- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
ya kızlar eşimi tanısanız meslea komşuma anlattım kızım düştü dedim eyvaaahhh eşin naptı peki diye ilk onu sordu düşünün yani
ben anlatsamda anlamaz o kadın yanıma geldi ben sohbete daldım olay bu yani şimdide düşmesimiki sorunumuz diyor sen beni rezil ettin sorunumuz o diyor cezanı çekeceksin diyor ayrı yatacakmış ne zaman hanım hanım akıllı fikirli bi kadın olursam o zaman devam edecekmiş adaletine bakınnnn allahından bulsun yaşlılıgında sürüm sürüm sürünsün inşallah
ilk yorumumda sen eşinden korkuyorsun demiştim
korkulmayacak gibi değil
dengesiz bir adam ,öfke kontrolü yok
ailesi ve kızı bam teli belli
eğer ki bu evliliği sürdürmeye kararlıysan bu iki konuda onun dediklerini yapacaksın çünkü herşey beklenir
yok dayanamıyorum diyorsan önce polise git boşanıcam ama can tehlikem var de koruma filan versinler
bu adamdan sağ salim boşanılmazda
Allah yardımcın olsun
ama bazen polıs bile koruyamıyor,haberlerde görüyoruz ya göz göre göre gidiyorlaracaba nasıl bir yol izlese konu sahibi boşanmak istemiyorum diyordu hep başlardada.sanırım böyle yaşamaya razı olacak..
ECD75 burda kardeş gibi olduk valla çok duygulandım işyerinde olmasam ağlayacağım canım benim üstümden yük kalktı demişsin sizleride yordum gerdim valla hakkınızı helal edin
son yazdığını okuduktan sonra neden kocan yerde yat dediğinde onu dinlediğini daha iyi anladım çünkü kocan psikopat ve sen ondan korkuyosun arkanda baban bile yok
haberlerde izlediğimizin sen somut bir örneğisin ne kadar okumuş olursan ol ama sana hep sözlü hem de bazen fiziksel şiddet uyguluyor bu yüzden korkuyosun.senin için çok üzüldüm inşallah mutlu olursun.
peki ne yapmayı düşünüyorsun bu adamla? bir gün seni gerçekten bıçaklarsaaa....
ilk yorumumda sen eşinden korkuyorsun demiştim
korkulmayacak gibi değil
dengesiz bir adam ,öfke kontrolü yok
ailesi ve kızı bam teli belli
eğer ki bu evliliği sürdürmeye kararlıysan bu iki konuda onun dediklerini yapacaksın çünkü herşey beklenir
yok dayanamıyorum diyorsan önce polise git boşanıcam ama can tehlikem var de koruma filan versinler
bu adamdan sağ salim boşanılmazda
Allah yardımcın olsun
ama bazen polıs bile koruyamıyor,haberlerde görüyoruz ya göz göre göre gidiyorlaracaba nasıl bir yol izlese konu sahibi boşanmak istemiyorum diyordu hep başlardada.sanırım böyle yaşamaya razı olacak..
ya sizce ne düşündü hani önce konuşacaktı benimle neye karar verdin diye ona göre devam edecektik şimdi neden geldi hadi yataga geç orda yatma dedi ya neler oluyor anlamıyorum
ha korkularıma gelince bağırdıgı zaman 4-5 kat yukarımızdakiler bile duyar, bir tartışmamızda cep telefonunu parçalamış birinde atletini parça parça üstünden yırtmış birinde hıncını alamamış hıçkıra hıçkıra ağlamış, bir diğerinde üstüme uçup boğazıma çökmüş boğulma hissini yaşatmış birinde keseriim seniiii diye evde kovalamış birinde dilimi tutup sündürmüş (çok konuşma artık bu dilini koparıcam diye) bir kerede suratıma tokat atmıştır (annesinin yanında azarlayıp diklendiğim için) bazen sinirlenince kıpkırmızı oluyor bazen bembeyaz kesiliyor terliyor napıcanı bilemez halde evde dolanıyor işte o anda bişey yapar diye korkuyorum bunlardan 10-15 dk sonra sakinleşiyor bilemedin yarım saat ve birkaç saat sonra gelip gönlünü almaya çalışıyor özürler diliyor
Yüz ifadesinden bana atılan tokat ve tekmelerin onun da yüreğine geldiğini hissederdim; ama hiçbir şey yapmazdı. Oysa ben çocukken babam onu dövmesin diye önüne geçip kendimi siper ettiğim için hep dayak yemiştim. Ben o yaşımda baş kaldırabiliyordum; peki, annem neden beni koruyamıyordu? Bu annemin güçsüz ve savunmasız biri olarak hafızamda yerleşmesine neden oldu. Anneme olan güven ve inancımı da zedeledi. “Her anne çocuğu için her şeyi yapar” cümlesinin hayatıma “Güçlü ve kendine güvenen anneler çocuğu için her şeyi yapar” şekliyle yer alması da bundandır.
