- 31 Temmuz 2012
- 640
- 23
- 68
- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
slm arkadaşlar eşim cumartesi akşam işten geldiğinde cebinden bir oje çıkardı kızıma bak sana sürprizim var dedi (geçen hafta oje sürecek sürmeyecek diye tartışmıştıkta, oje sürmesini istemiyordu kızımın sakıncalı diye) kızım öyle bir şaşırdıki canım benim, aaaa sen artık bana kısmıyonmuuuuu dedi hayır kızmıyorum gel sana ojelerini hemde ben sürcem dedi kızımda bende şok olduk baaak hemde simli diye diye kendi elleriyle sürdü....
bir saaat kadar sonra çay demlemiştim hem çayını almaya geldi hem yanıma oturdu bi sigara yaktı elimden tuttu tek kelime konuşmadan sigarasını içti gitti...
pazar günü kahvaltıdan sonra eline sağlık dedi bir süre sonra tekrar mutfaga geldi önce kızımı öptü sonrada bana sarıldı konuşacak gibi oldum kızımız gece uyuyunca konuşalım şimdi hiçbişey konuşmayalım dedi sımsıkı sıktı noluyor anlamadım hadi gezmeye çıkalım dedi gezdik, gece oluncada ne senden özür dile nede ben senden artık savaşmaktan vazgecelim yaşandı bitti artık daha dikkatli olalım ben seni çok sevdim halada çok seviyorum dedi, bende dedim bende........ zoraki bir sesle...............
(kavferengi canım herşey yoluna giriyor inşallah)
YAzdılarını okuyunca üzülmemek elde değil en kötü şey evinde huzurun olmaması, öyle bir ortamda çocuk büyütmek ne kadar sağlıklı onu lütfen çok düşün.Eşin ASLA DEĞİŞMEYECEK bunu içten içe biliyor olabilirsin ama kendine itiraf ediyor olamayabilirsin ama gerçek maalesef ki bu eşin asla değişmeyecek ve sen bir karar vericeksin hayatına bu şekilde mi devam ediceksin yoksa kendi yolunumu çiziceksin. bütün mesele burda seni bir karar vermen gerekiyor.nemesis98235 umarım nickini yanlış yazmamışımdır. eşimi anlatmamı rica etmişsin şu an onu düşünmek bile istemiyorum ama elimden geldiğince anlatayım...
bir kez olsun yalan söylediğini görmedim, nazlanmayıda nazlandırmayıda sevmez, hediyeler alır çiçekler alır özel günleri unutmaz akşam gezmelerine falan karşı değildir aşırı şekilde misafirperverdir (benden daha fazla) konu komşu tarafından çok sevilir evcildir işten çıkınca beni ve kızımı alır eve gelir gece hayatı yoktur pazar günleride beraber çıkarız yada evde kalmışsak tv ile yada bilg ile ilgilenir aralarda kızıyla oynar sever (en fazla 20 dk) ailesine beni yada kendi olaylarımızı asla anlatmaz(hiç duymadım) hatta onlarla çok konuşmaz babacıdır babasına aşırı düşkündür benim ailemede hiçbir saygısızlıgı olmaz (içten içe beni tedirgin eder, beni gerer hatta onunlayken ailemle olmayı istemem rahatsızımdır) eve eşya alırken fikirler verir sever öle şeyleri akşama şu şu lazım desem unutmaz hepsini alır ihmal etmez kızım içinde benim içinde en kaliteli şeyleri alır faturaları falan eksiksiz öder ekonomi ondan sorulur ama herhangi bir ihmali olmaz işine çok sadıktır çalışkandır çalıştıgı sektörde ordan burdan çağırıp dururlar dürüst güvenilir namusunu paranı pulunu herşeyini güvenebileceğin birisi...
gelelim kötü yani beni yaralayan yanlarına...
