Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Nolur bir bakın bıktım bu durumdan :( olmayan saçlarım (resimli)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
anladığım kadarıyla ciddi anlamda saç dökülmesi yaşamışsın problem yapma bunun için doktora git saç dökülmesinde kansızlık ve B12 eksikliği çok etkili sıkma canını bu tip şeylerde moral çok önemli

Kötü bir öneri sunmadım.

Çevremde çok yakından tanıdığım iki kişi bu işlemi yaptı ve çok memnun kaldı.

Fikir sundum isteyen istediğini yapar..

Çoğu erkek bunu zaten uyguluyor biz kadınlar saçımıza kıyamadığımız için yapmıyoruz.

canım bu sitede bir arkadaş yazmıştı sığır iliği ile saç fışkırdı diye hatta resimlerini de koymuştu bi googledan arat bu siteninde ismini yazarak konuyu bulursun bence..Allah yardımcın olsun şifa versin inşallah..

tiroitlerimin ultrasonu çekildi ilaçlı mr a bile girdim, üniversite hastanesinin kadın doğum ve endokrin bölümüne gidiyorum zaten kist küçük küçük dedi doktor... kadın doğum hapları kullandım şuan aldactone kullanıyorum. bi kere normal kadın doğuma gittim bakmadı bana, sana biz bakamayız dedi üniversite hastanesine git (
uzman doktora gittim falan gerçekten olmayınca olmuyor bi şekilde takma saç falan takmam şart oldu olmuyor artık yıllardır yapmadığım şey kalmadı ,

Çıt çıt ve tepelik öneririm..
Kuaförde taktırırsanız sorun olmaz.
Saç derisini kapatan boyalar var,ismini unuttum.Bilenler yazarsa iyi olur.Çıt çıt takıldıktan sonra onu sürebilirsiniz hala deri görünürse şayet.
Saç kazıtmayı kesinlikle tavsiye etmem.Hiç çıkmayabilir.

tatlım bu neden yadırganacak bi şey olsunn kii başımıza iyi-kötü ne gelirse Allahtan, her şeyi kabullenmek zorundayız. ki neler hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum benim ablamın da bu durumda saçları. o da ne denediyse olmadı, reklama girer mi bilmiyorum ama 2-3 aydır 'topic' kullanıyor. Saç derisini örtüyor ve aralıklar gözükmüyor. Bi araştır derim psikolojik olarak çok rahatlattı eminim sana da iyi gelecek, gelişmeleri bize de yazarsan sevinirim :) Açıkcası çıt çıt önermem diplere zarar verebilir.

Son düzenleme:
Canım istanbuldaysan bildiğim 3 iyi doktor var,saç dökülmesiyle ilgilenen;
kolsuz agop,
server serdaroğlu
oya oğuz

canım araştırdığım kadarıyla bayanlarda saç ekimi pek önerilmiyordu.tam emin olmamakla birlikte
böyle bir yazı okumuştum.birde sanırım sana saç ekimi olmaz.erkek tipi dökülmen var.minoksidil %5 veriliyor genelde
ama ondanda mükemmel bir sonuç beklememek gerekir.hormonel problemin olduğu için,dökülme nedeni belli aslında.
tedavi edildiği takdirde saçın düzelebilir
saç mezoterapisininde etkili olduğunu duymadım açıkçası.

sen öncelikle bu işle ilgilenen iyi bir doktora git.ama malesef erkek tipi dökülmelerin çaresi yok gibi.
yine de Allahta ümit kesilmez.
birde çok önceleri nil burak ile ilgili bir haber okumuştum.yukarda saydığım doktorlardan birine gitmiş sanırım.
saçları çok dökülmüş ve bağışıklık sistemi çökmüş.kortizon tedavisine başlanmış.bende 3 kere kortizon aldım.
dökülmeyi durdurdu.ama sonra etksi azaldıkça dökülme devam etti.

son olarak tüm yolları denedikten sonra saç protezini düşünebilirsin.
birde saç fiberi var,spreyi sıkınca açıklıklar kapanıyor.ama zararı var mı fikrim yok açıkçası,sadece kullanıldığını biliyorum.
çok geçmiş olsun canım.tamam saç önemli de sağlık daha önemli.sağlığının kıymetini bil.
aslında seni de çok iyi anlıyorum ama mutlaka çaresi vardır.dediğim gibi en son ihtimal saç protezini düşünürsün.
baksana survivor da tolga karelin saçlarına.survivora gitmeden önce saç fışkırıyordu,hiç belli bile değildi protez.hatta
hiçbir dizisinde bile anlaşılmıyor.hiç canını sıkma sen.inşallah bir yolunu bulursun.