Üç yaşındaki kızımızı sözde sevgiyle geleceğinden endişeli büyütüyorum. Şimdi aklı ermiyor. Onun için de, babasıyla beni bir arada görmek yetiyor mutlu olmak için ona. Peki, aklı ermeye başlayınca aramızdaki mesafede o da boğulunca nasıl güç vereceğim ona, bu durumu ona nasıl anlatacağım bilmiyorum. Onu büyüdüğünde alıp karşıma yüreğinde sevgiye yer olması gerektiğini, bunun ona güç vereceğini, taşıyabildiği ölçüde kendine ve bize zarar vermeden yaşaması gerekenleri yaşaması gerektiğini, her zaman her koşulda aldığı kararlarda yanında olduğumuzu, kendisi için doğru kararları alacağına inandığımızı söyleyerek yüreklendirirken ne kadar inandırıcı olabilirim bilmiyorum. “Madem sevgi bahsettiğin gibi bir şey sen niye öyle yaşamadın anne? ” sorusuna ne cevap vereceğimi de…
Kızım beni örnek alıyor şimdi. Ayakkabılarımı giyiyor, fularlarımı takıyor, çantalarımı oyunlarında kullanıyor, benim ona söylediğim sözleri oyuncak bebeklerine söylüyor, benim kendisini şekillendirmeye çalıştığım gibi o da bebeklerini şekillendiriyor. Kendince beni taklit edip büyüyor, anne oluyor. Peki ya, gerçekten büyüdüğünde de beni örnek alacak mı? Özellikle de annesinin sandığının aksine güçsüz, savunmasız babası tarafından tokat yediğini gördüğü bugünden sonra.
Alıntı...
Amacım sizi üzmek değil çünkü durumunuza bende çok üzüldüm, nette okumuştum yukarıdaki yazıları ve nedense sizinle paylaşmak geçti içimden.
çok güzel bir yazı gerçekten;
insana güç ve cesaret veren bir yazı;
ancak bazı alıntılar,yaşantılar,örneklemeler birebir hiçbirimizinkiyle aynı değil;
annelik öyle bir içgüdüsel duygu ki, her annenin kendine göre hesap ettiği,ölçüp biçtiği öncelikleri var;
şimdi bu yazıya bakarsak; herkez alsın gitsin çantasını kendine biir hayat kursun..
neden kadın kendini ezdirmemeli..ELBETTE EZDİRMEMELİ..
aKIL SAĞLIĞINDA BİR SORUN YOKSA HİÇBİR KADIN TOKAT VS ŞİDDETTEN ZEVK ALMAZ..
aMA neden katlanır???
İşte buna verilecek cevaplar çok farklıdır.Kimsenin kimseyi anlamaya belkide aklı mantığı yetmez..
Sosyo ekonomik koşullar,eğitim,rol model alma,kişilik,en önemlisi EVLAT..öNCELİĞİ.nEYE göre kime göre...
Televizyonları açın binlerce kadın cinayeti,duyduğumuz duymadığımız,neden psikopat koca karısı boşanmak istediği için karısını öldürüyor,
Hemde evladının gözü önünde,CANİ ADAM ın gözü dönmüş..
Acaba merhum kadın ayrılmamalıydı mı? belki yaşasaydı evladı için daha mı iyi olurdu
yada korkularına esir olmaması alkışlanacak bir durum mu, nice kadına cesaret mi verir korku mu salar yüreklerine BİLİNMEZ
hER AYRILIK BU boyutlara varmıyorsa eyvallah;
konuşarak anlaşarak ayrılmak kadının kendine yeni bir hayat çizmesi en doğrusu tabi karşındaki adam adamsa...
zamanla evladında anlar seni ...
Kim bilebilir burdaki çoğu şiddet ve eziyet gören kadın hangi CENDERE..
eLBETTE cesaret önemli, elbette kadının hakkını savunması öncelikli,Karşındaki adamsa kolay HANIMLAR...
Ya karşındaki İnsanlıktan çıkmış bir mahluksa...Herbirşeyi yapacak pozisyondaysa.
Bağırmak,çemkirmek,kadınlık gururunu mu düşünürsün o anda, YOKSA sana ihtiyacı olan bir evlatmıdır söz konusu olan
Herşeyi bırakıp gitmek çözümlerin en kolayı..ASIL YAVRUSU UĞRUNA SABREDEN , GÜYA BOYUN EĞEN AMA ASLINDA BAŞ KALDIRAN KADINDIR O SİZİ GÖREMEDİĞİNİZ..
gİDEMEZ;
Giderse bilirki sevdiği herkezin canı yanacak,yansın istemez,o an o saniye kendinden vazgeçmiş bu kadın,
Aslında kimsenin göremediği ve anlayamadağı bir mücadeleye girer..
İşte bu kadınlar bana göre gizli kahramanlardır
Yeri gelir yerde yatar yeri gelir susar
size göre eziktir bu kadınlar,güçsüzdür...
Bana göre karşısında adam olmayan her kadın sizden hepinizden çok daha güçlü ve cesurdur..
Çünkü sizin anlayamacağınız bir gerçek içinde yaşar o kadın..
Karşısındaki adam;
insanlıktan çıkmış bir kere..Ona belkide tüm ailesine zarar verecek..
İşte buna engel olacak tek kadındır o sabret der içndeki ses...
Sabret ki ;
Yaşadığı bu cehennem başkalarının hayatına alev saçmasın..
Korkusu vardır;
Korkuları vardır..
Çok çok korkuyordur..
Ama bu cehennemde kalıp sevdikelrine siper olmak ister..
Giderse olabilecekler onu korkutur..
Herkez bu hikayeyi yaşamayabilir Allahda yaşatmasın
ancak kimse kimsenin hayatına tepeden bakıp ahkam kesmesin..(sizi tenzih ederek söylüyorum ECD75)
Aslinda konunun en basindan bu yana
konu sahibinin bu kadar sindigine gore esinden korktugunu ve daha ilerisi siddet uyguladigini tamin etmistim.
Bazi seyler soylenmeden anlasilir ya onun gibi ...
Oncelikle sunu soyleyeyim , ben
boyle bir caniyle yasayacagima olumu goze alir yine de cocugumu alir giderdim!
Olumden bile korkmazdim !
Konu sahibi, ben sana ilerde olacaklari soyleyeyim.
Ya sana omur boyu boyle davranacak , olumun onun elinden olacak
ya da sen yillarca cekilen izdirap sonucunda cinnet gecireceksin ve
esinin olumu senin elinden olacak!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?