dengesizdir her an herşeye bozulabilir, bir gezmeye gitmeden önce mutlaka haber vermen izin alman gerekir, çocuk seni ne kadar sinirlendirsede çocuga çıkışmak bağırmak yok, o sana hakaret etsede sen susacak sabredeceksin çünkü o sinirlerine hakim olamıyor idare eden taraf sen olacaksın, onu eleştirmeyeceksin ailesi hakkında hiç konuşmayacaksın bir haftasonu annene gitmişsen öbür hafta annesini çağıracaksın (haftaiçi akşam zaten onlara ugruyoruz) araba kullanmama güvenmiyor onun güvenini kazanana kadar araba kullanma hakkım yok, zaten başkasının yanında bana hakaret etmiyor öyle ortamlar yaratmıyoruz ama onun ailesinin yanında her hakareti yapabilir üstüme yürüyebilir şerefsizin kızı adi pislik herşeyi sayabilir, evde tek yaptıgı (dışarı işleri alışveriş hariç) kirlilerini sepete atmak sigara küllüğünü boşaltmak, başka yardımda bulunamaz bulunması için trip yapar yada sinirlerin gerilir çocuga falan çatarsan oda sana çatar....kışın bunalsanda alışveriş avm yada çarşı pazar ancak 2 ayda bir çıkılır çünkü çocuk hastalanabilir, kendi ailesiyelyken içi rahattır ama benim ailemdeyken sürekli takip halindedir kim ne konuşuyor kim napıyo kızımız düşermi bi cam parçası falan elini kesermi anneme çok gıcıktır çünkü en başta evliliğimizi onaylamamış hayır hayııııırrrr diye yırtınmıştı 7 yıldır unutmuyor anneme bellie tmiyor çıkıp balkonda sigara falan içmeler ama sürekli bana imalar.... annemin çocuga aldıgı hediyeleri bile (örneğin salıncak gıcırdıyomuş alıyorsa adam gibi bişey alsın yoksa hiç almasın demeler) eleştirmeler
aklıma geldikçe yine yazarım kafam çok dağınık
slm arkadaşlar eşim cumartesi akşam işten geldiğinde cebinden bir oje çıkardı kızıma bak sana sürprizim var dedi (geçen hafta oje sürecek sürmeyecek diye tartışmıştıkta, oje sürmesini istemiyordu kızımın sakıncalı diye) kızım öyle bir şaşırdıki canım benim, aaaa sen artık bana kısmıyonmuuuuu dedi hayır kızmıyorum gel sana ojelerini hemde ben sürcem dedi kızımda bende şok olduk baaak hemde simli diye diye kendi elleriyle sürdü....
bir saaat kadar sonra çay demlemiştim hem çayını almaya geldi hem yanıma oturdu bi sigara yaktı elimden tuttu tek kelime konuşmadan sigarasını içti gitti...
pazar günü kahvaltıdan sonra eline sağlık dedi bir süre sonra tekrar mutfaga geldi önce kızımı öptü sonrada bana sarıldı konuşacak gibi oldum kızımız gece uyuyunca konuşalım şimdi hiçbişey konuşmayalım dedi sımsıkı sıktı noluyor anlamadım hadi gezmeye çıkalım dedi gezdik, gece oluncada ne senden özür dile nede ben senden artık savaşmaktan vazgecelim yaşandı bitti artık daha dikkatli olalım ben seni çok sevdim halada çok seviyorum dedi, bende dedim bende........ zoraki bir sesle...............
(kavferengi canım herşey yoluna giriyor inşallah)
birazdaha ortam yumuşasın beraber doktora gitmek için ikna edicem kendini... kızım için yapıcam bunu o ojeyi sürerken öyle sevinçliydiki kediciğim benim gözlerini bir görmeliydiniz benden sonra kimse hiç kimse kızıma o mutlulugu vermemez biz herzmaan böyle mutlu olmalıyız elimden geleni yapacağım son bir kez daha dayanacağım istemdende olsa sevgi gösterilerinde bulunacağım zaman herşeyin ilacı bana dua edin lütfen çok güçlü olmalıyım haa artık ailesinede fırsat vermeyeceğim ben onlara çok güveniyordum olan biten herşeyi anlatmayacağım değişeceğim artık... artık politik olmaya çalışacağım.. öğreneceğim gerekirse..
ya adam olacak yada bitecek... artık bu son merhale. bana dua edin. 5 yıllık beraberliğimiz ve 7 yıllık evliliğimizi bir anda silemedim her türlü eleştiriye açığım. (tsrf1985 yazın süperdi, boğazım düğüm düğüm,sevgiler)
aydebuz alıntı yapmışsın yazdıklarımdan ama yorum yazmamışsın?
nasıl anlatıcam bilmiyorum hayatım 10 dk içinde alt üst oldu.pazar günü pikniğe gittik kayınvalidem aradı gidelimmi dedi tamam dedim hem kızımda hava almış olur diye düşündüm çalıştıgım için zaten pek gezdirme imkanımız olmuyor. Bu arada benim eşim çok pimpirik kızımıza karşı doğdu doğalı hayatı bana zindan etmiştir burnu aksa kaygılanır hapşırsa neden hapşırdı kussa neden kustu herşeyde ben suçluyum yani... Sonra piknikte kızımı park alanına götürdüm kızım kaydıraktan kayıyor gelmez olsun bi bayan geldi yanıma ne kadar tatlı kızınız konuşmalarını duydum kaç yaşında falan beni lafa tuttu birazda nazarı oldu galiba kızım kaydıragın tepesinden aşağı uçtuuuuu(((( ............
