- 21 Temmuz 2013
- 722
- 595
- 123
Cooook kotu bir oneri olmus bu, kusuruma bakmayin olurmu. Oyle saci dokulen her insan kazitip saci cikicagini inansaydi. Sacsiz insan kalmazdi. Yok oyle birsey. Sakin kimse de yapmazsin bunu.
Sac kokleri sacinin derisinin icinde. Ilk baslarda cok canli gozukuyor, cunku sac kisa geldikce cok gozukur. Sonra uzatinca ayni hale gelir. Eski hale yani. Bilmeyen varsa soylemis oldum.
Iyi gunlerr herkezse
ablacım aklına gelecek herşeyi yaptım cerrahi müdahale hariç saç yok ki ektireyim artık diyorum bi peruk çıtçıt bişey taktırayım ama hangisi iyi olur onu danışmak istiyorum o bitkisel bakımlar veya eczane ilaçları hiç ama hiç işe yaramadı umudu kestim onlardan... zaten kendine gelecek gibi değil saç .. yine resimde çok görünüyor gerçekte heryerler açık açıkendokrin dermatolog hepsine gittim kadın doğumada gittim . yok gençsin yok bişeyin yok yok stres ııvır zıvır saydılar dayanamıyorum psikolojim çok bozuk 4 sene boyunca lisede kızlar dalga geçti şimdi üniversitedeyim hiç derslere gidemiyorum üzülüyorum . abla en büyük derdim saçımda değil şeker hastasıyım :26: ama bari saçım olsaydı bende kızım özeniyorum
cnm polikistik over var sanırım..kadın doğum uzmanına hıç görundunmu??..öncelıkle kadın doğum uzmanında kist olup olmadıgını anlayacaksın ardındada endokrin uzmanında hormon tahlıllerını yaptıracaksın?...androcuru denedınmı?.diane 35 le beraber kullanınca erkeklık yanı testosteron hormonu baskılanıyor..bendede aynı sorun var saçlarım senın kdr dıl ama ınanılmaz dökuldu yarı yarıya azaldı..ankarada gıtıtgım profesör hoca bu ılaçları vermştı..hoş kullanmadım korkumdan(...sakın dermatologa gıdıpte vakıt harcama..senınkıde hormonal dökulmuş bellı..tek çaresı dedıgım gbı kadın doğum uzmanına görunmen ...Muhtemelen adette görmuyorsan LH hormonun FSH hormonundan yuksek çıkacakkı LH hormonuda testosteronu aşırı salgıladığı ıçn erkek tipi dökülmeler oluyor..senınkıde gördugum kdr tepeden açılmş ..kesınlıkle androjen hormonların yuksek olmasından kaynaklanıyor.
Biotinine baktir muhakkak eksik olabilir. Bende de erkek tipi dokulme vardi biotin eksikligindenmis megersem. Suan biotin takviyesi aliyorum en azindan dokulmem durdu.
Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...
resimlere bir bakar mısınızperuk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle
Eki Görüntüle 1027296
Eki Görüntüle 1027297
Eki Görüntüle 1027298
yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin
yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor
dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
tahlillerde biotin diye mi geçiyor?
öyleyse şimdiye kadar hiçbir doktor bakmadı bana.
takviye derken vitamin hapı gibi bişey mi?
tiroitlerimin ultrasonu çekildi ilaçlı mr a bile girdim, üniversite hastanesinin kadın doğum ve endokrin bölümüne gidiyorum zatenkist küçük küçük dedi doktor... kadın doğum hapları kullandım şuan aldactone kullanıyorum. bi kere normal kadın doğuma gittim bakmadı bana, sana biz bakamayız dedi üniversite hastanesine git (
uzman doktora gittim falan gerçekten olmayınca olmuyor bi şekilde takma saç falan takmam şart oldu olmuyor artık yıllardır yapmadığım şey kalmadı ,
abla okula gidiyorum utanıyorum hergün topuzdan kendimi çok iğrenç hissediyorum
Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor.
yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor
dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
canım oncelıkle moralının bozuk oldugunu anlıyorum ancak gercekten iyi insanlar sacı azmış cokmuş dıye bakmazlar karsısındakıne. emin ol arkadasların ıcın onemlı degıldır bu durum.
