nolur okumadan geçmeyin yuvam yıkılıyor :((((

Eşin kendini padişah sanıyor herhalde hangi adaletine devam edecekmiş acaba? Eşinin kesinlikle öfke kontrol problemi var, kayınvalide de iyi fişteklemiş oğlunu tam olmuş. Sizi sakinleştireceğine senin oğluna cevap vermeni yedirememiş. Boşanır mısın boşanmaz mısın senin kararın elbet ama ben olsam boşanacakmış gibi bir kenara para ayırmaya gayret eder, kendimi psikolojik olarak ayrılığa alıştırırdım. Bir de ayrılık durumu olursa hakim çocuğu anneye verir, kimsenin gözünü korkutmasına izin verme.

Allah yardımcınız olsun gerçekten evlilikte huzursuzluk çok zor.Bu ayrılan çiftlerin önemli nedenlerinden biride aileler.Çoğu kişide aynı problem var belkide eşim dolduruşa geliyor kelimeleri çok sık kullanılıyor hayatımızda.İyide dolmayan dolmuyor.Her lafa dolarsak o zaman kimse kendi düşüncesiyle hareket edemezdi zaten.Çocuk bu düşe kalka büyür hangi çocuk düşmemiş Allah aşkına.Oyuncak bebek değil bu ya oturduğu yerde dona kalsınSiz istermizmiydiniz kendi evladınızın düşüp canını yakmasını.Babalıkta önemli ama analar çekiyor her zahmeti tabi her annede tam görevini yapıyormu burasıda tartışılır.Sizin bunda suçunuz yok.Eşinizin gelir gelmez şerefsizin kızı gibi terbiyesizce hitamda bulunması baştan yanlış zaten.Orada yapması gereken çocuğu daha fazla korkutmadan ağlıyorsa susmasını sağlamak sizide sakinleştirmek annesinin ağzınıda laf vermemek.Normal insan bunu yapardı.Ama anlattıklarınıza göre eşinizin normalin dışında biri.Allah korusun önce canınızı çocuğunuzu düşünün bence.Cinnet olayları neler duyuyoruz.Allah esirgesinEşiniz normal değilse tedavi görüp normale dönmeye çalışıcak.Yada daha fazla canınızı tehlikeye atmayın.Çocuğu verememe gibide bir lüksü yok.Mahkemede bu hallerini anlatsanız hakim davranışları çok normal diyeceğini sanmıyorum çocuğu size verirler.Yuva yıkılmasıda kötüdür.Allah kimsenin yuvasını bzomasın.Ama bazen boşanmakta daha hayırlı olduğunu düşünüyorum.Kendinizi üzmeyin biraz toparlanın o çocuğunda psikolojisi bozulmasın sağlıklıca hareket edin.Ve öyle bir adama şuanda beraber yatıp yaklaşmanız bile hata.Kayınvaldenize gelincede çoğu böyle doldurmayı severler kendileri gelin olmayı unutmuştur el kızıda aynısını yaşasın isterler.Böyleleri oğullarını evlendirmicek eteğinin altında oturtacak

ama bazen polıs bile koruyamıyor,haberlerde görüyoruz ya göz göre göre gidiyorlar acaba nasıl bir yol izlese konu sahibi boşanmak istemiyorum diyordu hep başlardada.sanırım böyle yaşamaya razı olacak..

Sen ıyımısın nıye ezmesıne ızın verıyosun! Dustuyse dustu . Takdırse tedbırı gecer.sende rezıllık cıkarmayıp bagırmadan halletseydın, ha tabı suana kdr yasadıkların bardagı tasırmıs! Hc umursama yatagı ayır dıosa ayır, gıtsınn kndsı ytsn ıcerde bn kızımla ytkta yatıcam de, bnm esımde ck pımprıklıdır, umruma bıle gelmez ama suclamaz, bıkat gıydırırım usur der, usumez cocugu sıcaga alıstırmıcam der gecerım, calısıyosun bıde tehdıtlerıne goz yumma, devlet cocugu sana verır,helekı bı psıkopat hallerını savcıya kanıtlarsan.. Bu kaynanalar varyaa allah zalımlerı atese odun eylesın!!

ama bazen polıs bile koruyamıyor,haberlerde görüyoruz ya göz göre göre gidiyorlar acaba nasıl bir yol izlese konu sahibi boşanmak istemiyorum diyordu hep başlardada.sanırım böyle yaşamaya razı olacak..

dedim ya sağ salim boşanılmaz bu adamdan
böyle yaşamaya razı olacaksa da dediğim gibi kızı ve ailesi ile ilgili istediklerini yapacak
bol b 12 ,nefes egzersizleri filan sinir hastası olmamak için başka ne yapsın:26:
kötü evlilik kabir azabı gibi derler cidden öyle

