Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Nolur bir bakın bıktım bu durumdan :( olmayan saçlarım (resimli)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım
Allah tan ümit kesilmez bir yerde tedavi bulamadın çare bulamadın diye ümidini kaybetme
Saç dökülmesi bölümünde bir kürle saç çıkaran arkadaşlar vardı bir kaç defa denesen mi acaba belki işe yarar :26:
Sıgır iliği kürü idi galiba döker mi diye çekinerek söylüyorum ama en azından bir test edebilirsin linkini bulursam sana özelden atarım
Her duyduğun şeyi de kullanma ama önce içeriden beslen o daha önemli çünkü

yanlış anlamayın araştırdım ama doktorunda saçı yok

O yaşta bir hekimin saçlarını çok da umursadığını düşünmüyorum açıkçası =))
Ben önerdim sadece, tercih senindir
Bu tip şeyler de alternatif yollara güvenemiyorum ben, o yüzden ilk tercihim doktora gitmek sana da o yüzden önerdim
Sarkis Bey benim çok memnun kaldığım bir doktor, yıllarca çözemediğim derdimi çözdü, üstelik bu forumda onunla ilgili bir çok yazışma gördüm, herkes çok memnun. Geçmiş olsun umarım bulursun çaresini

Canım benim aklıma şöyle bir şey geldi ama denemek ister misin bilemedim.

Önce bir peruk alsan, sonra da saçlarını tamamen kazıtsan.

Ve bu kazıtma işlemini 2 günde bir tekrarlasan bir ay boyunca.

4 ayda şuan ki saçın haline gelir diye düşünüyorum.

bence de iyi fikir,
kazıttıktan sonra daha gür gelir saçı
aslında çaresiz bir durumda değil kızcağız,özgüveni gitmiş saçları yüzünden
utandığından ne dra ne de kuaföre gidebiliyo
halbuki normal birşey herkesin başına gelebilir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

geçmiş olsun canım

saç ekim merkezlerine bir git
inan öyle çok pahalı değil
senin için en kestirme çözüm bu olucak
çünki anlattığın kadarı ile zaten denemediğin tedavi kalmamış

ancak adet düzensizliğinin olması bence saçlarından çok daha mühim bir sorun
önce bunun tedavisi ile ilgilenmesin

tekrar geçmiş olsun

zorlu bir süreç ama geçicek inan buna. BU günlerde geçicek keşke o zaman bu kadar takmasaydım diyeceksin. Bu bir döngü saçın dökülür stres yaparsın iyice çıkmaza girer. kendine bi peruk al sadece dışarıya çıktığında takacaksın zaten bi zararı olmaz. BU dışarıda kendini iyi hisstmeni sağlar. SOnra minoxidile başla hiç gün aksatma . İnşallah eline ekmeğini aldığında da diğer tedavi yöntemlerine bakarsın.(prp,mezoterapi,protez,vs) Dökülenleri geri getirmek zor ama olanlar için bir şeye başla umutsuzluğa kapılma.
Kimsenin hayatı dört dörtlük değil hayata sıkı sıkıya sarıl . Psikolojini aşağıya çeken insanlardan uzak dur.

bu öneri işe yarayacaktır ancak problem saç köklerinde değil
arkadaş adet düzensizliği de yaşıuyor
biyolojik bir nedeni
yüzeysel olarak çokda tam,r edemezsiniz

ancak denemkte fayda var
eğer uygulayacksanız aldığınız peruğun sentetik değilde gerçek saç olmasına dikkat edin önümüz yaz
güzneş ışığı sentedik peruklarda inanılmaz kötü bir kokuya neden oluyor
maliyet açısından da kaliteli bir peruk la saç ekimi yaptırmak arasında pek bir fark yok

geçmiş olsun, bir arkadaşın yazıdığı gibi perukların saç dökülmesini arttırdığını duymuştum. mantıklı geldi, çünkü saç derisi hava almıyor... iyice araştırmadan peruk satan yere gidip alma....

birde kronik hastalıkların varmış. onların tedavisini aksatma.. kadın hastalıklarınada git tekrar başka doktora, tedavini ol...

