nolur okumadan geçmeyin yuvam yıkılıyor :((((

rabbim yardımcın olsun.ama eşinin ve senin çocuğunuza saplantı halindeki bağlılığınız hiç normal değil..çocuk bu hastalanır da,düşerde,yaralanabilir,çarpabilir..hepimizde böyle büyüdük,çocuklarımız da bunları yaşadı..rabbim büyük dert keder vermesin..çocuğum düşmeden çarpmadan hasta olmadan büyüdü diyen çıkmaz inan..ve şunuda unutmayın,insan neye düşkünse ve neyin üzerine titrerse imtihanı da onunla olabiliyor..tedbir bizden taktir Allahtan..eşinizin bu saplantısı normal değil..ve ben eminim bir zaman sonra hiçbirşey olmamış gibi kaldığınız yerden devam edeceksiniz..durum onu gösteriyor..umarım bu süreçte bütün sorunlarınızı halledersiniz...

Eşin yatağınıza yatmana izin verince en azından o zaman dediğini yapma diyecektim ama maalesef yine onun izniyle yatmış olmuşsun.
Ben olsam alır başımı gider başka odada yatardım daha en başından. O çağırdığında da gitmezdim diye düşünüyorum.
Babası da çocuk her kalktığında ilgilensin mümkünse rahatsız olsun.

Allah yardımcın olsun böyle dengesiz bir adamla yaşamak çok zordur eminim. Bir durum değerlendirmesi yap,
boşanma-boşanmama durumunda seni neler bekliyor olacak bunları düşün. Eşinden korkuyorsun haklısın da
ama korkarak yaşamaya devam edersen şu anki durumundan bir adım öteye ilerleyemezsin.
Hatta gösterdiği şiddeti arttırabilirde. Korksan bile korktuğunu güçsüzlüğünü belli etme,
adam zaten tepene çıkmaya yer arıyor, mümkün mertebe umursamaz ol. Boşanmamaya kesin kararlıysan da
tedaviye ikna etmeden evliliğini sürdürme, ne yap et götür doktora.

Sanırım artık yerde yatma yatağına geç dediğinde ben geçmezdim.
Ama yine de... Bilemiyorum...
Büyük konuşmak istemiyorum çünkü evlendikten sonra anladım evlilik çok
farklı bir olaymış. İnsan kendi olmaktan çıkıyormuş bazen..

nekadar doğru söylemişsin gerçektende kendı olmaktan çıkıyor benım eşimde yapıyor bukadar abartı olmasada çok sınırlenıyorum sonrasında hemen özür dılıyor ama çocuğa bişi olsa hemen benden bılıyor geçenlerde yıkıycaktık kanepeye oturtum ortalığı topluyoruz ters bı şekilde kanepeden sarktı eşim daha yakın olmasına rağmen ben yetiştim tuttum çünkü gün içinde hep yanımda anı düşmelerıne karşı alıştım kafası yere bıle değmedı ama bana bır suru şey saydı dünde dedesının yanındaydı çocuk eşimin kendı babasının yanında yanı başı morarmış sankı hiç bişi olmamış gıbı olcak okadar dedı geçti yanı bu konuda bende dertliyim nasıl bır çözümü olur bılmıyorum

Valla hayatta işim olmaz! bana böyle diyecek bana haaa gebertirim bin pişman ederim!
Koyarım tekmeyi gider hiç çile çekmem!
derdim evlenmeden evvel duyduğum bazı şeylere...
Ahhh ahh öyle kolay olmuyormuş malesef..
Neler yuttum neler..
O yüzden artık kesin şunu yaparım diyemiyorum.
Tepkilerim o anki ruh halime göre değişiyor..
Bazen olaylar karşısındaki pasif,sessiz halimi tanıyamıyorum.
Bekarlığımdaki o dominant yapımdaki kayıplara seyirci kalıyorum..
İnanamıyorum,halime acıdığım oluyor...
Evlilik bambaşka olaymış.
Rabbim utandırmasın..

Siz doğurdunuz ne hakla size vermiyor yahu? Böyle bir şey var mı? Neden yerde yatıyorsunuz, kalksın gitsin o başka yerde yatsın, densize bak ya!!