Şimdi ben kadın dogum doktoru degılım ancak doktorum. Yazdıklarından anladıgım kadarı ile PCOS hastasısın.
PCOS yuksek androjen hormonu(testesteron) ıle seyreden, insulin direnci yapan dolayısı ile kilo aldıran kilo aldırdıkca direncin daha da arttıgı ve daha da kilo aldıran kilolar ve androjen nedeni ile adet olunamayan bir kısır döngü hastalıgıdır.
Öncelikle bir kadın dogum kontrolune gırmen gerektiğini orada seker hastalıgının oldugunu soylemeni saclarının dokuldugunu soylemenı testesteron duzeyını ve adet olamadıgını soylemenı oneririm. Butun hepsını tek doktora anlat cunku hepsı bırbırı ıle baglantılı bir sendromun belirtileri aslında.
sonrasında sana bır tedavı baslanacaktır. ancak ınsulın dırencını kırman ıcın spor yapman cok onemlı. kılo verdıkce ınsulın dırencın kırılır. ancak dıyetinin duzgun olması gerekir. anıden kılo vermeye kalkarsan hipoglisemi atakları dedigimiz seker dusmesi atakların olabilir ve bu tehlıkelıdır. o yuzden ara ogunlerını atlamadan gercekten duzenlı bır beslenme duzenı ve spor şart. sonrasında kadın dogum ılacları olan Yasmin, diane, danazol vs gıbı ılaclardan sana uygun olanı başlarlar. Sana tavsıyem bır universite hastanesıne gıtmendır. Cunku komplıke bir durum olunca orada asistanlar mutlaka hocaya danışırlar. en azından hocaların senı gorebılme ıhtımalı olur.
sonuc olarak başa donmek gerekırse, kafana takma bu durumu. bu bır hastalıgın sonucu ve iyi ınsanlar karsıdakı ınsanların hastalıkları ıle kımseyı yargılamazlar. kendıne ıyı bak. her sorunun bır cozumu vardır. tam tedavı olmasa bıle duzelır en azından.
canım merhaba öncelikle
uygulamak ister misin bilmiyorum ama sana birkaç önerim olacak.
başlıgın hepsini okuyamadım ilk iki sayfayı okudum. ilaçlar kullanmışsın filan ama, bence senin güçlü bi komboya ihtiyacın var. birkaç güçlü işlemi aynı anda yapman lazım yani.
1- her şeyden önce asıl naap biliyo musun. saçlarını kazıt. çok ciddiyim. zaten çok az olduklarından rahatsızsın, okula gidemiyormuşsun zaten bence bişey kaybetmiezsin. öyle de kötü böyle de kötü hesabı en azından işe yarayabilir. traş bıçağı mucizesi zor gelebilir ama sana tavsiyem, gerekirse bir ay hiç dışarı çıkmama pahasına bu işi yap. saçını iyice kazıt, iki üç santim uzayınca tekrar kazıt. sonra azcık uzayınca yine kazıt. bir ayda dört beş kere kazıt en az.
saç köklerini sertleştirip çıkan kılları sertleştirir, güçlendirir bu işlem garantili hem de. ayrıca yeni kökler de yaratır. Kazıtıp nasıl yaşarım deme, bir ay evden çıkmazsın gerekirse ama inan her şeyden öte denemeye değer. hem artık kazıtan çok fazla kadın var okadar fazla garipsenmez.
2- mutlaka doğum kontrol hapına başla. hormonlarını düzenlemeye yardımcı olabilir, hatta muhtemelen olur. ama iki üç ay değil, kullanıp bırakma yani. bir yıla yakın düzenli kullan.