sen kendini iyi hissettikçe saçlarında düzelir inş...

ayrıca beslenmenide dikkat et... bir doktor "kızlarımız yetersiz besleniyor sonrada saçlarım dökülüyor diye şikayet ediyor. vejeteryanlıkta etkiler" demişti.

düşündüm kazıtmayı annem şiddetle karşı çıktı asla izin vermem psikolojin iyice bozulur kendini öyle gördükçe kafayı yersin seni biliyorum dedi

saç ekimi için canlı saç hücrelerine gerek yok mu ? benim heryeri seyrek yani nerden saçlı deri nakli yapabilirler ki ? prp falan düşündüm ama çıkmaza giriyorum utanıyorum kendimden adet tedaviside görüyorum ama lanet olsun düzelmiyor

yılda 2-3 kere regl oluyorum demişsiniz. bu konuda tedavi vs oldu mu?
saçlar hormonlarla direkt alakalı diye biliyorum ben.
ayrıca yadırganacak ne var bunda saç gibi görünse de sağlık aslında bu.

Canim bu hamur mayasi varya onu bi dene sac cikarirmi bilmiyorum ama besledigini mevcut saclari dokmedigini biliyorum.kesinlikle tv de yapilan reklamlarda olan sampuan gibi seyleri onermem sana calistigim icin biliyorum.faydasi olmuyor.aciklik yerlerine sarimsak sur.yeni tuylenme olucakmi bi dene bakalim.sarimsk yagi al.bide eger yurtdisinda tanidigin varsa argan yagi getirtebiliyosan onu dene.burdakilerle ordan gelenlerin renk farkini gormen lazim argan yagi senin sorununa bi nebze iyi gelebilir.

anneme ağlayıp sızlayıp prp tedavisi için ikna etmeyi düşünyorum olmayınca olmuyor

cnm polikistik over var sanırım..kadın doğum uzmanına hıç görundunmu??..öncelıkle kadın doğum uzmanında kist olup olmadıgını anlayacaksın ardındada endokrin uzmanında hormon tahlıllerını yaptıracaksın?...androcuru denedınmı?.diane 35 le beraber kullanınca erkeklık yanı testosteron hormonu baskılanıyor..bendede aynı sorun var saçlarım senın kdr dıl ama ınanılmaz dökuldu yarı yarıya azaldı..ankarada gıtıtgım profesör hoca bu ılaçları vermştı..hoş kullanmadım korkumdan(...sakın dermatologa gıdıpte vakıt harcama..senınkıde hormonal dökulmuş bellı..tek çaresı dedıgım gbı kadın doğum uzmanına görunmen ...Muhtemelen adette görmuyorsan LH hormonun FSH hormonundan yuksek çıkacakkı LH hormonuda testosteronu aşırı salgıladığı ıçn erkek tipi dökülmeler oluyor..senınkıde gördugum kdr tepeden açılmş ..kesınlıkle androjen hormonların yuksek olmasından kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Ben cok cildiye doktoruna gittim kendi alanlari olmayinca hormonlara bakmiyorlardi benim saglik guvencemle de alakali bir durumdu bu gerci. Kendi alani disinda test verirse isyeri karsilamiyordu. Ben inatla cildiyeci denedim benzer testler yapildi haliyle. En sonunda kadin doguma gittim. Hormonlar birbirine girmis. Troidim de yavas calistigi için sac dokulmesi mi dersin kilo mu hep bundan kaynaklaniyormus. Neyse tedaviye basladik bikac ayda duzeldim. Ekstradan badem ceviz onlari tukettim. Kesinlikle market sampuani kullanmam mesela. Haftada 2-3 kez de dogal bakim yaparim. Suan cok toparladim kadin doguma senede bir kez gitmeli. Ben daha sık gitmek zorundayim böyle kontrol altina aldik.
Iyi bir kadin dogumcu arastirip gidebilirsin. Bak bi kere de dahiliyeye gittim bana direkt vejeteryan misin diye sormustu. B12 eksikligini sorgulamak icin. Belki sende de böyle bir durum vardir arkadasim sikma canini senede2-3 kez adet gormek normal degil en basta bunun icin git kadın dogum doktoruna sirayla tum sorunlarin da hallolur inşallah.