Biotinine baktir muhakkak eksik olabilir. Bende de erkek tipi dokulme vardi biotin eksikligindenmis megersem. Suan biotin takviyesi aliyorum en azindan dokulmem durdu.

Biotinine baktir muhakkak eksik olabilir. Bende de erkek tipi dokulme vardi biotin eksikligindenmis megersem. Suan biotin takviyesi aliyorum en azindan dokulmem durdu.

tahlillerde biotin diye mi geçiyor?
öyleyse şimdiye kadar hiçbir doktor bakmadı bana.
takviye derken vitamin hapı gibi bişey mi?

geçmiş olsun canım nişanlandıktan 2 ay sonra bende saç kıran başladı erkek kuaföründe iki kere derimi kanatıp sirke ruyu tuzlu sarımsak falan bastım ahh ahh çaresizlik çok zor neyse sonra evlendim ve evlendiğim gibi hamile kaldım dökülme daha da arttı bir gün makyaj yapınca kaşlarımın döküldüğünü de fark ettim ellerimin nasıl titrediğini anlatamam çok üzüldüm hamileyim ve ilaç da kullanamıyorum ki evlenmeden önce iğne tedavisi falan da oldum işe yaramadı internetten aronex diye bitkisel bi karışımı fark ettim hamileler de kullanabiliyormuş sipariş verdim ve sadece 1 hafta düzenli kullandım saç dökülmem durdu yeni saç çıkmaya başladı bebeğime zarar vermemek için daha fazla devam ettiremedim şu an dökülen yerlerimde saç çıkmaya devam ediyor . Ama Allahın izniyle kesin çözüm olsun diye bebiş doğduktan ve emzirmeyi kestikten sonra DermoRoller alıp deri kanallarımı açıcam ve üstüne aronexi sürücem çok umutluyum hızlı bir şekilde cevap vereceğinden neredeyse eminim sen de istersen araştır iyice DermoRoller acı veren bi uygulama ama etkili bir çözüm

hic o kadar abartılıcak kadar deıl. kut kestır (belkı oyledır tam boyu goremıyorum resımden ) oncelıkle...ıkıncı asamada hanı "topic " mı ne var ya sıkıyosun sac var gıbı gosterıyor..bır de sacina "yılan "yagı sur. 7 tl falan pahalı deıl bir de sarımsagı ıkıye kes tam basına boyle sur o kesık kısmı.hafıf sulumsudur zaten.hanı dovunce sulanır ya sarımsak. yılan yagını kullan.google den su topıc e de bakalım. alişan da kullanıyo ondan cok gercekcı yapıyor canım benım uzulme sen kıyamam yerım senı

esraesraesra

tahlillerde biotin diye mi geçiyor?
öyleyse şimdiye kadar hiçbir doktor bakmadı bana.
takviye derken vitamin hapı gibi bişey mi?

Biotin, vitamin H ya da B7 vitamini olarak adlandiriliyor. Eger bakilmadiysa muhakkak baktir, eksikligi durumunda vitamin takviyesi yapilir.

Canım benim dediğin kadar diil saçların iyiki resim koymussun sadece biraz seyrelmis arkadaşların dediği gibi sac falan ektirebilirsin,peruga gerek yok o daha cok dikkat ceker.
Uzme kendini canım bizim bi tanıdığımız vardi saclarini görsen hiç yoktu tek tük ustlerde vardi birazda altlarda,saç ektirmis galiba ben gormedimde guzel olmuş dediler.
Sende bi çözüm bulursun insallah.