Elim ayağım boşaldı öyle korktumki kızın yüzünü çevirmeye korkuyorum çeşmenin başına gittim ağzı kum dolmuştu yıkadımki allahım şükürler olsun ne dilinde ne dişinde ne dudağında hiçbişey yok sadece çenesi yaralanmışşşşş
sonra bi baktım eşim başımda dikiliyo bende görmedi diye düştü diyorum anlatıyorum saf saf
ben 5 dk dır sana bakıyom şerefsizin kızı kadınla sohbet ettin kızı düşürdün eve gidelim sana yapacağımı biliyorum diye küfürler yağdırdıııı ve sonrasını hatırlamıyorum bağırıp çağırmaya bende ona hakaretler etmeye başladım kaynanamda araya girince daha çok kontrolden çıktım çünkü kayınvalidem durup durup oğlum düşeceğini bildi sen niye sohbete daldın demesiyle çileden çıktım herkesin içinde bağırmaya devam ettim o benimde evladımn ben istermiyim düşmesini artık yeteeerrrr baskı baskı yeter diye çığlıklar atıyorum eşim tuttu kolumdan beni sürükledi kaynatam araya girdi eşimi uzaklaştırdı eşim üstüme yürüyor ya ne diyosunuz siz yaaa dedim sizde orda olabilirdiniz tepeden ucan çocuga ne yapabilecektiniz diye bağırıyoeum ama hem bağırdıgım için hemde eşime bende vurmaya çalıştıgım için ben suçlu oldum rezillik çıkardın diye üstüme geldi saoğlusn kaynanam bu defa oğlanın hiç suçu yok diyip durdu kaynatamıda doldurdu yaniiii eşimde onun söözleriyle daha çok dolmuştur bi görseydiniz hepimiz aklı başında olgun insanlarız noldu anlamadık kayınpederim üni mezunu bi insan o bişey demedi allah var ama kızgın oldugu belliydi üztüme gele gele beni çıldırttı şimdi beni suçlu biliyor ona üzülüyorum eve geldik babamın evine gitmek istiyorum dedim allah olsa kimse çıkaramaz seni burdan yetti artık dedi ve şimdi ayrılalım dediğimde çocugu vermemekle tehditle korkutuyo senden 7 yıldır ilk defa bişey istiyorum yatagını ayır dedi bunu deyince hepten şok oldum bir süre ayır istemiyorum seni dedi sonrasını düşünürüz dedi kızımıda vermiyorki içerde yataım düşünün yatak odasında beşiğin dibinde yerde yatıyorum 3 gecedir..........