Bu ruh hallerı emınım ona cocukluktan kalma. Bogazıma yapıstı dıosun bence o ayrılmak ıstedgı anda hemen ayrıl.bu adan senı oldurebılırde. Sn bnları savcıya bıanlat sana yemın edıyorum cocugun c sını alamaz

Arkasında aılesı var,neden bole yasamaya razı olsun arkadaslar . Delının karsısına kendsnden daha delı bırı cıkarsa soner o merak etme, ya resmen kadına sıddet var bude psıkolojık baskı hersey var. Bak kızının hayatını bu adam mahveder soylım. Kızında evlendgnde sızden gordugu ıle bıbaskasının hayatnı mahveder

Bende başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum.

ya sizce ne düşündü hani önce konuşacaktı benimle neye karar verdin diye ona göre devam edecektik şimdi neden geldi hadi yataga geç orda yatma dedi ya neler oluyor anlamıyorum

Ciddi misiniz?

İnanın ben öyle bir insanla aynı evde yaşamaya korkarım.

Peki çocuğuza davranışları nasıl? onada kızıyor mu?

Çocuğunuz bu olanları görmüyor mu?

ya nasıl anlatayım bunu her hafta her hafta yapmıyor öyle olsa tabi görür çocuk noluyosa 3-4 ayda bir geliyolar özellikle yağmurlu havalarda bunalımlı belli... kızım sadece 2 kere gördü böyle yaptıgını

Yüz ifadesinden bana atılan tokat ve tekmelerin onun da yüreğine geldiğini hissederdim; ama hiçbir şey yapmazdı. Oysa ben çocukken babam onu dövmesin diye önüne geçip kendimi siper ettiğim için hep dayak yemiştim. Ben o yaşımda baş kaldırabiliyordum; peki, annem neden beni koruyamıyordu? Bu annemin güçsüz ve savunmasız biri olarak hafızamda yerleşmesine neden oldu. Anneme olan güven ve inancımı da zedeledi. “Her anne çocuğu için her şeyi yapar” cümlesinin hayatıma “Güçlü ve kendine güvenen anneler çocuğu için her şeyi yapar” şekliyle yer alması da bundandır.

Üç yaşındaki kızımızı sözde sevgiyle geleceğinden endişeli büyütüyorum. Şimdi aklı ermiyor. Onun için de, babasıyla beni bir arada görmek yetiyor mutlu olmak için ona. Peki, aklı ermeye başlayınca aramızdaki mesafede o da boğulunca nasıl güç vereceğim ona, bu durumu ona nasıl anlatacağım bilmiyorum. Onu büyüdüğünde alıp karşıma yüreğinde sevgiye yer olması gerektiğini, bunun ona güç vereceğini, taşıyabildiği ölçüde kendine ve bize zarar vermeden yaşaması gerekenleri yaşaması gerektiğini, her zaman her koşulda aldığı kararlarda yanında olduğumuzu, kendisi için doğru kararları alacağına inandığımızı söyleyerek yüreklendirirken ne kadar inandırıcı olabilirim bilmiyorum. “Madem sevgi bahsettiğin gibi bir şey sen niye öyle yaşamadın anne? ” sorusuna ne cevap vereceğimi de…

Kızım beni örnek alıyor şimdi. Ayakkabılarımı giyiyor, fularlarımı takıyor, çantalarımı oyunlarında kullanıyor, benim ona söylediğim sözleri oyuncak bebeklerine söylüyor, benim kendisini şekillendirmeye çalıştığım gibi o da bebeklerini şekillendiriyor. Kendince beni taklit edip büyüyor, anne oluyor. Peki ya, gerçekten büyüdüğünde de beni örnek alacak mı? Özellikle de annesinin sandığının aksine güçsüz, savunmasız babası tarafından tokat yediğini gördüğü bugünden sonra.

Alıntı...

Amacım sizi üzmek değil çünkü durumunuza bende çok üzüldüm, nette okumuştum yukarıdaki yazıları ve nedense sizinle paylaşmak geçti içimden.

çok güzel bir yazı gerçekten;

insana güç ve cesaret veren bir yazı;

ancak bazı alıntılar,yaşantılar,örneklemeler birebir hiçbirimizinkiyle aynı değil;

annelik öyle bir içgüdüsel duygu ki, her annenin kendine göre hesap ettiği,ölçüp biçtiği öncelikleri var;

şimdi bu yazıya bakarsak; herkez alsın gitsin çantasını kendine biir hayat kursun..

neden kadın kendini ezdirmemeli..ELBETTE EZDİRMEMELİ..

aKIL SAĞLIĞINDA BİR SORUN YOKSA HİÇBİR KADIN TOKAT VS ŞİDDETTEN ZEVK ALMAZ..

aMA neden katlanır???