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bende de tiroid ve kistim var...
Tiroid için ayrı ilaç, kistim için ayrı ilaç kullanıyorum.
Çok şükür kistim yok denecek kadar azaldı.
D. kontrol haplarını denesen?
Hem adet düzensizliğinde varmış ben yasmin kullanıyordum, cildime ve saçlarıma çok iyi geldi..
Hem çaresiz bir hastalıkmış gibi üzülme lütfen böyle, Allah korusun insanların başlarında ne dertler var..
Ölümden başka her şeyin çaresi vardır, yapma böyle psikolojini harap etme lütfen....

abla okula gidiyorum utanıyorum hergün topuzdan kendimi çok iğrenç hissediyorum

canım merhaba öncelikle
uygulamak ister misin bilmiyorum ama sana birkaç önerim olacak.
başlıgın hepsini okuyamadım ilk iki sayfayı okudum. ilaçlar kullanmışsın filan ama, bence senin güçlü bi komboya ihtiyacın var. birkaç güçlü işlemi aynı anda yapman lazım yani.
1- her şeyden önce asıl naap biliyo musun. saçlarını kazıt. çok ciddiyim. zaten çok az olduklarından rahatsızsın, okula gidemiyormuşsun zaten bence bişey kaybetmiezsin. öyle de kötü böyle de kötü hesabı en azından işe yarayabilir. traş bıçağı mucizesi zor gelebilir ama sana tavsiyem, gerekirse bir ay hiç dışarı çıkmama pahasına bu işi yap. saçını iyice kazıt, iki üç santim uzayınca tekrar kazıt. sonra azcık uzayınca yine kazıt. bir ayda dört beş kere kazıt en az.
saç köklerini sertleştirip çıkan kılları sertleştirir, güçlendirir bu işlem garantili hem de. ayrıca yeni kökler de yaratır. Kazıtıp nasıl yaşarım deme, bir ay evden çıkmazsın gerekirse ama inan her şeyden öte denemeye değer. hem artık kazıtan çok fazla kadın var okadar fazla garipsenmez.

2- mutlaka doğum kontrol hapına başla. hormonlarını düzenlemeye yardımcı olabilir, hatta muhtemelen olur. ama iki üç ay değil, kullanıp bırakma yani. bir yıla yakın düzenli kullan.

3- d.k hapıyla beraber mutlaka vitamin takviyesi al, daha önce aldın mı bilmiyorum ama eczanelerde saç uzatma için vitamin diyince veriyolar.

4- Benim de saçlarım aşırı seyreldiği bir dönemde sipariş etmiştim ve faydasını görmüştüm. HC marka saç bakım yağı, sarı renkte şeffaf şişesi vardı sitesine bakınca görürsün. onu mutlaka edin ve yine kısa süre değil en az 3-4 ay kullan.

5- at kılı şampuanı diye bi şampuan vardı. saçlarını onunla yıka, başka şampuan kullanma, belki arada bioxcin falanla destekleyebilirsin.

6- iyi bi yerden kalitelisinden bul ve saçlarına mutlaka kına yak. ama kazıttıktan sonra yaparsın. bir iki ay sonra yani.

7- bu saydıklarımı daha önce tek tek yapmış olabilirsin. önemli değil, önemli olan hepsini aynı anda uygulaman. kombo yapman yani, bastırman lazım. bi düşün.

Şu dediklerimi altı ay düzenli yapsan ne bileyim, çıkmayacağı varsa da çıkarır bence.