3- d.k hapıyla beraber mutlaka vitamin takviyesi al, daha önce aldın mı bilmiyorum ama eczanelerde saç uzatma için vitamin diyince veriyolar.
4- Benim de saçlarım aşırı seyreldiği bir dönemde sipariş etmiştim ve faydasını görmüştüm. HC marka saç bakım yağı, sarı renkte şeffaf şişesi vardı sitesine bakınca görürsün. onu mutlaka edin ve yine kısa süre değil en az 3-4 ay kullan.
5- at kılı şampuanı diye bi şampuan vardı. saçlarını onunla yıka, başka şampuan kullanma, belki arada bioxcin falanla destekleyebilirsin.
6- iyi bi yerden kalitelisinden bul ve saçlarına mutlaka kına yak. ama kazıttıktan sonra yaparsın. bir iki ay sonra yani.
7- bu saydıklarımı daha önce tek tek yapmış olabilirsin. önemli değil, önemli olan hepsini aynı anda uygulaman. kombo yapman yani, bastırman lazım. bi düşün.
Şu dediklerimi altı ay düzenli yapsan ne bileyim, çıkmayacağı varsa da çıkarır bence.
adet düzenınız bozuk bunun ıcın muhakkak söktürücü ya da dogum kontrol hapı ıcılmelıdır dısarıya atım saglansın
tırotlere duzenlı baktırın
sac arasına atılan top ik topik var toz ondan alın
saclarınız gene var yanı hıc olmayanlar gordum sızınkı ıyı bence ,,, en azından hava almasını engellemeyın
kabartın dıplerı vs ama once tedavı olun a
hangı sehırdesınız
tatlım bu neden yadırganacak bi şey olsunn kii başımıza iyi-kötü ne gelirse Allahtan, her şeyi kabullenmek zorundayız. ki neler hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum benim ablamın da bu durumda saçları. o da ne denediyse olmadı, reklama girer mi bilmiyorum ama 2-3 aydır 'topic' kullanıyor. Saç derisini örtüyor ve aralıklar gözükmüyor. Bi araştır derim psikolojik olarak çok rahatlattı eminim sana da iyi gelecek, gelişmeleri bize de yazarsan sevinirim :) Açıkcası çıt çıt önermem diplere zarar verebilir.
Canım istanbuldaysan bildiğim 3 iyi doktor var,saç dökülmesiyle ilgilenen;
kolsuz agop,
server serdaroğlu
oya oğuz
canım araştırdığım kadarıyla bayanlarda saç ekimi pek önerilmiyordu.tam emin olmamakla birlikte
böyle bir yazı okumuştum.birde sanırım sana saç ekimi olmaz.erkek tipi dökülmen var.minoksidil %5 veriliyor genelde
ama ondanda mükemmel bir sonuç beklememek gerekir.hormonel problemin olduğu için,dökülme nedeni belli aslında.
tedavi edildiği takdirde saçın düzelebilir
saç mezoterapisininde etkili olduğunu duymadım açıkçası.
sen öncelikle bu işle ilgilenen iyi bir doktora git.ama malesef erkek tipi dökülmelerin çaresi yok gibi.
yine de Allahta ümit kesilmez.
birde çok önceleri nil burak ile ilgili bir haber okumuştum.yukarda saydığım doktorlardan birine gitmiş sanırım.
saçları çok dökülmüş ve bağışıklık sistemi çökmüş.kortizon tedavisine başlanmış.bende 3 kere kortizon aldım.
dökülmeyi durdurdu.ama sonra etksi azaldıkça dökülme devam etti.
son olarak tüm yolları denedikten sonra saç protezini düşünebilirsin.
birde saç fiberi var,spreyi sıkınca açıklıklar kapanıyor.ama zararı var mı fikrim yok açıkçası,sadece kullanıldığını biliyorum.
