onları kıskanırım nefsimin bu halini farkettiğim anda o insan için dua ediyorum. benden çok ver rabbim kimsenin hiç birşeyinde gözüm kalmasın diyorum. bu bi hsatalık inşallah bu hastalıktan koruru rabbim bizi.

söze gerek yok

benim ablamında olmadı bebği. ve onlar artık umutlarını kestiler. umut herşey onu kaybetmeyin. inşallah rabbim sizde en kısa zamnada yaşatır bu duyduyu. önemeli olan hayrılı evlat olması. hayrısız olup annesini babsını rezil eden okdar çok evlat varki. acısı dağları deler. onu doğuracağıma taş doğursaydım diyen analar var. mevlam herşeyin hayırlsıını bilir. herkezin payına bişey düşüyo.

sağolasın hazal ..
inan biz evi bebek fikrinden sonra aldık ..bebek fikrinde iken evimiz yoktu ..öyle önce ev alalım sonra bebiş yapalım diye hiç düşünmedik ..
ama o süreçte olmayınca ev de karşımıza çıkınca aldık öyle..
asla pazarlık yapmadım hazal..çok şükür inancım yerinde ..üzülmeme rağmen hep ALLAHIM hakkımızda hayırlısını ver ,eğer hayırlı ise hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip eyle dedim hala da hep öyle dua ediyorum ...hiç isyan etmedim hep halime şükrettim ..ben o örneği sadece içimdeki acıyı anlatmak için yazdım ..yani bebek olmamasının acısını başka hiçbirşey hafifletmiyor anlamında..bir de çok şükür eşimle çok mutluyum ve bu mutluluğun bir meyvesi olmasını çok istiyorum ..bu kadar mutluyken bir meyvemizin olmaması beni üzüyor..
evet zaten artık üzülmüyorum eskisi gibi ..eşimle birbirimize söz verdik .1 yıl bebek konusu açılmayacak normal hayatımıza devam edelim dedik öyle de devam ediyoruz..sadece burda konusu oldu diye konuştum ben
yumurtlama günlerimi bile takip etmiyorum ..herşeyi bıraktım oluruna ..başaramam sanıyordum ama çok şükür kafamdan atmayı başardım ..
hayırlısı ile gelir inş. hazal no stres yes bebek :))))
üzülme bitanem rabbim herseyin hayirlisini versin
ay insallah gecer bian önce:18:
sağolasın polyyy

aminnnnnn ...sağolasın paris
duanızı esirgemeyin ben duaya çok inanan briyim..ben de dua ediyorum ALLAH herkesin gönlüne göre versin inş...

katiliyorum sana bilge bizde zaman zaman yapiyoruz bu seyleri,bende baskalarin evi guzel neden benim evim degil diyip uzulurdum, evi olmayanlar aklima geldi kaynansi ile oturup sikinti cekenler oturdum sukrettim halime artik dusunmuyorum boyle seyler yetinmeyi ogrendim. insallah herkeste ogrenir elindekiler ile yetinmeyi hayat cok kisa oncelike sagligimiz yerinde olsun.

anliyorum seni insan senin yasadiklari bende yasadim esimi cok seviyorum onla mutluyuz sukur ona bir ebbek veremeyecegim diye cok uzulurdum. her gece aglardim niye olmuyor ya hic olmazsa diye! zaman herseyin ilacidir. insallah mutlulugunuz bebekle taclanir Rabbim kimsenin bagrina tas bastirmasin insallah seninde bi bebisin olur.

evet canım. baksana hergün genç birnin acı haberini alıyoz.
nen poly bugün çok arabeskim dedin hepimiz o havaya soktun. çalın uleyn bi orhan baba