Son düzenleme:

canım oncelıkle moralının bozuk oldugunu anlıyorum ancak gercekten iyi insanlar sacı azmış cokmuş dıye bakmazlar karsısındakıne. emin ol arkadasların ıcın onemlı degıldır bu durum.
Şimdi ben kadın dogum doktoru degılım ancak doktorum. Yazdıklarından anladıgım kadarı ile PCOS hastasısın.
PCOS yuksek androjen hormonu(testesteron) ıle seyreden, insulin direnci yapan dolayısı ile kilo aldıran kilo aldırdıkca direncin daha da arttıgı ve daha da kilo aldıran kilolar ve androjen nedeni ile adet olunamayan bir kısır döngü hastalıgıdır.
Öncelikle bir kadın dogum kontrolune gırmen gerektiğini orada seker hastalıgının oldugunu soylemeni saclarının dokuldugunu soylemenı testesteron duzeyını ve adet olamadıgını soylemenı oneririm. Butun hepsını tek doktora anlat cunku hepsı bırbırı ıle baglantılı bir sendromun belirtileri aslında.

sonrasında sana bır tedavı baslanacaktır. ancak ınsulın dırencını kırman ıcın spor yapman cok onemlı. kılo verdıkce ınsulın dırencın kırılır. ancak dıyetinin duzgun olması gerekir. anıden kılo vermeye kalkarsan hipoglisemi atakları dedigimiz seker dusmesi atakların olabilir ve bu tehlıkelıdır. o yuzden ara ogunlerını atlamadan gercekten duzenlı bır beslenme duzenı ve spor şart. sonrasında kadın dogum ılacları olan Yasmin, diane, danazol vs gıbı ılaclardan sana uygun olanı başlarlar. Sana tavsıyem bır universite hastanesıne gıtmendır. Cunku komplıke bir durum olunca orada asistanlar mutlaka hocaya danışırlar. en azından hocaların senı gorebılme ıhtımalı olur.

sonuc olarak başa donmek gerekırse, kafana takma bu durumu. bu bır hastalıgın sonucu ve iyi ınsanlar karsıdakı ınsanların hastalıkları ıle kımseyı yargılamazlar. kendıne ıyı bak. her sorunun bır cozumu vardır. tam tedavı olmasa bıle duzelır en azından.

güzel ablam ben araştırma hastanesi yani üniversite hastanesinde yıllardır tedavi görüyorum endokrinolojide uzman doktorların gözetimi altındayım tahlillerimi kadın doğumada gösterdiler. benim ilaçlı mr mı çektiler 24 saatlik idrarıma baktılar. tiroid ultrasonumu dahi çektiler defalarca hormon tahlili oldum. neler neler yapmadım en son normal kadın doğuma gittim bana bakmadı moralimi bozdu ağladım 3 gün . şekerlerim iyi gidiyor sorunum yok o bakımdan pek spor yapıyorum acayip düzenli besleniyorum neler yapmadım ki kafama sürmediğim şey kalmadı teşekkür ederim ilginiz için çok sağolun benimle ilgilendiğiniz için yalnız olmadğmı bilmek çok güzl

annem saçımı kazıtırsam evden atar beni çünkü çok depresifim kesinlikle kafayı sıyırırım yani imkanı yok kendime gelemem sosyofobik oluyorum evden çıkmayınca kendime gelemiyorum sağlığıma zarar veriyorum normal biri değilim şeker hastasıyım
hormon haplarınıda kullanıyorum şuan, vitaminde kullanıyorum. at kılı şampuanını deneyeceğim çok teşekkür ederim

doğum kontrol hapları bende yan etki yaptı şeker hastasıyım diane 35 ve tarlusal beni mahvetti bayıldım bi kaç sefer kendimden geçtim aldactone kullanıyoum
tiroitlerimin ultrasonu dahi çekildi , ilaçlı mr m dahi çekildi
ablacım evet varda yıllardır böyle kızların yanında utanıyorum psikolojikmen çöktüm . toppik alıcam inş işe yarar teşekkür ederim

abla bilmiyorum dayanamıyorum artık kaç yıl oldu kabullendim tabi 5 yıl oldu ama bazen elimde değilim üzülüyorum . toppik çok duydum methini alıcam , çıtçıt falan iyi fikir çok teşekkür ederimm

ben uzman doktorlara gittim ama adı bilindik doktorlar değildi böyle düşünüyorum gitmeyi ama benim sorun belli adet olmuyorum olursam ilaçsız olamıyorum normal düzeyde olamıyorm hormonal problemlerim var işte kronik rahatsızlıklar vs.
protez saç korkuttu beni havasız kalır, olandanda olurum diye çok teşekkür ediyorum iyiki sizin gibi iyi kalpli güzel ablalar var bu sitede
ilginiz için minnettarım çok sevindim mutlu oldum bu forumda ilgiden dolayı
çok çok teşekkür ederim