çok geçmiş olsun canım.tamam saç önemli de sağlık daha önemli.sağlığının kıymetini bil.
aslında seni de çok iyi anlıyorum ama mutlaka çaresi vardır.dediğim gibi en son ihtimal saç protezini düşünürsün.
baksana survivor da tolga karelin saçlarına.survivora gitmeden önce saç fışkırıyordu,hiç belli bile değildi protez.hatta
hiçbir dizisinde bile anlaşılmıyor.hiç canını sıkma sen.inşallah bir yolunu bulursun.
geçmiş olsun canım nişanlandıktan 2 ay sonra bende saç kıran başladı erkek kuaföründe iki kere derimi kanatıp sirke ruyu tuzlu sarımsak falan bastım ahh ahh çaresizlik çok zorneyse sonra evlendim ve evlendiğim gibi hamile kaldım dökülme daha da arttı bir gün makyaj yapınca kaşlarımın döküldüğünü de fark ettim ellerimin nasıl titrediğini anlatamam çok üzüldüm hamileyim ve ilaç da kullanamıyorum ki evlenmeden önce iğne tedavisi falan da oldum işe yaramadı internetten aronex diye bitkisel bi karışımı fark ettim hamileler de kullanabiliyormuş sipariş verdim ve sadece 1 hafta düzenli kullandım saç dökülmem durdu yeni saç çıkmaya başladı bebeğime zarar vermemek için daha fazla devam ettiremedim şu an dökülen yerlerimde saç çıkmaya devam ediyor . Ama Allahın izniyle kesin çözüm olsun diye bebiş doğduktan ve emzirmeyi kestikten sonra DermoRoller alıp deri kanallarımı açıcam ve üstüne aronexi sürücem çok umutluyum hızlı bir şekilde cevap vereceğinden neredeyse eminim sen de istersen araştır iyice DermoRoller acı veren bi uygulama ama etkili bir çözüm
hic o kadar abartılıcak kadar deıl. kut kestır (belkı oyledır tam boyu goremıyorum resımden ) oncelıkle...ıkıncı asamada hanı "topic " mı ne var ya sıkıyosun sac var gıbı gosterıyor..bır de sacina "yılan "yagı sur. 7 tl falan pahalı deıl bir de sarımsagı ıkıye kes tam basına boyle sur o kesık kısmı.hafıf sulumsudur zaten.hanı dovunce sulanır ya sarımsak. yılan yagını kullan.google den su topıc e de bakalım. alişan da kullanıyo ondan cok gercekcı yapıyor canım benım uzulme sen kıyamam yerım senı
esraesraesra
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bende de tiroid ve kistim var...
Tiroid için ayrı ilaç, kistim için ayrı ilaç kullanıyorum.
Çok şükür kistim yok denecek kadar azaldı.
D. kontrol haplarını denesen?
Hem adet düzensizliğinde varmış ben yasmin kullanıyordum, cildime ve saçlarıma çok iyi geldi..
Hem çaresiz bir hastalıkmış gibi üzülme lütfen böyle, Allah korusun insanların başlarında ne dertler var..
Ölümden başka her şeyin çaresi vardır, yapma böyle psikolojini harap etme lütfen....
ne demek canım benım o kızların da agzını yırtarım kendı g.tlerıne baksın onlar :))) bak sınırım tepeme cıktı ozur dılerım agzımı bırazcık bozmak durumunda kaldım:) ya canımın ıcı bır sor doktora ben hıc sarımsagım doktugunu duymadım ama mesela benım yıllardır cıkmayan kasımı yılan yagı ve sarımsak cıkardı...bır de topik denılen o sprey sanırım cok kullanan var zaten.bır de yaz tatılıne cok az kaldı okula da gıtmeyecegın ıcın bol bol yag surersın.bak gor cıkıcak ben de arastıracagım sana söz.yeter kı sen canını sıkma yerım senı o kızlar ılerde fıl gıbı olsunlar ınsallahhhhhhh !!!!!!!!:)
esraesraesra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?