Benimde erkek tipi dokulmem var ama zamaninda basladim minoxidil kulanmayi. Suan 3 senedir acilmam olmadi.
Senin ilk neyapman lazim biliyormusun, insanlari takma !!!! Onemli olan sensin!!! Bak okadar kotu degil saclarin. Minoxidile basliyabilirsin? Ben 3 senedir kulaniyorum. Memnunum.
Sac fiber diye bisey var diye duydum. Onuda kulanabilirsin sonra citcit tak. Hiiiiiiic belli bile olmaz bu sekilde tependeki acilmalarin.
Moralini bozma bak. En onemlisi moral!!!!! Guzelik bir sac degil ki. Olmazsa peruk takarsin??
Benimde ilerliyen zamanlar baya dokulucek, minoxidili birakinca.
Ama takmiyorum artik. Biliyormusun? Hayat Guzel!!!

Canım öncelikle geçmiş olssun hastalık bu yadırganacak bir durum yok benimde leke problemim var üstelik daha vahimi yoldan geçenler patavatsızca sorarlar karşıdaki üzülürmü üzülmezmi diye.

En başta moralini iyi tutmalısın biliyorum öyle tut diyince tutulmuyor ama bu konuda elinden geleni yapmalısın. Bütün hastalıkların en başı üzüntü stres depresyondur.

Sonra hormonsal bir sorunun olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir endokronoloğa gitmen lazım.Baştan aşağıya hormonlarına hatta vitamin eksikliklerine kadar bütün tetkiklerinin yapılması gerek. İyi bir doktor olarak sadece ismini duydum kendisine tedavi olmadım dürüst davranacağım bu konuda. Duyduğum kadarı ile Prof. Dr. Harika Boztepe Oğuz endokronoloji dalında iyi bir doktormuş ama ne yazıkki biraz pahalı. Yada üniversite hastanelerinin endokronoloji bölümüne gidebilirsin.Bu konuda üniversite hastaneleri daha iyidir. Yok ısrarla ben onlarla ilgilenmiyorum cildiyeci söyleyin bana diyorsan da (ki ben yinede içten olan sorunu bulmanı önerimim yana endokronolog) bir arkadaşım saç kıran olmuş ve kolsuz agopa gitmiş kızın şu an saçlarını görsen asla saç kıran geçirdiğine inanmazsın o kadar güzel saçları var :) ama serkis barışı önermişler sana o da iyidir ve vakıf hastanesinde olduğu için daha uygun tedavi olabilirsin. Umarım bir an önce sorunun çözülür şifa bulursun. Geçmiş olsun canım....

Cooook kotu bir oneri olmus bu, kusuruma bakmayin olurmu. Oyle saci dokulen her insan kazitip saci cikicagini inansaydi. Sacsiz insan kalmazdi. Yok oyle birsey. Sakin kimse de yapmazsin bunu.
Sac kokleri sacinin derisinin icinde. Ilk baslarda cok canli gozukuyor, cunku sac kisa geldikce cok gozukur. Sonra uzatinca ayni hale gelir. Eski hale yani. Bilmeyen varsa soylemis oldum.
Iyi gunlerr herkezse

Sisimele katılıyorum saçlarımı 3 kez kazıttım. İlk başlarda mükemmel görünüyordu belli bir uzunluktan sonra hızlı bir şekilde dökülmeye başladı. Benimde saçlarım hemen hemen seninki gibi. Uzun zamandır çeşitli tedaviler deniyorum ama sonuç hızla saçlarımı kaybediyorum.

adet düzenınız bozuk bunun ıcın muhakkak söktürücü ya da dogum kontrol hapı ıcılmelıdır dısarıya atım saglansın

tırotlere duzenlı baktırın

sac arasına atılan top ik topik var toz ondan alın

saclarınız gene var yanı hıc olmayanlar gordum sızınkı ıyı bence ,,, en azından hava almasını engellemeyın

kabartın dıplerı vs ama once tedavı olun a
hangı sehırdesınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…