çok üzüldüm arkadaşım,allah yardımcın olsun...
bence daha fazla yıpranıp sinir hastası olma,bu adamla yolunu ayır...yoksa sana da yazık olacak çocuğuna da

merak ediyorum konu sahibi gereken konuşmayı yapıp bi karara varabildimi yada konuşabildimi konuştuysa tavrını koyabildimi ses yok daha inan kaç gündür seni takip ediyor ve haline üzülüyorum burda yapılan yorumları kendim içinde değerlendiriyor ve öyle davranmaya çalışıyorum inan değişim başladı gibi geçen akşam yatar baskı baskı boğuluyorum beni bana bırak sıkma beni dedim yüksek sesle onun sesi çıkmadı ve dün artık küfretmeyeye elimden geldiğince çalışıcam sana bişeyler fırlatmamak için kendimi tutucam seni sıkmıycam rahat bırakıcam nasıl istiyorsan öyle olsun sana karşmıycam vs. dedi...bana 5 yıllık hakkını helal edebilirmisin dedi amam ben etmedim.....canım senle eşlerimiz birbirnin neredeyse aynı senin yaşadıklarının aynını yaşıyorum boğazını sıkmalar vesaire çok daha fazlası vardır sendede eminim bundan diyeceğim o ki biz boşanmaktan korkmuyoruz karşımızdaki adamlar o kadar iğrençleşebilirlerki inanın aklınız almaz......hedefinde sadece biz olmuyoruz anlatabildimmi.....

demek eşin seni ve kızını çok sevdiğinden sana bu eziyetleri,hakaretleri ediyormuş öyle mi:26:

bazılarının sevgi anlayışı bu demekki.ne kadar eziyet varsa o kadar seviyor

demişsin ya kızım bana vuruyor,babama kızma diyor diye.haklı çocuk,piknikte çılgınca babasına bağıran cinnet geçirmiş bir anne gördü.o sebebini bilemez ki.ona göre sen suçlusun.lütfen sen de destek al.belki olayları daha iyi görürüsün.bu sayede kendini bu adamdan kurtarırsın.

ayrıca bir yorumunda da yağmurlu havalar da böyle oluyor demişsin.ama canım yaz kıştan daha kısa.

ayrıca eşin yatakta yatabilirsin dediğinde o yatağa dönmeseydin.adam şimdi bak izin verdim yattı modunda.

Son düzenleme:

arkadaşlar en son bu noktadayız şok bi vaziyette

Canım benim yaa...Sen bir annesin,o evladın dünyaya gelmesinin en büyük vesilesi sensin.Yavrunun canının yanmasını herkesten çok sen istemezsin.Ne kadar canice.ne akadar aptalca.ne kadar sadistçe davranmış o baba denen adam.Yavurunuzdan ayırmış sizi 3 gece ve bir de ömür boyu ayırmakla tehdit ediyor.Allah ıslah etsin,en yakın zamanda bir şeyler kafasına öyle dank etsin ki yaptıklarına milyonlarca kez pişman olsun.O kayınvalideye ne demeli?? Hey Allah'ım ya sabah sabah sinir oldum burda.Canım inşalalh en yakın zamanda çözülür bu durum.İnşallah hepsi senden özür diler.Sana bir şey anlatayım uzun olacak ama.Aynı şeyleri benim ablam da yaşadı.Aynı demeyeyim de benzer şeyler.Yeğenime ne olsa ablam sorumluydu.Kayınvalidesi de eşi de her şeyde onu suçlarlardı.Yeğenim oldu 6 yaşında müthiş şımarık :)Dediğini anında elde etmek istiyor ve edemediği zaman ortalığı ayağa kaldırıyor.Buna hep eniştem ve ailesi göz yumdu.Dayanamadı ablam artık çocuk psikologuna gitti eniştemle beraber.Bunca zaman gitmek istedi ama hep eniştem ve ailesi önce psikologa sen gördün dediler.Baktılar ki yeğenim gerçekten ipin ucunu kaçırdı şimdi ablamın lafına geldiler hemen bir psikolog bulalım deidler.Psikologta ablam içini baya bir dökmüş,yaşadığı her şeyi.Yeğenim üzerinde çoğu zaman söz hakkı olmadığını.Tabi eniştem de var o esnada.Psikolog o kadar dobra dobra konuşmuşki.Eniştemin yüzüne bakarak bu çocuğu siz bu hale getirmişsiniz ve eşinizi hep mutsuz etmiş ve hep üzmüşsünüz demiş.Eniştem hiçbir şey diyememiş.Şimdi yeğenimle beraber de gidecekler psikologa.Eninde sonunda ablamın lafına geldiler.Ben şöyle düşünüyorum bu tabii genelde evli ve çocuklu eşlerde gördüğüm.Anne çocuğun üzerinde elbette bir otorite kursun istiyor.Yani eğitim açısından anne çocuğa karşı kesin bir tutum geliştirmeye çalışıyor lakin akşamdan akşama çocuğu gören baba gördüğü zamanlarda da çocuğun her isteğini yaparak şımartmaya çalışıyor.Annenin oluşturmaya çalıştığı birçok şeyi yerle bir ediyor.Ve anne de çocukla daha çocuk vakit geçirdiği için olan her şeyden acımasızca o suçlanıyor.Genelde olan işin özeti bu gibi sanki..Bu mesajı ilk mesajına ithafen yazıdm.Tarihine de dikkat emtedim,diğer mesajları da okumadan yazdım.Umarım iyi durumdasındır şimdi.