İşte buna verilecek cevaplar çok farklıdır.Kimsenin kimseyi anlamaya belkide aklı mantığı yetmez..

Sosyo ekonomik koşullar,eğitim,rol model alma,kişilik,en önemlisi EVLAT..öNCELİĞİ.nEYE göre kime göre...

Televizyonları açın binlerce kadın cinayeti,duyduğumuz duymadığımız,neden psikopat koca karısı boşanmak istediği için karısını öldürüyor,

Hemde evladının gözü önünde,CANİ ADAM ın gözü dönmüş..

Acaba merhum kadın ayrılmamalıydı mı? belki yaşasaydı evladı için daha mı iyi olurdu

yada korkularına esir olmaması alkışlanacak bir durum mu, nice kadına cesaret mi verir korku mu salar yüreklerine BİLİNMEZ

hER AYRILIK BU boyutlara varmıyorsa eyvallah;

konuşarak anlaşarak ayrılmak kadının kendine yeni bir hayat çizmesi en doğrusu tabi karşındaki adam adamsa...

zamanla evladında anlar seni ...

Kim bilebilir burdaki çoğu şiddet ve eziyet gören kadın hangi CENDERE..

eLBETTE cesaret önemli, elbette kadının hakkını savunması öncelikli,Karşındaki adamsa kolay HANIMLAR...

Ya karşındaki İnsanlıktan çıkmış bir mahluksa...Herbirşeyi yapacak pozisyondaysa.

Bağırmak,çemkirmek,kadınlık gururunu mu düşünürsün o anda, YOKSA sana ihtiyacı olan bir evlatmıdır söz konusu olan

Herşeyi bırakıp gitmek çözümlerin en kolayı..ASIL YAVRUSU UĞRUNA SABREDEN , GÜYA BOYUN EĞEN AMA ASLINDA BAŞ KALDIRAN KADINDIR O SİZİ GÖREMEDİĞİNİZ..

gİDEMEZ;

Giderse bilirki sevdiği herkezin canı yanacak,yansın istemez,o an o saniye kendinden vazgeçmiş bu kadın,

Aslında kimsenin göremediği ve anlayamadağı bir mücadeleye girer..

İşte bu kadınlar bana göre gizli kahramanlardır

Yeri gelir yerde yatar yeri gelir susar

size göre eziktir bu kadınlar,güçsüzdür...

Bana göre karşısında adam olmayan her kadın sizden hepinizden çok daha güçlü ve cesurdur..

Çünkü sizin anlayamacağınız bir gerçek içinde yaşar o kadın..

Karşısındaki adam;

insanlıktan çıkmış bir kere..Ona belkide tüm ailesine zarar verecek..

İşte buna engel olacak tek kadındır o sabret der içndeki ses...

Sabret ki ;

Yaşadığı bu cehennem başkalarının hayatına alev saçmasın..

Korkusu vardır;

Korkuları vardır..

Çok çok korkuyordur..

Ama bu cehennemde kalıp sevdikelrine siper olmak ister..

Giderse olabilecekler onu korkutur..

Herkez bu hikayeyi yaşamayabilir Allahda yaşatmasın

ancak kimse kimsenin hayatına tepeden bakıp ahkam kesmesin..(sizi tenzih ederek söylüyorum ECD75)

Son düzenleme:

Elinize yüreğinize sağlık, bu arkadaşımız anllattığınız durumda yaşmaynlarda anlamıyor maalesef.

Aslinda konunun en basindan bu yana
konu sahibinin bu kadar sindigine gore esinden korktugunu ve daha ilerisi siddet uyguladigini tamin etmistim.

Bazi seyler soylenmeden anlasilir ya onun gibi ...

Oncelikle sunu soyleyeyim , ben
boyle bir caniyle yasayacagima olumu goze alir yine de cocugumu alir giderdim!
Olumden bile korkmazdim !

Konu sahibi, ben sana ilerde olacaklari soyleyeyim.
Ya sana omur boyu boyle davranacak , olumun onun elinden olacak
ya da sen yillarca cekilen izdirap sonucunda cinnet gecireceksin ve
esinin olumu senin elinden olacak!!!

Kanım dondu resmen. Eşin hasta psikolojik olarak hem e ağır hasta. Bir an önce tedavi olması lazım. Bu kadar uçlarda olmaz insan. Sen bu kadar şiddete, tehdite rağmen nasıl onun yanında yaşıyorsun aklım almıyor. Adama gelseler gece kalkıp seni bile kesecek Gözü dönünce kızına zarar vermeyeceğini ne malum?

Gerçekten tüylerim diken diken şu an, ruhum da daraldı. Kaç kurtul bir an önce

NE için yaşadığınıza bağlı bu tercih..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…