Panik atak var mı?
112 yi arayıp anlatın hemen.
Panik atak? Bi sıkıntı sorun yasadınızmı olay öncesi veya yakın bir zamanda
Sakin ol. Bi yuzunu yika soguk suyla. Sonra da cama cik bir hava al. Derin soluk al ver birkac kere.
Acile gidin tek msnz
Hemen yakın birine haber verin
Kalp krizi olmasın.Derin derin öksürün varsa aspirin için ve acil 112yi arayın.Sol tarafinizda ağrı uyuşukluk var mı
Duş sakinleştirir aslında. Girebilecek durumdaysanız ılık bi duşa girin bence. Yada arkadaşların dediği gibi 112yi arayın. Biz burdan ne desek boş.
Çok fazla olay üst üste gelip sanki hepsiyle baş etmiş sonrasında da güçsüz hissedip ruhunuzu boşaltma isteği duymuşsunuz gibi hissettim.
Muhtemelen psikolojik, olur öyle ara ara. Ağlamayı ertelemeyin, ağlaya ağlaya uyuyun gerekirse. Kendinizi dinleyin biraz, karanlık bir dönemden mi geçiyorsunuz?
Klişe olacak ama sevdiğiniz, sizi dertleriyle boğmayacak, sizi de dertlerinizden uzaklaştıracak kişilerle vakit geçirmeye çalışın.
Ritm bozuklugunuz var mi bilmiyorum, o da olabilir. Oksurun ve ıkının, carpintiniz gecebilir bu sekilde ve yuzunuze soguk su carpin
Cami açıp yatağa uzanın. Ayaklarınızı duvara karşı yaslayin ve derin nefes alip (burnunuzdan) ağzınızdan verin. Sevdiğiniz bir müzik varsa açın. Ilahi veya dua da olabilir tercihe göre. Muhtemelen panik atak. İçinizden ağlamak geliyorsa bence ağlayın rahatlarsiniz. Ama böyle bir durum durduk yere gelmez. Birsey tetiklemis. Daha kötü olsanız 112 yi arayin yinede. Geçmiş olsun
Bunu yaparsa ve su an tansiyonu yuksekse, ilahi esliginde beyin kanamasi gecirebilir
Pencereyi ac .
Derin bir nefes al .
Ben böyle durumlarda kan sulandırıcı alıyorum iyi geliyor bana kalp krizi ihtimaline karşı .
Sakin bir müzik ac gerekirse
Sanırım farkında olmadan bir şeyler birikmiş,patlamış
Büyük ihtimalle psikolojik
Ben bi kaç kere kalp krizi geçiriyorum diye koşarak acile gittim
Ama panik atak barız benimki
Dusundugun her ne ise yaniliyorsun, daha once de benzer seyleri yasadin hissettin ama hic korktugun gibi sonuclanmadi degil mi? Simdi yine kendi kuruntun oldugunu hatirla, hicbirsey olmadigina ikna ol. Yavas yavas normale dondugunu goreceksin
Bahsettiği belirtiler panik ataga benziyor. Beyin kanaması gecirmez merak etmeyin. Nerden mi biliyorum? Bendede ayni durumlar vardı. O durumda ama dengeyi kaybedebilir. Onun icin açık camda durmasin. Duş altına girmesin veya küvete. Ama yalnızda değil evde en azından
Sinir boşalmasıdır su iç cama çık ve kesinlikle ılık bir duş al.
Canım nasıl oldun?
Gittin mi doktora?
Çok çok iyi anlatmışsınız
tavsannn
Selam
Bana da oluyordu
Orta seviyelerde
Şükür geçti ama bazen az seviyede oluyo
Kuruntu ve kaygı birikmişliği bana göre
Zamanla geçicek
Takmamaya çalış bişey kafana
ay yeminle sonuca ulaşmaya çalışırken bi gülme geldi
panik atak olabilir
son durum nedir bilen varmı
tansiyonun ddegisikligi de bunlari yapabilir.
panik atak olmussun canım
bende de ilk bu şekilde olmustu
iyi bir psikooga git
Panik atak gibi geldi bana. Ben de yasadim. Bir doktora danisin, panik ataksa tekrarlar zaten
Panik atak ama sebebi ritim bozukluğu olabilir.
Onun için de kardiyolojiye gidip, holter takılması lazım teşhis edilebilmesi için.
Tabi ritmi bozan da eğer kalpte ve kan değerlerinde bir sorun yoksa b12, demir gibi sebep anksiyete yani psikolojik.
Ben de aynen böyle oldum ritim bozukluğu da çıktı, anksiyete de.
Psikiyatriye gidin bence.