hayırlı olsun saç bebekten önemli değil ama vitamin haplarını sakın ihmal etmeyin yoksa acayip dökülür doğumdan sonra
aronexi araştırıp alabilirim bu kadar etkiliyse. ben şampuana kadın doğum hapı attım %70 dökülme durdu şaşırdım valla. dermaroller bana işlemez acısı
acıya dayanıklıyım çekmediğim acı kalmadı onuda araştırıcam inş şifa buluruz ya çok koyuyor şu genç yaşımda böyle gezmek :/ zaman geri gelmiyor ilginiz için çok çok teşekkür ederim allah analı babalı büyütsün

ablacım inan dayanamadım yani yıllardır kaç kişi sordu etti zamanında kel diye dalga geçti sınıftaki kızlar nasıl onur kırıcı anlatamam
yılan yağı kullandım hala kullanıyorum sarımsağıda deneyeceğim dökmezz umarım. topik alacağım karar verdım çok çok teşekkür ederim

ablacım doğum kontrol haplarından diane 35 ve tarlusal ı kullandım mahvetti beni şeker hastasıyım ben, bayılttı resmen beni öldüm öldüm dirildim
şimdi aldactone kullanıyorum artık üstüme üstüme geliyor rahatsızlık görüntüm midemi bulandırıyor binbir şeyle yğraşıyorum yine iyi dayanıyorum çok teşekkür ederim iyiki vrssınız

ne demek canım benım o kızların da agzını yırtarım kendı g.tlerıne baksın onlar :))) bak sınırım tepeme cıktı ozur dılerım agzımı bırazcık bozmak durumunda kaldım:) ya canımın ıcı bır sor doktora ben hıc sarımsagım doktugunu duymadım ama mesela benım yıllardır cıkmayan kasımı yılan yagı ve sarımsak cıkardı...bır de topik denılen o sprey sanırım cok kullanan var zaten.bır de yaz tatılıne cok az kaldı okula da gıtmeyecegın ıcın bol bol yag surersın.bak gor cıkıcak ben de arastıracagım sana söz.yeter kı sen canını sıkma yerım senı o kızlar ılerde fıl gıbı olsunlar ınsallahhhhhhh !!!!!!!!:)

esraesraesra

yani ben tam 5 yıldır topuzla geziyorum hemde iğrenç bi topuzla liseden beri böyle şimdi üniversitedeyim nasıl zor anlatamam
lise 1de bi kere saçlarımı açmıştım kelin var diye dalga geçtiler o zamanlar tepki gösteremedim anneme bile söyleyemedim içimde kaldı öyle
yağları haftada 3 4 kere sürüyorum . çam yağı badem yağı karışık pahalı bi yağ oldum onu yılan yağını. sarımsağıda sürücem açıklıklara. topik çok aklıma yattı en azından bi peruktan iyidir onuda deneyeyim diyorum çok teşekkür ederim ilginizz için . evet kız şuan fil gibi zekası yetmediği için okuldanda atıldı koca bekliyor

Sizin saçlarınızda abartılacak bir durum yok ki,ben de kelsiniz falan sandım yazdıklarınızı okurken ta ki fotoğrafları görene kadar.

Saçlarınız ince telli ve seyrek,kesinlikle kafaya takacak ya da aynalara bakamayacak,insan içine çıkamayacak bir haliniz yok.

Maşallah ne güzel saçlarınız var,neden böyle kendinize yoktan yere dert çıkarıyorsunuz ki ?

Bir arkadaşımın kafasına küçükken kaynar su dökülmüş ve tepesi yandığı için hiç çıkmamış,o bile sorun etmiyordu bu kadar bu durumu (ya da bize hissettirmiyordu bilemiyorum)

Sizin saçlarınızda ne var ki ?

Bence şükretmelisiniz,cidden abartılacak bir durum görmüyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…