şoktayım arkadaşlar nolur yardım edin
normalde başka sorunlarımız yok
hatta kayınvalidemle bile ciddi bir sorunum yok ama demekki sinsi arkamdan iş çevirenlerdenmiş orda oğluna deseki oğlum dur bu cinnet geçiriyo heralde normalde gelinlerini bilmiyolarmı ben öuyle parkın ortasında bağırıp çağıracak bi insan değilim bana da gerek,rse bi tokat atsa kendine gel diye ama durup durup bu kadar olmaz ne rezilmişsin sen sus artık ne biliyim işte oğlan zaten gördü düşeceğini bildi diyip diyip duruyo yaaa bu nasıl kadın allahım bunlar gerçekmiiiii inanın çok kötüyüm darmadağınıgım
yatagına istememek ne demek yaaa ben naptım o zaman ayrılalım madem tiksiniyosun dedim kızını göremezsin diyo git mutlu olacagın birini bul madem benden bu kadar memnun değildiniz diyorum hayır sen adam olcan sen düzelicen diyo 2 gün izinliydim evdeydim kızımla yarım saate bir ağladım ne çektim anlatamam gece olupta yere yatınca kendimi çok aşağılık hissediyorum
Konuyu okurken şok oldum resmen eşiniz olayı abartmış ama sanırım bu birazda annesinin sayesinde olmuş siz parktayken onlar kendi aralarında konuşmuşlar iyice dolmuş eşiniz üstüne de bu olay olmuş ama her ne olursa olsun yataka yatmayacaksın ne demek ya. Bu ne terbiyesizliktir sizinle yüz yüze yatmak istemiyorsa gitsin içerse zıbarsın yatsın. Siz çok fazla vedakarlık yapıyorsunuz, ben sizin kadar sessiz kalamazdım bu durumda yatak odasında eşyalar yerinden oynardı sabrınıza hayran kaldım. Çocuktur bu düşebilir, eşinizin yanındaykende düşebilirdi. Benim yeğenimde evde düştü koltukta otururken annesi yoğurdunu getirmeye gitmiş mutfaktan o sıra pencere kapalı ama yine de camın arkasından bakmak istemiş çocuk işte. Düşmüş ve dişi fırlayıp göz ucuna kadar gelmişti, anenmle birlikte oturuyorlar annem çalışıyor annemi aramış gelin böyle böyle diye annem hemen gelmiş Allah'tan işyeri yakında hemen hastaneye götürmüşler ameliyata girmesi gerekiyor denmiş o derece yani biraz daha yukarıya çıksa gözünü kaybedebilirdi dediler. Beni aradılar gittim. Benden önce abim gitmiş hastaneye ve eşinin üstüne yürümüş bir çocuğa bakamıyorsun ona bir şey olursa gerisini sen düşün diye. Annem abimi çekmiş kenara ne bu şimdi o çocuk sadece senin çocuğun mu onu dokuz ay karnında taşıyıp doğuran, emziren bütün gün ona bakan annesi sen babaysan o da anne o istermiydi böyle olmasını kendine gel zaten korkmuş kadın bir de üstüne gitme gözyaşı kurumadı kadının evladı ameliyata girecek senin nasıl için yanıyorsa onun da öyle yanıyor demiş, ben gittim hastaneye abim bir köşede oturuyor gelin bir köşede mırmırlanıyor abim gittim gelinimize sarıldım gelin görümce önce biraz ağlaştık sonra gittim abimin yanına ne mırmırlanıyorsun be kadın ne hale gelmiş burada mırmırlanacağına git de birbirinize destek olun ağlayacaksanız da beraber sarılıp ağlayın dedim. Tabii önce bana da söylendi sonra baktım yeğenimi ameliyat haneye götürdüklerinde abim sarıldı eşine. Sizinkiler doldurmuş resmen. Siz onları Allah'a havale edin.
Yazınızı okuyunca bu kadar ağresif yazmaya ne gerek var barışmışlar işte ne güzel diye düşündümm,kavgalar her ailede olmuyormu dedimm bir anYahu arkadasim buradakileri esinin duzeldigine inandiriyorsun da
peki kendini nasil inandiracaksin?
Bu iyilik 2 gun surer, 3 . gun yine dilini sundurup bicak ceker bu dilini keserim der !
Ruh hastasi bir caniyle yasiyorsun,
Hala bir ojeye, bir sarilmaya kaniyorsun !
Dikkat et sarilirken yine aniden bogazina cokmesin!
Allah akil fikir versin hem esine hem sana
zira sen de normal degilsin...
anneoldummutluyum kullanıcısından alıntı
ha korkularıma gelince bağırdıgı zaman 4-5 kat yukarımızdakiler bile duyar, bir tartışmamızda cep telefonunu parçalamış birinde atletini parça parça üstünden yırtmış birinde hıncını alamamış hıçkıra hıçkıra ağlamış, bir diğerinde üstüme uçup boğazıma çökmüş boğulma hissini yaşatmış birinde keseriim seniiii diye evde kovalamış birinde dilimi tutup sündürmüş (çok konuşma artık bu dilini koparıcam diye) bir kerede suratıma tokat atmıştır (annesinin yanında azarlayıp diklendiğim için) bazen sinirlenince kıpkırmızı oluyor bazen bembeyaz kesiliyor terliyor napıcanı bilemez halde evde dolanıyor işte o anda bişey yapar diye korkuyorum bunlardan 10-15 dk sonra sakinleşiyor bilemedin yarım saat ve birkaç saat sonra gelip gönlünü almaya çalışıyor özürler diliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?