Arkadaşlar direkt panik atak demeniz doğru değil. Panik atak eğer fizyolojik bir sebep bulunmadıysa düşünmemiz gereken bir bozukluktur. Atıyorum kalbiyle ilgili bir rahatsızlık çıkarsa bu insana panik atak geçiriyor diyemezsiniz çünkü sebep yaratan şey bellidir, o yüzden konu sahibi vakit geçirmeden acile koşmalı ve muayenesi yapıldıktan sonra oradaki doktorların önerilerine göre hareket etmeliydi -ki doktorlar zaten fizyolojik bir sebep bulamazlarsa psikiyatriye yönlendirirler. Geç görmüşüm konuyu geçmiş olsun. Umarım konu sahibinin durumu iyidir.
Hepinize cok ama cok tesekkur ederim ilginiz icin yardimci oldugunuz icinAnnem bir gecede 3 ayrı hastaneden kalp ekosu cektirmisti, 'birşeyin yok' deyip gönderdikleri için hastane hastane gezmisti,eminim kalp krizi diye.
Sonuç?
Panik atak
Psikolojik destek almadan asla düzelmeyecek ama destek ile izi bile kalmayacak bir rahatsızlık. Bence hiç ertelemeyin,bir psikiyatri servisine görünün(zaten onlar sizi uygun yerlere de sevk eder fizyolojik kaynaklı mi diye) Atakların nerede geleceği hiç belli olmaz çünkü...
Aspirin de dahilKonuyu sabote etmek istemem ama ne yazık ki çok sık karşılaşıyorum, bir konuyu düzeltmek isterim.
Sanırım konu sahibinin kalp krizi ya da benzeri bir sorun yaşadığını düşünüp öksürmesini önerdiniz. Ama önerdiğiniz gibi öksürmek ne yazık ki kalp krizinden ölmeyecek bir hastaya zarar verecek belki de hastayı öldürecek bir hareket.
Lütfen yıllardır maillerimize gelen, sosyal medyada bilinçsizce paylaşılan bu yanlış bilginin yayılmasına engel olalım.
Size de cok gecmiş olsunSelam ben panik atak :)
Sakin olun desem de işe yaramaz biliyorum. Ölüm duygusunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz ama ölmüyorsunuz. Aklınızı kaçırıyor sanıyorsunuz ama öyle olmuyor. En mutlu anınızda bile gelir kamyon gibi çarpar geçer ve siz 5 dakika içinde inanılmaz bir adrenalin salgıladığınız için enkaz gibi olursunuz. Ya tekrar olursa diye endişelendikçe beslenir. Anksiyeteye yani kaygı bozukluğuna döner. Başıma bi iş gelmesin diye evden çıkamazsınız, yalnız kalmaktan korkarsınız. Çıkarsanız hastanelere yakın yerlerde takılmak istersiniz. Size sayfalarca anımı yazabilirim. Yaşamayan bilmez.
Beyniniz size oyun oynuyor. Aslında fiziken iyisiniz. Ama beyin uzun süre bilinçaltına itilmiş sorunları, sorumlulukları, stresi, susmaları, aman sorun çıkmasın, kimse üzülmesinleri ya başaramazsamları bir sürr sonra bu şekilde kusuyor. Normalde hayatınızın tehlike altında olduğu bi sırada hissetmeniz gereken şeyi kel alaka bi anda size yaşatıyor. İlkinin ne kadar şiddetli bir travma olduğunu hiç unutmadım. Resmen hıçkıra hıçkıra ağlıyor nefes alamıyordum. Ensemden uyuşmalar başlamıştı. Dizlerim tutmuyordu. Tuvalete gitme ihtiyacı duyuyordum ama yürüyecek takatim de yoktu. Nabzımı 180 ölçmüştü doktor. Serum bağladılar ve tam 25 dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi sakinleştim. İki gün sonra tekrar oldu. Bir hafta sonra tekrar. O zaman bu kadar yaygın bilinen bir hastalık da değildi. Teşhis konamadı. Kardiyoloji, nöroloji, tahliller filmler her şey yapıldı sonuç çok sağlıklısın psikiyatriye git. Onlar beni yönlendirene kadar ben internette kendi teşhisimi koymuştum. Okumadığım kitap, forum kalmadı. Psikiyatri randevuma o bilinçle gittim. Hafif bi antidepresan ve uykuya dalabilmem için sakinleştirici yazıldı. 3 ay sonra bitti kabus. Ama ben bunu öncesinde 6 ay çektim. 3 ayda iyileştim diye ilaçlarımı bırakmadım. 6 ay daha kullandım sonra dozu azaltarak doktor kontrolünde bıraktım. 3 yıl sonra yine aşırı sorumlu hissettiğim bi dönemde geri geldi ama artık düşmanımı tanıdığım için iki dakkada geri yollayabiliyordum :) Küfrederek gel bakalım napabilcen ölmüyürum neticede diye söylendikçe yok oldu gitti. Yine de tekrar doktora gittim yine düşük doz kullanıp 2 yıl ilacı bırakmadım. Sonra ne stresler neler yaşadım ama tam 10 yıldır hayatımda yok.