evet çok doğru dedin cadu ..bazen tvde rast geliyoruz da eşim diyorki işte bunlar gibi hayırsız olup başımıza bela olacağına hiç olmasın daha ii ,hayırlı ise olsun diyor..
aynen yaaa..gerçekten öyle ..çünkü günümüz kapitalist sistemi herşeyi paradan ibaret görüyor..
bi keresinde bana birisi siz masa başında para kazanıyorsunuz sanki bizim gibi temizlik mi yapıyorsunuz demişti..
öyle sinirlendimki ,dedimki kimin nasıl para kazandığını sen nerden biliyorsun da ahkam kesiyorsun ..kimi temizlik yapar kimi masa başındadır ama akşama kadar yazar çizer temizlik yapandan daha çok yorulur..
devlet memuruyuzya bi de kimse bişey yapmıyoruz gözüyle bakıyor..
sanki oturaraktan geldik buralara..
zamanında buralara gelmek için az mı anamız ağladı düşünen yok ..
bi akrabam var böyle ..dünyaalr tatlısı sarışın mavi gözlü bi oğlu var manken gibi bebiş maş..
ama hep bana özeniyor kıskanıyor keşke ben de onun gibi olsam diye..
defalarca güzellikle anlattım ona bak ne güzel tosun gibi oğlun var çok şükür eşinin içkisi kumarı yok ii bir insan daha ne istiyorsun aç değilsin açıkta değilsin diyorum ..yok bi türlü anlamıyor illa para ,illa güzel giyim ,oralarda buralarda gezme vs.
sanıyorki hayat bunlardan ibaret..kimisi elindekinin kıymetini bilmiyor ,bilene de ALLAH vermiyor..herşey dört dörtlük olmuyor işte ne yapalım..
ALLAH herşeyin en iisini bilir ,ben herşeyi ona bırakıyorum en güzelini yapar inş.

öyle tabi mandiş ..inş. bigün ben de burdan o güzel haberi veririm..hatta beraber veririz bu haberi..
nazara inandığım için b i gün bebem olursa 3 ay dolmadan kimseye haber vermeyeceğim..
o zaman tüm eksiğimiz tamam olmuş gibi gözüküyorya artık derlerki heh çocuğu da oldu herşeyi dört dörtlük ..iice nazar değer diye söylemiycem kimseye

biliyormusun hazal bende gerçekten samimiyetle söylüyorum böyle duygular hiç olmadı ...
ben sadece hep ALLAHtan ii bir eş istedim ..çünkü hayatım onunla geçecek herşey ona bağlı diye..
hiç bi zaman şuyum yok buyum yok demedim ama eşim ii biri olmasaydı işte ozaman niye benim ii bir eşim olmadı derdim açıkçası ..ama imrendiğim tek konu bu olurdu onun dışında gerisinin zerre kadar önemi olmadı benim için..
işte kimse ölümü düşünmüyor hayatın kısalığının farkında değil ..
zenginlikle fakirlik arasındaki fark birince tek çeşit peynir yemen diğerinde beş çeşit peynir yemen -kaldıki beş çeşidi zaten yiyemiyorsun ..beş çeşit yemeyiz olur biter hepsi bu aslında ama anlayana işte

bi gün maliyedeyim adamnı biri bi iş için para yatırıyo. parayı verdi ardından lafı çaktı. sizin maaaşnızı biz ödüyoz diye . memurda hemen ona çaktı verdiğin bu para anca ziizn yeşil kartlara yetiyo diye . :13: çak demi memura
nerden buldun bu ifadeyi looo
kk nın eski ifadelerinden zamnında araklamıştım

Son düzenleme:

hey ya onlar bi alem ne iş yapıyorsun bütün gün otuyorsun oturduğun yerden para kazanıyorsunn sırtını devlete dayamışsın ehuu işte o an uçup saçlarına yapışasım geliyor ama kibarlığımdan ödün vermiyorum evet diyorum sende oturuyorsun bende tek fark ben oturunca bana para veriyorlar sana vermiyorlar yada sık sık kullandığım başka bir cümle ben okul sıralarında dirsek çürütürken sende koca peşine dolaşmasaydın otururdun

ay aynen yaaa...

ne güzelmiş yaaa

heh ben de çok diyorum bunu ..
hayatta herkes seçimini yapıyor ona göre yaşıyor ..
bi de kedi uzanamadığı ciğere mundar diyor gerçekten

:13::13::13::13::13::13::13::13::13::13: her lafa verilecek bi cevap vardır

heh ben de çok diyorum bunu ..
hayatta herkes seçimini yapıyor ona göre yaşıyor ..
bi de kedi uzanamadığı ciğere mundar diyor gerçekten

şöyle bi bakın etrafa herkez hayatından şikayetçi. işsiz işsizlikten , işli işinden, bekar bekarlıktan evli kocasından, bebği olmayan bundan , bebeği olan ondan, evi olmayan bundan evi olan evinin sıkıntılarından , okuyamayan bundan, okulu olan dersten,

şikayet değil dua etmeli. ayakkabı bağınıza kadar isteyin vereyim diyo yaradan.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…