slm arkadaşlar eşim cumartesi akşam işten geldiğinde cebinden bir oje çıkardı kızıma bak sana sürprizim var dedi (geçen hafta oje sürecek sürmeyecek diye tartışmıştıkta, oje sürmesini istemiyordu kızımın sakıncalı diye) kızım öyle bir şaşırdıki canım benim, aaaa sen artık bana kısmıyonmuuuuu dedi hayır kızmıyorum gel sana ojelerini hemde ben sürcem dedi kızımda bende şok olduk baaak hemde simli diye diye kendi elleriyle sürdü....
bir saaat kadar sonra çay demlemiştim hem çayını almaya geldi hem yanıma oturdu bi sigara yaktı elimden tuttu tek kelime konuşmadan sigarasını içti gitti...
pazar günü kahvaltıdan sonra eline sağlık dedi bir süre sonra tekrar mutfaga geldi önce kızımı öptü sonrada bana sarıldı konuşacak gibi oldum kızımız gece uyuyunca konuşalım şimdi hiçbişey konuşmayalım dedi sımsıkı sıktı noluyor anlamadım hadi gezmeye çıkalım dedi gezdik, gece oluncada ne senden özür dile nede ben senden artık savaşmaktan vazgecelim yaşandı bitti artık daha dikkatli olalım ben seni çok sevdim halada çok seviyorum dedi, bende dedim bende........ zoraki bir sesle...............

(kavferengi canım herşey yoluna giriyor inşallah)

birazdaha ortam yumuşasın beraber doktora gitmek için ikna edicem kendini... kızım için yapıcam bunu o ojeyi sürerken öyle sevinçliydiki kediciğim benim gözlerini bir görmeliydiniz benden sonra kimse hiç kimse kızıma o mutlulugu vermemez biz herzmaan böyle mutlu olmalıyız elimden geleni yapacağım son bir kez daha dayanacağım istemdende olsa sevgi gösterilerinde bulunacağım zaman herşeyin ilacı bana dua edin lütfen çok güçlü olmalıyım haa artık ailesinede fırsat vermeyeceğim ben onlara çok güveniyordum olan biten herşeyi anlatmayacağım değişeceğim artık... artık politik olmaya çalışacağım.. öğreneceğim gerekirse..
ya adam olacak yada bitecek... artık bu son merhale. bana dua edin. 5 yıllık beraberliğimiz ve 7 yıllık evliliğimizi bir anda silemedim her türlü eleştiriye açığım. (tsrf1985 yazın süperdi, boğazım düğüm düğüm,sevgiler)

Çok sevindim adınıza... İnşallah sorunlarınız tamamen biter :)
Eşinizin dediği gibi çift olarak birbirinizle savaşmak yerine birlikte hayata karşı savaş vermek, işte bunu başarmak mesele,umarım her şey gönlünüzce olur. :))

umarım bir daha bu kadar üzüleceğin bir şey yaşanmaz aranızda ...ve yine umarım ki artık daha emin adımlar atarsın evliliğin adına sağlam dur canım unutma senin en büyük desteğin kızın......yanlız değilsin burdaki herkes senin için çok üzüldü kendine iyi davran .........

Eşin kesin bipolar ya da benzeri bir şey. Benim çevremde de vardı. Evlendi, bir kötü oluyordu bir iyi. İyiyken mükemmeldir, ama kötü oldu mu... Gerçi sen yaşadın. Eşini yoğun duygu hezeyanlarına sürüklememeli ve kesinlikle doktora gitmesine yardımcı olmalısın.

Bir de kaynanandan ve emsallerinden uzak tutmalısın. Şimdi insanlar "ama annesi yeaa" diyebilirler ama bu tarz sinirsel bozukluklarda kişiyi gaza getiren insanların mümkün olduğunca uzak durmaları gerekir. Eşinin ruh hali ne kadar stabil kalabiliyorsa o kada iyi.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşinin siniri geçti anlaşlılan, bence hazır sinirli değilken doktora gitmeyi teklif edebilirsin.

eşin normale dönüyor da kalp hemen normale dönmüyor işte..... unutmak mı lazım unutmamak mı???bunun karraı neye göre verilir ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…