Yolun başındayken psikoloğa değil, psikiyatriste git. İlacını düzenli kullan. Bunu asla erteleme. Sen ben kendim hallederim, aman psikiyatri neymiş dedikçe emin ol güçlenerek ataklar tekrar edecek. Fizyolojik olarak serotonin salgılamaya ihtiyacın var bunu yenmen için. Bu da antidepresanlarda mevcut. Antidepresan kullandıkça vücudun otomatik olarak eskisi gibi serotonin salgılamayı hatırlayacak ve ayda bir gideceğin kontrol görüşmelerinde doz ayarı yapılacak. İlk ay yan etki olur ama bunun kökünü tedaviyle ve kendine güvenle korkmadan kazıyabilirsin. Pes edersen hayatını kabusa çevirir. Sosyal hayatını, iş hayatını aksatır. Sürekli tetikte yaşamaktan yorulursun. Asansöre binemezsin tetikler, sinemaya gidemezsin tetikler, alkol tetikler, stres tetikler, kalabalık ve yüksek ses tetikler. O yüzden yol yakınken hemen tedavi ol. Sakın unutma: panik atak anında kimse ölmez, ama psikolojik olarak gün içinde süründürür. Geçmiş olsun.
Size de cok gecmiş olsun
Gercekten her sey tam anlattiginiz gibi
Ben biraz bilincli yakalandim sanirim, ondan nispeten biraz daha rahattim
Annem ayni sizin yasadiklarinizi yasadi gecenin 3unde hastaneye kaldirdik
O zaman da panik atak nedir bilmiyoruz annem de bilmiyor annem kendini olecek sandi biz de ayni sekilde
Eger boyle bi hastaligin varligini bilmesem dun kesinlikle kalp krizi geciriyorum sanardim
İlk isim psikiyatriye gitmek olacak, insanin kendi basina halledebilecegi bi sey degilmis bu anladim
Oncesinde bu kadar degildi belki asarim sandim ama bu raddeden sonra gitmemek kendime en buyuk kotuluk
Simdilik ozele gitmeye durumum yok umarim devlette erken bi randevu alabilirim
Bi dahaki atak gelmeden tedaviye baslanmis olsun yoksa ben delirdim sanicam
Cokk tesekkur ederim ilginiz icin
Çok geçmiş olsun. Ne demek istediğinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben acillik oldum 4 gece titreyerek gittim. Bir şey de çıkmıyordu.Hepinize cok ama cok tesekkur ederim ilginiz icin yardimci oldugunuz icin
Uzun zamandir psikolojimle savasiyorum bariz buyuk bi derdim olmasa da ufak ufak yasadigim sinir bozucu seyler beni cok yipratmisti surekli kaygiliydim surekli dalip dusunuyordum depresyonda miyim diye bile dusundugum cok oldu hic insan gormek kimseyle muhatap olmak istemiyorum surekli beynimin icinde kendimle kavga ediyorum, surekli kotu senaryolar kuruyorum, insanlarla konusmak gorusmek istemiyorum biriyle selamlasmak zorunda kalmak bile beni yoruyor, yuksek sese hic tahammulum yok biri bagirarak konustugunda ya da televizyonun sesi cok acik oldugunda kalbim hizli hizli atmaya basliyo
Bunu tetikleyen seyleri cozdum aslinda biraz
Daha once de olmustu ama hic bu kadar degildi
Dun ben ya olcem ya da deliriyorum sandim
Bacaklarim uyustu beynim uyustu midem bulanmaya basladi kalbim o kadar hizli atiyodu ki artik her atişinda sanki agzima kadar gelmiş de cikacakmis gibiydi
Aklima burasi geldi size yazdim cok iyi geldi gercekten
Sonra sikmadim kendimi agladim hungur hungur inanin ilkokulda arkadaşimin ettigi bi laftan tutun gecen gun bi abimin guya saka yollu bana laf sokuşuna kadar hepsi beynimde yankilandi ve ben hungur hungur agladim
Meger ne kadar cok seyi ben gucluyum ben umursamam diye diye yastik altina itmişim de hepsi bana ne zararlar vermiş
Sonra neden oldugunu anlamadan afedersiniz epey istifra ettim yuzumu yikadim soguga ciktim bi iki saate kendime geldim sonra yattigim yerde uyuyakalmişim buna cok sevindim cunku son 2 aydir falan uyumak icin cok zorluk cekiyordum
Psikiyatriye randevu almiştim 1 ay o randevuyu dort gozle bekledim ayni gun ayni saate sinav koydular gidemedim bundan iki gun onceydi
Simdi arayip bi daha randevu alcam umarim her neyse rahatsizligim cozulur de ben de rahat bi nefes alirim
Hepinize coook tesekkur ederim
Yaaaa 5 yıldır cekiyorum bugün tekrar psikayrriye gıttım yıllarca dırebdım ılac kullanmıyorum dıye ana ılmadı selectra ıle basladım bugün .cok seyker yasadım cok ama cok hastaneye gıttımSelam ben panik atak :)
Sakin olun desem de işe yaramaz biliyorum. Ölüm duygusunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz ama ölmüyorsunuz. Aklınızı kaçırıyor sanıyorsunuz ama öyle olmuyor. En mutlu anınızda bile gelir kamyon gibi çarpar geçer ve siz 5 dakika içinde inanılmaz bir adrenalin salgıladığınız için enkaz gibi olursunuz. Ya tekrar olursa diye endişelendikçe beslenir. Anksiyeteye yani kaygı bozukluğuna döner. Başıma bi iş gelmesin diye evden çıkamazsınız, yalnız kalmaktan korkarsınız. Çıkarsanız hastanelere yakın yerlerde takılmak istersiniz. Size sayfalarca anımı yazabilirim. Yaşamayan bilmez.
Beyniniz size oyun oynuyor. Aslında fiziken iyisiniz. Ama beyin uzun süre bilinçaltına itilmiş sorunları, sorumlulukları, stresi, susmaları, aman sorun çıkmasın, kimse üzülmesinleri ya başaramazsamları bir sürr sonra bu şekilde kusuyor. Normalde hayatınızın tehlike altında olduğu bi sırada hissetmeniz gereken şeyi kel alaka bi anda size yaşatıyor. İlkinin ne kadar şiddetli bir travma olduğunu hiç unutmadım. Resmen hıçkıra hıçkıra ağlıyor nefes alamıyordum. Ensemden uyuşmalar başlamıştı. Dizlerim tutmuyordu. Tuvalete gitme ihtiyacı duyuyordum ama yürüyecek takatim de yoktu. Nabzımı 180 ölçmüştü doktor. Serum bağladılar ve tam 25 dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi sakinleştim. İki gün sonra tekrar oldu. Bir hafta sonra tekrar. O zaman bu kadar yaygın bilinen bir hastalık da değildi. Teşhis konamadı. Kardiyoloji, nöroloji, tahliller filmler her şey yapıldı sonuç çok sağlıklısın psikiyatriye git. Onlar beni yönlendirene kadar ben internette kendi teşhisimi koymuştum. Okumadığım kitap, forum kalmadı. Psikiyatri randevuma o bilinçle gittim. Hafif bi antidepresan ve uykuya dalabilmem için sakinleştirici yazıldı. 3 ay sonra bitti kabus. Ama ben bunu öncesinde 6 ay çektim. 3 ayda iyileştim diye ilaçlarımı bırakmadım. 6 ay daha kullandım sonra dozu azaltarak doktor kontrolünde bıraktım. 3 yıl sonra yine aşırı sorumlu hissettiğim bi dönemde geri geldi ama artık düşmanımı tanıdığım için iki dakkada geri yollayabiliyordum :) Küfrederek gel bakalım napabilcen ölmüyürum neticede diye söylendikçe yok oldu gitti. Yine de tekrar doktora gittim yine düşük doz kullanıp 2 yıl ilacı bırakmadım. Sonra ne stresler neler yaşadım ama tam 10 yıldır hayatımda yok.
Yolun başındayken psikoloğa değil, psikiyatriste git. İlacını düzenli kullan. Bunu asla erteleme. Sen ben kendim hallederim, aman psikiyatri neymiş dedikçe emin ol güçlenerek ataklar tekrar edecek. Fizyolojik olarak serotonin salgılamaya ihtiyacın var bunu yenmen için. Bu da antidepresanlarda mevcut. Antidepresan kullandıkça vücudun otomatik olarak eskisi gibi serotonin salgılamayı hatırlayacak ve ayda bir gideceğin kontrol görüşmelerinde doz ayarı yapılacak. İlk ay yan etki olur ama bunun kökünü tedaviyle ve kendine güvenle korkmadan kazıyabilirsin. Pes edersen hayatını kabusa çevirir. Sosyal hayatını, iş hayatını aksatır. Sürekli tetikte yaşamaktan yorulursun. Asansöre binemezsin tetikler, sinemaya gidemezsin tetikler, alkol tetikler, stres tetikler, kalabalık ve yüksek ses tetikler. O yüzden yol yakınken hemen tedavi ol. Sakın unutma: panik atak anında kimse ölmez, ama psikolojik olarak gün içinde süründürür. Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?